Juventus Stadium
- Gotti
- Juventino
Nie prawda i stereotyp. Była już o tym kiedyś mowa i wystarczy spojrzeć na frekwencje obu klubów jak grały w Serie A na przestrzeni 10-20 lat - Torino zawsze miało mniejszą.Pod względem kibiców w samym Turynie zdecydowanie przeważa Torino.
Niska frekwencja na stadionie Juve to zasługa zarządu, cen biletów i mentalności ludzi z Piemontu, którzy wolą ogladać mecz w TV.
- ketraB
- Juventino
do tego doliczyłbym jeszcze stary stadion... odległość boiska od trybun itp. :]Gotti pisze:Nie prawda i stereotyp. Była już o tym kiedyś mowa i wystarczy spojrzeć na frekwencje obu klubów jak grały w Serie A na przestrzeni 10-20 lat - Torino zawsze miało mniejszą.Pod względem kibiców w samym Turynie zdecydowanie przeważa Torino.
Niska frekwencja na stadionie Juve to zasługa zarządu, cen biletów i mentalności ludzi z Piemontu, którzy wolą ogladać mecz w TV.
- bbbbbbba
- Juventino
stahoo pisze:Mógłby ktoś podać więcej informacji na ten temat (ilość kibiców Juve i Torino w Turynie?). Nie chodzi mi oczywiście o dokładne liczby, może ktos posiada jakis artykuł (po ang?).
Juventus by był zdecydowanie w tyle za Torino bo wiadomo od dawna ,że wiekszość kibiców pochodzi z poza Turynu.
- Gotti
- Juventino
Szukałem i znalazłem.
To, że Torino ma więcej kibiców w Turynie to stary mit w, który nadal ludzie wierzą i tym usprawiedliwiają niską frekwencje.
http://www.juvepoland.com/text.php?id=703
To, że Torino ma więcej kibiców w Turynie to stary mit w, który nadal ludzie wierzą i tym usprawiedliwiają niską frekwencje.
http://www.juvepoland.com/text.php?id=703
- mateo369
- Juventino
E raczej nie. Jeśli się nie mylę, to stadion Legii otwarty był rok temu a nazwę ma dopiero od nieco ponad miesiąca. U nas raczej będzie podobnie, bo niby po co mieliby robić jakąś tajemnicę? W sumie to dobrze, że nie ma jeszcze nazwy bo na 100% nie będzie ona związana z Juventusem, a tak ciągle obowiązuje ta robocza, czyli Juventus Arena.tabo89 pisze:Dziwne, że jeszcze nie znamy nazwy ale może to jakaś niespodzianka?
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Julek997
- Juventino
JUPIIIIIIIII będzie na dachu herb juve:))) zobaczcie tam gdzie ma wisieć zostały roztawione schody zeby było mozna założyć moze szykuja cos specjalnego na rozpeczecie stadion i w czwartek zostanie założony jako ostatni element na stadionie
)

- kolo88
- Juventino
Co wam tak na tym herbie zależy? Stadion jest w naszych barwach, nawiązuje do historii naszego klubu (50 gwiazd, Heysel, itp), herby są na fotelach vipowskich. Jak dla mnie to ten herb który widać było na wizualizacjach jest zupełnie zbędny.
FORZA JUVE!!!!!!
- rh
- Juventino
ja tam nie widze zadnych przygotowan do zalozenia herbu i stawiam ze go nie bedize;)
jest niesamowity. wielkie wrazenie na zdjeciach i filmach a ciekawe jak sie prezentuje na zywoo...
podobno zostalo 6000 biletow na inauguracje
jest niesamowity. wielkie wrazenie na zdjeciach i filmach a ciekawe jak sie prezentuje na zywoo...
podobno zostalo 6000 biletow na inauguracje
- Winner
- Juventino
Co do nazwy to ile dobrze zrozumiałem Juventus sprzedał prawa do nazwy jakiejś firmie która znajdzie nazwę dla nowego stadionu. Więc to tej firmie zależy na znalezieniu sponsora, Juve i tak dostanie swoją kasę niezależnie czy sponsor będzie czy nie. Chyba że źle zapamiętałem i zrozumiałem newsa który kiedyś był na JP.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Arcadio Morello
- Juventino
Piękny jest ten nowy stadion Juve :shock:
:twisted:. Może już niedługo uda mi się go zobaczyć na żywo :-D.

- eros101010
- Juventino