Serie A (3): Siena 0-1 JUVENTUS
- filippo
- Juventino
"Conte sabotażysta" - sam to wymyśliłeś?[/quote]filippo0 pisze:Conte jak już coś będzi dawał Vidalowi szanse na skrzydłach, gdzie będzie się spisywał przeciętnie co będzie potwierdzało niby tezę o tym, że Marchisio jest lepszy...
Conte bedzie pod presją mediów w końcu i wystawi tego biednego Vidala na szkrzydle gdzie sie nie sprawdzi
po czym zatryumfuje Conte i powie - a niech to ! miałem racje
:?
- Vincitore
- Juventino
Może nie tyle indywidualne krycie, co większy pressing, który na stosunkowo małym boisku w Sienie powinien dać wymierny efekt.Arielinho13 pisze:1. Będzie ciężej, bo Pirlo po meczu z Parmą czeka indywidualne krycie. Andrea da mniej, więc skrzydła musza dać więcej (Elia!).
Niemniej jednak o Pirlo jestem spokojny.
Strasznie jestem ciekaw tego co wymyśli Conte, od którego wręcz wymagam perfekcyjnego rozpracowania klubu w którym w minionym sezonie pracował.
Chyba każdy z nas ma ogromny apetyt po niedzielnej potyczce z Parmą i nie wyobraża sobie niczego innego jak tylko naszej wygranej.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W teorii nie jest to spotkanie trudniejsze od tego z Parmą, ale konieczne jest zachowanie koncentracji przez 90 minut. Conte zna Sienę od podszewki i nie wyobrażam sobie, byśmy nie wykorzystali słabych punktów tej drużyny. Byłem pod ogromnym wrażeniem naszej gry w poprzednim spotkaniu - widać wyraźnie, że Conte wymaga od zawodników zaangażowania, nie obserwujemy też znanego z zeszłych sezonów wybijania piłki na aferę.
Pojedynek ze Sieną to także dobra okazja, by wprowadzać do zespołu kolejnych zawodników, którzy do tej pory nie mieli zbyt wielu okazji do gry (Elia, Estigarribia, liczę też na całe spotkanie Vidala).
Coś w tej drużynie drgnęło i prezentowaliśmy się świetnie z Parmą, mimo że pierwszy skład daleki był od optymalnego (klasowe skrzydła i Vidal w pierwszym składzie być muszą) - to napawa optymizmem.
3 punkty w tym spotkaniu to absolutny priorytet.
Pojedynek ze Sieną to także dobra okazja, by wprowadzać do zespołu kolejnych zawodników, którzy do tej pory nie mieli zbyt wielu okazji do gry (Elia, Estigarribia, liczę też na całe spotkanie Vidala).
Coś w tej drużynie drgnęło i prezentowaliśmy się świetnie z Parmą, mimo że pierwszy skład daleki był od optymalnego (klasowe skrzydła i Vidal w pierwszym składzie być muszą) - to napawa optymizmem.
3 punkty w tym spotkaniu to absolutny priorytet.
- annihilator1988
- Juventino
Może i Pirlo dostanie "obstawę" od zawodników Sieny, ale w tym meczu wystąpi jeszcze 10 innych zawodników "Starej Damy", których zadaniem będzie pokonać zespół gospodarzy. Liczę na popis gry skrzydłowych tj. Holendra i Krasicia (ewentualnie Estecośtam)
Ostatnio zmieniony 14 września 2011, 23:53 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Loremaster
- Juventino
Vidal pewnie zagra na lewej obronie......
Na prawym skrzydle mam nadzieję zobaczyć Krasica, Pepe od czasu do czasu strzeli jakąś ładną bramkę ale drużynie daje niewiele.
Na lewym skrzydle mam nadzieję że zobaczymy Estigarribię lub Elię, Giacherrini czy jak mu tam zupełnie był niewidoczny.
Na prawym skrzydle mam nadzieję zobaczyć Krasica, Pepe od czasu do czasu strzeli jakąś ładną bramkę ale drużynie daje niewiele.
Na lewym skrzydle mam nadzieję że zobaczymy Estigarribię lub Elię, Giacherrini czy jak mu tam zupełnie był niewidoczny.
- evilboy
- Juventino
Co Ty z tym Vidalem na lewej obronie? Ja wiem, że kiedyś gdzieś tam grał, ale był kupiony jako defensywny pomocnik, w ostatnim meczu wszedł za Del Piero i grał blisko pola karnego, więc nie sądzę, żeby Conte chciał go stawiać gdzie indziej niż środek pola.Loremaster pisze:Vidal pewnie zagra na lewej obronie......
Ja na lewej obronie widzę niestety... Grosso :?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zdecydowanie. Taka była decyzja Conte, że pozbywamy się Ziglera, a rezerwowym obrońcą będzie i do treningów powróci Grosso. Nie kombinujmy więc na siłę z Vidalem czy Chiellinim. To znaczy ja tak uważam, ale co zrobi z tym nasz trener nie wiem. Zaufać mu można, jednakże tym razem mam ogromną nadzieję nieco bardziej ogarnąć jego zmiany i pierwszą jedenastkę.evilboy pisze:Ja na lewej obronie widzę niestety... Grosso :?
