Serie A (3): Siena 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 20:01

^FAZZI^ karny kaktus za cytowanie !!!
pan Suchar pisze:Mieć 5 skrzydłowych do dyspozycji i wystawiać Vidala :ok:
Raczej :doh:

Chciałbym żeby w najbliższym meczu na boisko wbiegł Quag.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 20:23

Rozbraja mnie to, co drugi post:
"Vidal na lewym skrzydle?!"
"Vidal na lewej obronie?!"
...

"VIDAL NA STOPERZE?!"
;D

-----------------------------------------
w meczu ze Sieną chcę zobaczyć Elie na lewym skrzydle, w pomocy razem Marchisio z Pirlo.
Na lewej niech zagra nawet Grosso, po mam nadzieje zdobyciu ze dwóch bramek przewagi, mając nadzieje, ze to będzie 2-0 można wpuścić Vidala za Claudio, albo za Pirlo (ciekawe jakby się prezentował taki środek).

Tyle :-).

Liczę na zwycięstwo :_))

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 20:53

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to powinniśmy wygrać wysoko - obstawiałbym 4:1. Z meczu na mecz powinniśmy grać lepiej, szczególnie że do podstawowego składu w najbliższym czasie ma wejść Elia i Vidal. Z rozpracowaniem przeciwnika nie powinno być problemu - Conte zna specyfikę piłkarzy Sieny na pamięć. Również jeśli chodzi o umiejętności indywidualne zawodników, bijemy ich na głowę.

Spodziewam się ładnego spotkania zakończonego wysoką wygraną. Nasi są na fali po meczu z Parmą, ale nasza koślawa obrona może dać sobie wepchnąć jedną bramkę, stąd 4:1, tak jak tydzień temu.

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 21:03

Obawiam się tylko, że jak chłopcy założą te piękne różowe uniformy to wstyd pokona chęć wygranej :D

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 21:18

evilboy pisze: Spodziewam się ładnego spotkania zakończonego wysoką wygraną. Nasi są na fali po meczu z Parmą, ale nasza koślawa obrona może dać sobie wepchnąć jedną bramkę, stąd 4:1, tak jak tydzień temu.
Tak, po jednym wygranym meczu są na fali. To ciekawe co będzie po drugim :shock:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 21:59

^FAZZI^ pisze:
evilboy pisze: Spodziewam się ładnego spotkania zakończonego wysoką wygraną. Nasi są na fali po meczu z Parmą, ale nasza koślawa obrona może dać sobie wepchnąć jedną bramkę, stąd 4:1, tak jak tydzień temu.
Tak, po jednym wygranym meczu są na fali. To ciekawe co będzie po drugim :shock:
Oj tam, oj tam. Pół nocy nie spałem, trochę wyrozumiałości :P Wyrażenie faktycznie niefortunne po jednej wygranej.

Chodziło mi raczej o ogólną euforię wśród kibiców, komentatorów, zarządu i pewnie także wśród piłkarzy, panującą po ostatnim meczu. Bo chociaż przeciwnik nie był wymagający, Juventus w końcu grał ładnie i od początku do końca kontrolował spotkanie... czego nie widzieliśmy już dawno. Oni na pewno też :wink:

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 22:13

Loremaster pisze:
LordRahl pisze:Otóz Nynku mylisz się, oglądam wiele lig, a nie powiesz chyba że ta jak to okresliles pseudoprzewortka to cos latwego, czy szczupak z Cesena...
Nie umniejszajcie tu Fabio, nie uwielbiam go ponad miarę ale lubie faceta i denerwuje mnie jak ktoś kto prawdopodobnie nigdy nie zagra nawet na poziomie zblizonym do niego udaje eksperta i " takie bramki to kazdy potrafi".... Litosci....

Co do meczu chcialbym widziec srodek Pirlo Vidal, i na lewej Elie ale to juz chyba kazdy powiedzial
Sorry ale mamy mistrza który strzela ładniejsze bramki i jakoś go nie chcesz chyba do składu ?

