Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2011/2012
- gruzin_juve
- Juventino
Po remisie we Wrocławiu przynajmniej jest pewność, że piłkarze nie zlekceważą przeciwnika. Paradksalnie 0-0 może się okazać lepsze niż 1-0. Oczywiscie patrząc na całe wczorajsze spotkanie trzeba powiedzieć, że Śląsk powinien jechać do Bułgarii z 2-3 bramkową zaliczką.
Legia wygrała, ale nie bardzo jest się z czego cieszyć.
Legia wygrała, ale nie bardzo jest się z czego cieszyć.
CIAO IL CAPITANO
- Marian.
- Juventino
Bardzo dobry mecz Wiślaków. Zagrali o niebo lepiej niż w Łoweczu. Melikson to geniusz, najlepszy zawodnik polskiej ligi bez wątpienia. Kapitalna pierwsza bramka, drugiej nie powinno być, gdyż karnego moim zdaniem nie było. Gol Bułgarów na 2:1 przypadkowy, podobnie gol Wilka. Mimo, że sędzia się kilka razy pomylił na naszą korzyść, to widać było, że to Wisła jest dużo lepsza i to ona zasługiwała na awans.
Teraz pasuje wylosować jakichś teoretycznie słabszych rywali i walczyć o pierwszy od 15 lat awans do CL.
JJBG!
Teraz pasuje wylosować jakichś teoretycznie słabszych rywali i walczyć o pierwszy od 15 lat awans do CL.
JJBG!

- charles
- Juventino
Potencjalni rywale Wisły: FC Kopenhaga (Dania), BATE Borysów (Białoruś), Maccabi Hajfa (Izrael), Dinamo Zagrzeb (Chorwacja), APOEL Nikozja (Cypr).
Drużyny nierozstawione: Wisła Kraków (Polska), Sturm Graz (Austria), KRC Genk (Belgia), Viktoria Pilzno (Czechy), Malmoe FF (Szwecja).
Niewiele zabrakło do rozstawienia bo było kilka niespodzianek w tej rundzie odpadli min. Rangersi, więc jak na moje wygląda to naprawdę dobrze. W końcu polski klub ma realną szanse na LM.
Drużyny nierozstawione: Wisła Kraków (Polska), Sturm Graz (Austria), KRC Genk (Belgia), Viktoria Pilzno (Czechy), Malmoe FF (Szwecja).
Niewiele zabrakło do rozstawienia bo było kilka niespodzianek w tej rundzie odpadli min. Rangersi, więc jak na moje wygląda to naprawdę dobrze. W końcu polski klub ma realną szanse na LM.
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- steru
- Qualità Juventino
Jest realna szansa na LM. Melikson pewnie długo w Krakowie nie pogra, chyba że tym razem nie będzie się tam pozbywać zawodników. Potencjalni przeciwnicy Wisły są na jej poziomie, a nawet niższym. Szczerze to wierzę w awans, niezależnie od losowania. Powrót do LM naszego klubu, akurat przed Euro 2012, fajna sprawa. Mimo, że to Wisła.
Trzymam kciuki za Śląsk i Legię. Ta druga ma być osłabiona brakiem Kucharczyka.
Trzymam kciuki za Śląsk i Legię. Ta druga ma być osłabiona brakiem Kucharczyka.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No no, niezłe by były jaja jakby Wisełka faktycznie weszła do LM. Nowy trener, nowy dyrektor, nowa taktyka, nowi zwodnicy... i w pierwszym sezonie mistrzostwo + awans do LM. Gdzie tu logika?
A Mierzejewski w meczu Trabzonu czerwo
A Mierzejewski w meczu Trabzonu czerwo
- czarny93
- Juventino
Wisła pomimo pomocy arbitra przy karnym (choć różnie można na to patrzeć bo Maor był jednak lekko zaczepiany) zasłużyła na awans. O ile w pierwszym meczu mieli sporo szczęścia to wczoraj zagrali naprawdę bardzo solidną i odpowiedzialną piłkę. LM jest teraz naprawdę blisko. To byłoby coś wspaniałego oglądać w tym sezonie polską drużynę w tych elitarnych rozgrywkach 

DejW
- Piotr Juvefan
- Juventino
Czyżby odpadło Glasgow...ufff :-Dcharles pisze:Potencjalni rywale Wisły: FC Kopenhaga (Dania), BATE Borysów (Białoruś), Maccabi Hajfa (Izrael), Dinamo Zagrzeb (Chorwacja), APOEL Nikozja (Cypr).
Chciałbym dla Wisły albo Cypryjczyków albo Chorwatów
Piotr Juvefan pisze:Czyżby odpadło Glasgow...ufff :-Dcharles pisze:Potencjalni rywale Wisły: FC Kopenhaga (Dania), BATE Borysów (Białoruś), Maccabi Hajfa (Izrael), Dinamo Zagrzeb (Chorwacja), APOEL Nikozja (Cypr).
Z Chorwatami powinni sobie poradzić, ponieważ w okresie przygotowawczym "mój" Śląsk ich pokonał

#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Piotr Juvefan
- Juventino
liczę na "Twoj" Śląsk,przed dwumeczem z Dundee byłem sceptyczny,ale WKS pokazał się z dobrej strony i teraz myślę,że stać ich na wiele,również na fazę grupową.Teraz muszą liczyć na korzystny wynik,bo ten we Wrocławiu jest dobry,wystarczy strzelić bramkę na wyjeździe i zagrać dobrze w obronie, oby awansowali,podobnie Legia,któta ma jeszcze łatwiej :-DCobra pisze:Piotr Juvefan pisze:Czyżby odpadło Glasgow...ufff :-Dcharles pisze:Potencjalni rywale Wisły: FC Kopenhaga (Dania), BATE Borysów (Białoruś), Maccabi Hajfa (Izrael), Dinamo Zagrzeb (Chorwacja), APOEL Nikozja (Cypr).
Z Chorwatami powinni sobie poradzić, ponieważ w okresie przygotowawczym "mój" Śląsk ich pokonałSpokojnie jeszcze można by pograć z BATE... Dzisiaj licze na zwyciestwa w stolicy i w Bułgarii :!:
Wisełka w LM,Ślask i Legia w LE i jest komu kibicować w pucharach

- Wojtek
- Juventino
Taką Wisłe chce oglądać! Kapitalny gol Meliksona
Przy akcji w której sędzia podyktował karny odrazu przypomniał mi się karny na Krasiciu
Wiem Melikson mógł się przewrócić ale karnego nie powinno być.
Czekam z niecierpliwością na jutrzejsze losowanie.
Po I meczu Śląsk powinien jechać z przewagą cóż nie udało się, ale mam nadzieje że nasi wywiozą bramkowy remis i awans

Przy akcji w której sędzia podyktował karny odrazu przypomniał mi się karny na Krasiciu

Czekam z niecierpliwością na jutrzejsze losowanie.
Po I meczu Śląsk powinien jechać z przewagą cóż nie udało się, ale mam nadzieje że nasi wywiozą bramkowy remis i awans

- Gruber95
- Juventino
Jestem kibicem Lecha, ale oczywiście kibicuję naszym drużynom. Wisła w Łoweczu zagrała bardzo kiepsko, ale wygrała. Bałem się trochę o rewanż, ale pokazali, że potrafią zagrać naprawdę dobrą piłkę. Miejmy nadzieję, że uda im się w 4. rundzie - a wtedy 1. raz w życiu będę miał okazję obejrzeć naszą drużynę w LM! Co do dzisiaj, myślę, że Śląsk sobie poradzi. Są lepsi i oby to udowodnili, a później decydująca runda.
A Legia... no cóż, zobaczymy, nie mam pojęcia jak oni tam wygrali, ale jeśli polska drużyna ma grać dalej to dlaczego nie.

Juve, storia di un grande amore.
- deszczowy
- Juventino
Takim składem Legia ma wyjść na mecz: Skaba - Rzeźniczak, Żewłakow, Komorowski, Wawrzyniak - Manu, Vrdoljak, Borysiuk, Radović, Rybus - Ljuboja.
Mam nadzieję, że chłopaki pokażą, że nie są tam przypadkiem!
Mam nadzieję, że chłopaki pokażą, że nie są tam przypadkiem!