Transfery w Europie
- francois
- Juventino
Zbliża się koniec okienka i zagęszczają się ruchy transferowe.
Diego chyba najbliżej do Madrytu:
http://www.transfermarkt.de/de/diego-is ... 70628.html
Pamiętam jak Atletico sprzedawało Torresa i w jego miejsce kupiło kilku klasowych piłkarzy, którzy podnieśli poziom drużyny. Teraz jest podobnie - sprzedaż De Gei, Aguero i Forlana, a w ich miejsce Diego (
), Falcao, Turan, Courtois, Silvio, Adrian czy Miranda.
No i dwa wzmocnienia Spurs - Diarra i Adebayor:
http://www.transfermarkt.de/de/auf-leih ... 70608.html
http://www.transfermarkt.de/de/tottenha ... 70640.html
Diarra zwiedzi trzeci klub w Londynie - nieźle
Diego chyba najbliżej do Madrytu:
http://www.transfermarkt.de/de/diego-is ... 70628.html
Pamiętam jak Atletico sprzedawało Torresa i w jego miejsce kupiło kilku klasowych piłkarzy, którzy podnieśli poziom drużyny. Teraz jest podobnie - sprzedaż De Gei, Aguero i Forlana, a w ich miejsce Diego (

No i dwa wzmocnienia Spurs - Diarra i Adebayor:
http://www.transfermarkt.de/de/auf-leih ... 70608.html
http://www.transfermarkt.de/de/tottenha ... 70640.html
Diarra zwiedzi trzeci klub w Londynie - nieźle

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Wojtek
- Juventino
Dobrze że nie zmarnowali kasy za Aguero.francois pisze:Teraz jest podobnie - sprzedaż De Gei, Aguero i Forlana, a w ich miejsce Diego (), Falcao, Turan, Courtois, Silvio, Adrian czy Miranda.
No ładne wzmocnienia! Teraz w PL będzie jeszcze ciekawiej. ManUtd, Man City,Chelsea,Liverpool,Tottenham i Arsenal. Te drużyny zasługują by grać w Champions League ale będzie ich tylko cztery. Teraz wydaje się że Arsenal jest z nich najsłabszyfrancois pisze:No i dwa wzmocnienia Spurs - Diarra i Adebayor

- Dtmiu
- Katalończyk
Już nawet trener Atletico Manzano potwierdziłże absencja Forlana w dzisiejszym meczu spowodowana jest przenosinami do Interu. Za co :płaczę: Tak imponujący i lubiany przeze mnie zawodnik idzie do Interu :płaczę:
- Pan Mietek
- Juventino
Tak lubiłem Forlana a teraz będę musiał go nie lubić :płaczę: Ostantio gadałem z kolegą milanistą i też go to martwiło. Forlan ma chyba naprawdę wielu fanów. A inter anty-fanów :CDtmiu pisze:Już nawet trener Atletico Manzano potwierdziłże absencja Forlana w dzisiejszym meczu spowodowana jest przenosinami do Interu. Za co :płaczę: Tak imponujący i lubiany przeze mnie zawodnik idzie do Interu :płaczę:
- pumex
- Juventino
Spokojnie Panowie, ja tam się cieszę. Inter stracił Eto'o - obecnie jednego z najlepszych piłkarzy na świecie, a w jego miejsce najprawdopodobniej pozyska ciągle niezłego, ale podstarzałego Forlana o formie raczej coraz niższej. Forlan moim zdaniem nie zrobi dla Interu nawet 50% tego, co zrobiłby E2.
Dobrze, że to najprawdopodobniej Urugwajczyk dołączy do gorszej części Mediolanu, bo moim zdaniem dużo większym wzmocnieniem byłby dla nich Lavezzi czy Tevez.
Dobrze, że to najprawdopodobniej Urugwajczyk dołączy do gorszej części Mediolanu, bo moim zdaniem dużo większym wzmocnieniem byłby dla nich Lavezzi czy Tevez.

- Dzium
- Juventino
Myślę, że Forlan ten sezon będzie miał dość udany, +10 bramek w Serie A pewnie strzeli. Może nie jest tak dynamiczny jak Eto'o, ale za to ma świetny strzał z dystansu. Niby cieszy fakt, że Kameruńczyk odszedł z Interu, ale Forlan nie sprezentuje nam takiego prezentu, jaki zrobił nam Eto'o w ostatnim meczu 

- Effe
- Bawarczyk
Poczytaj jeszcze jak rozpływa się nad tym InteremDtmiu pisze:Już nawet trener Atletico Manzano potwierdziłże absencja Forlana w dzisiejszym meczu spowodowana jest przenosinami do Interu. Za co :płaczę: Tak imponujący i lubiany przeze mnie zawodnik idzie do Interu :płaczę:

