Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna
- binio
- Juventino
Być może to przypadek bo dopiero rozegraliśmy dwa mecze ale z 5 goli które zdobyliśmy aż 4 padły w drugiej połowie, więc być może ciężka harówa w sezonie przygotowawczym daje o sobie znać. Gdy rywale już się męczą my dalej gramy swoje i wygrywamy. Zupełnie przeciwnie niż w zeszłym sezonie, gdy często pierwsza połowa była znacznie lepsza niż druga, która odsłaniała nasze braki.
Mecz z Bologną być może potwierdzi to spostrzeżenie ...
Mecz z Bologną być może potwierdzi to spostrzeżenie ...
- klama 10
- Juventino
Wydaje mi się że bardziej chodzi ci o moduł 4-3-2-1 aniżeli klasyczny 4-3-3 skoro w gre ma wejść 1 napastnik. <mysli>
Jakoś powoli przekonuje mnie 4-4-2 Conte i myślę , że nie ma sensu kombinować jeśli coś idzie po naszej myśli. Są drużyny w dzisiejszych czasach grające 4-4-2 i pokazujące efektowną i efektywną grę.
Patrz. ManU
Jakoś powoli przekonuje mnie 4-4-2 Conte i myślę , że nie ma sensu kombinować jeśli coś idzie po naszej myśli. Są drużyny w dzisiejszych czasach grające 4-4-2 i pokazujące efektowną i efektywną grę.
Patrz. ManU
- Azrael
- Juventino
Nie sądzę, żeby można było wyciągać takie wnioski po 180 minutach, które do tej pory rozegraliśmy. Na sensowne statystyki trzeba poczekać przynajmniej miesiąc, zwłaszcza, że oba nasze dotychczasowe mecze bardzo się różniły.binio pisze:Być może to przypadek bo dopiero rozegraliśmy dwa mecze ale z 5 goli które zdobyliśmy aż 4 padły w drugiej połowie, więc być może ciężka harówa w sezonie przygotowawczym daje o sobie znać. Gdy rywale już się męczą my dalej gramy swoje i wygrywamy.
Kwestie zapisu tego systemu na papierze uważam za drugorzędną. Faktem jest jednak, że z trójką pomocników w środku pola graliśmy pewniej, sytuacji podbramkowych też było jakby więcej.klama 10 pisze:Wydaje mi się że bardziej chodzi ci o moduł 4-3-2-1 aniżeli klasyczny 4-3-3 skoro w gre ma wejść 1 napastnik. <mysli>
W systemie 4-4-2 boję się o jedno - o to czy Pirlo wraz z drugim pomocnikiem będą w stanie dominować w defensywie i jeszcze rozgrywać piłkę w ataku wówczas gdy będą poddani większej presji niż dotychczas. Mam tu na myśli głównie mecze z drużynami silniejszymi np. Milanem, Napoli czy Udinese. Obawiam się z tymi zespołami po prostu konieczne będzie zagęszczenie środka pola kosztem jednego napastnika.
Inna sprawa, że w meczu z Bolonią raczej nie powinno być problemu niezależnie od wybranego modułu. Oby to był dla nas zwycięski mecz.
Pozdrawiam!
- Gigi Buffon
- Juventino
Jeśli liczyć ile Juve w tamtym sezonie wygrał najwięcej spotkań podrząd, to 2 rundy kwalifikacji LE przeszliśmy bez porażki i remisu:
Shamrock - Juve 0-2, 0-1
Sturm - Juventus 1-2, 0-1
i trzy mecze Juve - Brescia 2-1
Roma -Juve 0-2, Juve- Genoa 3-2
Po za tym mieliśmy serie 2 wygranych
Jutro gramy z Bologną i z całym szacunkiem musimy my jako kibice, a także Juve od magazyniera po piłkarzy, podejść do tego meczu. Przeciwnik umie grać w piłkę. Mam nadzieję,że uda się nam jednak wygrać.
Ostatnie 5 meczów Bologny ( oficjalnych )
Serie A Lecce 0-2
Serie A Fiorentina 2-0
Serie A Bari 0-4
Serie A Fiorentina 1-1
Serie A Parma 0-0
W Coppa jeszcze nie grali.