Pierwsza

Druga

Niestety takiej jak ta pierwsza to Fabio w życiu nie strzelił, a w Juve napewno takiej jak ta druga też nie.
Odechciało mi się dyskutować na ten temat... argument mnie zniszczył.... najlepiej według Ciebie wymienmy Q za worek ziemniaków, reszta się naje i każdy zadowolony.

PS. Byłoby milo miec 12 pkt po 4 kolejkach, :D
Niezaleznie kto zagra w grę wchodzi tylko wygrana.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 22:52

Loremaster pisze:Sorry ale mamy mistrza który strzela ładniejsze bramki i jakoś go nie chcesz chyba do składu ?

Pierwsza

Druga

Niestety takiej jak ta pierwsza to Fabio w życiu nie strzelił, a w Juve napewno takiej jak ta druga też nie.
Ty sobie jaja robisz czy o drogę pytasz?
Co do pierwszej - Fabio strzelił w swojej karierze sporo ładniejszych bramek, choćby z 40 metra czy u Nas piętką.
Druga - http://www.youtube.com/watch?v=L0zRV-VQi34
Polecam czasem pooglądać mecze Juventusu :wink:

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 23:19

Przyglądam się tej dyskusji o Q i chociaż to totalny oftop to i tak dorzucę swoje 3 grosze. Q jest nazywany Mr. Dreamgoal, a to o czymś świadczy, diabeł ma nieziemsko ułożoną nogę stąd tak piękne bramki. Noo i daje bramkę jako dowód :)

A co do meczu i Q to mam nadzieję że Conte znajdzie dla niego miejsce chociażby na ławce ;)

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 23:24

Buzol pisze:Przyglądam się tej dyskusji o Q i chociaż to totalny oftop to i tak dorzucę swoje 3 grosze. Q jest nazywany Mr. Dreamgoal, a to o czymś świadczy, diabeł ma nieziemsko ułożoną nogę stąd tak piękne bramki. Noo i daje bramkę jako dowód :)

A co do meczu i Q to mam nadzieję że Conte znajdzie dla niego miejsce chociażby na ławce ;)
No ta bramka jest akurat masakryczna :D Nie wiem co z nim będzie. Jedno jest pewne... w pierwszej kolejności musimy pozbyć się Amauriego i Iaguinty, a później zobaczymy co tam dalej wyniknie...

ObrazekObrazekObrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 00:17

pan Zambrotta pisze:Nie wiem, co jeszcze napisać więc wklejam zdjęcie Elii w kopalni:
Obrazek
Przecież tu nic nie widać.
pumex pisze:Jeśli, no właśnie. Myślę, że w tym momencie wystawienie Pepe na prawej jest bardziej bezpieczne. Nieźle grał ostatnio, strzelił bramkę, był aktywny. Krasic wszedł i nie zaprezentował nic ciekawego. Ja osobiście wolałbym solidnego Pepe niż nieogarniętego Krasica.
Pepe ratuje ta bramka, bo szału większego nie robił, powtórzę to, co mówiłem w temacie o meczu z Parmą - on prezentował się o niebo lepiej niż Giaccherini, akcje szły jego stroną, więc nie mógł być niewidoczny, ale ogólnie, jak dla mnie, żeby zasłużyć na pierwszy skład, to musi być coś więcej. Dać mu szansę? No dobra, ale jakby co to.. mówiłem.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 00:26

szczypek pisze:Pepe ratuje ta bramka, bo szału większego nie robił, powtórzę to, co mówiłem w temacie o meczu z Parmą - on prezentował się o niebo lepiej niż Giaccherini, akcje szły jego stroną, więc nie mógł być niewidoczny, ale ogólnie, jak dla mnie, żeby zasłużyć na pierwszy skład, to musi być coś więcej. Dać mu szansę? No dobra, ale jakby co to.. mówiłem.
Pepe może i szału nie zrobił, ale przy waleczności i ambicji (mimo mniejszego potencjału i ogólnie skali talentu) oraz przy świetnym rozgrywaniu Pirlo, to na drużyny pokroju Parmy czy Sieny w zupełności powinno wystarczać. Jak dla mnie zagrał Simone zagrał dobry mecz i powinno się go za to nagrodzić grą w kolejnym.
Być może zwiększy to motywacje do walki Krasicia o pierwszy skład, bo mimo wszystko niemal każdy z nas uważa go za gracza lepszego, acz będącego od jakiegoś czasu pod formą.

