Ekstraklasa 2011/2012

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie mistrzem w sezonie 2011/2012?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 13:58

Wisła zawiesiła Małeckiego za jego wypowiedzi z ostatniego tygodnia dotyczące kibiców Wisły. Ja rozumiem nerwy i charakter ale czasem mógłby pomyśleć. Cóż, pewnie teraz już pomyśli :

http://sport.wp.pl/kat,32282,title,Male ... omosc.html

Odważna decyzja. Akurat mecz z Lechem w tle, nie z jakimiś ogórkami.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 10:22

steru pisze:Wisła zawiesiła Małeckiego za jego wypowiedzi z ostatniego tygodnia dotyczące kibiców Wisły. Ja rozumiem nerwy i charakter ale czasem mógłby pomyśleć.
Od zawsze powtarzam, że Małecki to mało myślący dres i przynajmniej tutaj jest plus dla Franka S. za rzadkie powołania dla tego zawodnika. Jak można palnąć taką głupotę? To wie tylko sam Patryś

Odnośnie meczu Lech - Wisła: to co grały obrony obu drużyn, to woła o pomstę do nieba. Pierwsze 15 min to miażdżąca przewaga Lecha, potem do głosu dochodziła Wisła. Oglądałem tylko pierwszą połowę, nie wiem jak było w drugiej.
I jeszcze na koniec refleksja: co w prawie każdym meczu w pierwszym składzie robi Genkov? :shock:

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 10:32

Melikson pójdzie latem na zachód za wielkie pieniądze, oj pójdzie. Jego rywalizacja ze Stilićem miała być ozdoba tego wieczoru, ale nie była, bo piłkarz Wisły zjadł po prostu gwiazdę Lecha. Dobre 60 minut meczu to totalna dominacja drużyny z Krakowa, a jej gra była albo tak świetna, albo Lech tak słabo się bronił. W każdym razie Wisła wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. 1-0 to najniższy wymiar kary dla Lecha.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 08:27

pumex pisze:Od zawsze powtarzam, że Małecki to mało myślący dres i przynajmniej tutaj jest plus dla Franka S. za rzadkie powołania dla tego zawodnika. Jak można palnąć taką głupotę? To wie tylko sam Patryś
Smuda ma obowiązek oceniać piłkarza pod względem umiejętności a nie chatakteru. Poza tym Małecki zawsze taki był. Chłopak czuje się mocno związany z Wisłą i to jest efekt tych silnych uczuć.
pumex pisze:I jeszcze na koniec refleksja: co w prawie każdym meczu w pierwszym składzie robi Genkov? :shock:
Pod koniec ubiegłego sezonu Genkov był talizmanem Maaskanta. Grał Genkov, Wisła wygrywała - może facet się tego dalej trzyma :lol:

A na koniec to brawa dla Probierza. ŁKS wreszcie wygrywa - mało kto się tego spodziewał.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 11:49

steru pisze:
pumex pisze:Od zawsze powtarzam, że Małecki to mało myślący dres i przynajmniej tutaj jest plus dla Franka S. za rzadkie powołania dla tego zawodnika. Jak można palnąć taką głupotę? To wie tylko sam Patryś
Smuda ma obowiązek oceniać piłkarza pod względem umiejętności a nie chatakteru. Poza tym Małecki zawsze taki był. Chłopak czuje się mocno związany z Wisłą i to jest efekt tych silnych uczuć.
pumex pisze:I jeszcze na koniec refleksja: co w prawie każdym meczu w pierwszym składzie robi Genkov? :shock:
Pod koniec ubiegłego sezonu Genkov był talizmanem Maaskanta. Grał Genkov, Wisła wygrywała - może facet się tego dalej trzyma :lol:

A na koniec to brawa dla Probierza. ŁKS wreszcie wygrywa - mało kto się tego spodziewał.
Oby w koncu Cracovia spadla, bo skoro nawet z Zaglebiem i LKSem nie umie wygrac, to nie zasluguje na ekstraklase. Jeszcze majac w skladzie dobrego Kaczmarka, Saidiego, Suvorova, Niedzielana, Bartczaka, mimo wszystko Radomskiego i Nykiela po prostu MUSZĄ grać lepiej, a jednak grają totalną kupę. Nie zycze im zle, ale niech spadną, za rok awansują, i bedzie git (zauwazcie, ze beniaminkowie najczesciej "na fali" awansu, rzadko spadaja z ligi w swoim 1 sezonie, za to druzyny ktore "męczą" od kilku sezonow ostatnie miejsca w tabeli, najczesciej spadaja, a jak juz spadaja, to kreca sie w dolnej polowie tabeli nizszej ligi? przyklad? Naval, Arka, Polonia B, Bochum, Monaco, Lens, Strasbourg, Sampdoria, Portsmouth i wiele wiele innych na przestrzeni ostatnich lat)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 15:41

