Trofeo TIM 2011 (18.08) JUVE 2-1 Milan | Inter 1-1 JUVE

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 22:59

Nesta i Roma antybohaterowie meczu. Co do Sandro nie zdziwię się jeśli Yepes go wykopie z pierwszego składu. W sparingach grał słabiutko.

Gratulacje dla Juve, choc na dużo nie liczyłem. Z całej trójki mieliśmy największe ubytki. Linia pomocy w postaci Antka - pozoranta, MVB i Gattuso - zero kreatywnosci. Wypada trzymac kciuki za Montolivo i Kakę :D

Teraz trzeba urwac punkty Interowi, choc z parą stoperów Bonera-Oddo Inter może sobie zapewnic trofeum 8)

FORZA MILAN!
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 22:59

Reasumując, Bonucci zagrał znowu beznadziejnie. Marotta z Conte powinni w pierwszej kolejności zakontraktować środkowego obrońcę, bo będzie bardzo nieciekawie.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:00

jak tak patrzyłem na Vidala, to poza tą stratą piłki w śroku pola, po której padła bramka, to mi się banan na buzi pojawia. Gol co prawda szczęśliwy ale asysta:shock: bardzo dużo CZYSTYCH wślizgów, praca na całej długości boiska :bravo: ale nie popadam w zachwyt. to tylko ocena dzisiejszego występu

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:01

Ivory pisze:Reasumując, Bonucci zagrał znowu beznadziejnie. Marotta z Conte powinni w pierwszej kolejności zakontraktować środkowego obrońcę, bo będzie bardzo nieciekawie.
Podstawa to Chiellini i Barzagli. Gdyby byli w stanie grać w każdym meczu...

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:01

Dzisiejsze szczesliwe numerki to: 4-3-3 :D Moim zdaniem takie ustawienie daje zarowno Pirlo, jak i Vidalowi mozliwosc pokazania swoich pelnych umiejetnosci, tylko jesli mielibysmy to grac to trzeba sciagnac przynajmniej jednego zawodnika na srodek - klasowego DM'a.

Z tego co widze, mamy szanse na wygranie tego pucharu. Za inter dostalismy 1 pkt, za milan - 3. Za nami inter ma 2, milan na chwile obecna 0.

Liczyl ktos, ile razy komentator uzyl zwrotu "realna wartosc"? :angry: Na superpucharze bylo to samo.

Obrazek
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:02

W Trofeo TIM poki co tylko 1 zwyciestwo ale tez tylko raz mielismy 4pkt (wtedy 2 miejsce) oby teraz 4 pkt wystarczyly na 2 puchar

------
Tak z innej beczki.. wiedzieliscie ze Zaccheroni 30 sierpnia 2010 został selekcjonerem reprezentacji Japonii z którą zdobył Puchar Azji w 2011 roku??? :shock:

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:02

To ustawienie 4-5-1 z Vidalem za plecami Matriego i Pasquato/Ruggiero na skrzydłach zabiło mnie i naszą gre. Oby Inter wygrał całe to TIM. Wtedy Milan na mistrza, a my mamy realne szanse na miejsce na pudle. :whistle:

Obrazek
Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:03

Nie sądziłem ,że zobaczę u nas taką grę. Z itnerem zdecydowanie przeważaliśmy i dyktowaliśmy warunki, z Milanem słabszy początek, później szczęśliwy gol Vidala i już było sporo lepiej, a mecz uwieńczyła wspaniała wrzutka Vidala i świetny gol Matriego. Wierzę ,że sezon będzie dużo lepszy niż poprzednie 2, co prawda to jedynie turniej sparingowy ale jednak coś się ruszyło w naszej grze - ściągnąć jeszcze lewego skrzydłowego i może być tylko lepiej :pray:
FORZA JUVE! ;)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:03

Bardzo dobry mecz Vidala, naprawdę się chłopak szybko ogarnął. :ok: Gdyby mu jeszcze siadło pod poprzeczkę to bohater :wink: Tak tak, wiem, to turniej towarzyski ale miło coś pozytywnego wreszcie zobaczyć.
Generalnie trochę przesadzał Conte z tym pchaniem całem Primavery na boisko, gdzie mieli stanowić oni o sile w ofensywie. To turniej friendly, aczkolwiek do ligi 2 tyg. i wlałbym aby zgrywał trzon zespołu ze sobą. Bardzo cieszy gol Matriego bo trochę cieniował w sparingach. W zasadzie to niedzileny mecz wyjaśni nam wiele przedsezonowych kwesti. Dla mnie największą bolączką są boki pomocy a właściwie ich brak. Krasić slabo a Pasquato chyba żaden śmiałek nie pchał do 1 skladu po paru fajnych sparingach?:>

Obrazek
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:04

Podoba mi się gra Vidala. Waleczny jest. Był wszędzie jak ktoś już wcześniej wspomniał: w obronie, pomocy i ataku. Jeszcze środkowy obrońca i lewy pomocnik i powinno być ok.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:05

Mitra MATRI tatatatatatatatatatatatatatatatatata!!!!!!!

