Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 22:59

To powinien być łatwiejszy mecz od tego z Sieną. Czas wprowadzać do składu nowych graczy, tj. Elia i Chelo. Powinno się też znaleźć miejsce dla Krasicia. Posiedział trochę więc wypadałoby dać mu szansę, tak samo jak Fabio Quagliarelli. Ten mecz jest idealny do wprowadzania w/w graczy.

Raczej liczę na łatwe zwycięstwo. 3 punkty najważniejsze.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 23:06

Mam wrażenie, że Conte po prostu nie lubi Quaga i wcale bym się nie zdziwił, gdyby z Bolonią też go nie wpuścił. Dobrze byłoby pyknąć Bolończyków. Może być w takim samym stylu, jak dziś. Ba, może być z tym samym wynikiem. Oby były trzy punkty. No i chyba faktycznie pora na Elię, bo Giac nie bardzo potrafi udźwignąć presję.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 23:19

deszczowy pisze:Mam wrażenie, że Conte po prostu nie lubi Quaga i wcale bym się nie zdziwił, gdyby z Bolonią też go nie wpuścił. Dobrze byłoby pyknąć Bolończyków. Może być w takim samym stylu, jak dziś. Ba, może być z tym samym wynikiem. Oby były trzy punkty. No i chyba faktycznie pora na Elię, bo Giac nie bardzo potrafi udźwignąć presję.
Wątpię, wygląda na to, że Conte odwidzieli się ofensywni skrzydłowi - "Pepe i Giaccherini dają nam w tej chwili pewne gwarancje i równowagę". Szkoda tylko, że nie myślał podobnie, gdy Marotta proponował mu Bastosa i Vargasa.
Pepe - Giaccherini :płaczę:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 23:20

Conte zapewnia, że póki co stawia na Pepe i Giaccheriniego, bowiem ci zapewniają zespołowi pewną równowagę. Osobiście odbieram to w ten sposób, że na chwilę obecną obaj najlepiej rozumieją schematy taktyczne naszego trenejro. Wiemy za to na pewno, że nasz kołcz rezygnuje z usług Esti czy też Elii z uwagi na problemy z komunikacją (w dodatku Holender brał udział w niewielu treningach). Krasicia prawdopodobnie zobaczymy na boisku w środę, na co wskazywałaby choćby dzisiejsza sytuacja (w ostatniej chwili zmieniona decyzja Conte w kontekście lekkiego urazu Matriego).

Sytuacją Fabio bym się na razie nie przejmował - za wcześnie na to. Sezon jest długi i sam trener zapewnia, że przy tak szerokiej ławce ma szerokie pole manewru, zatem można się spodziewać w trakcie sezonu różnego rodzaju rotacji.

Spotkanie z Parmą było pokazem naszego potencjału w ofensywie, dzisiaj graliśmy mądrze w odbiorze, ogólnie rzecz biorąc defensywa spisywała się bardzo dobrze. Z każdym kolejnym meczem wszystko powinno zazębiać się w coraz większym stopniu, jesteśmy w trakcie budowy zespołu i widać coraz większy progres.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 23:56

Nie podoba mi się dzisiejsza gra skrzydłowych ani próby upychania Vidala. Nie uważam bynajmniej, żeby rookie Conte(idąc tym tokiem rozumowania kibice Realu i MU na wieść o pierdnięciu swych trenerów winni bić pokłony) był kimś nietykalnym, jeśli jego decyzje są kontrowersyjne, a wystawieni piłkarze na pewnych pozycjach grają powiedzmy średnio.
Jeśli jednak Conte zdobędzie komplet punktów-lub choć cztery(przy pechu w grze) w najbliższych meczach to będziemy mieli dobrą pozycję wyjściową i pewność, że darcie japy przynosi jakieś pozytywne skutki mentalne.
Chwalić zacznę jak po jakiejś "22" kolejce będziemy w" top3". Nie wcześniej-Ciro też wygrał z Romą 1:3 i w drugim meczu "zwolnił Spala". Po pięciu kolejkach mieliśmy sporo punktów, a skończyło się, jak się skończyło...
Anyway, marzy mi się bardzo 2:0 po pierwszej połowie, potem utrzymywanie piłki. I następni do golenia.
Ostatnio zmieniony 19 września 2011, 00:02 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 23:57