Dobry Mudżyn pisze:Oby w koncu Cracovia spadla, bo skoro nawet z Zaglebiem i LKSem nie umie wygrac, to nie zasluguje na ekstraklase. Jeszcze majac w skladzie dobrego Kaczmarka, Saidiego, Suvorova, Niedzielana, Bartczaka, mimo wszystko Radomskiego i Nykiela po prostu MUSZĄ grać lepiej, a jednak grają totalną kupę. Nie zycze im zle, ale niech spadną, za rok awansują, i bedzie git
Osobiście nic nie mam do Cracovii, w klubie mają ambicję, ściągają coraz ciekawych zawodników zarówno z Polski, jak i zagranicy, młody, zdolny trener, ale znowu nic nie idzie po ich myśli :? Pewnie zimą znowu będzie rewolucja w klubie i walka o utrzymanie do ostatnich minut sezonu.
Być może spadek faktycznie 'oczyściłby' ten klub, albo ostatecznie pogrążył w przeciętności...

Po raz kolejny muszę pochwalić Jankowskiego z Ruchu :bravo: Obserwuję chłopaka od poprzedniego sezonu i naprawdę ma on ogromny talent na miarę co najmniej reprezentacji. Oby dalej się tak rozwijał :ok:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 15:59

francois pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Oby w koncu Cracovia spadla, bo skoro nawet z Zaglebiem i LKSem nie umie wygrac, to nie zasluguje na ekstraklase. Jeszcze majac w skladzie dobrego Kaczmarka, Saidiego, Suvorova, Niedzielana, Bartczaka, mimo wszystko Radomskiego i Nykiela po prostu MUSZĄ grać lepiej, a jednak grają totalną kupę. Nie zycze im zle, ale niech spadną, za rok awansują, i bedzie git
Osobiście nic nie mam do Cracovii, w klubie mają ambicję, ściągają coraz ciekawych zawodników zarówno z Polski, jak i zagranicy, młody, zdolny trener, ale znowu nic nie idzie po ich myśli :? Pewnie zimą znowu będzie rewolucja w klubie i walka o utrzymanie do ostatnich minut sezonu.
Być może spadek faktycznie 'oczyściłby' ten klub, albo ostatecznie pogrążył w przeciętności...

Po raz kolejny muszę pochwalić Jankowskiego z Ruchu :bravo: Obserwuję chłopaka od poprzedniego sezonu i naprawdę ma on ogromny talent na miarę co najmniej reprezentacji. Oby dalej się tak rozwijał :ok:
Ciekawych zawodnikow z Polski? Niedzielan i...tyle. Reszta ich transferow to wyrobnicy. Generalnie moze z 20% ich transferow trafione. I NIE popadliby w przecietnosc, bo jesli bogaty klub (a Filipiak jest bogaty) spada do 2 ligi, to przewaznie na sezon, gora 2, co innego jak zleci taka Arka czy tym bardziej Polonia Bytom. Jankowski? Bylo juz 2 takich okraszonych talentami z Ruchu. Nazywali sie Sobiech i Janoszka. Pierwszy nie jest znowu jakims geniuszem, a drugi w tej chwili to poziom Ćwielonga, Soboty, Gancarczyka czy innego polskiego nędznego skrzydłowego z polskiej ekstraklasy. Jedyny kto ciagnie Ruch Chorzow, i to od dawna, to Grzyb.*

*co nie znaczy, ze nie zycze Jankowskiemu sukcesu, bo tak nie jest, ale po prostu jestem juz sceptycznie nastawiony ;)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 20:34

Kolejny odcinek z cyklu 'polish patology' :/
http://www.90minut.pl/news/168/news1681 ... ayona.html
6 miesięcy za to, że sędzia niesłusznie nie uznał prawidłowej bramki :bravo:

Gdyby ktoś nie kojarzył sytuacji to zaczyna się od 1:35:

W dodatku w tym meczu za kopnięcie chorągiewki po zdobytym golu wyleciał Ntibazonkiza :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 21:42

francois pisze:Kolejny odcinek z cyklu 'polish patology' :/
Za to ze go bezczelnie odepchnał. A o ile mi sie wydaje sedzia na boisku powinien być nietykalny. :roll:

Pozatym to ze nie uznał bramki nie usprawiedliwia tego marnego pilkarzyny do tego zeby w tak bezczelny sposob protestowac. Bardzo dobrze. szkoda jedynie ze nie dostal wiekszego bana.

A co do murzyna, dostal zolta kartke za kopniecie choragiewki, ale ze nie ma mozgu i nie pamietal ze ma juz zoltko na koncie to wyleciał. :whistle: :whistle:

PS: Moze wkoncu ten smieszny klub spadnie w ekstraklasy. :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 14 września 2011, 21:48 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 21:48

it doesn't matter pisze:
Za to ze go bezczelnie odepchnał. A o ile mi sie wydaje sedzia na boisku powinien być nietykalny. :roll:

Pozatym to ze nie uznał bramki nie usprawiedliwia tego marnego pilkarzyny do tego zeby w tak bezczelny sposob protestowac. Bardzo dobrze. szkoda jedynie ze nie dostal wiekszego bana.

PS: Moze wkoncu ten smieszny klub spadnie w ekstraklasy.
:lol: :lol:
Ale 6 MIESIĘCY? Jakby była mowa o legioniście to bym protestował. Chociaż w sumie to wypada, że nie będzie grał przez 3 :D

Ta sytuacja z Mosze Ohayonem jakoś mi umknęła, ma ktoś linka?

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 21:52

Mietson pisze:
it doesn't matter pisze:

PS: Moze wkoncu ten smieszny klub spadnie w ekstraklasy.
:lol: :lol:
Ale 6 MIESIĘCY? Jakby była mowa o legioniście to bym protestował. Chociaż w sumie to wypada, że nie będzie grał przez 3 :D

Ta sytuacja z Mosze Ohayonem jakoś mi umknęła, ma ktoś linka?
Ja powiem tak, jezeli dostalby 2 mecze bana to by dalej byly takie praktyki. Teraz pilkarzyk zastanowi sie 4 razy czy warto odepchnac sedziego. A ze to na dodatek pilkarzyk Cracovii to tym bardziej mnie ta kara cieszy :)

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 21:55

it doesn't matter pisze:Ja powiem tak, jezeli dostalby 2 mecze bana to by dalej byly takie praktyki. Teraz pilkarzyk zastanowi sie 4 razy czy warto odepchnac sedziego.
2 mecze a pół roku to jednak jest różnica. Myślę, że aż tak surowo nie trzeba było. Sędzia popełnił błąd ale to go nie usprawiedliwia.

Axel Witsel za wiadomo co dostał 85 dni zawieszenia co jest trochę śmieszne. Oczywiście, to różne federacje no ale nie da się ukryć, że biorąc to za punkt odniesienia to jest coś nie fair.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2011, 08:34

Mietson pisze:2 mecze a pół roku to jednak jest różnica. Myślę, że aż tak surowo nie trzeba było. Sędzia popełnił błąd ale to go nie usprawiedliwia.
Wychodzi na to, że 6 miesięcy to najniższy wymiar kary za to wykroczenie. Biorąc pod uwagę fakt, że sędzia rzeczywiście powinien być nietykalny to dość sensowna kara.
Mietson pisze:Axel Witsel za wiadomo co dostał 85 dni zawieszenia co jest trochę śmieszne. Oczywiście, to różne federacje no ale nie da się ukryć, że biorąc to za punkt odniesienia to jest coś nie fair.
Różne federacje, różne przepisy. Trzeba jednak przyznać, że porównując obie kary to Belgowie się bardziej kompromitują niż nasz rodzimy związek. W tej sytuacji coś jest nie tak z ich związkiem piłkarskim.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 11:13

Z kim teraz gra Wisła? Z Bełchatowem? Ja tego nie wygrają, a może tak być, to będzie dopiero wiocha.
TO na potwierdzenie moich wcześniejszych słów o Małeckim. Ja takiego gościa wypieprzyłbym ze składu migiem.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 11:18

Mam wrażenie, że z tym Małeckim to wszystko jest rozdmuchiwane. Facet ma kawał charakteru i umiejętności (jak na naszą ligę bardzo dobre) więc trzeba szukać sposobu na dobre prowadzenie go. Szczególnie, że jest młody i jego zachowanie w każdej chwili może ulec zmianie. To trochę tak jak z Cassano. Mimo jego wybryków chciałbym go w Juve, a ty?

ODPOWIEDZ