Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:36

Ja mam takie małe spostrzeżenie co do Pepe - może niech strzela zamiast wrzucać bo ewidentnie strzały wychodzą mu znacznie lepiej niż dośrodkowania na długi słupek gdzie powinien być niziutki Giaccherini ale nawet jego nie było.

Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:39

liqu!d pisze: Za tydzień mecz ze Sieną i tu już jestem spokojniejszy - nie tylko dlatego, że wygraliśmy i widać zalążek dobrej formy, ale też dlatego, że Siena jest raczej słabszym zespołem niż Parma.
No i Conte zna Siene od podszewki :-)).

Liczę w przyszłym meczu na podobną grę, nie wymagam walenia 4ech bramek co mecz, wymagam zwycięstw z drużynami przeciętnymi czy słabszymi, bo to jest droga do pierwszej trójki.
Musimy być jak dawny Juventus, który nawet jak grał słabo to potrafił wygrać te 1-0, czy 2-1, i dzięki temu zdobyć mistrzostwo Włoch, czy wice-mistrzostwo, czy awansować do ćwierćfinału LM :}.

Choć nie powiem, taką grę oglądało się znakomicie :smile: , aczkolwiek staram się nie napalać :}.

PS. W swoim długim poście zapomniałem o dodaniu do topu Chello :-p, niech to wygląda więc tak:
Pepe, Elia/Chello, Gacek, Krasić.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:40

Dawno nie widziałem takiej swobody w rozgrywaniu. Pirlo to po prostu geniusz, nadal światowa czołówka. Wielkie brawa dla Lichtsteinera. Bardzo podobała mi się taktyczna swoboda Vidala i Krasicia. Mecz spokojnie mógł się skończyć 6-0.
Ze Sieną chcę zobaczyć od pierwszych minut Elię, Vidala i Vucinicia.

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:40

http://www.tuttosport.com/live/tsincont ... d_p=377244

na tutto mozna zobaczyc fajne statystyki kazdego zawodnika i calej druzyny.

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:41

Bardzo dobry mecz w wykonaniu Juve :). Takie Juve chcę widzieć przez cały sezon :D. Jakie Pirlo z Del Piero podania posyłali :shock:. Brakowało Nam takiego piłkarza jak Pirlo. Dobrze, że Pepe strzelił. Może lada moment wróci do formy. Spokojnie mogło być 5:1/6:1.
Jestem pozytywnie zaskoczony :wink:. Oby tak dalej :bravo:.

Obrazek
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:56

Wynik cieszy ale to nie jest najważniejsze. Grunt, że to wszystko fajnie wyglądało. Taktyka Conte to jest to co lubię. Dużo gry bokami i dyregent Pirlo. Alex też świetnie pasuje do tej taktyki. Pytanie czy będziemy w stanie tak dominować na wyjeździe i z lepszymi rywalami. Zobaczymy, tak czy siak idziemy na mistrza:D

Gol Marchisio to poezja. Zresztą wszystkie bramki były piękne.
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, 15:59 przez Giacobbneri, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:57

Mecz na prawdę bardzo dobry, nie odpuszczali nawet na minute. Trzy zmiany Conte do 70min chyba świadczą o tym, że Antek chciał ciągle cisnąć i atakować. Giovinco chyba zjadła ambicja i ponowna chęć udowodnienia czegoś, myślałem, że zacznie już pluć żółcią.
  • Gigi - zmartwił mnie jego błąd, ale potem dobre wyjście i piąstka przy rożnym, ciężko go ocenić
  • Barzagli - minimalnie lepszy z dwójki stoperów na moje, fajnie gasił Giovinco, nawet wygrał z nim pojedynek biegowy
  • Kielon - solidnie
  • Forest - nawet bez tej bramki były świetny mecz, był na całej długości boiska, brawo
  • Kuczer - cóż, jedna niedokładne podanie, głupia czerwona kartka, ale w sumie w grze tragedii nie było
  • Pirlo - MVP, piękne podania, jak już wielu zauważyło nie mieliśmy dawno takiego zawodnika
  • Ninja - noo właśnie dzisiaj też trochę ninja, niewidoczny aczkolwiek kilka dobrych odbiorów i podań, piękna bramka
  • Ghiakerrini - słaby debiut, nie wniósł za wiele do gry
  • Pepe - brama w jego stylu, dobra technika, słabe centry
  • Alex - pomysłowo i fajnie
  • Matri - pechowiec, mógł mieć 2 bramy w tym jedną powinien mieć, szkoooda bo lubię chłopaka
  • Mirko - jakoś tak bez chęci, pomysły miał fajne ale piłka zawsze się od kogoś źle odbiła
  • Vidal - super debiut, był wszędzie (od DM'a po terquaniste) piękna bramka i dużo walki
  • Milos - ciężko ocenić, życzę mu powrotu do formy ale cieszy fakt, że w tym sezonie mamy jednak tych 5 skrzydlowych
No to za tydzień liczę ze Conte wyciągnie wnioski z tego dobrego meczu i od 1 minuty zagra Elija. Gdyby Claudio nie walnął bramki wybór między nim a Vidalem byłby łatwiejszy, ja skłaniam się ku chilijczykowi bo robi znacznie więcej na boisku.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:14

