Juventus Stadium
- Vojtimar
- Juventino
Pisałem o 50 tys a nie 60..wiem że dla większości z was to i tak za dużo więc nie ma co dalej tego ciągnąć.blads pisze:no właśnie nie maszWojtinhoFCJ pisze:Nie mam danych naszego klubu, ale nie wierze że nie daliby rady tego utrzymać.I tym samym odpowiedziałeś sobie czemu Juventus nie postawił sobie stadionu na 60tysi krzesełek. Z przypadku taka ilość się nie bierze, z fusów też nie wróżą takich rzeczy pewnie. Na pewno były robione jakieś badania na ten temat i wyszło im że taki będzie optymalny. Co by nie świecił pustkami postawili na 40tysięcy, jest kameralny mnie tam ta ilość nie uwiera. Gdybym mieszkał w Turynie byłbym dumny, mały ale własny jak to się mówi
Z Juve na dobre i złe!
- kolo88
- Juventino
WojtinhoFCJ pisze:Nie ma co dalej tego ciągnąć przede wszystkim dlatego, że stadion już stoi i ma 41 tys miejsc, a te wywody czy powinien być większy są zupełnie bez sensu. Osoba odpowiedzialna za zatwierdzenie projektu stadionu musiała przedstawić jakieś badania na podstawie, których stadion ma tyle miejsc. Juventus F.C. to spółka giełdowa i wszelkie decyzje (zwłaszcza warte 125mln) muszą być podejmowane RACJONALNIE.blads pisze:Pisałem o 50 tys a nie 60..wiem że dla większości z was to i tak za dużo więc nie ma co dalej tego ciągnąć.
FORZA JUVE!!!!!!
- Fidelito
- Juventino
Na VecchiaSignora czytałem, że stadion będzie można rozbudować o dodatkowe 20tyś miejsc. Nie zostało to chyba potwierdzone przez klub, ale myślę że zostawili sobie taką furtkę na przyszłość. Na chwilę obecna te 41tyś jest całkowicie wystarczające, a jeśli w przyszłości zaistnieje potrzeba rozbudowy to na pewno zarząd to rozważy.blads pisze:Nie ma co dalej tego ciągnąć przede wszystkim dlatego, że stadion już stoi i ma 41 tys miejsc, a te wywody czy powinien być większy są zupełnie bez sensu. Osoba odpowiedzialna za zatwierdzenie projektu stadionu musiała przedstawić jakieś badania na podstawie, których stadion ma tyle miejsc. Juventus F.C. to spółka giełdowa i wszelkie decyzje (zwłaszcza warte 125mln) muszą być podejmowane RACJONALNIE.
- Caravaggio
- Juventino
Było to kiedyś potwierdzone. Nie pamiętam kto się wypowiadał, ale było zapewnienie o możliwej rozbudowie stadionu, która nie będzie ingerowała w jego ogólny wygląd. Jakoś tak.Fidelito pisze: Na VecchiaSignora czytałem, że stadion będzie można rozbudować o dodatkowe 20tyś miejsc. Nie zostało to chyba potwierdzone przez klub, ale myślę że zostawili sobie taką furtkę na przyszłość.
- Monte Cristo
- Juventino
DziwneCaravaggio pisze:Było to kiedyś potwierdzone. Nie pamiętam kto się wypowiadał, ale było zapewnienie o możliwej rozbudowie stadionu, która nie będzie ingerowała w jego ogólny wygląd. Jakoś tak.Fidelito pisze: Na VecchiaSignora czytałem, że stadion będzie można rozbudować o dodatkowe 20tyś miejsc. Nie zostało to chyba potwierdzone przez klub, ale myślę że zostawili sobie taką furtkę na przyszłość.

- filippo
- Juventino
Nie wiem w jaki sposób chcieli by to zrobić, ale pewnie zciągneli by dach i dobudowali jakoś symetrycznie pare rzędow w góre. Mam tylko nadzieję, że gdy przyjdzie im do głowy powiększanie stadionu, żeby nie wpłynęło to w żaden sposób na jego wygląd i nie zrobią z niego dziwoląga. Bo teraz ten stadion wygląda świetnie, szkoda że nie ma jednak tych 50tys
- Fidelito
- Juventino
Tak jak napisał Caravaggio, rozbudowa nie wpłynie znacząco na zewnętrzny wygląd stadionu. Przypomniało mi się również, że chyba o rozbudowie wspominał Blanc. Jeśli zaś chodzi o stronę techniczną to ma to być właśnie dość prosta i stosunkowo niedroga operacja - podniesienie dachu na dźwigach i dołożenie jednej kondygnacji z gotowych prefabrykatów.filippo0 pisze:Nie wiem w jaki sposób chcieli by to zrobić, ale pewnie zciągneli by dach i dobudowali jakoś symetrycznie pare rzędow w góre. Mam tylko nadzieję, że gdy przyjdzie im do głowy powiększanie stadionu, żeby nie wpłynęło to w żaden sposób na jego wygląd i nie zrobią z niego dziwoląga. Bo teraz ten stadion wygląda świetnie, szkoda że nie ma jednak tych 50tys
Wyglądało by to mniej więcej tak

- Charlie
- Juventino
Są gdzieś zebrane cytaty które umieszczone są na ścianach stadionu? Na jednym ze zdjęć widziałem cytat Bonipertiego, a na meczu, przy wyjściu na murawę, był cytat Davidsa. Przypuszczam, że jest ich więcej, ma ktoś takie info?
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Witam,
Czy moglby ktos wrzucic link do ceremonii otwarcia stadionu (pelny film)?
Czy moglby ktos wrzucic link do ceremonii otwarcia stadionu (pelny film)?
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- juventusprzemek
- Juventino
Jakby ktoś chciał linki do video (HD 1080p) z otwarcia naszego nowego cudeńka znalazłem takie coś:
http://skpd-hd-football.blogspot.com/20 ... emony.html
Jest to nagranie z sky hd, chciałem dać do meczu z Notts County ale jest zamknięty a w multimedia i tv nie znalazłem nic podobnego.
http://skpd-hd-football.blogspot.com/20 ... emony.html
Jest to nagranie z sky hd, chciałem dać do meczu z Notts County ale jest zamknięty a w multimedia i tv nie znalazłem nic podobnego.