- annihilator1988
- Juventino
Grosso jak Cegła uprawia "radosną piłkę", a co najgorsze nie ma z zbytnio możliwości by nie korzystać z usług w/w dwójki
Podobnie jak inni byłbym za przetestowaniem Vidala na lewej stronie obrony

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- evilboy
- Juventino
Dla nas, obserwujących to wszystko z daleka sprawa wydaje się prosta - Vidal fajnie odbiera piłki i szybko biega - nadaje się na obronę. Trener jednak widzi go na co dzień, a ustawienia taktyczne to kwestia na tyle skomplikowana, że nie zmienia się zawodnikowi pozycji od tak.annihilator1988 pisze:Grosso jak Cegła uprawia "radosną piłkę", a co najgorsze nie ma z zbytnio możliwości by nie korzystać z usług w/w dwójkiPodobnie jak inni byłbym za przetestowaniem Vidala na lewej stronie obrony
Niestety, boki obrony mamy żałośnie słabe i nic do następnego okienka nie zmienimy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Gońta się, żadnego Vidala na lewej :naughty: Conte olał Zieglera, to niech teraz śmiga tam Grosso - może się czegoś Antonio o budowaniu drużyny nauczy. Arturo ma udowodnić swoją przydatność na środku pomocy (po to do klubu przychodził) i tyle.
Jeśli faktycznie Conte ustawi go na lewej obronie, to ma u mnie dużego minusa.
Podobnie jak w poprzedniej kolejce, wynik jest dla mnie sprawą drugorzędną. Liczy się dobra postawa drużyny, a przede wszystkim 3 pkt.
Jak większość oczekuję zamiany Giacherriniego na Elie/Estigarribie. Jeśli chodzi o atak, to tutaj zdaję się na trenera. Możemy wyjść w dowolnej konfiguracji. Podobnie z prawym skrzydłem; jeśli rozpocznie Pepe to włosów rwał z głowy nie będę.
Jeśli faktycznie Conte ustawi go na lewej obronie, to ma u mnie dużego minusa.
Podobnie jak w poprzedniej kolejce, wynik jest dla mnie sprawą drugorzędną. Liczy się dobra postawa drużyny, a przede wszystkim 3 pkt.
Jak większość oczekuję zamiany Giacherriniego na Elie/Estigarribie. Jeśli chodzi o atak, to tutaj zdaję się na trenera. Możemy wyjść w dowolnej konfiguracji. Podobnie z prawym skrzydłem; jeśli rozpocznie Pepe to włosów rwał z głowy nie będę.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- szczerbi
- Juventino
Liczę na to, że Juventus też poklepie sobie piłkę ze Sieną. Obstawiam taką jedenastkę:
---------------------Vucinic--------------------
----------------Del Piero----------------------
--Elia----------------------------------Pepe--
----------Marchisio/Vidal---Pirlo------------
--Chiellini---Barzagli--Bonucci--Forrest--
-------------------------------------------------
-------------------Buffon----------------------
Jak dla mnie byłoby
---------------------Vucinic--------------------
----------------Del Piero----------------------
--Elia----------------------------------Pepe--
----------Marchisio/Vidal---Pirlo------------
--Chiellini---Barzagli--Bonucci--Forrest--
-------------------------------------------------
-------------------Buffon----------------------
Jak dla mnie byłoby

- nowik92
- Juventino
Messiego zawsze kryje 20 zawodników, a i tak robi co chce...Może i Pirlo dostanie "obstawę" od zawodników Sieny, ale w tym meczu wystąpi jeszcze 10 innych zawodników "Starej Damy", których zadaniem będzie pokonać zespół gospodarzy. Liczę na popis gry skrzydłowych tj. Holendra i Krasicia (ewentualnie Estecośtam)
Szkoda, że meczu w tv ni ma.
Ja chce Fabio do pierwszego składu, bo piękne passy Pirlo + pełne fantazji gole Fabio = magia
- klama 10
- Juventino
i znów kogoś Pepe nie przekonuje... spokojnie to dopiero pierwszy mecz,
a mam nadzieję że pod wodzą Conte będzie bardzo często grał, bo co by nie mówić Krasic gra padakę to już nie ten sam zawodnik co w pierwszej rundzie swojego pierwszego sezonu w barwach Juve.
a mam nadzieję że pod wodzą Conte będzie bardzo często grał, bo co by nie mówić Krasic gra padakę to już nie ten sam zawodnik co w pierwszej rundzie swojego pierwszego sezonu w barwach Juve.
- stahoo
- Juventino
Pepe zagrał solidny mecz z Parmą a na koniec zdobył bardzo ważną bramkę na 2:0, wprowadzającą większy spokój. Ronaldo (tym młodym) on nigdy nie będzie, ale też nikt od niego tego nie oczekuje. Ma grać po prostu solidnie - jak z Parmą. Jeśli Conte ogarnie Krasića, to ten mu się odpłaci. Musi tylko grać bardzo zespołowo, a na pewno będzie mógł liczyć na jakąś piłkę od Pirlo za linię obrony :>
For fun, mój skład:
----------------Storari-----------------
Lich---Barza-------Chiellini---Grosso :doh:
-----------Marchisio-Pirlo-------------
Krasić-------------------------------E.
-----------Matri----Vucinić-----------
For fun, mój skład:
----------------Storari-----------------
Lich---Barza-------Chiellini---Grosso :doh:
-----------Marchisio-Pirlo-------------
Krasić-------------------------------E.
-----------Matri----Vucinić-----------