Serie A (3): Siena 0-1 JUVENTUS
- pumex
- Juventino
Giaccherini --> Elia? Marchisio --> Vidal? Pepe --> Krasic? Del Piero --> Vucinic? EeeMietson pisze:A co do meczu, to coś czuję, że Conte nie postawi na tych samych co przeciwko Parmie.

- zahor
- Juventino
Podobanie sie to jedno, a wypracowywanie sytuacji to dwa. To, ze ktos jak dostanie pike na piatym metrze umie ladnie i z finezja wpakowac ja do bramki przerwotka, pieta, szczupakiem czy czym tam jeszcze nie oznacza, ze z miejsca jest w stanie zastapic Del Piero w wyjsciowej jedenastce i przejac chociaz czesc jego zadan. Zaraz mi ktos wyjedzie z tekstem (jakku1 czy ktos inny) ze Del Piero to trequartista, a Quagliarella to SS, co w tym momencie nie ma wiekszego znaczenia. Del Piero, podobnie jak w ostatnim meczu Vidal - gra na pozycji cofnietego, kreatywnego napastnika, jak bysmy jej nie okreslili. Wazny jest fakt, ze glownym zadaniem takiego gracza nie jest czekanie na szostym metrze i strzelanie z tej odleglosci ladnych goli.Ouh_yeah pisze:Jak Wam się strzały piętą, przewrotką, szczupakiem, z dystansu czy główki w samo okienko Milanu nie podobają to ja nie mam pytań.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Gazzetta zdecydowała się podać wyjściowy skład. Wiem, że do meczu jeszcze sporo czasu i to się może zmienić, ale na kilka rzeczy warto zwrócić uwagę:
1. Mają wątpliwość czy wystąpi Matri czy Del Piero, Vucinic jest raczej pewniakiem w tym momencie. Postawiłbym na Del Piero od początku, Matriego w roli zmiennika na drugą część meczu.
2. Na lewej obronie Grosso. Tak to powinno wyglądać.
3. Pepe na prawe skrzydło zamiast Krasicia? Tego już nie jestem w stanie zrozumieć. Widocznie Włoch bardziej przekonuje Conte, ale potencjalnie wszyscy wiemy na co stać i Krasicia i Pepe i wszyscy wiemy, że jeśli Krasic włączy nie tylko szybkość, ale i myślenie może nam dać dużo dużo więcej.
4. Na lewym skrzydle Vidal i to dla mnie największe nieporozumienie. Widać, że Conte na problemy żeby zrezygnować z Marchisio w środku, ale też z Vidala na boisku. Miejsce dla Chilijczyka jest na środku, tam pokazuje się najlepiej. Tego chyba nawet nie trzeba argumentować. Natomiast myślałem, że do niedzieli Elia dojdzie do zespołu już na tyle, żeby móc wystąpić. Siena to nie jest aż tak wymagający rywal, ile będziemy czekać? Albo Estigarribia.. Ta sama sytuacja.
1. Mają wątpliwość czy wystąpi Matri czy Del Piero, Vucinic jest raczej pewniakiem w tym momencie. Postawiłbym na Del Piero od początku, Matriego w roli zmiennika na drugą część meczu.
2. Na lewej obronie Grosso. Tak to powinno wyglądać.
3. Pepe na prawe skrzydło zamiast Krasicia? Tego już nie jestem w stanie zrozumieć. Widocznie Włoch bardziej przekonuje Conte, ale potencjalnie wszyscy wiemy na co stać i Krasicia i Pepe i wszyscy wiemy, że jeśli Krasic włączy nie tylko szybkość, ale i myślenie może nam dać dużo dużo więcej.
4. Na lewym skrzydle Vidal i to dla mnie największe nieporozumienie. Widać, że Conte na problemy żeby zrezygnować z Marchisio w środku, ale też z Vidala na boisku. Miejsce dla Chilijczyka jest na środku, tam pokazuje się najlepiej. Tego chyba nawet nie trzeba argumentować. Natomiast myślałem, że do niedzieli Elia dojdzie do zespołu już na tyle, żeby móc wystąpić. Siena to nie jest aż tak wymagający rywal, ile będziemy czekać? Albo Estigarribia.. Ta sama sytuacja.
- LordRahl
- Juventino
HAHAHA, nie no bije pokłony, zamieściłes filmik, który ewidentnie wskazuje, że nie masz racji :-DLoremaster pisze: nie wiem gdzie Ty widzisz tutaj piękne bramki może 1 max 2. Matri taki strzela równie dużo, więc nie wiem po co anm Qugliarella, skoro on nie kreuje nic. Fabio trzeba było wymienić albo sprzedać, albo w ogóle za niego tych 10,5 mln nie dawać bo aktualnie jest nam nie potrzebny i ewidetnie dla Conte jest on 4 wyborem po Matrim, Vucinicu, Del Piero.

