Serie A (3): Siena 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 13:44

Ja liczę na Esti~~ i na Elije. Zawodników, którzy potrafią świetnie dryblować, mają wachlarz trików (nie to co Krasić niestety). Potrafią tym na pewno zrobić ogromną przewagę, zwłaszcza że pod bramką rywali będzie na pewno bardzo ciasno - małe boisko i Siena raczej nie rzuci się do ataku po zobaczeniu jak Juve zdemolowało Parmę. Tak więc młoda krew na skrzydła i jedziemy.
Napad mamy wręcz potężny, bo którykolwiek z graczy: Del Piero, Vicinić, Matri czy Quagliarella by nie zagrał to budzi respek u rywali. Pomoc również świetna z genialnym Pirlo w środku no i tylko obrona to największy znak zapytania.
Chociaż w ostatnim meczu ligowym zagrali na 5+ to to jest nasza pięta achillesowa, zwłaszcza że nie została specjalnie wzmocniona podczas mecato.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 13:49

pan Zambrotta pisze: Nie wiem, co jeszcze napisać więc wklejam zdjęcie Elii w kopalni:

Obrazek
Puchar za suchar...

Dziwi mnie, że mamy 5 skrzydłowych, a Conte wystawia Vidala na lewej flance. "Markizjo" ma za dobrze pochytane?

klama 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 14:03

deszczowy pisze:gląda na to po prostu, że Pepe wygryza Milosa. Czyżby miało się okazać, że także te 15 baniek wyładowaliśmy w sztolnię? :/
a może po prostu zwróci nam się te 15.5 mln euro (bodajże, nie jestem pewny) za Pepe <mysli>

Tak jak napisał pumex i tu się z nim zgodzę, że lepiej postawić na solidnego Pepe niż Krasicia (wielką niewiadomą) w sparingach nie istniał, w meczu z Parmą jak wszedł też go nie było widać, no może poza jedną "szarżą" prawą flanką jak wybiegł z piłką poza boisko :dance:

dama

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 14:27

Mając 5 zdrowych już skrzydłowych i wystawić Vidala na skrzydle przeciwko zespołowi, który się będzie bronił? Prędzej Vidala na lewej obronie ustawią, a przed nim któregoś z graczy na E.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 15:19

@Zambrotta Daruj sobie z tymi sucharami, bo konkurencja dla Karola coraz większa.

Vidal na skrzydle? No Way.

Chciałbym taki skład:
--------------------Gigi
Stefan----Barzagli---Vidal----Kielon
-------------Marchisio
----------------------Pyrlo
Krasic---------------------------Elia
----------Matri----Vucinic

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 15:22

Vidal na srodku obrony? Chyba cos ci sie pomylilo. Vidal to srodkowy pomocnik i wystawianie go na skrzydle, boku czy srodku obrony to jakies nieporozumienie i marnowanie jego talentu.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 15:29

kosciu88 pisze:Vidal na srodku obrony? Chyba cos ci sie pomylilo. Vidal to srodkowy pomocnik i wystawianie go na skrzydle, boku czy srodku obrony to jakies nieporozumienie i marnowanie jego talentu.
W Chile grał na środku i radził sobie całkiem dobrze. Sam Vidal pewnie nie robiłby żadnych problemów z tym, no chyba że wolisz oglądać Bonucciego na środku (jeśli Kielon pójdzie na lewą) to gratuluje.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 15:35

Ile meczy zagral w Chile na srodku obrony 1 moze 2? Nie po to pozyskalismy Vidala zeby byl rzucany z miejsca na miejsce. Skoro Chiellini ma grac na lewej to w srodku niech gra Bonucci lub Sorensen ale nie Vidal.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 15:37

Kubba pisze:Ale suchary lecą...On jest już wkurzony.
Skibil pisze:Puchar za suchar...
<<W@jTeK>> pisze:@Zambrotta Daruj sobie z tymi sucharami, bo konkurencja dla Karola coraz większa.
jeszcze ktoś strzeli taki tekst dostanie -10 punktów forumowego fejmu.

Mieć 5 skrzydłowych do dyspozycji i wystawiać Vidala :ok:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 16:57

Może i Vidal w Chille grał na środku obrony, ale wg mnie to marnowanie jego potencjału, to już lepiej niech wejdzie w 2 połowie za Marchisio, chociaż wolałbym żeby wybiegł od 1 minuty. A jeżeli chodzi o środek obrony to przecież najlepiej nic nie zmieniać, niech się Barzagli i Kielon zgrywają.

