Wszystko o AS Roma
- francois
- Juventino
Kolejny transfer Romy:
http://www.eurofutbol.pl/news/307372-He ... kiem-Romy/
My pogardziliśmy Heinze, więc wzięła go Roma. Ciekawe co pokaże w Serie A.
Czyli Roma zapewne odpuści Kjaera, którym my się ponoć interesujemy

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Bardzo mnie interesuje, ile on w tej Romie zarobi. Raczej nie mało, w OM był najlepiej opłacanym graczem Lig Ę.francois pisze:Kolejny transfer Romy:
- Piotrekmmz
- Juventino
Tak w ogóle Roma ciekawie się wzmacnia. Jose Angel, Lamela, + do tego być może Heinze, Bojan i Stekelenburg. Zobaczymy co tam sobie Rzymianie zbudują.
- Vojtimar
- Juventino
Stekelenburg to chyba jeszcze w fazie jak my z Rossim, lub nawet nie. Przynajmniej z tego co wiem. Ale Roma może być mocna, zwłaszcza jak wypalą młode talenty: Lamela i Bojan.
Heinze? Jak do 1 składu to niezbyt dobry transfer, w końcu to lewy obrońca a ma chyba 33 lata, więc fizycznie może powoli siadać.
Heinze? Jak do 1 składu to niezbyt dobry transfer, w końcu to lewy obrońca a ma chyba 33 lata, więc fizycznie może powoli siadać.
Z Juve na dobre i złe!
- FalsoVero
- Juventino
O kondycje Heinze bym się nie martwił płuca to ma ze stali.WojtinhoFCJ pisze:Stekelenburg to chyba jeszcze w fazie jak my z Rossim, lub nawet nie. Przynajmniej z tego co wiem. Ale Roma może być mocna, zwłaszcza jak wypalą młode talenty: Lamela i Bojan.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- JosefK
- Juventino
Jak sądzicie jaką szansę procentowo ma Juve na to, aby znaleźć się w tabeli wyżej niż Roma. Tak się składa, że BetSafe oferuje taki zakład długoterminowy, czyniąc z Juve faworyta Kurs 1.65
Widzę, że moi przedmówcy ( znawcy włoskiej piłki) są aktywni, więc pytam się o zdanie.
PS. Wiem, że na początku sezonu to trochę wróżenie z fusów, ale po dokonanych transferach, zmian na stanowisku trenera i pierwszych meczy * Roma przegrała ze Slovanem Bratysława 1:0 .
Widzę, że moi przedmówcy ( znawcy włoskiej piłki) są aktywni, więc pytam się o zdanie.
PS. Wiem, że na początku sezonu to trochę wróżenie z fusów, ale po dokonanych transferach, zmian na stanowisku trenera i pierwszych meczy * Roma przegrała ze Slovanem Bratysława 1:0 .
- TottiGol
- Romanista
Przybyli: Heinze, Bojan, Lamela, Stekelenburg, Angel, Gago, Pjanic, Borini, Kjear, Osvaldo
Ubyli: Mexes, G. Burdisso, Riise, Menez, Vucinic, Brighi, Loria, Doni
Rewolucja jednym słowem. I zdecydowane odmłodzenie składu.
Ubyli: Mexes, G. Burdisso, Riise, Menez, Vucinic, Brighi, Loria, Doni
Rewolucja jednym słowem. I zdecydowane odmłodzenie składu.
Forza Roma
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
mysle ze ten sezon roma bedzie miala przecietny kolo 5 moze 6 miejsca, ale postawili na mlodziez i dlatego kibice romy beda mogli z optymizmem patrzec w dalsza przyszlosc
juve rok temu moglo kupowac samych mlodych i tak pewnie gorszego sezonu bysmy nie zaliczyli a teraz bysmy mieli podstawy a nie znowu rewolucja
juve rok temu moglo kupowac samych mlodych i tak pewnie gorszego sezonu bysmy nie zaliczyli a teraz bysmy mieli podstawy a nie znowu rewolucja
- francois
- Juventino
Roma próbuje zdominować FM'a 2012
A tak na serio to zobaczymy jak będzie wyglądać rzymska wersja Barcelony. My swego czasu też próbowaliśmy zrobić coś takiego z Ciro i marnie się to skończyło.
Roma na papierze nie wygląda źle:
Stekelenburg - Burdisso, Kjaer, Juan (Heinze), Angel - De Rossi, Lamela (Pjanić), Gago(Pizarro) - Bojan, Totti (Boriello), Osvaldo
Jednak chyba minie trochę czasu, zanim nowi piłkarze, zwłaszcza ci młodzi, zaczną spełniać nadzieje kibiców.

A tak na serio to zobaczymy jak będzie wyglądać rzymska wersja Barcelony. My swego czasu też próbowaliśmy zrobić coś takiego z Ciro i marnie się to skończyło.
Roma na papierze nie wygląda źle:
Stekelenburg - Burdisso, Kjaer, Juan (Heinze), Angel - De Rossi, Lamela (Pjanić), Gago(Pizarro) - Bojan, Totti (Boriello), Osvaldo
Jednak chyba minie trochę czasu, zanim nowi piłkarze, zwłaszcza ci młodzi, zaczną spełniać nadzieje kibiców.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Łukasz
- Juventino
Pjanić super grajek. Tylko że najlepiej wygląda jako ofensywny w 4-2-3-1, a Roma chyba męczy aktualnie 4-3-3.
- Skibil
- Redaktor
Z Romy nie ma się co śmiać - mają zagranicznego inwestora (chyba pierwszy we włoskiej lidze), trenera zza granicy i ściągnęli sporo młodych, bardzo utalentowanych zawodników nie-włochów. W czasach gdy całe calcio przeżywa kryzys Roma może wyjść z niego najszybciej. Stołeczny klub ma lepsze perspektywy niż my i gdyby postarali się o stadion oraz odpowiedni marketing (ściśle związany z pięknym miastem jakim niewątpliwie jest Rzym) to przy odrobinie cierpliwości, kto wie... może i staną się tą "Włoską Barceloną" 

- Bruce Badura
- Juventino
Zobaczymy co ta Roma pokaże, na papierze źle to nie wygląda, złego słowa nie można powiedzieć. Niepokoi tylko Kjaer. Ja go widziałem ostatnio w Bundeslidze. Cóż mogę powiedzieć? Łamaga. Mariusz Jop Wolfsburga. Może w Romie się odnajdzie, może.
- Giacobbneri
- Juventino
Też miałem okazję widzieć ostatnie mecze Kjaera i nie powiem, porównanie nawet słuszne. A jak zobaczyłem ile on zarabia :
Niemniej Dun przynajmniej kiedyś w Palermo coś pokazywał, więc może się ogarnie z powrotem w Serie A.
to mi szczena opadła. Nie tylko my mamy pana Marnottę

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!