LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 15:25

"...Witamy w Polsce sto tysięcy do kieszeni, kto wygra mecz sędzia już wie..." :P
Giovani :bravo:

@Mietson
Kosy to jedna z najlepiej dopracowanych taktyk Mistrza strategii ćwiczona przez wiele lat w wielu klubach

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 15:36

Mietson pisze:
Giovani pisze:
Tata pisze:Mnie niewiele obchodzą wojny Realu z Barcą oglądam bo lubie patrzeć jak ktoś uciera nosa dupkowi nr1 Mourinho i jeśli chodzi o prowokacje to on jest w tym mistrzem. Real niech tak nie jedzie na sędziów bo widziałem faule po których jego zawodnicy mogli wylecieć po czerwonych kartkach mimo tego sędzie pokazywał tylko żółtka
Nie Ty decydujesz o tym, kto dostanie żółtą, a kto czerwoną kartkę. Sędzia chyba wie lepiej, nie ?
No chyba sobie kpisz. Teraz będziesz pieprzył, że sędziowie wiedzą lepiej i się nie mylą :lol:
Nie chodzi o to. Bo jeżeli ktoś dostał żółtą kartkę, to świadczy o tym, że sędzia widział faul i zakwalifikował go na żółtą. Kto lepiej zna przepisy, sędzia czy "Tata" ?

"Uważam, że Mourinho nakazuje swoim piłkarzom, żeby chamsko kosili Barcelończyków." - no co ty nie powiesz :roll:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 15:43

Giovani pisze:Nie chodzi o to. Bo jeżeli ktoś dostał żółtą kartkę, to świadczy o tym, że sędzia widział faul i zakwalifikował go na żółtą. Kto lepiej zna przepisy, sędzia czy "Tata" ?
Nieprawda. Sędzia może być gorzej ustawiony albo po prostu pod wpływem emocji podjąć inną decyzję. Poza tym, różni sędziowie różnie interpretują przepisy.

Sędzia widział faul i zakwalifikował go na żółtą. Dalej uważasz, że Małek dobrze zna przepisy? :lol:

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 16:01

Mietson pisze:
Giovani pisze:Nie chodzi o to. Bo jeżeli ktoś dostał żółtą kartkę, to świadczy o tym, że sędzia widział faul i zakwalifikował go na żółtą. Kto lepiej zna przepisy, sędzia czy "Tata" ?
Nieprawda. Sędzia może być gorzej ustawiony albo po prostu pod wpływem emocji podjąć inną decyzję. Poza tym, różni sędziowie różnie interpretują przepisy.
Dokładnie. I o to chodzi.
"Real niech tak nie jedzie na sędziów bo widziałem faule po których jego zawodnicy mogli wylecieć po czerwonych kartkach mimo tego sędzie pokazywał tylko żółtka" - tak więc to dosyć <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> rozumowanie.

Nie lubie barsy, ale mają fajne koszulki.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 19:08

Giovani pisze:Nie lubie barsy, ale mają fajne koszulki.
A to mnie zaskoczyłeś. O gustach się nie dyskutuje, ale wg mnie ich obecne domowe koszulki są fatalne - w przeciwieństwie do Realu, który ma moim zdaniem najpiękniejsze stroje w Europie.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 22:20

Giovani nie obrażaj mnie dobrze. Widzę że lubisz Real na tyle żeby innych fanów Juve obrażać twierdząc że wypisują <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> teksty. Może nie to forum, może powinieneś zmnienić na takie gdzie jest więcej $realu i innego kału

Jeśli chodzi o koszulki to co roku najpiękniejsze są te w biało-czarne pasy, podziękował

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 22:54

Tata pisze:Real niech tak nie jedzie na sędziów bo widziałem faule po których jego zawodnicy mogli wylecieć po czerwonych kartkach mimo tego sędzie pokazywał tylko żółtka
Nie myśl, że bronię Realu, mam ich gdzieś, ale z drugiej strony gdyby sędzia był tak samo uważny w innych sytuacjach to żółtych kartek nie powinno być dla Realu a dla Barcelony za symulowanie. Ten kij ma dwa końce, dlatego jeśli decydujesz się na tak odważną opinię to weź też to pod uwagę. To Real i drużyny grające przeciwko Barcelonie często mogły czuć się pokrzywdzone, bo Katalończycy w Lidze Mistrzów dostawali różne prezenty.

Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:41

@Szczypek

Masz rację co do tych prezentów dla Barcy, ale wkurza mnie Real i Mourinho na boisku robią jesień średniowiecza z zawodnikami Barcy i nie tylko w meczu z nimi z innymi ekipami też tak grają i tu widać ręke Mourinho, a później smią udawać że to oni są pokrzywdzeni, sędziowie się na nich uwzieli itp. itd.

