Serie A (3): Siena 0-1 JUVENTUS
- Max_LP
- Juventino
100% racjiSimi pisze:Ja ogarniam. Chciałbym przytoczyć tutaj słowa Pana Zambrotty. Conte 2 : 0 Forumowi taktycy.Kubba pisze:
PS2. Czy ktoś ogarnia Conte? :roll:
Co do meczu, wygraliśmy go z najmniejszym użyciem sił ale przecież wam to przeszkadza. My nie jesteśmy Barceloną która bije kasztany 8;0. Jesteśmy w trakcie budowy zespołu a więc trzeba troche poczekać jeszcze na dobre funkcjonowanie tego zespołu.
AA zapomniałem. U Capello wygrywaliśmy po 1;0 i nikt nie narzekał. Bez odbioru.

Nie wiem czemu wy narzekacie, prowadzimy 1-0 gramy piłką może nieco ospale ale Siena żadnej sytuacji, w poprzednich sezonach graliśmy strasznie chaotycznie i te 1-0 nie udało się dowozić.
W środę Bologna u siebie więc bardzo możliwe kolejne 3pkt

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- pumex
- Juventino
Loremiszczu, sorry, ale czasami przechodzisz samego siebie, bez obrazyLoremaster pisze:Jak kontuzja to spoko, myślałem że Conte tak sobie chciał dać pograć Bonucciemu.
Buffon w ostatnich minutach przyprawił mnie o palpitację. Ale 3 pkt są

- Simi
- Qualità Juventino
A i polecam zluzować troche z tym Krasiciem. Spokojnie chłopak będzie miał nie raz okazje do tego żeby zaprezentować swoje umiejętności. Jak dla mnie Conte pokazuje że ma jaja, a nie jakieś plastikowe kasztany. Mam nadzieje że w meczu z Bologna zagramy już z Elia lub Krasiciem.
- Azazel
- Juventino
Mecz nudny, co nie znaczy że nie rozegrany dobrze przez naszych ulubieńców. Grali dobrze, pewnie w obronie (Gross również), w pomocy przyzwoicie, atak słabiej niż ostatnio, ale gola strzeliliśmy 8) . Uważam że Conte dobrze postąpił, ograliśmy lekko ogórów na ich stadionie, nie przemęczając się przed meczem w środku tygodnia. Co do skrzydeł, grały one dosyć słabo, ale uważam że Elia musi się jeszcze chwile zaaklimatyzować, a Krasic miał wejść, ale Matri zgłosił się do zmiany
.

- Spykee
- Juventino
Wydaje mi się, że w środę powinien zagrać Krasić/Elia/Estigarribia. Mi się wydawało, że ten mecz miał być wygrany jak najmniejszym nakładem sił, bo czekają na nas jeszcze dwa mecze w tym tygodniu - przynajmniej mam taką nadzieję, że tak założył sobie Antonio. Poza tym Siena nie zagrażała nam zbyt często - i to mi się podoba, kontrola meczu. Jednak jeszcze jedna bramka i wtedy już spokój 'na sto pro'. ; d
- cerb
- Juventino
Dla mnie najwazniejsze 3 pkty ... pamietamy mecz z przed roku ze Siena, 3:0 do przerwy i dominacja pelna.. a na koniec 3:3 ..
Krasic nie gra bo trener stawia na spokojna opanowana gre i kontrole pilki a Krasic duzo szarpie i ma straty wiec bedzie tylko wchodzil z ławki na podmeczonego rywala.
... brakuje tylko Elii
Krasic nie gra bo trener stawia na spokojna opanowana gre i kontrole pilki a Krasic duzo szarpie i ma straty wiec bedzie tylko wchodzil z ławki na podmeczonego rywala.
... brakuje tylko Elii
- Molek big fun juve
- Juventino
Że kiedy ? Rok temu to Siena była w Serie Bcerb pisze:Dla mnie najwazniejsze 3 pkty ... pamietamy mecz z przed roku ze Siena, 3:0 do przerwy i dominacja pelna.. a na koniec 3:3 ..
... brakuje tylko Elii

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
To bylo przed Kontuzja Matriego z tego co Pamietam.mnowo pisze:Może to być, też mi to wpadło do głowy.Azrael pisze:Mam wrażenie, że chodziło o to, że Milos "strzelił focha" po tym jak się dowiedział, że na ostatnią zmianę wejdzie Alex, a nie on. Conte go przytemperował.mnowo pisze: W ogóle o co chodziło z tym, że Conte tak wydarł japę na niego?
Oby Krasic wyciągnął z tego lekcje - wziął się za siebie na treningach i przypadkiem nie siał defetyzmu w szatni.
A co do pomysłu, że Giaccherini jest z rodziny Conte i gra po znajomości - coś w tym jest
Lider od 1 do ostatniej kolejki!;p
- Kubba
- Juventino
Jakoś ten argument mnie nie przekonuje... Od tego jest środek pola, aby nie dać rozegrać piłek przecwinika. Lepszy efekt od "latania od obrońcy do obrońcy przez Vidala" ustawienie w jednej linii Pirlo, Marchisio i Arturo... Równie dobrze, to napastnicy mogliby biegać i bawić się w dziadka.Simi pisze:No dobrze podejmę się tego. W ostatnim meczu tak samo postąpił Conte z Del Piero (lub innym napastnikiem) i zmienił go na Vidala. Miało to na celu nałożenie dużej presji przy rozgrywaniu piłki przez piłkarzy Parmy/Sieny. Po prostu Vidal miał latać od obrońcy do obrońcy żeby jak najbardziej uniemożliwić im rozgrywanie.Kubba pisze:
No to "mistrzu" taktyki wytłumacz mi zmianę Mirko - Vidal i dlaczego ten drugi grał tak blisko pola karnego Sieny, zamiast na swojej nominalnej pozycji - środek pomocy. Proszę...
Wg. mnie bzdurne ustawienie, które kompletnie nic nie dało, choć Vidal zagrał spoko i dlatego w przyszłym meczu chce go zobaczyć zamiast Marchisio, który dziś zagrał niewyraźnie.
- cerb
- Juventino
Ale nie mozesz mu odebrac zaslugi za udzial przy bramce.. przez caly mecz moze nie zachwycal ale gdyby nie jego akcja to bramki by tez nie bylopumex pisze:Najgorszy w ekipie Juve, a jak!FalsoVero pisze:Jak się spisał Giacostamkupa?
- ZZX
- Juventino
Ja pamiętam że non stop był lament że tylko 1:0 :-D ale tak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzeniaSimi pisze: AA zapomniałem. U Capello wygrywaliśmy po 1;0 i nikt nie narzekał. Bez odbioru.

Akurat ten Gacherini miał dużo strat, nie wychodziły mu zagrania, nie podoba mi się jego gra w ogóle, wolałbym zobaczyć jakby gra Krasicowi się kleiła, czy tam Elii, czy Estiemu.cerb pisze: Krasic nie gra bo trener stawia na spokojna opanowana gre i kontrole pilki a Krasic duzo szarpie i ma straty wiec bedzie tylko wchodzil z ławki na podmeczonego rywala.
Grosso też niezbyt pewnie zagrał, ale chyba jest efekt słabego zawodnika (każdy patrzy uważnie i z niepokojem jak ma piłkę, i potem ocenia gre pod wzg nie ogólnym, tylko czy mu się jakiejś wtopy nie dało zaliczyć, jak nie to już udajemy że gra nie taka zła)