Trofeo Berlusconi Milan 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 13:28

jakku1 pisze:Vidal byl zupelnie niewidoczny na tej lewej pomocy - ale to srodkowy pomocnik!
Po tym jak się naczytałem, że on może grać na każdej pozycji i jest dobry zarówno w obronie jak i ataku to jednak chciałbym, żeby coś pokazywał na tych wszystkich pozycjach 8)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 13:29

jakku1 pisze: Zawiodl mnie atak - Matri gral bardzo przecietnie
Zapomniałeś o tym, że Matri wykańcza akcje, jak nie dostaje podań to go nie widać. Dziwne, że jak był w Juve Trezeguet i dostawiał nogę to wszystko było ok, ale rozumiem futbol się zmienia. Vucinic drażnił takim ciągłym graniem na stojąco. Za bardzo na luzie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 14:36

Tak teraz oglądam powtórkę bramki Seedorf'a i faktycznie Buffon kiepsko ustawił mur. Piłkę dałoby się zmieścić nawet bez wielkiej rotacji, nie mówiąc już o strzale Holendra. Ale nic tam, to tylko mecz towarzyski :wink:

Obrazek
Ponte999

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 19:24

Giovani a wstawiaj sobie gdzie chcesz... Sam Conte w ten sposób o Bastosie się wypowiedział...

Clubland?

Cmteam.pl Grupa Zachodniopomorska
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 22:16

Ouh_yeah pisze:
jakku1 pisze:Vidal byl zupelnie niewidoczny na tej lewej pomocy - ale to srodkowy pomocnik!
Po tym jak się naczytałem, że on może grać na każdej pozycji i jest dobry zarówno w obronie jak i ataku to jednak chciałbym, żeby coś pokazywał na tych wszystkich pozycjach 8)
Ale bez przesady :!: . Tak się wczoraj wkurzyłem oglądając Vidala na skrzydle jak Krasic że h..ej. Co za bezsens :!: . Czyżby trafił się nam kolejny trener ślepo i kurczowo trzymający się swojego ulubionego ustawienia ? :doh: Vidal ewidentnie się tam męczył, cały czas odgrywał do tyłu. Musiał się wkurzać jak ja oglądając to. Jeżeli Marotta do 31 sierpnia nie sprowadzi normalnego lewego pomocnika to całe okienko będzie do dupy. A jak już piszę o okienku to jeszcze jedna refleksja. Dwóch zawodników nie mieszczących się w planach swoich klubów (Pirlo i Vucinic) staje się najlepszym duetem u nas.... Chciałbym to nazwać szczęściem, ale w głębi serca mnie to martwi.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 22:39

Brutalo pisze: Czyżby trafił się nam kolejny trener ślepo i kurczowo trzymający się swojego ulubionego ustawienia ?
Popieram. To 4-2-4 Conte coraz bardziej mi przypomina o Ciro i jego pseudoustawienia, 4-4-1-1. Tak samo jak to wlasnie Ferrara uparl sie na Marchisio, na skrzydle w swojej glupiej taktyce, mam nadzieje, ze nasz obecny trener nie da Vidalowi pograc na lewej stronie.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 22:44

Chyba coś Ci się pomyliło kolego, Ferrara nigdy takim ustawieniem nie grał. Masz raczej na myśli Del Neriego.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 22:48

Monte Cristo pisze:
Brutalo pisze: Czyżby trafił się nam kolejny trener ślepo i kurczowo trzymający się swojego ulubionego ustawienia ?
Popieram. To 4-2-4 Conte coraz bardziej mi przypomina o Ciro i jego pseudoustawienia, 4-4-1-1. Tak samo jak to wlasnie Ferrara uparl sie na Marchisio, na skrzydle w swojej glupiej taktyce, mam nadzieje, ze nasz obecny trener nie da Vidalowi pograc na lewej stronie.
Ciro forsował ustawienie z dwoma napastnikami, "podwieszonym" Diego i trójką środkowych pomocników. 4-4-1-1 mieliśmy w zeszłorocznych przygotowaniach do sezonu gdzie tymi jedynkami byli właśnie Diego i Trezeguet.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 23:42

meda11 pisze:
Monte Cristo pisze:
Ciro forsował ustawienie z dwoma napastnikami, "podwieszonym" Diego i trójką środkowych pomocników. 4-4-1-1 mieliśmy w zeszłorocznych przygotowaniach do sezonu gdzie tymi jedynkami byli właśnie Diego i Trezeguet.
Najlepsza Taktyka za Ferrary było 1-4-2-3-1.

