Serie A (1): Udinese 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 08:28

szczypek pisze:
iltalismano o 10:33 pisze:Oby Arsenal walczył na stadio Fruli do 120 minuty.
Licze na 1:0 dla Udine i dogrywke. Niech beda zmeczeni!
iltalismano o 23:37 pisze:My mamy Udinese ktore bedzie zmeczone Arsenalem.. jestem ciekaw wyniku.
10:33 - wyraziłeś nadzieję, że Arsenal będzie walczył z Udinese przez 120 minut, bo wtedy Udinese będzie zmęczone.
23:37 - piszesz, że Udinese będzie zmęczone Arsenalem.

Idąc Twoim ulubionym tokiem rozumowania to jest bzdura i brakuje tu logiki. Chyba, że pewna jest wygrana 1:0 Udinese i dogrywka.

Tak czy inaczej, według mojej opinii, najzwyczajniej na świecie chciałeś doliczyć sobie jednego posta do swego dobytku. Albo może.. Może ktoś tu nie używa mózgu? <boi sie>

Pasquato jest lepszy od Martineza, Pepe czy Marchisio na skrzydle, ale co ciągle za mało jak na taki klub. To może być jedynie zmiennik.

Oj Kochany,kochany. Gdybyś użył Swojego malutkiego mózgu, wyczytał byś moje intencje i zauważył że napisałem to tylko dlatego by nie została moja wypowiedz potraktowana jako off-top. Znowu rzucasz kamyczkiem w ścianę. "Bystrości" dopełniłeś pisząc w temacie Meczu z Udine o walorach naszych zawodników, a nie o samym meczu. Typowy off-top nadający się na kartkę. Zapewne jednak kumoterstwo będzie miało miejsce i jej nie ujrzysz.
Po raz kolejny Szczypku. "FAILED".

Liczę że Di Natale nie odbierze pierwszych skalpów z naszych głów..

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 10:00

Qrczak pisze:Markiz na tej pozycji jest strasznie nie widzoczny i nie przydatny :/
"Niewidoczny" i "nieprzydatny". Please...

Będzie remis nie będzie tragedii. W zeszłym roku na poczatek dostaliśmy o Bari. Forma Juve jest chyba dla wszystkich wielka niewiadomą.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 11:55

iltalismano pisze:Oj Kochany,kochany. Gdybyś użył Swojego malutkiego mózgu, wyczytał byś moje intencje i zauważył że napisałem to tylko dlatego by nie została moja wypowiedz potraktowana jako off-top.
Jeśli chciałeś poinformować nas o wyniku meczu Barcelona - Napoli, to powiem Ci, że nie wybrałeś najlepszego miejsca. W tym temacie mógłbyś śmiało pisać o wygranej Barcelony bez pisania głupot o meczu Udinese. Poza tym, znowu nie potrafisz przyznać się do błędu, a Twoje dwie zacytowane przeze mnie wypowiedzi świadczą o Twojej - zaiste wybornej - inteligencji. Jak już piszesz, żeby nie było off-topu to pisz na tyle sensownie, aby z Twoich wypowiedzi w temacie nie wynikała albo sprzeczność albo nielogiczny ciąg zdarzeń.

Dodajmy do tego fakt, iż w Twoich wypowiedziach ZAWSZE trzeba się czegoś domyślić, nie możesz pisać wprost o co Ci chodzi? To samo w temacie o Pucharze Berlusconiego, gdzie pisałeś o tym, że rozjechaliśmy Udinese gdy naszym trenerem był Ferrara. Czemu inni ludzie potrafią używać mózg i przed napisaniem wypowiedzi sprawdziliby tą informację i napisali o Sampdorii, bo to ją rozjechaliśmy, a Ty nie możesz? I to ja nie mam mózgu, ja nie potrafię pisać logicznie, ale mi nikt takich durnych błędów nie wypomina.

Niemniej jednak dla dobra tego forum odpuszczam Ci, chociaż przez te kilkanaście postów miałem świetną zabawą. A wytłumaczenie "nielogicznej bzdury" zapamiętam do końca życia.
Arielinho13 pisze:Forma Juve jest chyba dla wszystkich wielka niewiadomą.
Dokładnie. Dlatego osobiście bałbym się o jakieś jednoznaczne typowanie wyniku. Możemy wyjść jak na pierwszą połowę z Milanem i w drugiej nie mieć czego szukać, albo wyjść od razu tak jak na drugą i ich rozgromić. Ten Juventus stać i na jedno i na drugie.

Z powodu strajku pierwsza kolejka może nie odbyć się w zaplanowanym terminie. Ktoś wie na ile to prawdopodobne?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 12:00

szczypek pisze:Z powodu strajku pierwsza kolejka może nie odbyć się w zaplanowanym terminie. Ktoś wie na ile to prawdopodobne?
Jakiś tydzień temu coś się o tym mówiło, teraz chyba sprawa przycichła. Dla nas opóźnienie rozgrywek raczej nie byłoby korzystne, szczególnie w kontekście potyczki z Udine, tak mi się wydaje

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 16:14

Nie chce nawet łyszec o jakis pzekładaniu kolejek! Nie moge sie doczekc startu ligi i miejmy nadzieje wali naszych o scudetto! Przekłądanie kolejki wiaze sie z rozeganiem zaległych meczy w srodku ktoregos tygodnia a to nie najlepsze rozwiazanie dla klubów grajacych w europejskich pucharach. Niech kolejka rusza! FORZA JUVE !

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 17:09

szczypek pisze:
Niemniej jednak dla dobra tego forum odpuszczam Ci, chociaż przez te kilkanaście postów miałem świetną zabawą. A wytłumaczenie "nielogicznej bzdury" zapamiętam do końca życia.
Masz rację. Sampdorię. I to jedyny moment w którym przyznam Ci rację.