mrozzi - może i masz rację, choć ja w grze tych dwóch "skrzydłowych" widzę tylko przyzwoitą grę w defensywie i dużą waleczność. Jeśli zaś popatrzymy na grę do przodu... bida z nędzą. Conte nie pasował Bastos, bo za mało ofensywny, chciał kogoś ze świetnym dryblingiem... Pepe i Giac nie wygrali chyba ani jednego pojedynku 1na1 w tych dwóch meczach :whistle:
Ja rozumiem, że Elia może jeszcze nie jest gotowy( dobrze by było jednak wpuścić go na chwilę na boisko), ale jak czytam, że trener ceni sobie równowagę... nosz ku### to teraz się obudził:angry:
Ostatnio zmieniony 19 września 2011, 10:39 przez Fidelito, łącznie zmieniany 1 raz.

STALNYSA

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 00:18

W tym spotkaniu liczą się tylko 3 punkty. Mam nadzieję, że Bianconeri nie spoczną na laurach i spokojnie po dobrej offensywnej grze pokażą bolończykom gdzie ich miejsce. Też chciałbym zobaczyć Milosa cisnącego na prawej stronie od pierwszych minut.

Witam wszystkich :-D

sikor.29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 00:19

Powinnismy wygrac , ale Conte ma kontrowersyjne wybory. Grając swoimi najgorszymi skrzydłowymi do tej pory wygraliśmy więc licze na zmiany i zwycięstwo. Bo o ile jakimś cudem wygralismy z Pepe i Gia... na skrzydach to z Krasicem i Elia o zwycięstwo powinnismy być spokojni.

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 08:19

Oczywiście liczę na 3 oczka, oby tylko Bologna nie przełamała się na nas aczkolwiek raczej nie powinno być powtórki z tamtego sezonu.

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 09:20

mi sie wydaje ze zagraja raczej na luzie jak w meczu ze Siena bo za pare dni znowu jada do Catani. Wydaje mi sie ze to bylo powodem takiego rozluznienia w tym meczu. Tym bardziej ze gramy u siebie.
Ale to co mi nie pasuje to wlasnie rotacja w skladzie przy meczach co 3 dni. Jest wlasnie idealna okazja zeby zagrali Elia, Krasic, Quag czy Vidal. A mamy jeszcze Esti i ewentualnie Bonucci.
Tak patrzac na sklad nasz to na lawie mamy lepszych zawodnikow niz w podstawowej jedenastce. Ale to tylko moze byc naszym wielkim atutem :)
Jedynie nie mamy solidnych skrzydel obrony, ale jesli zima ktos przyjdzie to mamy praktycznie dwie dobre 11 :D

witkowskipl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 10:25

Myślę, że Conte wie co robi. Przynajmniej Vidala na skrzydło nie posłał!
Ale dla pewności można mu kupić ładną plazmę z kinem domowym i zatrudnić Gmocha do przekreślania pana Gia krwistoczerwonym pisakiem.

AVE JUVE!!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 10:37

Licza sie tylko 3pkt . Mam tylko nadzieje ze wkoncu na lewej nie zobacze Giaccheriniego , a Elie czy Marcelo ;) Fajnie bylo by zobaczyc tez Vidala od pierwszych minut i oczywiscie Q wchodzacego z lawki zeby pokazal Conte ze nalezy na niego stawiac

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 10:48

z Ligą Mistrzów czy bez i tak gramy co 3 dni :prochno:

Powinniśmy wygrać ale boję się pana Marco Di Vaio ;)

Obrazek
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 10:53

dr.DeV pisze:z Ligą Mistrzów czy bez i tak gramy co 3 dni :prochno:

Narazie szczęśliwie Di Vaio bez formy, oby tak zostało do czwartku :-D Później może strzelać komu chce i ile chce :C

Jeśli chodzi o mecz, mam nadzieję na jakieś 2-0, 3-1 :P

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 10:55

dr.DeV pisze:z Ligą Mistrzów czy bez i tak gramy co 3 dni :prochno:

No generalnie Bologna ma napadziorów mogących rozklepać naszych tytanów defensywy.

Jeśli chodzi o skrzydłowych, to chętnie zobaczyłbym jak radzi sobie Elia, Krasić i Chelo, ale dopóki wygrywamy niech Conte robi co chce. Zwycięzców się nie osądza.

Zablokowany