Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2011, 14:50

Jest JUVE POLAND. ja za takaiego posta dostaŁ bym kartke. Za brak wŁasnego komentarta. Gdzie kartka dla Tabo....

Drugh"owie bez formy jak pilkarze.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2011, 15:46

tabo89 pisze:Drughi wczoraj po meczu:

Nic ciekawego. Lepszy był wjazd Legii na murawę w Bydgoszczy :twisted:

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2011, 18:09

Czy Juventus wykonał w tym sezonie jakieś ciekawe oprawy oprócz tej z Interem bodajże w lutym?
Oglądając, np. skróty różnych meczy Serie A to często pokazywane były graficzno-artystyczne popisy Mialnu, a Juventus?
Albo czy były jakieś "większe" dymy?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2011, 19:22

Ja pamiętam, tylko, że jesienią coś było, ale nie pamiętam na co.
Na pewno na Milan coś robili wiosną, ale na co jeszcze... Na Violę jesienią chyba.
Z wiosny to Inter i chyba na Genoę coś było jeszcze.

Media kibiców za dużo nie pokazują, nie idzie zweryfikować.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2011, 12:09

Zamieszki w Buenos Aires po spadku River Plate:
Co najmniej 72 osoby ranne, w tym 33 policjantów, zniszczony stadion, spalone auta - to efekt awantur wywołanych w Buenos Aires przez kibiców piłkarskiej drużyny River Plate, która w niedzielę po raz pierwszy w 110-letniej historii klubu spadła z ekstraklasy.
Pierwsze spotkanie barażowe o prawo gry w ekstraklasie stołeczna drużyna przegrała w Cordobie z ekipą Belgrano 0:2. W rewanżu było 1:1, a sędzia mecz, który oglądało z trybun 60 tysięcy kibiców, zakończył w 89. minucie, gdy na boisko poleciały pierwsze kamienie.

Zamieszki w okolicach stadionu i na ulicach miasta trwały wiele godzin, a z zabezpieczeniem porządku nie mogło sobie poradzić ponad 2000 policjantów. W dużym stopniu zniszczony został stadion Monumental. Na okolicznych parkingach spłonęło kilkanaście samochodów, zniszczono i splądrowano kilka sklepów.

Jednego z poważnie rannych uczestników awantur zabrano do szpitala helikopterem z boiska treningowego. Według agencji prasowej DyN, dwóch funkcjonariuszy doznało pęknięcia czaszki.

Łącznie ranne zostały co najmniej 72 osoby, w tym 33 policjantów. Zatrzymano ponad 50 osób.

3500 fanów Belgrano opuściło stadion dopiero trzy godziny po zakończeniu spotkania i w konwoju policji ruszyło w 700-kilometrową podróż do Cordoby.
Taam się dopiero dzieje.
Ja bym tam Donka wysłał :wink:

#AllegriOut
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2011, 13:54

Na Monumentalu miał się odbyć finał Copa America. Teraz stadion jest zdemolowany, zamknięty wraz z otoczeniem, muzeum itp i szukają stadionu zastępczego.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2011, 17:19

ktoś od nas? (6:25)
btw nikt nic nie pisze a propo zgody z Legią, jak to się trzyma w tym sezonie?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 18:24

Taki skandal a na JotPe cicho? Nawet zacny fciner.pl odważył się poruszyć ten temat. Mam tylko nadzieję, że nie zdyskwalifikują nas w rozgrywkach ligowych :lol:

Morto Peppino, morto Facchetti, anche Moratti presto morirà, canteremo solo se Guido Rossi morirà!

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 18:47

fc#####.pl pisze:Tifosi drużyny ze stolicy Piemontu grozili śmiercią prezydentowi Interu - Massimo Morattiemu!
W którym miejscu? Że niby:
Moratti też niedługo umrze
Przecież już ma 66 lat i się nie zdrowo odżywia to wiadomo, że umrze :lol:

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 01:03

tabo89 pisze:Przecież już ma 66 lat i się nie zdrowo odżywia to wiadomo, że umrze :lol:
Nikt mu (wprost) nie groził.
...inna sprawa, że sam bym go z chęcią zabił :smile:

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 18:57

Mam pytanie ;) . Krążąc pod Juventus Arena przed meczem z Parmą zauważyłem kolesia z transparentem Facchetti 48, a wokół niego parę osób w koszulkach z takim napisem. Wiem że Giacinto jest legendą interu, dlatego zastanawia mnie obecność kolesia z takim transparentem pod stadionem największego (?) rywala.
Zorientowanych proszę o wytłumaczenie ;) :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 19:46

Wg włoskiego dziennika snów (pozdro Abi) numer 48 oznacza umarłego, który przemawia, co ma odwołanie do afery Calciopoli i śmierci oskarżanego przez niektórych Facchettiego, który nie może się bronić. Na meczach można również usłyszeć "Alza la voce, Facchetti alza la voce" czyli "Facchetti odezwij się".

:roll:
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 12:05

kolejna megaakcja kibiców Falubazu, dzis rano (kilkanaście godzin przed finałem MP) kibice zawiesili mojemu sąsiadowi szalik na bary. Taki tam 40x4... dziany :shock:

http://www.falubaz.com/aktualnosci/4670 ... em-tu.html

Molibdenn69

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 października 2011, 14:10

Witam mam pytanie czy istnieje nadal zgoda między kibicami Juventusu i Legii ?

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 15:55

Molibdenn69 pisze:Witam mam pytanie czy istnieje nadal zgoda między kibicami Juventusu i Legii ?
Nie istnieje po tym jak kibice Juve potraktowali Legionistów.

Śmierć 27-letniego kibica Jagiellonii

Z ogromnym smutkiem i żalem informujemy, że wyjazd jednego z naszych Kolegów na mecz Jagiellonii z Wisłą do Krakowa zakończył się wielką tragedią. 27-letni Krzysztof nieszczęśliwie wypadł z pociągu na trasie Warszawa - Kraków i zginął na miejscu. Do zdarzenia doszło na 63 kilometrze za Warszawą. Obecnie na miejscu wypadku przebywa prokurator, policja, pogotowie oraz straż pożarna. Specjal z ośmiuset osobową grupą kibiców Jagiellonii nie będzie kontynuował dalszej podróży a wróci do Białegostoku. Ciężko znaleźć odpowiednie słowa w przypadku tak wielkiej tragedii.

Rada nadzorcza, zarząd, piłkarze, trenerzy, pracownicy klubu oraz oraz wszyscy kibice Jagiellonii Białystok pragną złożyć na ręce rodziny, przyjaciół, znajomych najszczersze wyrazy współczucia.
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=9861

JAGA TRZYMAJ SIE :!:
Jagiellonia kontynuuje wyjazd do Krakowa..

Obrazek
ODPOWIEDZ