Nie wiem jak z crossami Elii, Chelo czy Giaccheriniego, ale Krasic i Pepe o ile sa przydatnymi zawodnikami, i dosc bramkostrzelnymi, to dosrodkowac za ...męski zwis nie potrafią, i gdyby tylko byli inaczej ustawieni taktycznie przez Conte (wiecej schodzenia do srodka, krotkich podan z napastnikami/pomocnikami czy strzaly z dystansu, albo bieg do linii, i wejscia w pole karne w poszukwaniu faulu) to byliby dużo uzyteczniejsi. Ale i tak mecz baaardzo dobry, szkoda 2 okazji Matriego, jednej nieuznanej, a jednej niewykorzystanej :) DeCe kozlem ofiarnym, mimo ze zanim w 92 minucie nie zrobil kupy, gral calkiem okej (chociaz nie wiem czy to jest jego zasluga, czy raczej dobrej gry w defensywie, i przerzucania gry do przodu, a w meczu gdzie bedziemy grac z rownymi, lub lepszymi od nas, jego slabosc nie bedzie widoczna). Markiz gral calkiem niezle, mimo ze byl niewidoczny, ale robil to za co odpowiadal - przecinanie atakow (w przeciwienstwie do poprzednich sezonow, gdzie czesto musial rozgrywac).

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:15

Nie wiem dlaczego chwalony jest Cegła jeżeli grał totalne dno nie wliczając karnego, ten chłop nie jest na miarę Juventusu

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
mac_12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:17

Jak narazie to wszyscy co przyszli graja dobrze(wyjatek giaccherini-ale moze jeszcze cos pokaze) , o Pirlo nie ma co mówic bo wszystko zostalo powiedziane, ale Stefan ,Vidal tez pokazali ze beda wzmocnieniem. Zobaczymy jak sie sytuacja potoczy bo narazie to tylko Parma choc w przeszlosci to byla czasem az Parma. Jak beda grali tak jak dzis to bedzie dobrze ,i nawet Marotte bedzie mozna pochwalic za mercato.

♞♘ⒹⒺⓁⓅⒾⒺⓇⓄ✰ ★

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:36

A teraz sobie pomyslcie jak by to wygladalo, gdyby na lewej pomocy hasal Vargas, a na lewej obronie Ziegler... Btw. mam goraca nadzieje, ze Grosso sie jakoskolwiek skontuzjuje w przeciagu tego tygodnia. Aha, przeciez nasz nowy Pep wsadzi tam Vidala :/ Swoja droga nie podoba mi sie takie rzucanie go po wszystkich pozycjach.

De Ceglie - kaleka.
Buffon nie potrafi bronic karnych.
Ale to juz wszyscy wiedza nie od dzis.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
gil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:39

FalsoVero pisze:Nie wiem dlaczego chwalony jest Cegła jeżeli grał totalne dno nie wliczając karnego, ten chłop nie jest na miarę Juventusu
totalne dno to twój komentarz. Obejrzyj mecz jeszcze raz

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:43

Nie wiem czemu niektorzy chwala De Ceglie. DNO. Doliczylem sie chyba 3, slownie trzy, sytuacje gdy w momencie gdy mial pilke nie oddal ja najblizszemu koledze. W obronie juz troche lepiej... bo nie popelnil zadnego decydujacego bledu. Ciut lepiej niz zwykle, ale to i tak nie poziom ktorego potrzebujemy na tej flance.

Ogolnie to mecz fajny, ladne bramki, jakos to wyglada. Jest jedno ale.
Co mnie martwilo to to ze 75% akcji przechodzilo przez Pirlo. Boje sie co bedzie jesli zabraknie go w jakims meczu.

Szkoda ze Quagliarella pewnie nie dostanie zbyt wielu szans w tym sezonie, lubie go.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:57

Jacky pisze:Buffon nie potrafi bronic karnych.
? jakieś argumenty?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 17:01

pan Zambrotta pisze:
Jacky pisze:Buffon nie potrafi bronic karnych.
? jakieś argumenty?
Hmm, let me see... Moze to, ze puszcza karne?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany