Trofeo TIM 2011 (18.08) JUVE 2-1 Milan | Inter 1-1 JUVE
- Pałlo3
- Milanista
Nesta i Roma antybohaterowie meczu. Co do Sandro nie zdziwię się jeśli Yepes go wykopie z pierwszego składu. W sparingach grał słabiutko.
Gratulacje dla Juve, choc na dużo nie liczyłem. Z całej trójki mieliśmy największe ubytki. Linia pomocy w postaci Antka - pozoranta, MVB i Gattuso - zero kreatywnosci. Wypada trzymac kciuki za Montolivo i Kakę
Teraz trzeba urwac punkty Interowi, choc z parą stoperów Bonera-Oddo Inter może sobie zapewnic trofeum 8)
Gratulacje dla Juve, choc na dużo nie liczyłem. Z całej trójki mieliśmy największe ubytki. Linia pomocy w postaci Antka - pozoranta, MVB i Gattuso - zero kreatywnosci. Wypada trzymac kciuki za Montolivo i Kakę

Teraz trzeba urwac punkty Interowi, choc z parą stoperów Bonera-Oddo Inter może sobie zapewnic trofeum 8)
FORZA MILAN!
- mazi12
- Juventino
jak tak patrzyłem na Vidala, to poza tą stratą piłki w śroku pola, po której padła bramka, to mi się banan na buzi pojawia. Gol co prawda szczęśliwy ale asysta:shock: bardzo dużo CZYSTYCH wślizgów, praca na całej długości boiska
ale nie popadam w zachwyt. to tylko ocena dzisiejszego występu

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Podstawa to Chiellini i Barzagli. Gdyby byli w stanie grać w każdym meczu...Ivory pisze:Reasumując, Bonucci zagrał znowu beznadziejnie. Marotta z Conte powinni w pierwszej kolejności zakontraktować środkowego obrońcę, bo będzie bardzo nieciekawie.
- bendzamin
- Redaktor
Dzisiejsze szczesliwe numerki to: 4-3-3
Moim zdaniem takie ustawienie daje zarowno Pirlo, jak i Vidalowi mozliwosc pokazania swoich pelnych umiejetnosci, tylko jesli mielibysmy to grac to trzeba sciagnac przynajmniej jednego zawodnika na srodek - klasowego DM'a.
Z tego co widze, mamy szanse na wygranie tego pucharu. Za inter dostalismy 1 pkt, za milan - 3. Za nami inter ma 2, milan na chwile obecna 0.
Liczyl ktos, ile razy komentator uzyl zwrotu "realna wartosc"?
Na superpucharze bylo to samo.

Z tego co widze, mamy szanse na wygranie tego pucharu. Za inter dostalismy 1 pkt, za milan - 3. Za nami inter ma 2, milan na chwile obecna 0.
Liczyl ktos, ile razy komentator uzyl zwrotu "realna wartosc"?

- cerb
- Juventino
W Trofeo TIM poki co tylko 1 zwyciestwo ale tez tylko raz mielismy 4pkt (wtedy 2 miejsce) oby teraz 4 pkt wystarczyly na 2 puchar
------
Tak z innej beczki.. wiedzieliscie ze Zaccheroni 30 sierpnia 2010 został selekcjonerem reprezentacji Japonii z którą zdobył Puchar Azji w 2011 roku??? :shock:
------
Tak z innej beczki.. wiedzieliscie ze Zaccheroni 30 sierpnia 2010 został selekcjonerem reprezentacji Japonii z którą zdobył Puchar Azji w 2011 roku??? :shock:
- meda11
- Juventino
- Juventino79
- Juventino
Nie sądziłem ,że zobaczę u nas taką grę. Z itnerem zdecydowanie przeważaliśmy i dyktowaliśmy warunki, z Milanem słabszy początek, później szczęśliwy gol Vidala i już było sporo lepiej, a mecz uwieńczyła wspaniała wrzutka Vidala i świetny gol Matriego. Wierzę ,że sezon będzie dużo lepszy niż poprzednie 2, co prawda to jedynie turniej sparingowy ale jednak coś się ruszyło w naszej grze - ściągnąć jeszcze lewego skrzydłowego i może być tylko lepiej
FORZA JUVE!

FORZA JUVE!

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bardzo dobry mecz Vidala, naprawdę się chłopak szybko ogarnął.
Gdyby mu jeszcze siadło pod poprzeczkę to bohater
Tak tak, wiem, to turniej towarzyski ale miło coś pozytywnego wreszcie zobaczyć.
Generalnie trochę przesadzał Conte z tym pchaniem całem Primavery na boisko, gdzie mieli stanowić oni o sile w ofensywie. To turniej friendly, aczkolwiek do ligi 2 tyg. i wlałbym aby zgrywał trzon zespołu ze sobą. Bardzo cieszy gol Matriego bo trochę cieniował w sparingach. W zasadzie to niedzileny mecz wyjaśni nam wiele przedsezonowych kwesti. Dla mnie największą bolączką są boki pomocy a właściwie ich brak. Krasić slabo a Pasquato chyba żaden śmiałek nie pchał do 1 skladu po paru fajnych sparingach?:>

Generalnie trochę przesadzał Conte z tym pchaniem całem Primavery na boisko, gdzie mieli stanowić oni o sile w ofensywie. To turniej friendly, aczkolwiek do ligi 2 tyg. i wlałbym aby zgrywał trzon zespołu ze sobą. Bardzo cieszy gol Matriego bo trochę cieniował w sparingach. W zasadzie to niedzileny mecz wyjaśni nam wiele przedsezonowych kwesti. Dla mnie największą bolączką są boki pomocy a właściwie ich brak. Krasić slabo a Pasquato chyba żaden śmiałek nie pchał do 1 skladu po paru fajnych sparingach?:>

