Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 11:50

beka pisze:http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... lcao-ruben
Falcao i Ruben Micael dolaczyli do Atletico za laczna sume 45 mln € (40 + 5). Czyli pieniedzmi za Aguero za dlugo sie nie nacieszyli :P Falcao jest jednak zawodnikiem o innej charakterystyce od Kuna, ciekawe jak sie wpasuje do hiszpanskiej druzyny.
Z tym Falcao poszli na całość :bravo: Ale myślę, że da sobie chłopak radę.
Ale tego Rubena to w ogóle nie kojarzę :doh:

Z ciekawych transferów Guiza wraca do Hiszpanii:
http://www.transfermarkt.de/de/getafe-h ... 70232.html
Ewidentnie Turcy więcej obiecywali sobie po mistrzu Europy i królu strzelców PD.

A Ibisević do Blackburn:
http://www.transfermarkt.de/de/hoffenhe ... 70244.html
Czyli na pewno nie kupią od nas Iaquinty :whistle:
Ibisević miał jedną rewelacyjną rundę w Hoffenheim, ale później kontuzja zniszczyła mu sezon i nigdy nie wrócił do tej rewelacyjnej formy... Choć ciągle jest to wg mnie bardzo dobry snajper. Za 5.8 mln euro to nawet w Juve chętnie bym go ujrzał :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 12:32

Kapitalną politykę transferową prowadzi Porto, mają wielkiego nosa do sprowadzanych zawodników. :bravo: Kupiony bodajże za 5 mln Radamel Falcao, teraz odchodzi za 8-krotność tej kwoty. Miał za sobą kapitalny sezon ale suma odstępnego i tak robi wrażenie. Tym bardziej, że nie kupili go żadni szejkowie, tylko Atletico.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 12:40

A ja się dziwie Falcao. FC Porto to dużo lepszy klub niż Atletico! Zresztą mógł odjeść nawet do Chelsea, naprawde niewiem co go do tego skłoniło. W Atletico nawet w CL nie zagra a w FCP z taką paką co mieli może do 1/4 by doszli :whistle:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 12:45

<<W@jTEk>> pisze:A ja się dziwie Falcao. FC Porto to dużo lepszy klub niż Atletico! Zresztą mógł odjeść nawet do Chelsea, naprawde niewiem co go do tego skłoniło. W Atletico nawet w CL nie zagra a w FCP z taką paką co mieli może do 1/4 by doszli :whistle:
Nie mógł odejść do Chelsea bo oni kupili Lukaku. Też mnie zastanawia czemu wybrał Atletico ale to awans przynajmniej pod tym względem, że liga lepsza, chociaż samo Atletico gorsze jest od Porto.

srilanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 13:55

<<W@jTEk>> pisze:A ja się dziwie Falcao. FC Porto to dużo lepszy klub niż Atletico! Zresztą mógł odjeść nawet do Chelsea, naprawde niewiem co go do tego skłoniło. W Atletico nawet w CL nie zagra a w FCP z taką paką co mieli może do 1/4 by doszli :whistle:
$$$

Jakie to dziwne, że jak ktoś pójdzie to City czy innej Chelsea to od razu wszyscy mówią, że poleciał na kasę. Ale jak odejdzie do Atletico, to już nie wiadomo o co chodzi. Przecież w Portugalii nie płaci się dużych pensji, więc Falcao pewnie dostał sporą podwyżkę.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 09:28

Fajny transfer Chelsea, do klubu dołączy Mata - chociaż kwota transferu dość duża :

http://www.eurofutbol.pl/news/321052-Ju ... m-Chelsea/

Może wreszcie Torres odżyje :whistle:

Słyszeli, że Machaczkala chce kupić z Barcelony Daniego Alvesa za 40 mln? Oczywiście sam piłkarz mógłby podobno liczyć na 15 mln pensji rocznie. W tej Rosji to im się w głowach poprzestawiało równo :roll:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 10:05

Mata w Chelsea to spore zaskoczenie. Niewiele się mówiło o tym zawodniku w kontekście the Blues a nie tak dawno Valencia stwierdziła, że Mata zostaje.

Ciekawe czy to transfer dodatkowy czy zamiast Modricia.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 10:10

Myślę, że na tym transfery Chelsea mogą się skończyć. Wiadomo, że to bogaty klub ale w tym okienku dużo kasy już zostało wydane. Transfery Lukaku, Maty i Courtoisa muszą być odczuwalne dla finansów klubu. Poza tym w klubie jest nowy trener i musi on najpierw udowodnić, że ma oko do piłkarzy których chce sprowadzić. Nigdy nie wiadomo czy te transfery nie będą niewypałami.

Ryszkins

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 11:57

jeszcze mówi się o tym, że przyjdzie modrić za benayouna + pieniądze, albo tylko za pieniądze :)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 12:06

Ryszkins pisze:jeszcze mówi się o tym, że przyjdzie modrić za benayouna + pieniądze, albo tylko za pieniądze :)
Nie ma takiej opcji, żeby odszedł Modrić, trener i prezydent blokują wszystkie oferty.

Mnie trochę dziwi to, że Redknapp wystawił tylu piłkarzy na sprzedaż. I to kluczowego w zeszłym sezonie Croucha czy też Huttona który grał całkiem sporo. Jest tam też Bassong i myślę, że to mógłby być dobry transfer dla nas.

Ciekawe kogo kupią do napadu bo szukają chyba typowego target mana grającego przed van der Vaartem. Adebayor ma duże szanse.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 17:21

steru pisze:Fajny transfer Chelsea, do klubu dołączy Mata
Taaaa,super,kolejny talent Hiszpańskiej piłki pewnie stanie się kolejny zwykłym piłkarzykiem który będzie się odbijał od tych drwalów na prawo i lewo,do tego 30mln.,damn.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 18:38

DiaVolO pisze:
steru pisze:Fajny transfer Chelsea, do klubu dołączy Mata
Taaaa,super,kolejny talent Hiszpańskiej piłki pewnie stanie się kolejny zwykłym piłkarzykiem który będzie się odbijał od tych drwalów na prawo i lewo,do tego 30mln.,damn.
Silva się nie odbija, a i w jego przypadku zachodziły podobne obawy. Nie zaczynaj znowu biadolenia, jaka ta Premier League niedobra i zła. Chelsi potrzebowała takiego piłkarza to i ma. Mnie kwota transferu nie dziwi, dziwi mnie natomiast fakt, że swego czasu Real puścił tego grajka lekką ręką. :roll:

Obrazek
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 16:36

Arsenal potwierdził transfer Nasriego do Man City, na dniach zawodnik ma przejść testy medyczne i podpisać kontrakt z The Citizens.

A Mata w Chelsea za około 30 mln euro(?)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 16:51

Dtmiu pisze:Arsenal potwierdził transfer Nasriego do Man City, na dniach zawodnik ma przejść testy medyczne i podpisać kontrakt z The Citizens.
A Mata w Chelsea za około 30 mln euro(?)
Lipa. Musimy się w tym sezonie dostać do LM by przynajmniej sensowne było staranie się o zawodników tego poziomu. John musi rzucić kasą bo będzie bieda.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 18:03

Mata: "To kwestia osiągnięć sportowych, nie pieniędzy. Zarówno Arsenal jak i Tottenham byli mną zainteresowani, ale oni nie mogli równać się z Chelsea."

Ech. Ciężkie czasy nastały. Każdy lepszy piłkarz chce do Chelsea, City, Barcelony albo Realu.

ODPOWIEDZ