Reprezentacja Polski - sparingi

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 14:12

Nie wiem mnie Małecki nie przekonuje. Nie mówię tutaj nawet o ostatnim meczu, ale ogólnie o całokształcie. Taka Polska wersja naszego Pepe. Może się mylę, ale jest to grajek tylko na "ekstra"klasę. Z nim jest jak z domino, jedna osoba się nim zachwyciła i tak ciągnie za sobą kolejne, bez konkretnego powodu.

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 14:58

Akurat w ataku to my mamy urodzaj, i Małecki nie załapał by się do podstawowej jedenastki w kadrze..

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:04

ReggaeMan pisze:Akurat w ataku to my mamy urodzaj, i Małecki nie załapał by się do podstawowej jedenastki w kadrze..
No ale, że kogo? I nie chcę słyszeć o piłkarzach nie grających w podstawowym składzie w swoim klubie, o piłkarzach bez kontraktu, czy takich co do Kataru na emeryturę się wybrali :naughty:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:15

steru pisze:nie chcę słyszeć o piłkarzach nie grających w podstawowym składzie w swoim klubie
Obraniak, Błaszczykowski i Matuszczyk już dawno siedzą na ławkach w swoich klubach a jakoś kadrze się przydają 8) Lewy na dobrą sprawę też swój pierwszy skład zawdzięcza kontuzji Kagawy i Barriosa.

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:17

steru pisze:
ReggaeMan pisze:Akurat w ataku to my mamy urodzaj, i Małecki nie załapał by się do podstawowej jedenastki w kadrze..
No ale, że kogo? I nie chcę słyszeć o piłkarzach nie grających w podstawowym składzie w swoim klubie, o piłkarzach bez kontraktu, czy takich co do Kataru na emeryturę się wybrali :naughty:
No to lista się zmniejszyła :-D

Nie powiesz mi chyba, że Jeleń jest gorszy od Małeckiego..Fakt nie gra obecnie w klubie, ale poziom wiślaka przewyższa.

Obecnie gramy jednym napastnikiem, więc Lewandowski, Brożek i..Jeleń.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:17

Ouh_yeah pisze:Obraniak, Błaszczykowski i Matuszczyk już dawno siedzą na ławkach w swoich klubach a jakoś kadrze się przydają 8) Lewy na dobrą sprawę też swój pierwszy skład zawdzięcza kontuzji Kagawy i Barriosa.
Ja wiem, że oni siedzą na ławkach ale rozmowa jest o napastnikach i na dzień dzisiejszy nie ma nikogo na tej pozycji w lepszej formie i pozycji w klubie co Małecki.

Co do pierwszej trójki to z chęcią bym ją wymienił na kogoś innego. Może poza Błaszczykowskim. Kapitanem jest chłopak. Mógłby być Mila i Kaźmierczak :whistle:
ReggaeMan pisze:Nie powiesz mi chyba, że Jeleń jest gorszy od Małeckiego..Fakt nie gra obecnie w klubie, ale poziom wiślaka przewyższa.
Poziomem Małeckiego przewyższał. Teraz po wszystkich kontuzjach i zawirowaniach ze zmianą klubu, facet jest zagadką-a młodszy nie będzie.
ReggaeMan pisze:Obecnie gramy jednym napastnikiem, więc Lewandowski, Brożek i..Jeleń.
Nasza taktyka jest do zmiany. Z Gruzją graliśmy jednym napastnikiem-mądre to było? Lewandowski musi mieć partnera. Brożek i Małecki na ten moment są dla mnie na tym samym poziomie z tym, że Brożek gra ogony w Turcji a i o jego bramkach się jakoś nie słyszy. Jeleń j.w. Do Euro niecały rok.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2011, 15:21 przez steru, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:21

steru pisze:Kapitanem jest chłopak.
To akurat powalający argument :smile: Z niego taki kapitan...

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:24

Ouh_yeah pisze:
steru pisze:Kapitanem jest chłopak.
To akurat powalający argument :smile: Z niego taki kapitan...
Nie jest to argument na jego korzyść, skoro zamiast o walorach sportowych mówi się o walorach "psychologicznych". Właśnie w ten sposób to postrzegam. Jego oddziaływanie na resztę drużyny jest atutem na jego korzyść. Poza tym, coś tam jednak gra w tej Bundeslidze, prawda? Jego współpraca z Piszczkiem i Lewandowskim (filarami drużyny) układa się wzorowo.

