Serie A: Mercato 2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 12:04

Fiorentina ściągnęła do siebie Kharję:
http://www.eurofutbol.pl/news/319546-Ho ... iorentiny/
Czyżby na wypadek odejścia Vargasa :think: Kharja to bardzo uniwersalny zawodnik.

Z Lazio może odejść Zarate:
http://www.eurofutbol.pl/news/319908-Ar ... ro-Zarate/
Zarate nie grał wczoraj w LE więc, coś może być na rzeczy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 21:45

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... na-on-loan
Mattia Cassani wypozyczony z palermo do violi, z prawem do pierwokupu :shock: :shock: Dalsze szczegoly maja zostac jeszcze ogloszone
Dla mnie, szczerze mowiac, bardzo niespodziewany transfer. Ciekawe, na ile oba kluby ustalily cene wykupu.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 21:51

beka pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... na-on-loan
Mattia Cassani wypozyczony z palermo do violi, z prawem do pierwokupu :shock: :shock: Dalsze szczegoly maja zostac jeszcze ogloszone
Dla mnie, szczerze mowiac, bardzo niespodziewany transfer. Ciekawe, na ile oba kluby ustalily cene wykupu.
Fuck! Taki zawodnik do Violi. Jak dla mnie lepszy grajek od Lichtsteinera. Porównywalny w grze z tyłu i o niebo lepszy w ofensywie.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 22:07

meda11 pisze:
Fuck! Taki zawodnik do Violi. Jak dla mnie lepszy grajek od Lichtsteinera. Porównywalny w grze z tyłu i o niebo lepszy w ofensywie.
Ja go za lepszego nie uważam i jestem zadowolony z Lichtsteinera, ale ten transfer to... coś niespotykanego. także czekam na szczegóły.

Ps. Palermo urządziło niezłą wyprzedaż :whistle: Pastore, Sirigu, Cassani... W ich miejsce kilku ciekawych, młodych, ale mimo wszystko niepewnych zawodników.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 22:10

No wlasnie, ciekawe jakie sa powody jego odejscia... Raczej nie chodzi o zmiane poziomu sportowego, bo palermo i viola to porownywalna polka, moze sie podziubal z prezesem? :think:

Wyglada na to, ze Aquilani powedruje do AC Milan za 6 mln €. Pieniadze male, a sam zawodnik pokazal u nas w pierwszej polowie poprzedniego sezonu, ze nie zapomnial, jak sie gra w pilke. Pytanie, czy wpasuje sie w taktyke rossonerich.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 22:40

meda11 pisze:
:shock:

A czemu nie do nas?! Targowaliśmy się z Lazio miesiąc o 2 miliony, a tu taka okazja...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 22:45

Cassani to bardzo ciekawy zawodnik, ale do tej pory pamietam jego mecz w finale Pucharu Wloch z Interem, w ktorym podarowal w zasadzie 2 bramki mediolanczykom. Szkoda go, ale sadze, ze Nam Zamparini by nie wypozyczl tego zawodnika na tak dobrych warunkach. Pewnie bysmy musieli zaplacic.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 10:11

Po raz kolejny potwierdzają się zdolności Corvino przy którym Marotta jest mierny

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 11:20

meda11 pisze:
Mam takie samo zdanie. Dziwny transfer, Palermo i Viola to ten sam poziom...
:/

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 11:45

Nie byłoby większych szans na przeprowadzenie transferu Cassaniego do Juve na takich warunkach jak do Fiorentiny, na pewno nie we wczesnej fazie mercato, gdzie chcieliśmy już mieć kompletną kadrę.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 13:34

Mercato zbliża się do końca, więc mamy pełno plotek i doniesień.

Coś o Romie:

Pablo Daniel Osvaldo przebywa w Rzymie na testach medycznych i dołączy do Romy za 15 milionów euro + 3 mln bonusów. Ma zastąpić Vucinicia. Z klubu najprawdopodobniej odejdzie Borriello, co potwierdzał sam trener Romy (zresztą chłopak nie został powołany na dzisiejszy mecz LE). Dzisiaj mówi się, że Marco może odejść do Genoi, której nie udało się sprowadzić Gilardino, Sabatini w zamian za niego chce wyciągnąć Palacio lub Veloso. Oprócz tego Roma cały czas szuka pomocnika i obrońcy. Obrońcą może zostać Kjaer, co dla mnie jest głupotą, bo to bardzo przeciętny gracz, bardzo Bonuccowaty. Na pomoc nie udało się sprowadzić Lucho Gonzaleza i Casemio, Sabatini cały czas szuka kogoś do pary dla De Rossiego i Pizzarro.

Ploteczki:
Napoli zainteresowane Angelo Ogbonną.
PSG zainteresowane Lugano.

beka pisze:Pytanie, czy wpasuje sie w taktyke rossonerich.
Na pewno lepiej niż w naszą.

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 15:06

beka pisze:Wyglada na to, ze Aquilani powedruje do AC Milan za 6 mln €. Pieniadze male, a sam zawodnik pokazal u nas w pierwszej polowie poprzedniego sezonu, ze nie zapomnial, jak sie gra w pilke. Pytanie, czy wpasuje sie w taktyke rossonerich.
Bo z Juve każdy chce teraz zdoić jak najwięcej kasy. Wiedzą, że Marotta naiwny jest i ustalają sobie progi kasowe z nieba wzięte.. od nas chcieli 12 czy tam 16 mln Euro a sprzedali do Milanu za 6... inaczej tego nie można tłumaczyć chyba..

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 15:32

blackadder pisze:Nie byłoby większych szans na przeprowadzenie transferu Cassaniego do Juve na takich warunkach jak do Fiorentiny, na pewno nie we wczesnej fazie mercato, gdzie chcieliśmy już mieć kompletną kadrę.
Dlatego całe mercato czekaliśmy na lewoskrzydłowego, którego jeszcze nie ma :bravo:

Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 15:50

nynek pisze:
blackadder pisze:Nie byłoby większych szans na przeprowadzenie transferu Cassaniego do Juve na takich warunkach jak do Fiorentiny, na pewno nie we wczesnej fazie mercato, gdzie chcieliśmy już mieć kompletną kadrę.
Dlatego całe mercato czekaliśmy na lewoskrzydłowego, którego jeszcze nie ma :bravo:

Kompletna kadra, a tu koniec wakacji Marotta cos tam mówił o jeszcze 2-3 transferach, a ja myślę że będą jeszcze 3-4 "wzmocnienia"

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 18:14

Del pisze:Bo z Juve każdy chce teraz zdoić jak najwięcej kasy. Wiedzą, że Marotta naiwny jest i ustalają sobie progi kasowe z nieba wzięte.. od nas chcieli 12 czy tam 16 mln Euro a sprzedali do Milanu za 6... inaczej tego nie można tłumaczyć chyba..
No i rzeczywiście naiwny Marotta zapłacił te 16 mln. :bravo:

ODPOWIEDZ