Co do Vucinicia to dla mnie może grać na pół gwizdka o ile będzie notował takie asysty jak w meczu z Sieną , które zapewniać nam będą 3 punkty

Shamrock - Juve 0-2, 0-1
Sturm - Juventus 1-2, 0-1
i trzy mecze Juve - Brescia 2-1
Roma -Juve 0-2, Juve- Genoa 3-2
Po za tym mieliśmy serie 2 wygranych
Jutro gramy z Bologną i z całym szacunkiem musimy my jako kibice, a także Juve od magazyniera po piłkarzy, podejść do tego meczu. Przeciwnik umie grać w piłkę. Mam nadzieję,że uda się nam jednak wygrać.
Ostatnie 5 meczów Bologny ( oficjalnych )
Serie A Lecce 0-2
Serie A Fiorentina 2-0
Serie A Bari 0-4
Serie A Fiorentina 1-1
Serie A Parma 0-0
W Coppa jeszcze nie grali.
Co do Vucinicia to dla mnie może grać na pół gwizdka o ile będzie notował takie asysty jak w meczu z Sieną , które zapewniać nam będą 3 punkty

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- matimat1
- Juventino
Mecz z gatunku tych, które trzeba wygrywać i zdobywać 3 punkty. Nie możemy pozwolić sobie na tracenie punktów w takich meczach jak w ostatnim sezonie. Niech sobie rywale tracą, a my swoje 3 punkty. Co do składu to na pewno na ławce mamy dużo mocnych i ofensywnych graczy i dlatego liczę na rotację z przodu, bo możemy sobie na to pozwolić można powiedzieć nawet wzmacniając naszą moc. Oczywiście tylko wygrana się w tym meczu liczy i dobrze by było, żeby u siebie jakiś styl zaprezentować.
Tylko Juventus!
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Można to również rozumieć w drugą stronę, Juve nie trenowało ciężko w okresie przygotowawczym i na pierwsze mecze jesteśmy bardziej świeżsi od innych drużyn, które analogiczny okres przepracowały ciężej. Oczywiście znając Conte i relacje z treningów o rzekomej harówce jestem raczej spokojny o przygotowanie kondycyjne do sezonu, ale wszystko wyjdzie w odpowiednim czasie.Azrael pisze:Nie sądzę, żeby można było wyciągać takie wnioski po 180 minutach, które do tej pory rozegraliśmy. Na sensowne statystyki trzeba poczekać przynajmniej miesiąc, zwłaszcza, że oba nasze dotychczasowe mecze bardzo się różniły.binio pisze:Być może to przypadek bo dopiero rozegraliśmy dwa mecze ale z 5 goli które zdobyliśmy aż 4 padły w drugiej połowie, więc być może ciężka harówa w sezonie przygotowawczym daje o sobie znać. Gdy rywale już się męczą my dalej gramy swoje i wygrywamy.
Co do meczu:
Wypadałoby wprowadzić 1-2 zmiany do pierwszej jedenastki na słabą Bolognie, chyba jak prawie każdy jestem ciekawy Elij czy Estigarribii, ale ufam Conte i jego decyzją mając nadzieję na kolejne 3 pkt.
- pan Zambrotta
- Juventino
lGdS informuje o dwóch zmianach: w ataku Del Piero zamiast Matriego, oraz Vidal w miejsce Marchisio. No i oczywiście De Ceglie na lewej obronie.Moonk pisze:Co do meczu:
Wypadałoby wprowadzić 1-2 zmiany do pierwszej jedenastki na słabą Bolognie, chyba jak prawie każdy jestem ciekawy Elij czy Estigarribii, ale ufam Conte i jego decyzją mając nadzieję na kolejne 3 pkt.
Mam tylko nadzieję, że w drugiej połowie obejrzę kogoś z dwójki: Elia/Quagliarella.
W Bologni nie zagrają Raggi i Loria, obaj kontuzjowani po ostatnim meczu.
jak wiele się zmieniło w tematach meczowych... przedtem wypowiedzi było rzędu 150-200, teraz na takie ogórki jak Siena i Parma jest 350-400 :shock:
@Azrael, to Twoja... miednica?

- stahoo
- Juventino
Zmiana Del Piero za Matriego ma sens. O ile jestem zdania, że Alex powinien być jokerem, o tyle zaimponował mi z Parmą.
Jutrzejszy mecz Conte chce rozegrać podobnie, jak pierwsze spotkanie, to znaczy zdominować rywala, grać krótką piłkę i czekać na okazje. A Alex do takiej statycznej gry, wymiany wielu podań z Pirlo nadaje się jak mało kto. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Jutrzejszy mecz Conte chce rozegrać podobnie, jak pierwsze spotkanie, to znaczy zdominować rywala, grać krótką piłkę i czekać na okazje. A Alex do takiej statycznej gry, wymiany wielu podań z Pirlo nadaje się jak mało kto. Zobaczymy co z tego wyjdzie

- Ponte999
- Juventino
Conte na kryzys zareaguje krzykiem to jest pewne może i dobre czas pokaże.
Mecz z Bologna musimy wygrać jak i z Catania powalczyć o 3 pkt bo potem mamy Milan u siebie choć jest szansa na zmęczenie zawodników Milanu po LM.
Mam nadzieję, że na Bologne będą zmiany liczę na taki skład:
Storari
Lichtsteiner-Bonucci-Barzagli-Grosso
Krasic-Vidal-Pirlo-Elia
Matri-Vucinic
chociaż wolał bym za Vucinica , Fabio ale Conte to uparta bestia...
Mecz z Bologna musimy wygrać jak i z Catania powalczyć o 3 pkt bo potem mamy Milan u siebie choć jest szansa na zmęczenie zawodników Milanu po LM.
Mam nadzieję, że na Bologne będą zmiany liczę na taki skład:
Storari
Lichtsteiner-Bonucci-Barzagli-Grosso
Krasic-Vidal-Pirlo-Elia
Matri-Vucinic
chociaż wolał bym za Vucinica , Fabio ale Conte to uparta bestia...
Cmteam.pl Grupa Zachodniopomorska
- Bartek88
- Juventino
Stary nawet nie wiesz jak ci jestem wdzieczny za te slowa :*stahoo pisze: Jutrzejszy mecz Conte chce rozegrać podobnie
Tak to bym myslal, ze mecz jest w weekend, wszedl w piatek na juvepoland sprawdzic dokladnie o ktorej i by mnie szlag trafil :o
Pepe z Gia beda zmeczeni takze pewnie zobaczymy wkoncu na skrzydlach Elia z Krasicem ;]
W ogole i nie podoba mi sie to, ze konte tak roszaduje zmianami...ta druzyna powinna sie zgrac jednym skladem i nauczyc dobrze grac, bo w LM takie cos nie przejdzie... Wyobrazcie sobie taktyke Conte na zmeczenie Realu Madrid :lol: :-D
- Castiel
- Juventino
Conte może będzie robił tak jak Benitez który w Liverpoolu bodajże nigdy nie wystawił 2x takiego samego składu pod rząd. Ważne żeby wygrali. Może trener celowo daje grać Giaccheriniemu żeby go nie spalić? Chłopak jak dotąd sobie radzi, bez rewelacji ani bez jakichś wtop. Chętnie zobaczyłbym Quagliarelle w ataku i nowych skrzydłowych tak by ustalić wynik przed przerwą.
- pan Zambrotta
- Juventino
bez rewelacji mówisz? radzę włączyć jakiś mecz Juve: chłop nie potrafi przejść kopaczy pokroju Sieny, ogranicza się do oddawania piłki i czasem wyjdzie mu wrzuta na aferę w pole karne. giaccherini faktycznie ma mordkę typowego wieśniaczka (cytując Lypskiego), gra na podobnym poziomie co do aparycji.Castiel pisze:Może trener celowo daje grać Giaccheriniemu żeby go nie spalić? Chłopak jak dotąd sobie radzi, bez rewelacji ani bez jakichś wtop.
- pan Zambrotta
- Juventino
no i? jakieś głębsze przemyślenia?Castiel pisze:To samo mógłbym powiedzieć o naszym wielkim talencie w środku pola.
Mówienie o Giaccherinim, że nie ma wtop i sobie radzi to umysłowe kalectwo.