Ja wcale nie jestem przekonany, że przygoda w Mediolanie będzie dla niego miłym wspomnieniem. W Hiszpanii był gwiazdą, ale tam się stosunkowo łatwiej strzela. W Manchesterze sobie nie poradził, więc dlaczego miałby z twardymi obrońcami Serie A? Mimo wszystko życzę kolesiowi udanych występów, w zasadzie ten transfer - co by nie mówić gwiazdy - jest na rękę całej trochę podupadłej lidze.
Inter w ogólnym rozrachunku i tak się osłabił.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mamy petardę ostatnich minut okienka. Raul Meireles niecałą godzinę przed północą poprosił Liverpool o wystawienie na listę transferową. Chelsea przed chwilą oficjalnie poinformowała o kupieniu Portugalczyka.
- Wesoł
- Juventino
Wow, jeden z moich ulubionych zawodników z angielskiej. Tej transfer interesuje mnie tym bardziej, że mam Raula w swojej drużynie w Fantasy Football
City i United odskoczyły Londyńczykom kadrowo i punktowo, więc Villas Boas dostał na szybko kilka bardzo ciekawych transferów. Ciekawe czy młody trener to ogarnie.
Wenger też się pod koniec rozszalał, chociaż nie jestem pewien co do jakości tych transferów. Santos, Mertesacker, Beanyoun i Arteta. Ci dwaj ostatni to fajni piłkarze (zwłaszcza Hiszpana lubiłem w Evertonie oglądać), ale też nie ma się co czarować, Yossi <<<Nasri, Arteta <<< Fabregas. Jakbym miał kasę stawiać to Arsenal nadal widzę poza pierwszą 4.

Wenger też się pod koniec rozszalał, chociaż nie jestem pewien co do jakości tych transferów. Santos, Mertesacker, Beanyoun i Arteta. Ci dwaj ostatni to fajni piłkarze (zwłaszcza Hiszpana lubiłem w Evertonie oglądać), ale też nie ma się co czarować, Yossi <<<Nasri, Arteta <<< Fabregas. Jakbym miał kasę stawiać to Arsenal nadal widzę poza pierwszą 4.
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- pan Zambrotta
- Juventino
http://kanonierzy.com/shownews_id-22254 ... rope.shtml
Pozyskali Koreańczyka na 2 lata :lol: co za interes...
Nie chce wyjśc na rasistę, ale dlatego nei opłaca się brać Azjatów. murzynów też ciężko przygarniać, bo co 2 lata jeżdżą na śmieszny turniej w Afryce, a Latynosi lecą na drugi koniec globu na swoje eliminacje.
Nie chce wyjśc na rasistę, ale dlatego nei opłaca się brać Azjatów. murzynów też ciężko przygarniać, bo co 2 lata jeżdżą na śmieszny turniej w Afryce, a Latynosi lecą na drugi koniec globu na swoje eliminacje.
- Pan Mietek
- Juventino
Kosztował 3,5 mln euro więc nie jest tak źle. Nie bardzo rozumiem czemu w takim razie podpisał kontrakt do 2015?pan Zambrotta pisze:http://kanonierzy.com/shownews_id-22254 ... rope.shtml
Tak nawiasem - Arsenal wczoraj:
Santos, Mertesacker, Benayoun i Arteta. No cóż, Clichy, Nasri i Fabregas to to nie są ale zobaczymy co z tego będzie. Nareszcie mają odpowiedni środek obrony.
- pumex
- Juventino
Finałowa lista top20 transferów w europie według goal.com. Z Juventusu jest na niej tylko Vidal na miejscu 5-tym. Dosyć ciekawe, aczkolwiek na pewno subiektywne zestawienie. Nie wiem, co na tej liście robi Theo Janssen :doh:

- Pan Mietek
- Juventino
Te wszystkie listy goal.com są przezabawne. Jest też lista top50 piłkarzy sezonu i także nie jest warta uwagi.pumex pisze:Finałowa lista top20 transferów w europie według goal.com. Z Juventusu jest na niej tylko Vidal na miejscu 5-tym. Dosyć ciekawe, aczkolwiek na pewno subiektywne zestawienie. Nie wiem, co na tej liście robi Theo Janssen :doh:
A co na liście robi Cazorla, Falcao, Mata i Pastore to ja nie wiem bo te transfery są wyraźnie przepłacone. Vidal na 5 miejscu zupełnie zasłużenie

Ogólnie to i tak robienie takich zestawień jest bez sensu bo transfer najwcześniej można oceniać po roku, a czasem to i jeszcze później wszystko się wyjaśnia (jak np. Nedved, który z początku też grał poniżej oczekiwań).