Szkoda słów na Twoje bzdury. Wg. Ciebie - grajku ukochany, pobratymcu moderatorów i zdobywco niewiast - powinienem dopisać 'Napisałem to tylko po to by mój post nie otrzymał kartki'.

Rozumiem że leczysz kompleksy będąc forumowym wodzirejem ale naprawdę. Postaraj się bardziej. Póki co ,ganiasz za moimi postami po całym forum i dopisujesz coraz to większe bzdury. Smutne to.

Liczę że w tym meczu nie będę musiał oglądać Vidala na LM..

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 17:34

iltalismano pisze: Liczę że w tym meczu nie będę musiał oglądać Vidala na LM..
Raczej mało prawdopodobne. W ostatnich dniach czytałem wypowiedź jednego z włoskich dziennikarzy, który zapewnia, że Conte ustawił Chilijczyka na tej pozycji chcąc jedynie sprawdzić, czy ten w razie potrzeby będzie mógł wspomóc swój zespół grą na tej właśnie pozycji. Nie oznacza to, że będziemy go tam oglądać zbyt często. Jego miejsce jest w środku i to tam (przy jednoczesnym oddaniu Melo oraz Sissoko) Vidal będzie ustawiany i z takim zamysłem został do nas sprowadzony.

Co do samego spotkania - niektórzy z góry zakładają, że nie zdobędziemy w tym spotkaniu nawet 1 pkt... Niby co kształtuje tego typu myślenie? Zespół z Udine osłabił się znacznie sprzedając Inlera, Sancheza czy też Zapatę. Nie kierowałbym się też postawą tego zespołu w pojedynku z Arsenalem. Anglicy grali bardzo przeciętnie i to na tle właśnie tak grającej drużyny w miarę pozytywnie zaprezentowali się Włosi. To my będziemy faworytem tego spotkania, czy się to komuś podoba czy też nie.

Ktoś ma problem z naszą grą w spotkaniach przedsezonowych? Proponuję obejrzeć ostatni sparing Interu z Olympiakosem (fatalna postawa podopiecznych Gasperiniego - większość spotkania grali z przewagą jednego zawodnika, a mimo to odrobić straty udało im się dopiero w końcówce spotkania). Bardzo ciekawy (jednostronny) był wczorajszy pojedynek Napoli z Barceloną, która większość meczu rozegrała w dużej mierze graczami rezerwowymi...

Mecz do łatwych należeć nie będzie, ale liczę na 3 punkty, bo z całą pewnością inny wynik niż nasza wygrana (pomimo dwóch zupełnie nieudanych sezonów) będzie niespodzianką.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 12:34

Występ Vucinicia z Udine stoi pod znakiem zapytania. Mirko jest zagrypiony i cholera wie, czy zagra. Chyba faktycznie trzeba będzie nabłyszczyć Toniego. Sprzedają jeszcze w sklepach fornit? :think:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 13:16

Może 4-3-3 w takim razie z Qugliarellą jako wysuniętym, na bokach Pasquato, Krasic i środek Vidal, Marchisio, Pirlo ?

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 13:43

Loremaster pisze:Może 4-3-3 w takim razie z Qugliarellą jako wysuniętym, na bokach Pasquato, Krasic i środek Vidal, Marchisio, Pirlo ?
Zapomnij... Stare dobre 4-2-4 :prochno:

Bez Matriego i Vucinicia, będzie jeszcze ciężej... Mam nadzieje, że ni dostaniemy lania.

Ciekawe kto na bramie? Znając życie pewno Gigi :roll:

daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 14:18

Kubba pisze: Ciekawe kto na bramie? Znając życie pewno Gigi :roll:
Niewielu rzeczy możemy być pewni przed tym meczem... Kto na bramce? Kto u boku Chielliniego? Kto na lewej obronie? Kto obok Pirlo w środku pola? Kto na lewym skrzydle? Jak będzie wyglądał atak?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 14:28

To strzelamy.
- Buffon
- Barzagli
- De Ceglie
- Vidal
- eee... Pasquato
- Del Piero - Quagliarella , jeśli Mirko naprawdę wypadnie z powodu grypy

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 14:53

A co wy tak tego Buffona sie czepiacie?
Mówicie, choćby to on zawinił nasze stracone bramki. Mógł zareagować - owszem, ale na pewno nie jest winny ich utraty.
Nie wiecie, czy Storari zachował by się lepiej w takich sytuacjach.
Mimo wszystko to Gigi dalej jest bardzo pewnym punktem w bramce.
Uważam jednak, że dostaniemy od Udinese ze 2:0.. nie mamy dobrej drużyny. Mamy luki w obronie i pomocy.. nie da się tak.
Udinese dziś awansuje do LM (bo na nich postawiłem:P)

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 15:06

@up

Obecnie Storari prezentuję lepszy poziom niż Buffon, i to ten pierwszy powinien być na tą chwilę pierwszym bramkarzem.. Lubię Buffona i mam nadzieję że już za niedługo wróci do dobrej formy i będzie nam znowu ratować mecze :-D

Nie będzie tak źle, i wygramy 2:1.Martwi mnie to że prawdopodobnie nie wystąpimy z Vucinicem.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 09:22

Masakra, za kilka dni rozpoczyna się liga, a już 3 piłkarzy jest wyłączonych. :? Liczę, że Mirko pokona chorobę i zagra w nadchodzącym spotkaniu. p.s módlmy się, aby doniesienia o ofercie dla Fiorentiny okazały się prawdzie :pray:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany