LaLiga
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Fajnie. Barca bez Puyola, Pique, Alvesa, z Xavim i Villa na ławce, w ustawieniu 3-4-3 z jednym nominalnym (bocznym) obrońcą i dwoma pomocnikami w defensywie, pyka sobie Villareal 5 do jaja.
Żółta Łódź Podwodna (ze słabym w tym meczu Rossim) zatopiona.
Żółta Łódź Podwodna (ze słabym w tym meczu Rossim) zatopiona.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Wesoł
- Juventino
Takie tam z wczorajpan Zambrotta o Viktorze V. pisze:Marna bramkarzyna, trzymana w Barcelonie tylko dlatego, bo to wychowanek. Koniec kropka.
Kliknij, przeproś, nie gadaj więcej głupot.
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- probeert
- Juventino
Pierwsza szkółka Barcy w Europie poza granicami Hiszpanii i 7 tego typu na świecie. Fajna sprawa, być może za kilka/kilkanaście lat jakiś zdolny Polak będzie miał okazję zagrać na Camp Nou 
Oficjalna stronka
EDIT: Już działa

Oficjalna stronka
EDIT: Już działa

Ostatnio zmieniony 08 września 2011, 21:44 przez probeert, łącznie zmieniany 1 raz.
In Marotta I trust...
- Pan Mietek
- Juventino
Byle nie uczyli symulowania i manipulowania sędziami.probeert pisze:Pierwsza szkółka Barcy w Europie poza granicami Hiszpanii i 7 tego typu na świecie. Fajna sprawa, być może za kilka/kilkanaście lat jakiś zdolny Polak będzie miał okazję zagrać na Camp Nou
Oficjalna stronka
Link nie działa, przynajmniej u mnie.
- stahoo
- Juventino
To ja Ci odpowiem. Nie da. Jak zapewne wiesz Barcelona ma filozofię stawiania na Katalończyków, później na Hiszpanów. Przed adeptami szkółki Warszawskiej będą też adepci la Masia w Barcelonie. Przebicie się kogoś z "kraju na wschód od Niemeic, gdzieś tam przy byłym ZSRR" myślę, że graniczyłoby z cudem, a i tak dowiem się najwcześniej za jakieś 10-15 lat. Ja uważam, że największe perełki szkółki Warszawskiej skończą w Poloniach, Legiach, Zagłebiach i innych Widzewach :>
- ZZX
- Juventino
o łał, interwencja mu się udała, to powód do świętowaniaWesoł pisze:Takie tam z wczorajpan Zambrotta o Viktorze V. pisze:Marna bramkarzyna, trzymana w Barcelonie tylko dlatego, bo to wychowanek. Koniec kropka.
Takie tam z Lutego
Victor Valdes pomimo swoich chęci (i ciekawych min jakie robi) nie jest bramkarzem klasy Casillas'a, Cecha, nawet Boruca czy Buffona w słabszej formie. Barca mogłaby sprowadzić o wiele lepszego bramkarza, ale skoro upierają się na ciapciaku to niech go mają
BTW to Szczęsny zaliczył tyle klasowych interwencji w meczu Polska Niemcy co Valdes za ho ho.
I wcale tego nie mówię bo nie lubię Barcy, bo czasem nawet pooglądam sobie z przyjemnością meczyk jak grają.
- stahoo
- Juventino
Dobra, to ja powiem tak: każdy bramkarz wpuszcza gole które może obronić. Mogę podac linki jak ktoś chce odnośnie Casillasa, czy Boruca (porównywac go do Valdesa, o maj got :lol: ). Na Cecha pewnie też bym cos znalazł z ostatniego sezonu, choc tutaj bym po prostu musiał poszukać. Valdes jest obecnie bramkarzem klasy światowej, co udowadnia systematycznie. A że czasem cos wpuści "głupszego" - Casillas też to robi. Neuer też to robi. Buffon jak najbardziej też.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
O i to jest obiektywne zdanie człowieka, który przestał swoje na bramce, i wie z czym ten fach się wiąże.stahoo pisze:Dobra, to ja powiem tak: każdy bramkarz wpuszcza gole które może obronić. Mogę podac linki jak ktoś chce odnośnie Casillasa, czy Boruca (porównywac go do Valdesa, o maj got :lol: ). Na Cecha pewnie też bym cos znalazł z ostatniego sezonu, choc tutaj bym po prostu musiał poszukać. Valdes jest obecnie bramkarzem klasy światowej, co udowadnia systematycznie. A że czasem cos wpuści "głupszego" - Casillas też to robi. Neuer też to robi. Buffon jak najbardziej też.
Liked

- stahoo
- Juventino
Mój bramkarski autorytet Negri może zaraz tutaj wpaść i wtedy będzie pozamiatane 
Oczywiście podzielam zdanie, że Gigi obecny to cień samego siebie z przed 4-5 lat.

Ziom, pisałem, że bez problemu znajdę haka na BuffonaOuh_yeah pisze:Buffon od jakiegoś czasu nie jest już bramkarzem klasy światowej.stahoo pisze:Buffon jak najbardziej też.

- pan Zambrotta
- Juventino
obejrzyj sobie mecz z Porto o SuperPuchar. Nie gadaj więcej głupot.Wesoł pisze:Takie tam z wczorajpan Zambrotta o Viktorze V. pisze:Marna bramkarzyna, trzymana w Barcelonie tylko dlatego, bo to wychowanek. Koniec kropka.
- steru
- Qualità Juventino
Żal czytać panie... Valdes jest bramkarzem przeciętnym, przez co bramka jest najsłabiej obstawioną pozycją w Barcelonie. Nie ma się co śmiać przy porównywaniu go do Boruca. Są na podobnym poziomie.stahoo pisze:Valdes jest obecnie bramkarzem klasy światowej, co udowadnia systematycznie.
Gorzej to wygląda jak porównujesz go do takiego Casilliasa. Tu różnica umiejętności jest zauważalna gołym okiem. Valdes to nie ta półka, a że sympatyzujesz z Barceloną to i tak to do Ciebie nie trafi.