Widzicie panowie, komentowanie na bieżąco to bardzo zły pomysł.

W końcu 4-3-3 + kilku młodzieńców, a jednak z minuty na minute graliśmy coraz lepszą piłkę.

Vidal powinien podziękować Romie (Flavio ofc :)) za bramkę, jednak asysta wyborna. Widać, że musi jeszcze okrzepnąć i przywyknąć do twardych starć w środku pola, jednak im dłużej grał, tym lepiej się prezentował. Ta pogoń za Nestą i wywalczenie rożnego :bravo:

Bonucci = tragedia. Ziegler>DeCe. Motta nawet nawet, chociaż po pierwszej glebie na 4 litery spodziewałem się kontuzji.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:09

Bonucci z taką grą to za dużo nie pogra w tym sezonie. Już Sorensen lepszy. Mirko nieźle nawet sobie poczyna. Pasquato niewidoczny. Vidal super, a Pirlo na swoim dobrym poziomie. Reszta średnio.

PaoloM10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:10

Dragon pisze:a Pasquato chyba żaden śmiałek nie pchał do 1 skladu po paru fajnych sparingach?:>
ja byłem za tym :oops: ale w tym turnieju pokazał, że bardzo daleko mu do składu Juve. Bardzo podobało mi się to 4-3-3, ale zdecydowanie lepiej graliśmy w 4-4-2. Chociaż Wtedy teoretycznie był mocniejszy skład. Dobra gra kombinacyjna Del Piero i Vucinicia.
P.S. chyba już czas, żeby bronił lepszy na daną chwilę z dwójki: Buffon/Storari.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2011, 23:11 przez PaoloM10, łącznie zmieniany 1 raz.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Chyba nikt już nie będzie płakał po Melo. Wreszcie kreatywny, szybki, dobrze wyszkolony technicznie zawodnik w środku pola. Czyli dokładnie to czego od dawna nam brakowało. Na razie nie popadam w hura optymizm bo Diego zaczynał podobnie, grając świetnie w meczach przedsezonowych jak i kilku pierwszych kolejkach.
Ciekawe jak razem z Vidalem i Matrim zaprezentowałby się Del Piero który wreszcie miałby z kim pograć kombinacyjnie. Vucinic poza bramką słabo. Po nim spodziewałem się więcej.
Obrona to nasz najsłabszy punkt i bez zakupu solidnego stopera może być ciężko. A no tak jeszcze lewy skrzydłowy...
Jestem rozczarowany postawą Pirlo w obu meczach, poza asystą z Interem nic ciekawego nie pokazał.
Krasica pozostawię bez komentarza bo dla mnie tak jak i wypożyczony Melo będzie on przeciętnym grajkiem który w takim klubie jak Juve powinien pełnić role zmiennika.

Ogólne wrażenia pozytywne. Widać postęp w grze. Więcej gry kombinacyjnej i długie piłki na napastników ograniczone do minimum.
Jednak nie jaram się bo nie ma czym. Juventus miał na papierze najmocniejszy skład w tym turnieju. Tyle że u nas brakowało tak naprawdę tylko 2 piłkarzy z pola którzy będą grali w pierwszej 11 a u przeciwników (szczególnie w Milanie) składy były mocno kombinowane.

★ ★ ★
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jackop pisze:Bonucci = tragedia. Ziegler>DeCe. Motta nawet nawet, chociaż po pierwszej glebie na 4 litery spodziewałem się kontuzji.
Co nawet nawet? Motta i Bonucci najsłabsi, z tym że po pierwszym się spodziewałem tego, Leo trochę martwi. Pazienza niewidoczny.
Vidal, dobry mecz, pytanie jak się sprawdzi "w normalnym " ustawieniu.
Mam nadzieję, że Pasquato i Sorensen zostaną.

Zablokowany