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:28

steru pisze: Nasza taktyka jest do zmiany
Też tak uważam, ale kto wie co wymyśli Smuda..Jeśli będziemy grać dwójką napadziorów to Małecki w szerokiej kadrze mógłby być, z tym że nie koniecznie w pierwszym składzie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 17:22

steru pisze:
ReggaeMan pisze:Obecnie gramy jednym napastnikiem, więc Lewandowski, Brożek i..Jeleń.
Nasza taktyka jest do zmiany. Z Gruzją graliśmy jednym napastnikiem-mądre to było? Lewandowski musi mieć partnera. Brożek i Małecki na ten moment są dla mnie na tym samym poziomie z tym, że Brożek gra ogony w Turcji a i o jego bramkach się jakoś nie słyszy. Jeleń j.w. Do Euro niecały rok.
No i tutaj jest cała prawda o polskiej reprezentacji :bravo:
Zawsze uważałem, że Polska powinna grać dwoma napastnikami.
Na tą chwilę numerem 1. w ataku jest Lewy, a idealnym partnerem dla niego byłby moim zdaniem Grosicki - umie zejść do środka, na skrzydło, podać i wykończyć akcję.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 23:48

francois pisze:
steru pisze:
No i tutaj jest cała prawda o polskiej reprezentacji :bravo:
Zawsze uważałem, że Polska powinna grać dwoma napastnikami.
Na tą chwilę numerem 1. w ataku jest Lewy, a idealnym partnerem dla niego byłby moim zdaniem Grosicki - umie zejść do środka, na skrzydło, podać i wykończyć akcję.
Na ta pore nie mamy ani jednego napastnika i jak tu grac dwojka. Lewy to za slaby na napastnika. Jedyny napastnik to Jelen ale ten to wiecynie kontuzjowany. Jestesmy tak slabi jak nigdy i w dodatku bez selekcjonera. taka prawda.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 08:30

oliver pisze:Na ta pore nie mamy ani jednego napastnika i jak tu grac dwojka. Lewy to za slaby na napastnika. Jedyny napastnik to Jelen ale ten to wiecynie kontuzjowany.
Przesadzasz. Lewandowski nie jest słabym piłkarzem, a techniką i zwykłym poruszaniem się na boisku bije pozostałych kadrowiczów. Również Jelenia. Mamy zdecydowanie poważniejsze problemy innej natury, w ataku akurat mamy względny spokój.

7 października gramy w Seulu z Koreą

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 13:43

Wczoraj nie było źle. Mogliśmy spokojnie wygrać (Mierezjewski :roll: ) ale ogólnie mecz na remis. Głupie zachowanie Ludovica i pytanie czy Ludo będzie mógł zagrać przeciwko Niemcom skoro dostał czerwo?

Tyton :ok:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2011, 09:15

Sparing z Meksykiem mi jakoś umknął, ale dzisiejsze spotkanie z Niemcami już nie powinno ;)

Dziś ma zadebiutować Perquis, Lewandowski już wyleczył uraz który mu doskwierał i nie powinno być jakiś znaczących braków kadrowych. U Niemców pewnie zagra kilku piłkarzy szerokiego składu kadry, reszta odpocznie po przypieczętowaniu awansu do Euro.

Jaki stawiacie rezultat? Obstawiam 2-0 dla Niemców i jest to wariant optymistyczny z mojego punktu widzenia...

PS. Wiedzieliście, że jeszcze z Niemcami nie wygraliśmy?! 4 remisy i 12 porażek, to nasz bilans :roll:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2011, 13:28

steru pisze: PS. Wiedzieliście, że jeszcze z Niemcami nie wygraliśmy?! 4 remisy i 12 porażek, to nasz bilans :roll:
Z czego ostatni remis był bodajże w '78 roku ;) W sumie mam lepsze rzeczy do roboty niż oglądanie przegranego sparingu paru "gwiazdeczek". Bardziej prawdopodobny był transfer Aguero do Juve niż wygrana Polaków.

ODPOWIEDZ