- pumex
- Juventino
Jeśli, no właśnie. Myślę, że w tym momencie wystawienie Pepe na prawej jest bardziej bezpieczne. Nieźle grał ostatnio, strzelił bramkę, był aktywny. Krasic wszedł i nie zaprezentował nic ciekawego. Ja osobiście wolałbym solidnego Pepe niż nieogarniętego Krasica.szczypek pisze:3. Pepe na prawe skrzydło zamiast Krasicia? Tego już nie jestem w stanie zrozumieć. Widocznie Włoch bardziej przekonuje Conte, ale potencjalnie wszyscy wiemy na co stać i Krasicia i Pepe i wszyscy wiemy, że jeśli Krasic włączy nie tylko szybkość, ale i myślenie może nam dać dużo dużo więcej.
Nie no... z Vidalem to już przesada. Zrozumiałbym jego obecność na lewej stronie w meczu z kimś mocnym, gdzie trzeba by asekurować tyły, ale ze Sieną konieczny jest nominalny lewy skrzydłowy. Chyba, że Conte naprawdę boi się o Grosso. Miejmy nadzieję, że Gazzetta plecie bzduryszczypek pisze:4. Na lewym skrzydle Vidal i to dla mnie największe nieporozumienie. Widać, że Conte na problemy żeby zrezygnować z Marchisio w środku, ale też z Vidala na boisku. Miejsce dla Chilijczyka jest na środku, tam pokazuje się najlepiej. Tego chyba nawet nie trzeba argumentować.
Z Elii to się na razie w szatni zbijająszczypek pisze:Natomiast myślałem, że do niedzieli Elia dojdzie do zespołu już na tyle, żeby móc wystąpić.

- stahoo
- Juventino
W takim wypadku postawiłbym na Del Piero i Matriego kosztem Pepe. Mielibyśmy wtedy normalne 4-3-3, lub jak kto woli, odmianę 4-3-1-2.szczypek pisze:
1. Matri czy Del Piero, Vucinic jest raczej pewniakiem
3. Pepe na prawe skrzydło zamiast Krasicia?
4. Na lewym skrzydle Vidal

- pan Zambrotta
- Juventino
cały czas mnie zastanawia, z czego tak się nabijają u Elii. Czarno na białym widać, że coś jest nie tak. Nie chcę go oczerniać o aspołeczność, jednak to jest zastanawiające... Być może piłkarze znaleźli czarną owcę w zespole?pumex pisze:Z Elii to się na razie w szatni zbijająszczypek pisze:Natomiast myślałem, że do niedzieli Elia dojdzie do zespołu już na tyle, żeby móc wystąpić.
A może grają w czarnego piotrusia, czy BlackJacka