Tak zupełnie na marginesie i a propos dowcipu Pana Zambrotty, to trochę mnie przeraża poziom (nie powiem czego) co poniektórych forumowiczów. Może się zreflektują... ;)
Aha, no chyba, że przewyższają mnie poziomem sarkazmu o jakieś milion poziomów... :P

Pozdrawiam!
blads

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 02:53

Jeszcze się dobrze sezon nie zaczął a wy się martwicie czemu nie grał Vidal...ano pewnie temu że nie pracował z drużyną w okresie przygotowawczym. Swoją szansę dostanie i pewnie będzie grał pierwsze skrzypce u boku Pirlo. Nagonki na "księcia z turynu" nie rozumiem...gość jest solidny co nie raz pokazywał, ostatnio strzelił bramkę, wcale nie taki prosty był ten lob do wykonania, osobiście bym go nie skreślał. Oglądałem wiele meczy Bayeru no i Vidal jest świetny , wątpię żeby Conte sobie szukał jakichś pupilków w drużynie, kto będzie w lepszej dyspozycji z pewnością będzie grał w 1 składzie. Jestem o to dziwnie spokojny, przypadł mi nasz trener do gustu ma charyzmę facet. Jakoś mnie Krasic zaskoczył in plus w swoim krótkim występie, moim zdaniem widać już rękę Conte, próbował zbiegać do środka, a nie jak zawsze pchać się na końcową linię. Może wreszcie jest u nas trener który widzi co się dzieje i zacznie coś robić z pewnymi mankamentami w tym zespole. Lewą niech obsadza kim chce, już on tam wie kto jest w formie, zawsze będę powtarzał że oni widzą na treningu kto jak gra i mają na to większy pogląd, a takie gdybanie ja bym dał tego i tego mija się z celem bo co my możemy wiedzieć na temat tego jak się piłkarz sprawował na całotygodniowych treningach. Mnie osobiście interesuje nasz Esti...coś tam (nie będę się z tym męczyć) podobała mi się jego gra na copa, ma chłopak gaz w nogach i fajnie drybluje, uwielbiam takich skrzydłowych co nie boją się wejść między dwóch obrońców i zejść do środka. Kilka takich akcji zrobił i bardzo fajnie to wyglądało, strzał kuleje owszem, ale piłki w pole karne bądź na jego koniec na jakieś strzały z dystansu mógłby dogrywać spokojnie. Konkurencja jest, zostaje jeszcze nasz holender, kłopot bogactwa jest i uważam że wbrew powszechnym ostatnimi czasy narzekaniom mamy bardzo fajną i paczkę na skrzydełkach. Jest czym grać wreszcie to jest najważniejsze, nie będzie szło jednemu wejdzie drugi. Cholernie mnie martwi mecz już w drugiej kolejce z beniaminkiem, wiadomo że inaczej grają zawsze z początku, potem opadają z sił. Obym się mylił i nasz zespół nie dał ciała, bo wbrew pozorom nie wydaje mi się żeby ten mecz był taki prosty. Z parmą było ok bo przyjechali i myśleli że będzie tak łatwo jak sezon temu, z przodu Gio biegał jak dziki i chyba zjadła go ambicja bo notorycznie go kasowali nasi obrońcy. Mecz ze Sieną może być troszeczkę inny, ale byle do przodu

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 09:47

blads pisze:Nagonki na "księcia z turynu" nie rozumiem...gość jest solidny co nie raz pokazywał, ostatnio strzelił bramkę, wcale nie taki prosty był ten lob do wykonania, osobiście bym go nie skreślał.
No i właśnie o to chodzi, że grając solidnymi zawodnikami będziemy co sezon zajmować 7. miejsce. U nas potrzeba jakości. Nikt Marchisio nie skreśla, ale dla mnie to materiał póki co na rezerwowego, co z tego, że zagra jeden bardzo dobry mecz, jak w następnym będzie kompletnie niewidoczny.

Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 11:17

Macie problem kto ładniejsze bramki strzela ważne jest to żeby nie były ładne tylko żeby było ich wiele

Zablokowany