- Arcadio Morello
- Juventino
Podoba mi się gra Vidala. Waleczny jest. Był wszędzie jak ktoś już wcześniej wspomniał: w obronie, pomocy i ataku. Jeszcze środkowy obrońca i lewy pomocnik i powinno być ok.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Mitra MATRI tatatatatatatatatatatatatatatatatata!!!!!!!
Widzicie panowie, komentowanie na bieżąco to bardzo zły pomysł.
W końcu 4-3-3 + kilku młodzieńców, a jednak z minuty na minute graliśmy coraz lepszą piłkę.
Vidal powinien podziękować Romie (Flavio ofc
) za bramkę, jednak asysta wyborna. Widać, że musi jeszcze okrzepnąć i przywyknąć do twardych starć w środku pola, jednak im dłużej grał, tym lepiej się prezentował. Ta pogoń za Nestą i wywalczenie rożnego 
Bonucci = tragedia. Ziegler>DeCe. Motta nawet nawet, chociaż po pierwszej glebie na 4 litery spodziewałem się kontuzji.
Widzicie panowie, komentowanie na bieżąco to bardzo zły pomysł.
W końcu 4-3-3 + kilku młodzieńców, a jednak z minuty na minute graliśmy coraz lepszą piłkę.
Vidal powinien podziękować Romie (Flavio ofc

Bonucci = tragedia. Ziegler>DeCe. Motta nawet nawet, chociaż po pierwszej glebie na 4 litery spodziewałem się kontuzji.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- PaoloM10
- Juventino
ja byłem za tym :oops: ale w tym turnieju pokazał, że bardzo daleko mu do składu Juve. Bardzo podobało mi się to 4-3-3, ale zdecydowanie lepiej graliśmy w 4-4-2. Chociaż Wtedy teoretycznie był mocniejszy skład. Dobra gra kombinacyjna Del Piero i Vucinicia.Dragon pisze:a Pasquato chyba żaden śmiałek nie pchał do 1 skladu po paru fajnych sparingach?:>
P.S. chyba już czas, żeby bronił lepszy na daną chwilę z dwójki: Buffon/Storari.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2011, 23:11 przez PaoloM10, łącznie zmieniany 1 raz.
- booyak
- Juventino
Chyba nikt już nie będzie płakał po Melo. Wreszcie kreatywny, szybki, dobrze wyszkolony technicznie zawodnik w środku pola. Czyli dokładnie to czego od dawna nam brakowało. Na razie nie popadam w hura optymizm bo Diego zaczynał podobnie, grając świetnie w meczach przedsezonowych jak i kilku pierwszych kolejkach.
Ciekawe jak razem z Vidalem i Matrim zaprezentowałby się Del Piero który wreszcie miałby z kim pograć kombinacyjnie. Vucinic poza bramką słabo. Po nim spodziewałem się więcej.
Obrona to nasz najsłabszy punkt i bez zakupu solidnego stopera może być ciężko. A no tak jeszcze lewy skrzydłowy...
Jestem rozczarowany postawą Pirlo w obu meczach, poza asystą z Interem nic ciekawego nie pokazał.
Krasica pozostawię bez komentarza bo dla mnie tak jak i wypożyczony Melo będzie on przeciętnym grajkiem który w takim klubie jak Juve powinien pełnić role zmiennika.
Ogólne wrażenia pozytywne. Widać postęp w grze. Więcej gry kombinacyjnej i długie piłki na napastników ograniczone do minimum.
Jednak nie jaram się bo nie ma czym. Juventus miał na papierze najmocniejszy skład w tym turnieju. Tyle że u nas brakowało tak naprawdę tylko 2 piłkarzy z pola którzy będą grali w pierwszej 11 a u przeciwników (szczególnie w Milanie) składy były mocno kombinowane.
Ciekawe jak razem z Vidalem i Matrim zaprezentowałby się Del Piero który wreszcie miałby z kim pograć kombinacyjnie. Vucinic poza bramką słabo. Po nim spodziewałem się więcej.
Obrona to nasz najsłabszy punkt i bez zakupu solidnego stopera może być ciężko. A no tak jeszcze lewy skrzydłowy...
Jestem rozczarowany postawą Pirlo w obu meczach, poza asystą z Interem nic ciekawego nie pokazał.
Krasica pozostawię bez komentarza bo dla mnie tak jak i wypożyczony Melo będzie on przeciętnym grajkiem który w takim klubie jak Juve powinien pełnić role zmiennika.
Ogólne wrażenia pozytywne. Widać postęp w grze. Więcej gry kombinacyjnej i długie piłki na napastników ograniczone do minimum.
Jednak nie jaram się bo nie ma czym. Juventus miał na papierze najmocniejszy skład w tym turnieju. Tyle że u nas brakowało tak naprawdę tylko 2 piłkarzy z pola którzy będą grali w pierwszej 11 a u przeciwników (szczególnie w Milanie) składy były mocno kombinowane.
★ ★ ★
- @D@$
- Juventino
Co nawet nawet? Motta i Bonucci najsłabsi, z tym że po pierwszym się spodziewałem tego, Leo trochę martwi. Pazienza niewidoczny.jackop pisze:Bonucci = tragedia. Ziegler>DeCe. Motta nawet nawet, chociaż po pierwszej glebie na 4 litery spodziewałem się kontuzji.
Vidal, dobry mecz, pytanie jak się sprawdzi "w normalnym " ustawieniu.
Mam nadzieję, że Pasquato i Sorensen zostaną.