Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
O tym samym myślę od kilku dni. Jeśli po czterech kolejkach nie będziemy liderami/wiceliderami to marzenia o LM trzeba będzie odłożyć o kolejny rok.jarmel pisze:Jeśli naprawdę chcemy się liczyc w tym sezonie to w 4 pierwszych kolejkach powinniśmy zgarnąć komplet punktów. Przed nami Parma, Siena, Bologna i Catania.
- annihilator1988
- Juventino
Panowie i Panie jestem pełen obaw, ale i nadziei przed zbliżającym się inauguracyjnym meczem. Dziwny stan, bo jedno z reguły powinno wykluczać drugie, ale co się dziwić skoro od 2 sezonów Juventus, a bynajmniej drużyna nosząca łudząco podobny herb na koszulkach bohatersko bije się z takimi klubami jak Palermo, Genua o miejsce w środku tabeli.
Kluczem do sukcesu jest wyłączenie z gry Gallopy, Giovinco, oraz Pawła Cegły

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Kubba
- Juventino
Conte powołał 20 piłkarzy na Parmę:
Bramkarze: Buffon, Storari.
Obrońcy: Lichtsteiner, Sorensen, Chiellini, Bonucci, Barzagli, De Ceglie.
Pomocnicy: Pazienza, Pepe, Marchisio, Elia, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Krasic.
Napastnicy: Del Piero, Vucinic, Matri, Toni.
Nie czaje dlaczego w kadrze nie ma Estigaribby oraz Fabia...
Bramkarze: Buffon, Storari.
Obrońcy: Lichtsteiner, Sorensen, Chiellini, Bonucci, Barzagli, De Ceglie.
Pomocnicy: Pazienza, Pepe, Marchisio, Elia, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Krasic.
Napastnicy: Del Piero, Vucinic, Matri, Toni.
Nie czaje dlaczego w kadrze nie ma Estigaribby oraz Fabia...
- M.R.
- Juventino
Obyśmy nie musieli oglądać odejścia Quagliarelli zimą , ponieważ "nie pasuje do wizji taktycznej Conte"
Oby znalazło się dla niego miejsce w drużynie w tym sezonie i pokazał że warto na niego stawiać. Fajnie byłoby zobaczyć jutro środek Vidal - Pirlo. I ciekawe czy Del Piero "pozwoli" Pirlo wykonywać niektóre rzuty wolne ? 

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Co Wy tak nad tym Quagliarella płaczecie? Jak będzie w stanie dać nam więcej niż inni to będzie grał. Ba, jaki sens trzymania 3. napastników na ławce? Conte odpowiada za swoje decyzje, jeszcze meczu nie rozegraliśmy, a już źle. Nie ma Esti, co dziwi, czekam na uzasadnienie.
- Corcky
- Juventino
Myślę, że jeśli Del Piero zagra od początku to dlatego, że zarówno z Interem jak i z Milanem dobrze współpracował z SuperMirkostahoo pisze:Oby nie symboliczna tylko wynikająca z formy. Inaczej Conte utwierdzi mnie w przekonaniu, że jest kretynem.Castiel pisze:Raczej w pierwszym składzie w ataku wyjdzie Del Piero. Symboliczna decyzja by to wieloletni kapitan wprowadził swój klub na nowy stadion i zainaugurował pierwszy mecz.

Alessandro Del Piero ole!
- @D@$
- Juventino
Patrząc na zeszły sezon to nie ma żadnej logiki w tym z kim wygramy a z kim powinniśmy wygrywać na papierze. Jedyne czego bym oczekiwał to nastukać jak najwięcej punktów przed styczniem, bo styczeń wiadomo jaki zawsze jest.Ouh_yeah pisze:O tym samym myślę od kilku dni. Jeśli po czterech kolejkach nie będziemy liderami/wiceliderami to marzenia o LM trzeba będzie odłożyć o kolejny rok.jarmel pisze:Jeśli naprawdę chcemy się liczyc w tym sezonie to w 4 pierwszych kolejkach powinniśmy zgarnąć komplet punktów. Przed nami Parma, Siena, Bologna i Catania.
Powołania, cieszy brak Motty, Quagliarelli brak martwi. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i w nastepnych meczach bedzie.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Niestety ale najlepiej to wygladala gra z Mirko i Matrim a nie Alexem.Corcky pisze:Myślę, że jeśli Del Piero zagra od początku to dlatego, że zarówno z Interem jak i z Milanem dobrze współpracował z SuperMirkostahoo pisze:Oby nie symboliczna tylko wynikająca z formy. Inaczej Conte utwierdzi mnie w przekonaniu, że jest kretynem.Castiel pisze:Raczej w pierwszym składzie w ataku wyjdzie Del Piero. Symboliczna decyzja by to wieloletni kapitan wprowadził swój klub na nowy stadion i zainaugurował pierwszy mecz.i Pirlo. Znacznie lepiej gra wyglądała z nim na boisku, niż bez niego. Chociaż i tak pewnie zejdzie w okolicach 60 min.
- kdzr
- Juventino
Ależ się tego spotkania obawiam... z jednej strony ekscytacja - długo wyczekiwany sezon startuje, z drugiej zaś... boję się o wynik, boję się, że Giovinco znów okaże się katem.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- jakku1
- Juventino
Quag nie zostal powolany rzekomo z innego powodu. Po pierwsze nie jest jeszcze w najlepszej dyspozycji fizycznej, a po drugie podobno Fabio strasznie przezyl te kontuzje z meczu z Parma w styczniu (mimo bardzo szybkiego powrotu do zdrowia). Ma jakiz uraz psychiczny i Conte chce mu dac jeszce troche czasu (Antonio chcal go podbudowac i Fabio dostal nawet szanse wbicia karnego z Notts ale spudlowal!). Zwlaszcza jesli mialby wyjsc na pierwszy mecz w sezonie przeciwko... Parmie.
Takie sa przynajmniej plotki. Dla mnie ma to sens. Nie bede sie tutaj doszukiwal drugiego dna. Czas pokaze.
Takie sa przynajmniej plotki. Dla mnie ma to sens. Nie bede sie tutaj doszukiwal drugiego dna. Czas pokaze.