Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2011/2012
- deszczowy
- Juventino
Legia ma faktycznie przekichaną grupę, ale wydaje mi się, ze jeśli Śląsk poprawiłby skuteczność, to taki Rapid, czy Birmingham jest w zasięgu wrocławian.steru pisze:Póki co jest jakiś podział na grupy (koszyki?) w których będzie losowanie wewnętrzne.
Wynika z tego, że Legia może trafić na :
Tottenham Hotspur FC (Anglia)
Spartak Moskwa (Rosja)
Hapoel Tel-Awiw (Izrael)
Athletic Club de Bilbao (Hiszpania)
PAÓK (Grecja).
Śląsk może trafić na :
PSV Eindhoven (Holandia)
Dynamo Kijów (Ukraina)
Celtic FC (Szkocja)
SS Lazio (Włochy)
Birmingham City FC (Anglia)
Rapid Bukareszt (Rumunia).
Z mojego punktu widzenia Legia ma szanse jedynie z Hapoelem, a Śląsk ewentualnie z Rapidem. Ewentualnie...
- francois
- Juventino
Gratulacje dla całej polskiej trójki
Wczoraj oglądałem mecz Śląska, ale właściwie przez dwie godziny nie było na co patrzeć. Dobrze, że nie mylili się w karnych.
Gdyby jeszcze Jaga była w grze (a rywali nie miała trudnych
) to można by powiedzieć, że polska piłka powstaje z kolan :twisted:

Wczoraj oglądałem mecz Śląska, ale właściwie przez dwie godziny nie było na co patrzeć. Dobrze, że nie mylili się w karnych.
No w sumie trudno to porównywać po tej reformie PlatiniegoRuTeK pisze:Pamięta ktoś, kiedy 3 Polskie drużyny były w 4 rundach pucharów Europejskich ?

Gdyby jeszcze Jaga była w grze (a rywali nie miała trudnych

Myślę, że jeszcze PAOK jest w zasięgu Legii, a Birmingham w zasięgu Śląskasteru pisze:Z mojego punktu widzenia Legia ma szanse jedynie z Hapoelem, a Śląsk ewentualnie z Rapidem. Ewentualnie...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- pan Zambrotta
- Juventino
naprawde wierzysz w to, co piszesz? legia wymeczyla awans z jakims gaza... gaziante... no wlasnie. A slask? szkoda pisac, kazdy widzial. Jaga odpadla z azjatami/. ty to nazywasz odrodzeniem? cieszmy sie, ze wisla sie nie skompromitowala \o/francois pisze:Gdyby jeszcze Jaga była w grze (a rywali nie miała trudnych) to można by powiedzieć, że polska piłka powstaje z kolan :twisted:
[']francois pisze: Birmingham w zasięgu Śląska
- Pan Mietek
- Juventino
Zacznijmy od tego, że Legia wygrała pierwszy mecz a Gaziantepspor jednak zajął 4 miejsce w dość silnej lidze tureckiej. Inna sprawa, że z reguły oni zajmują miejsca w środku tabeli. PAOK czy Hapoel to porównywalne drużyny, a może akurat się uda?pan Zambrotta pisze:naprawde wierzysz w to, co piszesz? legia wymeczyla awans z jakims gaza... gaziante... no wlasnie. A slask? szkoda pisac, kazdy widzial. Jaga odpadla z azjatami/. ty to nazywasz odrodzeniem? cieszmy sie, ze wisla sie nie skompromitowala \o/
Zabawne jest to, że Skonto i Litex to chyba byli łatwiejsi rywale niż Gaziantepspor czy Dundee Utd

Drużyna, która właśnie spadła do angielskiej Championship. Ja sądzę, że bez szans to Śląsk nie jest.pan Zambrotta pisze:[']francois pisze: Birmingham w zasięgu Śląska
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2011, 10:50 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
- Pan Mietek
- Juventino
A po czym mam go oceniać? Niby skąd mam cokolwiek wiedzieć o Gaziantepsporze jak nie po tym co znajdę w necie?pan Zambrotta pisze:mietson, przestaniesz oceniac potencjal druzyn po wynikach i tabelach w telegazecie?
Oczywiście lepiej jest napisać, że Śląsk i Legia kopały się po czołach i na pewno nie da rady.
- qwerty1337
- Juventino
Znając podejście włoskich drużyn do LE, to Śląsk najlepiej by wyszedł trafiając na Lazio.
- PrzemasJuve
- Juventino
lazio to nie palermo, nowe lazio bedzie chcialo chociaz do tej grupy wejsc. Typy dla slaska? a ja bym chcial zeby trafili na celtic...tak tak celtic! szkocka pilka jest slaba, o wiele slabsza od angielskiej (stad nie chcialbym raczej birmingham) takze mysle, ze nie byloby tragedii, a poza tym rumuni. Z cala reszta byloby niestety w plecy...
legia? po 1 oby nie tottenham, bo bedzie zamiecione na dzien dobry. PAOK i Hapoel i mocne zaciskanie kciukow, no i powinno byc ok
legia? po 1 oby nie tottenham, bo bedzie zamiecione na dzien dobry. PAOK i Hapoel i mocne zaciskanie kciukow, no i powinno byc ok
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No właśnie... Mieczysław zacznij patrzeć na historię klubu, ilość kibiców i urodę piłkarzy... Wyniki nie są najistotniejszepan Zambrotta pisze:przestaniesz oceniac potencjal druzyn po wynikach (...)?

Poważnie mówiąc: wypadałoby oceniać na podstawie bieżącej formy (chyba najbardziej wymierne byłoby odniesienie do końcówki sezonu). Stąd przychylam się do tezy: Birmingham jest w zasięgu Śląska (choć w takim meczu będzie zdecydowanym faworytem - podobnie zresztą jak Rapid)...
- Juventino79
- Juventino
No i mamy Wisła vs. APOEL. Jak dla mnie - bardzo dobre losowanie, jest realna szansa na awans do fazy grupowej LM 
- francois
- Juventino
Dobrze, że udało się uniknąć Kopenhagi, która była chyba najtrudniejszym potencjalnym rywalem.Juventino79 pisze:No i mamy Wisła vs. APOEL. Jak dla mnie - bardzo dobre losowanie, jest realna szansa na awans do fazy grupowej LM
No to czekamy na awans, czekamy

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Piotr Juvefan
- Juventino
Bardzo dobre losowanie dla Wiślaków,jedyne do czego można by było się przyczepić,to pierwszy mecz u siebie,ale i tak jest ok.Niech Melikson poprowadzi mistrza Polski do wymarzonej LM :-Dfrancois pisze:Dobrze, że udało się uniknąć Kopenhagi, która była chyba najtrudniejszym potencjalnym rywalem.Juventino79 pisze:No i mamy Wisła vs. APOEL. Jak dla mnie - bardzo dobre losowanie, jest realna szansa na awans do fazy grupowej LM
No to czekamy na awans, czekamy
- deszczowy
- Juventino
Aż się chce powiedzieć "jeśli nie teraz, to kiedy"? Ale to już tyle razy było powtarzane... :roll:
- Edvyn
- Juventino
Rapid i Celtic kadrowo nie są aż tak mocne , tzn od Śląska silniejsze rzecz jasna ale w zasięgu a że szczęście dopisuje to trzeba być dobrej myśli .
Birmingham mocno przebudowane , przyszło 7 nowych (wszyscy za darmo ) a odeszło jeszcze więcej (przynajmniej 5 z podstawowego składu ) .
Poza tym wątpię by zależało im na LE , pewnie jedyne na czym się koncentrują to szybki powrót do PL .
PSV i Dynamo z nimi to raczej żadnych szans nie mają .
Co do Lazio to zależy czy Rzymianom będzie im się chciało .
Co do rywali Legii to PAOK i Hapoel wydają się być najlepszym rywalem z możliwych . Bilbao i Spartak silne ale kto wie ... może przejdą jakimś cudem . Trener Totenhamu mówil ze LE to przekleństwo i będzie grał tam juniorami więc może zacznie już od ewentualnego meczu z Legią ...
Wisła ma najłatwiej każdy z rywali to ten sam poziom wszystko zależy od dyspozycji dnia .
Birmingham mocno przebudowane , przyszło 7 nowych (wszyscy za darmo ) a odeszło jeszcze więcej (przynajmniej 5 z podstawowego składu ) .
Poza tym wątpię by zależało im na LE , pewnie jedyne na czym się koncentrują to szybki powrót do PL .
PSV i Dynamo z nimi to raczej żadnych szans nie mają .
Co do Lazio to zależy czy Rzymianom będzie im się chciało .
Co do rywali Legii to PAOK i Hapoel wydają się być najlepszym rywalem z możliwych . Bilbao i Spartak silne ale kto wie ... może przejdą jakimś cudem . Trener Totenhamu mówil ze LE to przekleństwo i będzie grał tam juniorami więc może zacznie już od ewentualnego meczu z Legią ...
Wisła ma najłatwiej każdy z rywali to ten sam poziom wszystko zależy od dyspozycji dnia .
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Swojego czasu Apoel i Anorthosis potrafiły dobrze zagrać w grupie LM, remisując, bądź wygrywając z takimi zespołami jak Chelsea, Inter, Atletico, Werder czy Panathinaikos, blamażu w stylu 5:0 też nie zanotowały, więc ostrożnie z tym huraoptymizmem, choć wiadoma sprawa, że jest to jak najbardziej zespół do pokonania. Najtrudniej będzie na wyjeździe.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2011, 12:33 przez Marat87, łącznie zmieniany 2 razy.