Puszka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 00:38

Tata pisze:@Szczypek

Masz rację co do tych prezentów dla Barcy, ale wkurza mnie Real i Mourinho na boisku robią jesień średniowiecza z zawodnikami Barcy i nie tylko w meczu z nimi z innymi ekipami też tak grają i tu widać ręke Mourinho, a później smią udawać że to oni są pokrzywdzeni, sędziowie się na nich uwzieli itp. itd.
Wkurza Cię ostra gra Realu, ale nie wkurza Cie symulowanie zawodników Barcelony? Mnie osobiscie bardziej irytuje to drugie i to nie dlatego ze z tych 2druzyn wole Real. Pamietasz moze mecz Arsenalu z Barca w LM? Pamietasz te niesluszne kartki dla zawodnikow Arsenalu [o ile dobrze pamietam ktos z Arsenalu dostal czerwien]? Wlasnie przez takie symulowanie graczy Barcelony ucierpiala druzyna ktora jak to mowi Xavi "grala w pilke". Mozesz powiedziec ze te kartki dla Arsenalu byly sluszne, bo naprawde grali ostro, ale nie zgodze sie z tym i nie tylko ja, bo w wiekszym stopniu bylo to symulowanie niz ostra gra angielskiej barcelony.
Teraz powrocmy do meczow El Clasico. W meczu LM [chyba] Real gral ostro, ale niektore symulacje ze strony Mascherano,Alvesa czy Busquetsa, gdzie trzymali sie za twarze gdy byli trafiani w plecy badz wgl nie byli trafiani byly poprostu wkurzające. To takie zagrania niszcza futbol. No i wejscie Pepe'go w Alvesa, fakt wszedl rozpedzony ale nawet Alvesa nie dotknal. Po tym meczu nawet Rio Ferdinad stweirdzil, ze jezeli ktos zobaczy ze bedzie tak symulowal to pozwoli mu wejsc 2 wyporostowanymi nogami. To mowi samo za siebie.
Ostra gra to czesc futbolou. Liga angielska uwazana za ostra, i bardzo ciezka nie bez powodu, sedziowie nie gwizdaja byle szmeran. Chociaz teraz w tej lidze duzo bardziej technicznych pilkarzy, ale nadal jest ciezka i ostra.
Mourinho stworzyl zespol ktory gra ostro i niektore faule naprawde zasluguja na kartki, ale Barca w niektorych sytuajach to wykorzystuje i nadal graja swoj teatrzyk, wiec w tych meczach wszystko sie w miare wyrownuje. Mnie osobiscie jednak bardziej rusza symulowanie niz ostra gra, bo ostra gra to czesc futbolu a symulowanie...no wlasnie nie bardzo ;)

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 00:51

http://www.goalsarena.org/video/friendl ... up_en.html 6:35 jak de laurentiisa wybrechali :)

Capo di tutti capi
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 00:56

Wszyscy macie rację ja już się nie sprzeczam bo żaden z tych klubów nie jest tego wart. Moja polemika w obronie Barcy wynika tylko i wyłącznie z tego że nie znosze Mourinho, Realu i Ronaldo dokładnie w tej kolejności, pozdro!

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 22:47

Fabergas czy Sanchez po trzy mecze w Barsie - dwa tytuły na koncie :roll:

Dzisiejszy mecz nie był takim widowiskiem jak Superpuchar Hiszpani ale ok. Ogólnie Barsa zasłużenie wygrała, szkoda tylko że Guarin tak fatalnie się zachował przy pierwszej bramce. A i myśle że spokojnie powinna być dogrywka - należał się karny dla Porto :angry:

PS.Kołtoń i jego Makerano :lol:

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 22:55

<<W@jTEk>> pisze:Fabergas czy Sanchez po trzy mecze w Barsie - dwa tytuły na koncie :roll:

Dzisiejszy mecz nie był takim widowiskiem jak Superpuchar Hiszpani ale ok. Ogólnie Barsa zasłużenie wygrała, szkoda tylko że Guarin tak fatalnie się zachował przy pierwszej bramce. A i myśle że spokojnie powinna być dogrywka - należał się karny dla Porto :angry:

PS.Kołtoń i jego Makerano :lol:
Karny był ewidentny, ale nie można zapomnieć o sytuacji z 1 połowy, gdy 2 zawodników Barcelony wychodziło na sam na sam z Heltonem, a arbiter zamiast puścić gre, odgwizdał faul na Mascherano.
Barca wygrała zasłużenie, chociaż nie było, aż takiej miażdżącej przewagi ze strony Katalończyków.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2011, 22:57 przez Dzium, łącznie zmieniany 1 raz.

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 23:15

C_Marchisio pisze: nie można zapomnieć o sytuacji z 1 połowy, gdy 2 zawodników Barcelony wychodziło na sam na sam z Heltonem, a arbiter zamiast puścić gre, odgwizdał faul na Mascherano.
Owszem, było niebezpieczne wejście, ale z tego co pamiętam to Mascherano nie został nawet dotknięty, a rzucił się jak rażony piorunem. Trzeba było nie pajacować, to by sędzia może puścił.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2011, 12:23

Badzo dobry mecz, Porto pokazało że nawet bez Boasa i Falcao są świetną drużyną. Hulk po pewnym czasie trochę zgasł, ale naprawdę robi wrażenie, długo w Portugalii sobie nie posiedzi bo jak utrzyma forme to za sezon jakiś bogaty szejk zaoferuje mu galaktyczny kontrakt i sprowadzi do siebie.

ODPOWIEDZ