Mielismy Sebe,Diego,Camora w pomocy i było pieknie.
Tak rozjechalismy Udine.

Męczy mnie Marchisio na Lewej. Czasami sie zastanawiam czy on w ogole ogarnia cokolwiek.

Vidal takze nie powinien tam grac, wiadac było jak ciagnie go do srodka, na prawo. On musi grać w srodku all-roundera , i biegac box-to-box.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 23:55

iltalismano pisze:Mielismy Sebe,Diego,Camora w pomocy i było pieknie.
Tak rozjechalismy Udine.
Z Udinese wygraliśmy 1:0. Nie wiem jak można tu mówić o rozjechaniu?

Jestem w formie, szczypek 2:0 iltalismano.
pumex pisze:Tak teraz oglądam powtórkę bramki Seedorf'a i faktycznie Buffon kiepsko ustawił mur.
Wiele bym dał aby móc zobaczyć Buffona grającego w Juventusie jak Buffona grającego w reprezentacji. Sprawia wrażenie bardziej skoncentrowanego i chyba trochę bardziej mu zależy. Nie chce mu za wiele zarzucać, bo to nadal wielki bramkarz, ale od takiego zawodnika wymaga się jeszcze więcej, a więcej w ostatnim sezonie było narzekania na niego niż tych wspaniale wybronionych sytuacji, do których kiedyś kiedyś przyzwyczaił.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 07:38

Monte Cristo pisze:
Popieram. To 4-2-4 Conte coraz bardziej mi przypomina o Ciro i jego pseudoustawienia, 4-4-1-1.
Chyba ktoś tu nie jadł od kilku dni... :C
Ciro upierał się na 4-3-1-2 i wtedy płakaliśmy, że nie ma skrzydłowych.

PS. Dajcie spokój z tym 4-2-4. W dotychczasowych meczach nie ma mowy o jakichś ultraofensywnych skrzydłowych. Linia czterech pomocników jest wyraźnie widoczna przez całe spotkanie...

Alamar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 07:53

Nadal bardzo slabi boczni obroncy, calkowicie beznadziejny Krasic w tym spotkaniu.
Dlaczego Quagliarella wszedl dopiero w 86 minucie? Matri wydaje sie nie potrafic rozgrywac pilki. Super Del Piero tylko brakuje mu szybkosci co wynika z lat ale cala reszta fantastyczna, nawet gdy brakuje mu szybkosci fantasycznie sie zastawia i wywalcza faule ktore potrafi sam jak wiadomo dobrze spozytkowac, super podania Del Piero w tym spotkaniu po jego wejsciu w 2 polowie wreszcie zaczelo sie cos zazebiac.
Odnosnie wczesniejszego posta, mysle ze Arshavin z jego podaniem i kreatywnoscia moglby duzo pomoc i byc alternatywa dla Alexa, to spotkanie mi to potwierdzilo.

Alamar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 07:56

Pozycje Vidala to prawa obrona i srodek pomocy, wystawianie go na lewym skrzydle pomocy na dodatek w jego pierwszym (drugim powiedzmy zalezy jak liczyc) wystepie w nowym klubie to skandal i glupota.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 08:15

Ja mam nadzieje ze wy wszyscy ze mną zartujecie? Wyobraźcie sobie, ze doskonale wiem, ze na początku Ferrara grał 4-3-1-2. A nie pamiętacie ze pózniej mu się ubzduralo jakieś 4-4-1-1 z Amaurim, a za nim Diego? Pamięć krótka. Pisze tego posta z telefonu, ale specjalnie wieczorem włącze komputer zeby znaleść newsa którego bardzo dobrze pamietam, gdzie Ciro
mówi, ze nareszcie znalazł dobre ustawienie do jego taktyki, którym to własnie od teraz będzie grał (chodzi oczywiście o 4-4-1-1). To mi się zdaje było po odpadnieciu z LM.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 08:23

szczypek pisze:
iltalismano pisze:Mielismy Sebe,Diego,Camora w pomocy i było pieknie.
Tak rozjechalismy Udine.
Z Udinese wygraliśmy 1:0. Nie wiem jak można tu mówić o rozjechaniu?
gdybyś miał odrobinę mózgu, większy penis, a matka nie pracowałaby na kolei wiedziałbyś, że chodzi mu o Sampdorię :ok:

Co do mercato - wódka się zbliża :dance:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Zablokowany