Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna
- liqu!d
- Juventino
To powinien być łatwiejszy mecz od tego z Sieną. Czas wprowadzać do składu nowych graczy, tj. Elia i Chelo. Powinno się też znaleźć miejsce dla Krasicia. Posiedział trochę więc wypadałoby dać mu szansę, tak samo jak Fabio Quagliarelli. Ten mecz jest idealny do wprowadzania w/w graczy.
Raczej liczę na łatwe zwycięstwo. 3 punkty najważniejsze.
Raczej liczę na łatwe zwycięstwo. 3 punkty najważniejsze.
- deszczowy
- Juventino
Mam wrażenie, że Conte po prostu nie lubi Quaga i wcale bym się nie zdziwił, gdyby z Bolonią też go nie wpuścił. Dobrze byłoby pyknąć Bolończyków. Może być w takim samym stylu, jak dziś. Ba, może być z tym samym wynikiem. Oby były trzy punkty. No i chyba faktycznie pora na Elię, bo Giac nie bardzo potrafi udźwignąć presję.
- Fidelito
- Juventino
Wątpię, wygląda na to, że Conte odwidzieli się ofensywni skrzydłowi - "Pepe i Giaccherini dają nam w tej chwili pewne gwarancje i równowagę". Szkoda tylko, że nie myślał podobnie, gdy Marotta proponował mu Bastosa i Vargasa.deszczowy pisze:Mam wrażenie, że Conte po prostu nie lubi Quaga i wcale bym się nie zdziwił, gdyby z Bolonią też go nie wpuścił. Dobrze byłoby pyknąć Bolończyków. Może być w takim samym stylu, jak dziś. Ba, może być z tym samym wynikiem. Oby były trzy punkty. No i chyba faktycznie pora na Elię, bo Giac nie bardzo potrafi udźwignąć presję.
Pepe - Giaccherini :płaczę:
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Conte zapewnia, że póki co stawia na Pepe i Giaccheriniego, bowiem ci zapewniają zespołowi pewną równowagę. Osobiście odbieram to w ten sposób, że na chwilę obecną obaj najlepiej rozumieją schematy taktyczne naszego trenejro. Wiemy za to na pewno, że nasz kołcz rezygnuje z usług Esti czy też Elii z uwagi na problemy z komunikacją (w dodatku Holender brał udział w niewielu treningach). Krasicia prawdopodobnie zobaczymy na boisku w środę, na co wskazywałaby choćby dzisiejsza sytuacja (w ostatniej chwili zmieniona decyzja Conte w kontekście lekkiego urazu Matriego).
Sytuacją Fabio bym się na razie nie przejmował - za wcześnie na to. Sezon jest długi i sam trener zapewnia, że przy tak szerokiej ławce ma szerokie pole manewru, zatem można się spodziewać w trakcie sezonu różnego rodzaju rotacji.
Spotkanie z Parmą było pokazem naszego potencjału w ofensywie, dzisiaj graliśmy mądrze w odbiorze, ogólnie rzecz biorąc defensywa spisywała się bardzo dobrze. Z każdym kolejnym meczem wszystko powinno zazębiać się w coraz większym stopniu, jesteśmy w trakcie budowy zespołu i widać coraz większy progres.
Sytuacją Fabio bym się na razie nie przejmował - za wcześnie na to. Sezon jest długi i sam trener zapewnia, że przy tak szerokiej ławce ma szerokie pole manewru, zatem można się spodziewać w trakcie sezonu różnego rodzaju rotacji.
Spotkanie z Parmą było pokazem naszego potencjału w ofensywie, dzisiaj graliśmy mądrze w odbiorze, ogólnie rzecz biorąc defensywa spisywała się bardzo dobrze. Z każdym kolejnym meczem wszystko powinno zazębiać się w coraz większym stopniu, jesteśmy w trakcie budowy zespołu i widać coraz większy progres.
- strong return
- Juventino
Nie podoba mi się dzisiejsza gra skrzydłowych ani próby upychania Vidala. Nie uważam bynajmniej, żeby rookie Conte(idąc tym tokiem rozumowania kibice Realu i MU na wieść o pierdnięciu swych trenerów winni bić pokłony) był kimś nietykalnym, jeśli jego decyzje są kontrowersyjne, a wystawieni piłkarze na pewnych pozycjach grają powiedzmy średnio.
Jeśli jednak Conte zdobędzie komplet punktów-lub choć cztery(przy pechu w grze) w najbliższych meczach to będziemy mieli dobrą pozycję wyjściową i pewność, że darcie japy przynosi jakieś pozytywne skutki mentalne.
Chwalić zacznę jak po jakiejś "22" kolejce będziemy w" top3". Nie wcześniej-Ciro też wygrał z Romą 1:3 i w drugim meczu "zwolnił Spala". Po pięciu kolejkach mieliśmy sporo punktów, a skończyło się, jak się skończyło...
Anyway, marzy mi się bardzo 2:0 po pierwszej połowie, potem utrzymywanie piłki. I następni do golenia.
Jeśli jednak Conte zdobędzie komplet punktów-lub choć cztery(przy pechu w grze) w najbliższych meczach to będziemy mieli dobrą pozycję wyjściową i pewność, że darcie japy przynosi jakieś pozytywne skutki mentalne.
Chwalić zacznę jak po jakiejś "22" kolejce będziemy w" top3". Nie wcześniej-Ciro też wygrał z Romą 1:3 i w drugim meczu "zwolnił Spala". Po pięciu kolejkach mieliśmy sporo punktów, a skończyło się, jak się skończyło...
Anyway, marzy mi się bardzo 2:0 po pierwszej połowie, potem utrzymywanie piłki. I następni do golenia.
Ostatnio zmieniony 19 września 2011, 00:02 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Fidelito
- Juventino
mrozzi - może i masz rację, choć ja w grze tych dwóch "skrzydłowych" widzę tylko przyzwoitą grę w defensywie i dużą waleczność. Jeśli zaś popatrzymy na grę do przodu... bida z nędzą. Conte nie pasował Bastos, bo za mało ofensywny, chciał kogoś ze świetnym dryblingiem... Pepe i Giac nie wygrali chyba ani jednego pojedynku 1na1 w tych dwóch meczach 
Ja rozumiem, że Elia może jeszcze nie jest gotowy( dobrze by było jednak wpuścić go na chwilę na boisko), ale jak czytam, że trener ceni sobie równowagę... nosz ku### to teraz się obudził

