Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 23:54

blads pisze:
WojtinhoFCJ pisze:Nie mam danych naszego klubu, ale nie wierze że nie daliby rady tego utrzymać.
no właśnie nie masz :P I tym samym odpowiedziałeś sobie czemu Juventus nie postawił sobie stadionu na 60tysi krzesełek. Z przypadku taka ilość się nie bierze, z fusów też nie wróżą takich rzeczy pewnie. Na pewno były robione jakieś badania na ten temat i wyszło im że taki będzie optymalny. Co by nie świecił pustkami postawili na 40tysięcy, jest kameralny mnie tam ta ilość nie uwiera. Gdybym mieszkał w Turynie byłbym dumny, mały ale własny jak to się mówi :P
Pisałem o 50 tys a nie 60..wiem że dla większości z was to i tak za dużo więc nie ma co dalej tego ciągnąć.

Z Juve na dobre i złe!
kolo88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 12:01

WojtinhoFCJ pisze:
blads pisze:Pisałem o 50 tys a nie 60..wiem że dla większości z was to i tak za dużo więc nie ma co dalej tego ciągnąć.
Nie ma co dalej tego ciągnąć przede wszystkim dlatego, że stadion już stoi i ma 41 tys miejsc, a te wywody czy powinien być większy są zupełnie bez sensu. Osoba odpowiedzialna za zatwierdzenie projektu stadionu musiała przedstawić jakieś badania na podstawie, których stadion ma tyle miejsc. Juventus F.C. to spółka giełdowa i wszelkie decyzje (zwłaszcza warte 125mln) muszą być podejmowane RACJONALNIE.

FORZA JUVE!!!!!!
Tristan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 14:10

czy ktoś wie czy można zwiedzać stadion i ile to kosztuje.
słyszałem plotkę że jeszcze nie ale nie sprawdzona ja będę 16 października może do tego otworzą.

Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 14:32

blads pisze:Nie ma co dalej tego ciągnąć przede wszystkim dlatego, że stadion już stoi i ma 41 tys miejsc, a te wywody czy powinien być większy są zupełnie bez sensu. Osoba odpowiedzialna za zatwierdzenie projektu stadionu musiała przedstawić jakieś badania na podstawie, których stadion ma tyle miejsc. Juventus F.C. to spółka giełdowa i wszelkie decyzje (zwłaszcza warte 125mln) muszą być podejmowane RACJONALNIE.
Na VecchiaSignora czytałem, że stadion będzie można rozbudować o dodatkowe 20tyś miejsc. Nie zostało to chyba potwierdzone przez klub, ale myślę że zostawili sobie taką furtkę na przyszłość. Na chwilę obecna te 41tyś jest całkowicie wystarczające, a jeśli w przyszłości zaistnieje potrzeba rozbudowy to na pewno zarząd to rozważy.

Caravaggio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 14:39

Fidelito pisze: Na VecchiaSignora czytałem, że stadion będzie można rozbudować o dodatkowe 20tyś miejsc. Nie zostało to chyba potwierdzone przez klub, ale myślę że zostawili sobie taką furtkę na przyszłość.
Było to kiedyś potwierdzone. Nie pamiętam kto się wypowiadał, ale było zapewnienie o możliwej rozbudowie stadionu, która nie będzie ingerowała w jego ogólny wygląd. Jakoś tak.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:19

Caravaggio pisze:
Fidelito pisze: Na VecchiaSignora czytałem, że stadion będzie można rozbudować o dodatkowe 20tyś miejsc. Nie zostało to chyba potwierdzone przez klub, ale myślę że zostawili sobie taką furtkę na przyszłość.
Było to kiedyś potwierdzone. Nie pamiętam kto się wypowiadał, ale było zapewnienie o możliwej rozbudowie stadionu, która nie będzie ingerowała w jego ogólny wygląd. Jakoś tak.
Dziwne :think: Moze chodzi o to ze "podkopia" jeszcze bardziej pod ziemie?

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:26

Nie wiem w jaki sposób chcieli by to zrobić, ale pewnie zciągneli by dach i dobudowali jakoś symetrycznie pare rzędow w góre. Mam tylko nadzieję, że gdy przyjdzie im do głowy powiększanie stadionu, żeby nie wpłynęło to w żaden sposób na jego wygląd i nie zrobią z niego dziwoląga. Bo teraz ten stadion wygląda świetnie, szkoda że nie ma jednak tych 50tys

Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:52

filippo0 pisze:Nie wiem w jaki sposób chcieli by to zrobić, ale pewnie zciągneli by dach i dobudowali jakoś symetrycznie pare rzędow w góre. Mam tylko nadzieję, że gdy przyjdzie im do głowy powiększanie stadionu, żeby nie wpłynęło to w żaden sposób na jego wygląd i nie zrobią z niego dziwoląga. Bo teraz ten stadion wygląda świetnie, szkoda że nie ma jednak tych 50tys
Tak jak napisał Caravaggio, rozbudowa nie wpłynie znacząco na zewnętrzny wygląd stadionu. Przypomniało mi się również, że chyba o rozbudowie wspominał Blanc. Jeśli zaś chodzi o stronę techniczną to ma to być właśnie dość prosta i stosunkowo niedroga operacja - podniesienie dachu na dźwigach i dołożenie jednej kondygnacji z gotowych prefabrykatów.
Wyglądało by to mniej więcej tak Obrazek Obrazek

Charlie

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2011, 21:26

Są gdzieś zebrane cytaty które umieszczone są na ścianach stadionu? Na jednym ze zdjęć widziałem cytat Bonipertiego, a na meczu, przy wyjściu na murawę, był cytat Davidsa. Przypuszczam, że jest ich więcej, ma ktoś takie info?

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 14:36

Witam,

Czy moglby ktos wrzucic link do ceremonii otwarcia stadionu (pelny film)?

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 15:58

marcinek pisze:Witam,

Czy moglby ktos wrzucic link do ceremonii otwarcia stadionu (pelny film)?
Przecie od dawna linki są w odpowiednim dziale. :roll:

Obrazek
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 18:44

Jakby ktoś chciał linki do video (HD 1080p) z otwarcia naszego nowego cudeńka znalazłem takie coś:
http://skpd-hd-football.blogspot.com/20 ... emony.html
Jest to nagranie z sky hd, chciałem dać do meczu z Notts County ale jest zamknięty a w multimedia i tv nie znalazłem nic podobnego.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 16:58

Stadion jest naprawdę z najwyższej półki, atmosfera znakomita.

Kilku tutejszych się ucieszy, bo byli rozczarowani, że go nie ma :-D Pojawił się herb na konstrukcji dachu.
Obrazek

FORZA JUVE!!!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 22:15

Mógłby mi ktoś przybliżyć, jak na nowym stadionie wygląda 'rozłożenie' grup Ultrasów?

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 22:38

stahoo pisze:Mógłby mi ktoś przybliżyć, jak na nowym stadionie wygląda 'rozłożenie' grup Ultrasów?
Bodaj wszyscy na Curva Sud. Nie ma podziału na osobne młyny za bramkami.

Obrazek
ODPOWIEDZ