Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]
- Swider10
- Juventino
W końcu ! Nareszcie ! Startuje sezon Serie A! Juz nie moge sie doczekac! Szkoda ze nie gramy wieczorem ale co tam bedzie jeszcze nie jeden mecz, licze ze otworzymy sezon na swoim terenie w wzorowy sposób! Pokonać Parmę i to co najmniej 2 bramkami! Remis bedzie dla nas porażka tu po prostu nie wypada nie wygrac!
FORZA JUVE!!!
FORZA JUVE!!!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- YaSq
- Juventino
Conte chce grac jednym "wierzowcem" i jednym kreatywnym napastnikiem (bardzo wazna pozycja). Quagliarella nie jest ani tym, ani tym. Wiec raczej grac bedzie tylko wtedy jak juz nikt nie bedzie mogl inny.pumex pisze:Media rozpisują się, że podobno według Conte hierarchia napastników ma wyglądać tak: 1) Vucinic 2) Matri 3) Del Piero/Toni 4)Quagliarella/Iaquintajakku1 pisze:Quag
Amauri- poza składem. Boję się, że Quagliarella nie pogra sobie za dużo
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- Wojtek
- Juventino
Nareszcie doczekamy się startu SerieA i to jeszcze na naszym stadionie. Niechciałbym się doczekać momentu w którym Giovinco strzela na tym stadionie pierwszą bramke ligową. Rok temu strzelił nam trzy bramki o ile się nie myle i to dwie w Turynie. Mam nadzieje że powtórki nie będzie a my wygramy z Parmą i zainkasujemy trzy punkty!
- liqu!d
- Juventino
Musimy to wygrać. Nie ważne czy wymęczone 1-0, czy w pięknym stylu 4-0. Gra nie musi być ładna i składna, bo na to przyjdzie czas, ale wyniki już niestety muszą być.
Pisałem już w temacie " Juventus vs Notts County" i tam zasugerowałem aby w sparingu tym wypróbować jak najwięcej różnych opcji, tak aby na Parmę wyjść w optymalnej jedenastce. Ciężko określić, kto będzie podstawowym lewo skrzydłowym, a kto będzie grzał ławę, bo Elia, który jest teoretycznie lepszy jest bez formy, a Chelo ponoć jest w dobrej dyspozycji. Myślę, że już przy meczu z Parmą będziemy w stanie zobaczyć jakim trenerem jest Conte. Czy będzie stawiał na zawodników w lepszej formie, czy będzie na siłę przepychał swoją wymarzoną jedenastkę jak to robił Del Neri (patrz przykład Motty i Salihamidzicia).
Pisałem już w temacie " Juventus vs Notts County" i tam zasugerowałem aby w sparingu tym wypróbować jak najwięcej różnych opcji, tak aby na Parmę wyjść w optymalnej jedenastce. Ciężko określić, kto będzie podstawowym lewo skrzydłowym, a kto będzie grzał ławę, bo Elia, który jest teoretycznie lepszy jest bez formy, a Chelo ponoć jest w dobrej dyspozycji. Myślę, że już przy meczu z Parmą będziemy w stanie zobaczyć jakim trenerem jest Conte. Czy będzie stawiał na zawodników w lepszej formie, czy będzie na siłę przepychał swoją wymarzoną jedenastkę jak to robił Del Neri (patrz przykład Motty i Salihamidzicia).
- Marian.
- Juventino
W tym meczu nie widzę innej opcji jak wygrana. Nowy stadion, nowi zawodnicy, nowy sezon, nowy trener. Motywacja powinna byc ogromna, a to przy umiejętnościach naszych piłkarzy powinno wystarczyc. Chciałbym, żeby "niewiadome" jak Elia, czy Milos pokazali klasę, ponieważ niewątpliwie posiadają spory potencjał. Cóż tu dużo pisac - liczę na 3 punkty i dobre rozpoczęcie sezonu.