Ja rozumiem, że Elia może jeszcze nie jest gotowy( dobrze by było jednak wpuścić go na chwilę na boisko), ale jak czytam, że trener ceni sobie równowagę... nosz ku### to teraz się obudził
Ostatnio zmieniony 19 września 2011, 10:39 przez Fidelito, łącznie zmieniany 1 raz.
- STALNYSA
- Juventino
W tym spotkaniu liczą się tylko 3 punkty. Mam nadzieję, że Bianconeri nie spoczną na laurach i spokojnie po dobrej offensywnej grze pokażą bolończykom gdzie ich miejsce. Też chciałbym zobaczyć Milosa cisnącego na prawej stronie od pierwszych minut.
Witam wszystkich :-D
Witam wszystkich :-D
- sikor.29
- Juventino
Powinnismy wygrac , ale Conte ma kontrowersyjne wybory. Grając swoimi najgorszymi skrzydłowymi do tej pory wygraliśmy więc licze na zmiany i zwycięstwo. Bo o ile jakimś cudem wygralismy z Pepe i Gia... na skrzydach to z Krasicem i Elia o zwycięstwo powinnismy być spokojni.
- risto
- Juventino
mi sie wydaje ze zagraja raczej na luzie jak w meczu ze Siena bo za pare dni znowu jada do Catani. Wydaje mi sie ze to bylo powodem takiego rozluznienia w tym meczu. Tym bardziej ze gramy u siebie.
Ale to co mi nie pasuje to wlasnie rotacja w skladzie przy meczach co 3 dni. Jest wlasnie idealna okazja zeby zagrali Elia, Krasic, Quag czy Vidal. A mamy jeszcze Esti i ewentualnie Bonucci.
Tak patrzac na sklad nasz to na lawie mamy lepszych zawodnikow niz w podstawowej jedenastce. Ale to tylko moze byc naszym wielkim atutem
Jedynie nie mamy solidnych skrzydel obrony, ale jesli zima ktos przyjdzie to mamy praktycznie dwie dobre 11
Ale to co mi nie pasuje to wlasnie rotacja w skladzie przy meczach co 3 dni. Jest wlasnie idealna okazja zeby zagrali Elia, Krasic, Quag czy Vidal. A mamy jeszcze Esti i ewentualnie Bonucci.
Tak patrzac na sklad nasz to na lawie mamy lepszych zawodnikow niz w podstawowej jedenastce. Ale to tylko moze byc naszym wielkim atutem

Jedynie nie mamy solidnych skrzydel obrony, ale jesli zima ktos przyjdzie to mamy praktycznie dwie dobre 11

- witkowskipl
- Juventino
Myślę, że Conte wie co robi. Przynajmniej Vidala na skrzydło nie posłał!
Ale dla pewności można mu kupić ładną plazmę z kinem domowym i zatrudnić Gmocha do przekreślania pana Gia krwistoczerwonym pisakiem.
Ale dla pewności można mu kupić ładną plazmę z kinem domowym i zatrudnić Gmocha do przekreślania pana Gia krwistoczerwonym pisakiem.
- AVE JUVE!!!
- Juventino
Licza sie tylko 3pkt . Mam tylko nadzieje ze wkoncu na lewej nie zobacze Giaccheriniego , a Elie czy Marcelo
Fajnie bylo by zobaczyc tez Vidala od pierwszych minut i oczywiscie Q wchodzacego z lawki zeby pokazal Conte ze nalezy na niego stawiac

- LordRahl
- Juventino
Narazie szczęśliwie Di Vaio bez formy, oby tak zostało do czwartku :-D Później może strzelać komu chce i ile chce :Cdr.DeV pisze:z Ligą Mistrzów czy bez i tak gramy co 3 dni
Powinniśmy wygrać ale boję się pana Marco Di Vaio
Jeśli chodzi o mecz, mam nadzieję na jakieś 2-0, 3-1

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No generalnie Bologna ma napadziorów mogących rozklepać naszych tytanów defensywy.dr.DeV pisze:z Ligą Mistrzów czy bez i tak gramy co 3 dni
Powinniśmy wygrać ale boję się pana Marco Di Vaio
Jeśli chodzi o skrzydłowych, to chętnie zobaczyłbym jak radzi sobie Elia, Krasić i Chelo, ale dopóki wygrywamy niech Conte robi co chce. Zwycięzców się nie osądza.