---------------- Gigi ------------------
Licht - Barzagli - Kielon - Grosso :doh:
--------- Vidal :pray: - Pirlo -----------
Milos ------------------------- Eljero
-------- Mirko - Alejandro ---------

Chciałbym zobaczyć Elije od 1 minuty, bo chłopak ma świetny drybling a nie wykorzystać tego w spotkaniu z benjaminkiem to grzech :)

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 17:22

LordRahl pisze:
Loremaster pisze:
Qrczak pisze:
Daj sobie chłopaku spokój .
Widac ,że nie za bardzo oglądałeś mecze w Juve z jego udziałem :/
A po 2 od tego jest napastnik ,żeby wykańczać akcje ...
Nie wiem co się wkurzacie, że ktoś prawdę mówi, Qugliarella większość bramek wpakował do pustej bramki z kilku metrów wystarczy obejrzeć jakąkolwiek kompilację jego bramek dla Juve , żadnej nie wypracował, żadnych strzałów z dystansu tylko najprostsze wpychanie piłek do bramki, raz tam strzelił piętką ok fajnie, ale 8 pozostałych bramek to nic specjalnego ani żadna magia. Wolę Matriego jako snajpera niż Qugliarellę.
Proszę Cię, litosci, z pamieci wylicze bramki fajne, piękny gol z Chievo, Milanem, strzal z daleka po odbiorze z Catania, gol nr 1 z Catania bardzo fajne uderzenie z lewej nogi po dlugim rogu... Więc nie wciskaj mi tu takich rzeczy. Wiem Fabio miewa pewne wady, ale nie mozna mu odmowic finezyjnych strzałow i pięknych goli.

Ps. Licze ze Fabio dostanie szanse w meczu ze Sieną, może w parze z Matrim? Ciekawe jakby to wyglądało :)
Za to Ty chyba ograniczasz się tylko do meczów Juventusu i podniecasz się każdym golem, która nie pada z linii bramkowej.
W innych ligach strzelają mnóstwo takich "fajnych" bramek i nikt nie rozpływa się nad ich ukrytym pięknem.
Ładny gol z Catanią (z dystansu) i tyle. Pseudo przewrotka z 5 metrów? Przemilczę :stop: Poza tym raz na ruski rok nawet komar pierdnie, a Amauri strzeli przewrotką z 11 metrów :smile:
Dosyć tego dziwnego wielbienia Quagliarelli :naughty:

Co do meczu, to oby Vidal w środku, a Marchisio ławka :pray: Wiem, wiem niemożliwe, bo Książątko do końca sezonu blokuje jedno miejsce w środku :angry:

Dest

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 18:06

ale marudzicie...

Marchisio dobrze zagrał w ostatnim meczu.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 18:16

Otóz Nynku mylisz się, oglądam wiele lig, a nie powiesz chyba że ta jak to okresliles pseudoprzewortka to cos latwego, czy szczupak z Cesena...
Nie umniejszajcie tu Fabio, nie uwielbiam go ponad miarę ale lubie faceta i denerwuje mnie jak ktoś kto prawdopodobnie nigdy nie zagra nawet na poziomie zblizonym do niego udaje eksperta i " takie bramki to kazdy potrafi".... Litosci....

Co do meczu chcialbym widziec srodek Pirlo Vidal, i na lewej Elie ale to juz chyba kazdy powiedzial

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 19:43

LordRahl pisze:Otóz Nynku mylisz się, oglądam wiele lig, a nie powiesz chyba że ta jak to okresliles pseudoprzewortka to cos latwego, czy szczupak z Cesena...
Nie umniejszajcie tu Fabio, nie uwielbiam go ponad miarę ale lubie faceta i denerwuje mnie jak ktoś kto prawdopodobnie nigdy nie zagra nawet na poziomie zblizonym do niego udaje eksperta i " takie bramki to kazdy potrafi".... Litosci....

Co do meczu chcialbym widziec srodek Pirlo Vidal, i na lewej Elie ale to juz chyba kazdy powiedzial
Sorry ale mamy mistrza który strzela ładniejsze bramki i jakoś go nie chcesz chyba do składu ?

Pierwsza

Druga

Niestety takiej jak ta pierwsza to Fabio w życiu nie strzelił, a w Juve napewno takiej jak ta druga też nie.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 19:49

Loremaster pisze:
LordRahl pisze:Otóz Nynku mylisz się, oglądam wiele lig, a nie powiesz chyba że ta jak to okresliles pseudoprzewortka to cos latwego, czy szczupak z Cesena...

Sorry ale mamy mistrza który strzela ładniejsze bramki i jakoś go nie chcesz chyba do składu ?

Pierwsza

Druga

Niestety takiej jak ta pierwsza to Fabio w życiu nie strzelił, a w Juve napewno takiej jak ta druga też nie.
Z taką różnicą, że Fabio strzelał w naszej koszulce te bramki, a od Enta piłka się odbijała.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany