LaLiga
- stahoo
- Juventino
Casillas też? Mogę iść na wymianę linków z kiksami z ostatnich hmm... 2 lat?steru pisze: Valdes jest bramkarzem przeciętnym,
To z Realem czy z Barceloną ja sympatyzuję? :shock: Zdecydujcie się.że sympatyzujesz z Barceloną to i tak to do Ciebie nie trafi.
- steru
- Qualità Juventino
Popatrz sobie na interwencje decydujące o losach meczu a nie na kiksy (jak sam zauważyłeś każdy je popełnia).stahoo pisze:Casillas też? Mogę iść na wymianę linków z kiksami z ostatnich hmm... 2 lat?
Może z tymi którzy są lepsi w danym momencie?stahoo pisze:To z Realem czy z Barceloną ja sympatyzuję? :shock: Zdecydujcie się.

- stahoo
- Juventino
Interwencja którą ktoś wrzucał na poprzedniej stronie z meczu z Villarealem przy stanie 0-0. Interwencja z meczu z Realem na SB z 1 spotkania o Super Puchar (strzał Benzemy). To nie sa obrony decydujące o wynikach meczów? Ja rozumiem - Barca pewnie z Villarealem by wygrała 5-1. Ale czy to jest argument?steru pisze:Popatrz sobie na interwencje decydujące o losach meczu a nie na kiksy (jak sam zauważyłeś każdy je popełnia).stahoo pisze:Casillas też? Mogę iść na wymianę linków z kiksami z ostatnich hmm... 2 lat?
Ja twierdze tak: Valdes nie jest wybitny, nie jest najlpeszy na świecie, ale trudno znależć 2-3 dużo lepszych w ostatnich miesiącach od niego. Neuer, Casillas, Valdes - to trójka najlepszych, wg mnie bramakrzy zeszłego sezonu. Docenił to też Del Bosque, zaczynając powoływać go do kadry, zamiast palopa z Sevilli.
Miało być dogryzające czy zabawne?Może z tymi którzy są lepsi w danym momencie?stahoo pisze:To z Realem czy z Barceloną ja sympatyzuję? :shock: Zdecydujcie się.
- @D@$
- Juventino
Zobaczymy, jak ktoś się utalentowany zdarzy, to kto wie. Oby potem w Polsce sobie nie pluli, że reprezentuje Hiszpanię.stahoo pisze:To ja Ci odpowiem. Nie da. Jak zapewne wiesz Barcelona ma filozofię stawiania na Katalończyków, później na Hiszpanów. Przed adeptami szkółki Warszawskiej będą też adepci la Masia w Barcelonie. Przebicie się kogoś z "kraju na wschód od Niemeic, gdzieś tam przy byłym ZSRR" myślę, że graniczyłoby z cudem, a i tak dowiem się najwcześniej za jakieś 10-15 lat. Ja uważam, że największe perełki szkółki Warszawskiej skończą w Poloniach, Legiach, Zagłebiach i innych Widzewach :>
Z resztą nie o to chodzi żeby wszyscy mieli trafić do pierwszej drużyny Barcelony a oto by tych młodych wytrenować porządnie.
Zależy co rozumiemy pod tym pojęciem, na ile szerokie jest to pojęcie, bo jeśli ogranicza się do 3-4 nazwisk to może faktycznie nie.Ouh_yeah pisze:Buffon od jakiegoś czasu nie jest już bramkarzem klasy światowej.stahoo pisze:Buffon jak najbardziej też.
Tak jak z tym Vucinicem, część forumowiczów napastników klasy światowej nazywa tylko Messiego, Aguero, C. Ronaldo, Teveza i może 3-4 jeszcze, a reszta "to szrot".
- steru
- Qualità Juventino
Valdesa bronią przede wszystkim trofea, które zdobywa grając w Barcelonie. Moim zdaniem to właśnie on jak i Abidal nadają się na ten moment do wymiany (zakładając, że jest sens wymieniać kogokolwiek skoro Barcelona zdobywa wszystkie trofea jakie tylko są do wygrania).stahoo pisze:Ja twierdze tak: Valdes nie jest wybitny, nie jest najlpeszy na świecie, ale trudno znależć 2-3 dużo lepszych w ostatnich miesiącach od niego. Neuer, Casillas, Valdes - to trójka najlepszych, wg mnie bramakrzy zeszłego sezonu.
Poza tym w tamtym sezonie kilku było jeszcze kilku dobrych bramkarzy. Pamiętaj, że De Gea grał jeszcze w Atletico, a Van der Saar w Manchesterze, Muslera w Lazio...
Powołania powołaniami, ale obaj wiemy kto jest podstawowym bramkarzem reprezentacji Hiszpanii.stahoo pisze:Docenił to też Del Bosque, zaczynając powoływać go do kadry, zamiast palopa z Sevilli.
Ani takie ani takie.stahoo pisze:Miało być dogryzające czy zabawne?
- pan Zambrotta
- Juventino
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
panie Zambrotta, 4:10 jest dużo lepsze i ogólnie czyste konto w meczu. Występ zdecydowanie na plus.
Nie wiem czy on się łapie do trójki w serie A, a co dopiero na świecie.@D@$ pisze:Zależy co rozumiemy pod tym pojęciem, na ile szerokie jest to pojęcie, bo jeśli ogranicza się do 3-4 nazwisk to może faktycznie nie.
- stahoo
- Juventino
Valdes z Porto:
0:24
Buffon ze Sportingiem:
2:30
Takie małe porównanie podobnych strzałów, choć oczywiście na pewno nie o identycznej silne. IMO oba powinny byc obronione...
Wnioski? Bynajmniej nie, ze Buffon jest słaby, brzydki itd. Valdes broni strzały, podobne do takich, które solidni i uznawani goalkeeperzy czasami wpuszczają. Oczywiście kiedyś Buffon obroni coś, co może Valdes by wpuścił. Ale to kolejny argument na to, że bramkarz barcy nie jest słaby.
0:24
Buffon ze Sportingiem:
2:30
Takie małe porównanie podobnych strzałów, choć oczywiście na pewno nie o identycznej silne. IMO oba powinny byc obronione...
Wnioski? Bynajmniej nie, ze Buffon jest słaby, brzydki itd. Valdes broni strzały, podobne do takich, które solidni i uznawani goalkeeperzy czasami wpuszczają. Oczywiście kiedyś Buffon obroni coś, co może Valdes by wpuścił. Ale to kolejny argument na to, że bramkarz barcy nie jest słaby.
- Wesoł
- Juventino
Oj nie unoś się tak.pan Zambrotta pisze: obejrzyj sobie mecz z Porto o SuperPuchar. Nie gadaj więcej głupot.
Kiepski jest ten twój argument. Sytuacja w której zabrakło zrozumienia pomiędzy Mascherano a Valdesem. Przecież tego nie można nawet jednoznacznie zakwalifikować jako błąd Viktorka. No ale nawet jeśli, no to powtórzę za chłopakami z wcześniejszych postów - każdemu bramkarzowi wyciągniesz z kariery jakieś buble. Valdes kiedyś popełniał ich mnóstwo, teraz popełnia ich bardzo mało.
Ponieważ wymiany linków do niczego nie prowadzą, dorzucę ciekawą statystykę z poprzedniego sezonu. To że Valdes puszcza bramek najmniej w lidze jest powszechnie wiadome, no ale spoko, żaden to argument bo przecież Barca utrzymuje się przy piłce przez 99% czasu meczowego i okazji do wpuszczenia tych bramek nie ma wcale. Dlatego ktoś pokusił się o procentowe wyliczenie obronionych strzałów. Łysy broni 80,6% strzałów lecących w jego bramkę, co daje mu najlepszy wynik w lidze hiszpańskiej. Tak, przed Casillasem.
http://fcblaugrana.com.pl/news.php?url=273
Teraz chyba będzie scena w której ktoś w związku z wrzucaniem przeze mnie linka ze strony Barcelony nazwie mnie ukrytą opcją katalońską.
Nie mówię że Valdes jest tym jedynym, najwypaśniejszym na świecie. Ale bez wątpienia od kilku sezonów jest w gronie kilku goalkeeperów najlepszych w swoim fachu.
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- LordRahl
- Juventino
Mogę się mylić ale według mnie Valdes jest bramkarzem bardzo dobrym, dość pewnym punktem drużyny, jednak uważam że troszkę mu jeszcze brakuje do takiej formy jaką prezentował w latach świetności Buffon, Casillas czy Van der Sar. Jak ktoś wyżej wspomniał Barca świetnie broni, strzały oddawane na bramke Valdesa przez słabsze drużyny w La Liga są naprawdę rzadkie i często proste do wyłapania.
Oczywiściem nie umniejszam br BArcy, który jak mówiłem prezentuje całkiem wysoki poziom jak na obecny czas.
Oczywiściem nie umniejszam br BArcy, który jak mówiłem prezentuje całkiem wysoki poziom jak na obecny czas.
- Tata
- Juventino
Pełen ogarJunakson pisze:Dzisiejsza interwencja Valdesa.