- RuTeK
- Juventino
ehh coś czuję, że po Tym sezonie będą jeszcze większe roszady w składzie niż teraz czy rok temu :lol:
Widziałem skład desygnowany na mecz i o dziwo na lewej flance ma hasać Vidal a nie żaden z 3-ki pozyskanych zawodników na tą pozycję :naughty:
Widziałem skład desygnowany na mecz i o dziwo na lewej flance ma hasać Vidal a nie żaden z 3-ki pozyskanych zawodników na tą pozycję :naughty:
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- annihilator1988
- Juventino
ja z kolei czytałem , że Vidal ma rozpocząć mecz na ławce rezerwowych. Czy mógłbyś zarzucić link do w/w informacji ?RuTeK pisze:ehh coś czuję, że po Tym sezonie będą jeszcze większe roszady w składzie niż teraz czy rok temu :lol:
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- LordRahl
- Juventino
Miejmy nadzieję, że 3 pkt zostaną po raz pierwszy na tym pięknym, nowym stadionie. Nie liczę na pogrom, gdyż wiadomo początek może być trudny, ale 2-1, 3-1 będzie bardzo fajnym wynikiem.
Matri, Vucinic i Krasic mają być podobno zdrowi na mecz z Parmą więc chciałbym ujrzeć taki skład:
Buffon
Licht Barzagli Chiellini De Ceglie
Krasic Vidal(Marchisio?) Pirlo Giaccherini(Pepe)
Matri Vucinic
Jest w składzie parę niejasności, otóż dyspozycja zdrowotna chociażby MAtriego i innych, Elie pominąłem specjalnie, ponieważ będzie on zmęczony po zgrupowaniu i dodatkowo ma nikłe zgranie z resztą składu, dlatego też na lewej flance widzę G. lub Pepe.
Osobiście bardzo chętnie ujrzałbym Vidala w parze z Pirlo, ale możliwe że wyjdzie włoski środek ( MArchisio-Pirlo).
Jeśli chodzi o obronę to ciężko eksperymentować, bo za wiele się tutaj nie zmieniło, trzeba wierzyć w Kielona i Lichta.
FORZA JUVE! :-D
Matri, Vucinic i Krasic mają być podobno zdrowi na mecz z Parmą więc chciałbym ujrzeć taki skład:
Buffon
Licht Barzagli Chiellini De Ceglie
Krasic Vidal(Marchisio?) Pirlo Giaccherini(Pepe)
Matri Vucinic
Jest w składzie parę niejasności, otóż dyspozycja zdrowotna chociażby MAtriego i innych, Elie pominąłem specjalnie, ponieważ będzie on zmęczony po zgrupowaniu i dodatkowo ma nikłe zgranie z resztą składu, dlatego też na lewej flance widzę G. lub Pepe.
Osobiście bardzo chętnie ujrzałbym Vidala w parze z Pirlo, ale możliwe że wyjdzie włoski środek ( MArchisio-Pirlo).
Jeśli chodzi o obronę to ciężko eksperymentować, bo za wiele się tutaj nie zmieniło, trzeba wierzyć w Kielona i Lichta.
FORZA JUVE! :-D
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wygramy, przynajmniej mam taką nadzieję. Najlepiej byłoby wygrać wszystkie mecze do naszego "maratonu", oprócz zwycięstwa liczę na dwie rzeczy w miarę składną grę i grę Chelo. Myślę ,że ten chłopak może nam wiele dać!
- Swider10
- Juventino
Nie tylko wypadło by ale jest to chyba wręcz obowiązkiem zeby nasz kapitan Del Piero wprowadził drużyne pierwszy raz w oficjalnym meczu na murawe! Dlatego mam nadzieje że Alex wyjdzie w pierwszym składzie a obok niego na chwile obecna najlepszym rozwiązaniem jest chyba Vucinic
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
- JuniorJuve
- Juventino
Nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak zdobytę przez nas 3 punkty. Motywacji nie powinno im brakować. Dodatkowo nowy stadion, nowi piłkarze, nowy trener. Wybitnego spotkania raczej się nie spodziewam. Najważniejsze będą 3 punkty i dobre otwarcie w wykonaniu Juventusu.