Juventus Stadium
- Tata
- Juventino
Fajny stadionik mi się bardzo podoba i z chęcią zobacze otwarcie jeśli będzie to możliwe. Najważniejsze że ten stadion będzie codziennie dostarczał dochody bo nie widziałem wcześniej że wybudowano tam również centrum handlowe z marketem i innymi bajerami, przemyślana inwestycja.Brawo 

- napoleoni
- Juventino
No otwarcie się udało:
YOU TUBE
Stadion imponujący: fajna dynamiczna bryła, stroma zapewniająca widoczność widownia, widać, że jest dopracowany w każdym szczególe - choćby wnętrza są zrobione na poziomie (to co najbardziej razi w Polsce w inwestycjach sportowych).
Jednak rzecz która mnie osobiście martwi to są te liny ograniczające widoczność,
kontruktorzy się nie popisali:/
YOU TUBE
Stadion imponujący: fajna dynamiczna bryła, stroma zapewniająca widoczność widownia, widać, że jest dopracowany w każdym szczególe - choćby wnętrza są zrobione na poziomie (to co najbardziej razi w Polsce w inwestycjach sportowych).
Jednak rzecz która mnie osobiście martwi to są te liny ograniczające widoczność,
kontruktorzy się nie popisali:/
Ostatnio zmieniony 09 września 2011, 10:47 przez napoleoni, łącznie zmieniany 1 raz.
- meda11
- Juventino
Projektanci i osoby zatwierdzające projekt dały ciała, fakt. Jednak z tą ograniczoną widocznością to polemizowałbym. Na wielu stadionach (w tym najnowszych) są "pałąki" na których zawieszone są kamery monitorujące trybuny - jak np. San Siro. Na wielu stadionach za bramką umieszczone są równie wysokie rury do których przyczepiona jest siatka chroniąca kibiców tam siedzących od mocno uderzonej piłki - jak np. na Camp Nou. Poza tym w trakcie wczorajszej ceremoni jedna z kamer była umiejscowiona w narożniku trybuny i jakoś nie było problemu z widocznością - musiałem się skupić na szukaniu lin, a nie na tym co na boisku, bo inaczej oczy ignorowały je.napoleoni pisze:Jednak rzecz która mnie osobiście martwi to są te liny ograniczające widoczność:
- evilboy
- Juventino
Podczas ceremonii otwarcia stadion prezentował się bosko. W ogóle świetnie wyglądał ten czarny dach, kiedy wyłączone było oświetlenie. Uzyskano świetny kontrast z oświetlonym terenem dookoła, przez co widoczne były nasze barwy. Szkoda, że nie pomyślano, żeby zrobić zadaszenie z jakiegoś ciemnego materiału nieprzepuszczającego światła, bo fajnie oglądałoby się mecze na takim biało-czarnym stadionie 
- napoleoni
- Juventino
nie zasłaniają, ale fakt jest taki, że nie powinno ich tu być - że są wynika jedynie ze wcześniejszych błędóww obliczeniach projektantów.Gadasz tak, jakby te liny ograniczały widocznosc 50% widowni... :roll:
ps.
a jak w pesie się postarali;):

Ostatnio zmieniony 09 września 2011, 11:05 przez napoleoni, łącznie zmieniany 2 razy.
- paku
- Juventino
Na bank wy wiecie dlaczego te liny tam sąnapoleoni pisze:nie zasłaniają, ale fakt jest taki, że nie powinno ich tu być - że są wynika jedynie ze wcześniejszych błędóww obliczeniach projektantów.Gadasz tak, jakby te liny ograniczały widocznosc 50% widowni... :roll:

- napoleoni
- Juventino
wydaję mi się, że jako architekt, jako takie pojęcie chyba mam;]paku pisze:Na bank wy wiecie dlaczego te liny tam sąnapoleoni pisze:nie zasłaniają, ale fakt jest taki, że nie powinno ich tu być - że są wynika jedynie ze wcześniejszych błędóww obliczeniach projektantów.Gadasz tak, jakby te liny ograniczały widocznosc 50% widowni... :roll:
- napoleoni
- Juventino
stahoo pisze:Liny były już w projektach, które ktoś wrzucał kiedyś na forum... Jak to skomentujesz?

z pierwszych wizualizacji wynika, że nie zakładali dodatkowej stabilizacji.
teraz z resztą i tak nie ma to znaczenia.skończmy temat;)
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Nie patrz na wizualizacje tylko na projekt. Były tutaj zamieszczane skany projektu i liny można było tam zauważyć.napoleoni pisze:stahoo pisze:Liny były już w projektach, które ktoś wrzucał kiedyś na forum... Jak to skomentujesz?
z pierwszych wizualizacji wynika, że nie zakładali dodatkowej stabilizacji.
teraz z resztą i tak nie ma to znaczenia.skończmy temat;)
Tak czy siak, te liny bardziej psują wygląd tego stadionu niż przeszkadzają w oglądaniu spotkania. Ale ok, kończmy już temat lin

FORZA JUVE!!!
- Alex_10
- Juventino
Podaje linka do galerii z wczorajszej uroczystości. Stadion prezentuje się wyśmienicie. Oby tylko taka frekwencja była jak wczoraj.
171 zdjęć także jest co oglądać i z czego fajną tapetke zrobić :-D
http://www.tuttosport.com/foto/Calcio/S ... llo+stadio
171 zdjęć także jest co oglądać i z czego fajną tapetke zrobić :-D
http://www.tuttosport.com/foto/Calcio/S ... llo+stadio