Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2011, 13:34

WojtinhoFCJ pisze:Lukaku sporo się nauczy od Drogby. I myślę że aż takim głębokim rezerwowym nie będzie
Według transfermarkt Chelsea zapłaciła za niego 22 mln euro. Raczej będzie grał bo bez sensu byłoby mieć takiego rezerwowego.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 14:38

Barcelona dopina hit:
http://www.transfermarkt.de/de/fc-arsen ... 69737.html
Tyle lat się o niego starali i chyba w końcu Cesc wraca do Barcy.

A już pojawiają się spekulacje o jego następcy:
http://www.eurofutbol.pl/news/316409-Br ... Fabregasa/
Jadson? Jakoś nie widzę go w lidze angielskiej, ale Wenger ma nosa do talentów, więc kto wie :think:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 15:05

19 pisze:oj nie wiem czy lukaku bedzie rezerwowym, to ze mlodszy to nie znaczy ze musi grzać lawe
Sturridge nawet nie grzał ławy a wg mnie to lepszy zawodnik, w ogóle jak oglądałem filmiki Lukaku na YT to powiem szczerze, że żadna rewelacja, jakby nie miał 18 lat a 25 to śmiem twierdzić, że kompletnie nikt dobry by się nim nie interesował

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 15:14

Maly pisze:
19 pisze:oj nie wiem czy lukaku bedzie rezerwowym, to ze mlodszy to nie znaczy ze musi grzać lawe
Sturridge nawet nie grzał ławy a wg mnie to lepszy zawodnik, w ogóle jak oglądałem filmiki Lukaku na YT to powiem szczerze, że żadna rewelacja, jakby nie miał 18 lat a 25 to śmiem twierdzić, że kompletnie nikt dobry by się nim nie interesował
Ale ma 18 i jest uznawany za "wielki talent" ;) Szczerze mówiąc, to ja typa kompletnie nie ogarniam. Nie znam ligi belgijskiej, ale on był tam chyba królem strzelców? Coś mi się też kojarzy, że Real się nim interesował, więc chyba takim leszczem nie jest.

Ile Romek za niego wybulił?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 15:21

deszczowy pisze: Ile Romek za niego wybulił?
Nieokrągłe 18 melonów :)

Lukaku to dobry gracz, no ale jeszcze młody, a w dodatku czarnoskóry, a tym często przewraca się w łbach. Jednak ja będę mu kibicował. Byleby nazywanie go następcą Drogby go nie przerosło.

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 15:27

Teraz Chelsea ma grać za Boasa 4:3:3, więc Daniel powinien się jakoś znaleźć na skrzydle ataku. Co prawda-do grania na szpicy byłoby aż trzech, ale Torres w dalszym ciągu jest niewiadomą, a Drogba może odejść np. do Milanu, choć trochę w to wąpię. Jeszcze dwa sezony temu-gdy był całkiem zdrowy gość wygryzłby Ibrę ze składu, jak mi się wydaje.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 17:37

Dzieje się trochę ostatnio.

Pracodawcę zmienił chyba w tej chwili najlepszy turecki piłkarz. Przy okazji najprawdopodobniej zablokuje transfer Diego do Madrytu, który to nie chciał zgodzić się na niższe pobory niż ma w Wolfsburgu. Dobry transfer Atletico.

Wygląda na to, że Liverpool znalazł wreszczie solidnego lewego obrońcę. W końcu Dalglish sięgnął w tym okienku po gracza spoza Wielkiej Brytanii. I to po okazyjnej cenie. Gdyby nie kończący się w przyszłym roku kontrakt, wyróżniający się w minionym sezonie piłkarz z St James' Park kosztowałby pewnie ok. 10-12 mln.

Być może lada dzień, nowym napastnikiem będzie dysponował Arsene Wenger. Kostarykańczyk to piłkarz ciekawy, mogący grać rownież na skrzydle, wydaje się pasować do wizji francuskiego szkoleniowca, ale czy jest w Arsenalu niezbędny? Niemal wszyscy wiedzą, że Kanonierom brakuje doświadczenia, tymczasem Francuz uparcie stawia na graczy młodych, będących na dorobku.

Obrazek
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 10:19

Już dziś Nasri może zostać zawodnikiem City. Ciekaw jestem czy Arsenal rzeczywiście puści z klubu i Francuza i Fabregasa. Podobno sprawa transferu tego drugiego ma się skończyć już w tym tygodniu. Tylko który to już raz :roll: Jednak argumentem przemawiającym za takim rozwiązaniem jest gra Arsenalu w el. LM więc Barcelona na pewno będzie chciała to skończyć właśnie w ciągu tych paru dni. Co do przepisu dotyczącego gry w LM w innej drużynie po zagraniu w eliminacjach w poprzedniej- nie mam pojęcia jak to do końca jest, każdy ma inną wersję tego przepisu :P

Jako ciekawostka: Serie A wciąż liderem jeśli chodzi o wydawanie funduszy w tym oknie transferowym, jednak coraz bardziej zbliża się premiership :wink:

Co jeszcze ciekawsze, jeśli chodzi o sprzedawanie, to Serie A miażdzy konkurencję. Zresztą co będę pisał tu jest link: http://www.transfermarkt.de/en/statisti ... sfers.html

Można z tego wywnioskować całkiem ciekawe rzeczy tylko trzeba pamiętać o uwzględnieniu wykupienia wypożyczeń więc u Was Q. i Matri są zaliczeni jako zakupy w tym sezonie a nie w poprzednim.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 15:33

Serie A przoduje w sprzedażach bo prezydenci Udinese i Palermo są chyba najlepsi na świecie w naciąganiu na transferach :prochno: A teraz jeszcze Moratti naciągnie Anżi na zapłacenie 40 mln za 30letniego napastnika, którego dostał jako gratis do transferu Ibry.

Tylko My oddajemy za grosze, ale nic dziwnego skoro o najlepszych naszych piłkarzy pytają takie tuzy jak Parma, Genoa, Wolfsburg czy Galatasaray.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 09:57

http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... aray.shtml
28-latek został co prawda zgłoszony do gry w Arsenalu, ale wcześniej dostał zielone światło na rozmowy w kwestii przenosin. Jak informują media, zamkną się one w kwocie 3.5 mln funtów.
Eboue w Galatasaray za tyle samo co Motta w Juve (nie liczę kwoty wypożyczenia) :lol: . Ciekawe ile mu zaproponowali w kontrakcie, ale pewnie sporo. A szkoda, bo gdyby przeszedł do Juve, prawą stronę mielibyśmy kompletną i bardzo silną jak na Włochy. Nie musiałbym również oglądać tego patałacha Motty. Swoją drogą, Galata niezłą pakę szykuję.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 10:35

Pachnie przełomowym okienkiem Arsenalu. Clichy, Eboue, Nasri, Fabregas...

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 12:55

Clichy zatrzymał się w rozwoju niestety. Zapewne Wenger sprowadzi znów jakieś talenty ale co z tego, jeżeli klub tym niczego nie osiąga. Moim zdaniem zarząd Arsenalu powinien coś z tym zrobić ponieważ wielu znakomitych trenerów jest na rynku którzy z chęcią poprowadzili by taki klub. Rywale Arsenalu nie śpią, nie wiem czy Wenger tego nie widzi czy co?

o 1000 post :D

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 13:09

Ja tam graczom Arsenalu się nie dziwię. Wenger do młodych talentów nosa ma, ale z klubu który zdobywał tytuły zrobił klub który nie jest w stanie o nie walczyć. To co zrobili z linią obrony przez ostatnie sezony to szczyt wszystkiego, na to nawet Secco by nie wpadł.
Sprzedadzą Fabregasa, najpóźniej za rok odejdzie Nasri. Tylko czekać aż znudzi się Van Persiemu. 3 pierwsze miejsca to na 90% City, ManU i Chelsea, a solidnie wzmocnił się Liverpool, a z tym Arsenalem jest w stanie spokojnie rywalizować Tottenham. Ale ja tam się nawet cieszę, nigdy za nimi nie przepadałem.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 13:15

blackadder pisze:To co zrobili z linią obrony przez ostatnie sezony to szczyt wszystkiego, na to nawet Secco by nie wpadł.
Tja. Nie przedłużenie kontraktu z Gallasem, żeby kupić za 10 mln funtów Kościelnego, za pare mln euro Squillaciego czy awaryjnie ściągać niezniszczalnego Sola Campbella :prochno: A teraz dopiero będą jaja bo Wenger wierzy w lewą stronę obsadzoną parą Gibbs/Traore.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 13:20

blackadder pisze:Ja tam graczom Arsenalu się nie dziwię. Wenger do młodych talentów nosa ma, ale z klubu który zdobywał tytuły zrobił klub który nie jest w stanie o nie walczyć. To co zrobili z linią obrony przez ostatnie sezony to szczyt wszystkiego, na to nawet Secco by nie wpadł.
Sprzedadzą Fabregasa, najpóźniej za rok odejdzie Nasri. Tylko czekać aż znudzi się Van Persiemu. 3 pierwsze miejsca to na 90% City, ManU i Chelsea, a solidnie wzmocnił się Liverpool, a z tym Arsenalem jest w stanie spokojnie rywalizować Tottenham. Ale ja tam się nawet cieszę, nigdy za nimi nie przepadałem.
No tak jeśli faktycznie Cesc odejdzie to nie wróży to nic dobrego. Zapewne Wenger ustawi w środku Wilshere'a i to na nim oprze całą grę. Nasri? Bardzo mi się podoba ten piłkarz. Gdyby tak Juve osiągnęło LM to mielibyśmy tyci % szans na niego, ale to marzenia. W ataku tą drużynę pociągnie Walcott i Gervinho. Drużyna na pewno się nie rozsypie, ale zmienią się priorytety. Będą walczyć o LM z Liverpoolem, Tottenhamem i pewnie City, które notuje kilka wpadek w sezonie.

ODPOWIEDZ