czarno to widzę.
faktem jest, że chcę go widzieć w meczu ze Sieną. Połamałby tych drewniaków ze Sieny aż miło popatrzeć.
- deszczowy
- Juventino
Ale z Ciebie czarnowidz, Miśku. Wszystko oglądasz przez czarne okulary? Póki co, nad szatnią nie zbierają się czarne chmury, więc nie ma co popadać w czarną rozpacz.pan Zambrotta pisze:cały czas mnie zastanawia, z czego tak się nabijają u Elii. Czarno na białym widać, że coś jest nie tak. Nie chcę go oczerniać o aspołeczność, jednak to jest zastanawiające... Być może piłkarze znaleźli czarną owcę w zespole?pumex pisze:Z Elii to się na razie w szatni zbijająszczypek pisze:Natomiast myślałem, że do niedzieli Elia dojdzie do zespołu już na tyle, żeby móc wystąpić.
A może grają w czarnego piotrusia, czy BlackJacka![]()
czarno to widzę.
faktem jest, że chcę go widzieć w meczu ze Sieną. Połamałby tych drewniaków ze Sieny aż miło popatrzeć.
Mógłby w końcu zagrać. A na SJ podają, że Pepe pewnie zagra od pierwszej minuty.
- Pan Mietek
- Juventino
Może Elia dostał czarną polewkę?deszczowy pisze:Ale z Ciebie czarnowidz, Miśku. Wszystko oglądasz przez czarne okulary? Póki co, nad szatnią nie zbierają się czarne chmury, więc nie ma co popadać w czarną rozpacz.pan Zambrotta pisze:cały czas mnie zastanawia, z czego tak się nabijają u Elii. Czarno na białym widać, że coś jest nie tak. Nie chcę go oczerniać o aspołeczność, jednak to jest zastanawiające... Być może piłkarze znaleźli czarną owcę w zespole?pumex pisze:Z Elii to się na razie w szatni zbijają
A może grają w czarnego piotrusia, czy BlackJacka![]()
czarno to widzę.
Mógłby w końcu zagrać. A na SJ podają, że Pepe pewnie zagra od pierwszej minuty.
deszczu ale co z tego, że Pepe? Przecież Elia gra na lewej.
Pozostaje liczyć na to, że Elia okaże się czarnym koniem tych rozgrywek.
- pan Zambrotta
- Juventino
odsyłam Cię, cudowny człowieku, do tego tematu. Daj znać, jak przeczytałeś.kaczyzip pisze:bedzie gdzies mecz na cyfrze + ?
Nie wiem, co jeszcze napisać więc wklejam zdjęcie Elii w kopalni:

- deszczowy
- Juventino
Bój się boga, Andrzejku, co Elia miałby robić w kopalni? Przecież to śmierć na miejscu!pan Zambrotta pisze:odsyłam Cię, cudowny człowieku, do tego tematu. Daj znać, jak przeczytałeś.kaczyzip pisze:bedzie gdzies mecz na cyfrze + ?
Nie wiem, co jeszcze napisać więc wklejam zdjęcie Elii w kopalni:
Mieciu, wygląda na to po prostu, że Pepe wygryza Milosa. Czyżby miało się okazać, że także te 15 baniek wyładowaliśmy w sztolnię?

- liqu!d
- Juventino
Moim zdaniem możemy się spodziewać, że środek pomocy nie zostanie zmieniony, więc Vidal nie mieści się w pierwszej 11. Conte w swoich wywaidach wspominał o tym, że Vidal może grać wszędzie poza bramką i wydawał sie być zadowolony z posiadania takiego gracza w swojej kadrze. Nie podoba mi sie zbytnio pomysł z Vidalem na obronie, ale mimo wszystko wolę żeby zagrał on niż Grosso, który przez cały okres przygotowawczy jedyne co trenował to wciąganie makaronu na czas. Trzeba było zostawić Zieglera, nie byłoby problemu. Dzięki temu środek obrony nie zostanie zmieniony w stosunku do meczu z Parmą. Na prawej pomocy zagra pewnie Pepe, lewa pomoc to zagadka. W ataku Vucinić wydaje się być pewniakiem, a jego partnerem będzie pewnie Del Piero lub Matri.
- MaHeR
- Juventino
Ciekawe jak zaprezentuje się nasza drużyna w meczu z beniaminkiem. Mam nadzieję, że drużyna zagra z podobnym zaangażowaniem i wolą walki jak z Parmą, totalna dominacja nad przeciwnikiem w meczu z takimi przeciętniakami jest kluczowa
Conte mógłby tym razem dać szanse występu Elii lub Esigarribii, bo jak nie z takim przeciwnikiem to z kim? :roll:

Conte mógłby tym razem dać szanse występu Elii lub Esigarribii, bo jak nie z takim przeciwnikiem to z kim? :roll:
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo