Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna
- pumex
- Juventino
No coś Ty...deszczowy pisze:Mam wrażenie, że Conte po prostu nie lubi Quaga
Właśnie, Conte szukał przede wszystkim skrzydłowych dających jakość w ofensywie i efektywnych w pojedynkach 1 na 1. Pepe i Giac do tego opisu w ogóle nie pasują.Fidelito pisze:wygląda na to, że Conte odwidzieli się ofensywni skrzydłowi - "Pepe i Giaccherini dają nam w tej chwili pewne gwarancje i równowagę"
Wydaje mi się, że warto byłoby odmienić coś na skrzydłach, szczególnie, że 2 mecze w 3 dni to sporo.
Vidal zasługuje, żeby w tym meczu być w wyjściowym składzie, drużyna raczej nie ucierpi, jak raz Markiz siądzie na ławce. Postawiłbym na atak Alex/Quag-Matri.
Trzeba uważać na Di Vaio, Diamantiego i Ramireza. Trzy punkty są konieczne, obojętnie w jakim stylu.
PS. Cegła już będzie dostępny, czy pauzuje jeszcze jeden mecz?

- robocop1992
- Juventino
Cegła będzie dostępny
- Kostek
- Juventino
Conte wie co robi , narazie gramy Włoskimi skrzydłami ale w tym meczu wkońcu mógł by wpuscić Elię albo Estiego , bo myślę że Krasić zagra z Pepe od początku, a tak raczej nie spodziewam się wielkich zmian , choć można by trochę rotacji w 11stce wprowadzić bo teraz gramy co 3 dni , a w Niedziele ciężki wyjazd do Catanii gdzie też wypadało by zdobyć 3 punkty
nie mniej jednak w Środę inny wynik niż zwycięstwo nawet nie wchodzi w grę , ja obstawiam 3-0/4-1 dla naszych

- Łoles
- Juventino
Mimo wszystko ja liczę na pewne 3 pkty i upilnowanie Di Vaio bo jak wiemy "lubi" nam strzelać bramki.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Arty83
- Juventino
Chciałbym zobaczyć Elie i Krasicia, z ławki może wejść Chelo aczkolwiek jeśli Conte znów wystawi Pepe i Giacha i pewnie wygramy to narzekać nie będę. Póki co naszego Antonio bronią wyniki i wszelkie pretensje do niego są nieuzasadnione. Dobrze, że nie daje sobie w kasze dmuchać. Podoba mi się jego aktywność w czasie meczu nie to co DN....
Reasumując 2-0, 3-0 jest jak najbardziej do zrealizowania i na taki też wynik liczę. Wygrywać z ogórami i nie przegrywać z najlepszymi i można myśleć o miejscu w pierwszej trójce.
Reasumując 2-0, 3-0 jest jak najbardziej do zrealizowania i na taki też wynik liczę. Wygrywać z ogórami i nie przegrywać z najlepszymi i można myśleć o miejscu w pierwszej trójce.
- MaHeR
- Juventino
Po dwóch meczach bez zarzutów spisują się Pirlo i Lichtsteiner. Barzagli miał wczoraj chyba jedno niedokładne zagranie po którym było niebezpiecznie, ale sam naprawił swój błąd, a po za tym spisuje się dobrze - co bardzo cieszy. Matri gra na swoim normalnym poziomie, bo przy odrobinie szczęścia miałby na koncie już 3 gole (jednego pozbawił go liniowy z Parmą). Trochę martwi, że calcio nie powąchali jeszcze Elia i Estigarribia, oraz zabawa w "chodzonego" jaką urządza sobie Vucinic.
Mam nadzieję, że Bologna nie sprawi nam problemów podobnych do tych z zeszłego sezonu oraz, że rozprawimy się z nimi w podobnym stylu jak z Parmą. W pierwszym składzie mógłby zagrać wreszcie Krasic, bo Giaccherini moim zdaniem wypada bladziutko. Pepe może też nie zbyt zachwyca, ale broni się swoją walecznością, zaciętością i tym, że cofa się dosyć głęboko i pomaga w defensywie. Bologna na początku sezonu nie zachwyca i mimo, że mają kilku groźnych piłkarzy, liczę na pewne zwycięstwo Juve. Mam też nadzieję na zero z tyłu i może debiut naszego nowego Murzynka lub Chelo
Mam nadzieję, że Bologna nie sprawi nam problemów podobnych do tych z zeszłego sezonu oraz, że rozprawimy się z nimi w podobnym stylu jak z Parmą. W pierwszym składzie mógłby zagrać wreszcie Krasic, bo Giaccherini moim zdaniem wypada bladziutko. Pepe może też nie zbyt zachwyca, ale broni się swoją walecznością, zaciętością i tym, że cofa się dosyć głęboko i pomaga w defensywie. Bologna na początku sezonu nie zachwyca i mimo, że mają kilku groźnych piłkarzy, liczę na pewne zwycięstwo Juve. Mam też nadzieję na zero z tyłu i może debiut naszego nowego Murzynka lub Chelo
- karosznurek
- Juventino
Trzeba ten mecz wygrać. Chciałam bym zobaczyć innego skrzydłowego niż Giaccherini i Pepe. Będzie trzeba uważać na Di Viao. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- Bubbles
- Juventino
Nie liczę na żadną niespodziankę i mam nadzieję, że takowej nie będzie i gładko zwyciężymy. Tak jak słusznie zauważyliście, Conte powinien w tym meczu wprowadzić kilku graczy w sezon.
Giacherrini- jedyne co pokazuje to podanie do tyłu i nieudane dryblingi. Wydaję mi się że powinien za niego zagrać Eljero lub Esti, ale ten drugi myślę, że zostanie powołany, aczkolwiek spędzi mecz na ławce, lub pojawi się w końcówce.
Szkoda też że Conte nie przepada za ,,Q'' bo myślę, że to dobry napastnik.
Liczę też na lepszy występ Vucinica, potwierdzenie formy Pirlo i Lichtsteinera.
Pozdrawiam wszystkich kibiców
P.S- Mam nadzieję że zobaczymy Krasicia, bo szkoda żeby stał się drugim ,,Diego'' ...
Giacherrini- jedyne co pokazuje to podanie do tyłu i nieudane dryblingi. Wydaję mi się że powinien za niego zagrać Eljero lub Esti, ale ten drugi myślę, że zostanie powołany, aczkolwiek spędzi mecz na ławce, lub pojawi się w końcówce.
Szkoda też że Conte nie przepada za ,,Q'' bo myślę, że to dobry napastnik.
Liczę też na lepszy występ Vucinica, potwierdzenie formy Pirlo i Lichtsteinera.
Pozdrawiam wszystkich kibiców

P.S- Mam nadzieję że zobaczymy Krasicia, bo szkoda żeby stał się drugim ,,Diego'' ...
- Nevermind
- Juventino
Póki co wszystko idzie po naszej myśli. Spodziewałem się trudnego spotkania ze Sieną, bo nasz rywal bronił się praktycznie całą jedenastką. W przekroju całego spotkania mieliśmy tylko TRZY dogodne okazje do zdobycia bramki. Bardzo się cieszę, że jedną z trzech wykorzystał Matri. Conte wspominał, że Giaccherini i Pepe gwarantują równowagę w składzie. Faktycznie taktycznie wszystko wygląda dobrze, bo zawodnicy twardo trzymają się schematów. Emanuele do tego stopnia, że boi się pojedynków jeden na jeden. W zasadzie w obu meczach mogliśmy policzyć wrzutki skrajnych skrzydłowych na palcu jednej ręki. Dlatego sądzę, że z takim rywalem jak Bologna i grając u siebie Conte zdecyduje się na lekkie zmiany w składzie. Przede wszystkim wciąż nie znamy pełnej siły zespołu, bo Krasic i Elia grają zdecydowanie bardziej ofensywnie od wymienionego Pepe i Giaccheriniego. Wierzę, że teraz zobaczymy drużynę nastawioną na iście ofensywny futbol.
Widziałbym to tak:
-----------------Buffon------------------
Lichsteiner-Chiellini-Barazagli-De Ceglie
-------------Pirlo---Vidal-----------------
Krasic------------------------------Elia
------------Matri----Vucinic-------------
Po przerwie chciałbym zobaczyć FQ za Vucinica, Chelo za jednego ze skrzydłowych oraz ewentualnie Marchisio lub Del Piero.
Dominacja od pierwszej do ostatniej minuty.
Widziałbym to tak:
-----------------Buffon------------------
Lichsteiner-Chiellini-Barazagli-De Ceglie
-------------Pirlo---Vidal-----------------
Krasic------------------------------Elia
------------Matri----Vucinic-------------
Po przerwie chciałbym zobaczyć FQ za Vucinica, Chelo za jednego ze skrzydłowych oraz ewentualnie Marchisio lub Del Piero.
Dominacja od pierwszej do ostatniej minuty.
- annihilator1988
- Juventino
Jestem napalony na kolejny mecz Juve, jak Arab na kurs pilotażu samolotu
"Stara Dama" gra u siebie, także uważam, że Bolognia przegra ten mecz już w korytarzu prowadzącym na murawę. 1-0 bądź 2-0 dla Giganta z Turynu 

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- blads
- Juventino
i czego płaczesz ? Wygrywamy ? Pepe bramka w meczu z Parmą, Giaccherini udział przy zdobytej bramce w meczu ze Sieną....o co kaman? Nie ma co się wściekać puki zbieramy komplet punktów w każdym meczu, szanuję decyzje trenera jego wybórFidelito pisze: Wątpię, wygląda na to, że Conte odwidzieli się ofensywni skrzydłowi - "Pepe i Giaccherini dają nam w tej chwili pewne gwarancje i równowagę". Szkoda tylko, że nie myślał podobnie, gdy Marotta proponował mu Bastosa i Vargasa.
Pepe - Giaccherini :płaczę:

- nowik92
- Juventino
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co tu robi te niby?! Oczywiste jest, że mecz Udinese - Milan jest z założenia ciekawszy niż mecz Juve z Bologną. Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że mecz Juventus Catania będzie transmitowany na C+.nowik92 pisze:Na C+ nie ma, bo o tej samej godzinie jest mecz Udine-Milan, więc niby większe widowisko...