Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 17:09

Mi się stadion podoba, a pojemnościowo jest powiedziałbym idealny. Juventus ma we Włoszech najwięcej kibiców, ale są to w zdecydowanej większości ludzie przed telewizorem, a w samym Turynie Torino ma zdecydowanie więcej fanów. Zawsze stadiony we Włoszech były pełne tylko na mecze odwiecznych rywali, a i to nie zawsze. Na meczach Juve widowni było czasem 1/3 pojemności stadionu albo nawet mniej więc nie ma co narzekać.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 08:04

Gwoli ścisłości: ani Lazio, ani Palermo, ani Roma, nikt na razie nie buduje nowego stadionu. To co się słyszy i czyta to kompletna bujda. Lazio miało oddać swój obiekt do 2012 roku, Palermo podobnie ale cały temat jest w fazie bardzo wczesnego projektu, o żadnym placu budowy w tej chwili nawet nie ma mowy, tak więc przez następne 4-5 lat nie spodziewałbym się kolejnych nowych stadionów we Włoszech. Będziemy jedyni :-D

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 08:44

Ouh_yeah pisze:Maly, ciesz się że mamy ładny, nowy stadion bo prawdopodobnie jest to jedyna rzecz jaka została dobrze zrobiona w tym klubie od ładnych paru lat.
właśnie to poddaję w wątpliwość ;) skoro 10 lat temu potrafiliśmy mieć ŚREDNIĄ na poziomie obecnego max to nikt mnie nie przekona, że wszystko jest ok i to wina ludzi a nie cen, że nie przychodzą (promocje o których piszecie to bilety dla kobiet i dzieci a nie dla kibiców a to jednak różnica)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
radzik92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 08:56

Rozumiem ze zmienili plany budowy tzn troszeczke, takie jak no brak zoltych schodow, brak gwiazdek na elewacji czy inny dach, ok ale jak nie mogli powiesic naszego pieknego herbu:( tego nie moge przebolec:( tak ladnie wygladal na prezentacji i teraz tez sobie go wyobrazam, a watpie by 3 tyg do rozpoczecia sezonu zamontowali jeszcze:(

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 11:34

Maly pisze:
Ouh_yeah pisze:Maly, ciesz się że mamy ładny, nowy stadion bo prawdopodobnie jest to jedyna rzecz jaka została dobrze zrobiona w tym klubie od ładnych paru lat.
właśnie to poddaję w wątpliwość ;) skoro 10 lat temu potrafiliśmy mieć ŚREDNIĄ na poziomie obecnego max to nikt mnie nie przekona, że wszystko jest ok i to wina ludzi a nie cen, że nie przychodzą (promocje o których piszecie to bilety dla kobiet i dzieci a nie dla kibiców a to jednak różnica)
W jakimś artykule czytałem, że w ogóle średnia ilość kibiców na meczach we Włoszech się zmniejsza - głównie z powodu coraz większej dostępności do transmisji telewizyjnych i lenistwa :wink:

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 11:56

nie rozumiem tego narzekania na pojemność stadionu...

jedyne co pamiętam z czasów Delle Alpi to mała frekwencja, puste trybuny itd.

myślę, że pojemność jest adekwatna do możliwości... zazwyczaj mieliśmy ok 20-30 tysięcy kiboli na trybunach

na Inter, Milan mielibyśmy może z 60 tysięcy, ale to max.

ja wolę mniejszą pojemność w zamian za klimat jaki panuje na zapełnionym stadionie...

Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 13:07

Obrazek
Obrazek

No i trawka się już przyjęła :-D

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 13:15

Ciekawe, czy będą dbać chociaż o tą trawkę :think:. Szersze pasy ładniej wyglądają, niż takie o szerokości jakie można dostrzec na tej murawie.

Ciekaw jestem też czy założą ten herb, dodałby jeszcze więcej uroku naszemu stadionowi.

Obrazek
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 13:44

Nie ma co narzekać, bo stadion fajnie sie prezentuje, klimat na naszych meczach będzie niesamowity. Najważniejsze, że my jako jedyna drużyna we Włoszech mamy własny stadion. To pozwala nam na powrót do Europy.

Czytałem ostatnio wywiad przeprowadzony z Gallianim, to ten łysy ważniak z Milanu. Stwierdził, że cała włoska piłka jest w dołku i generalnie nie stać nas na piłkarzy z najwyższej pólki ponieważ występują różnice pomiędzy Italią, a Hiszpanią czy Anglią. Galliani twierdzi, że równe dzielenie się pieniędzmi z transmisji telewizyjnych, jak i brak własnych stadionów są przyczynami takiego stanu rzeczy. Tak więc o ile nie mamy co liczyć zbytnio na dużą kasę z transmisji telewizyjnych, tak posiadanie własnego stadionu powinno nam pomóc w zwiększeniu zysków i podniesieniu atrakcyjności naszego klubu. Nie jest źle, jeżeli wrócimy do CL jestem pewien, że ludzie znów zaczną przychodzić na mecze, a nie ma nic lepszego niż stadion wypełniony po brzegi :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 14:04

liqu!d pisze:Galliani twierdzi, że równe dzielenie się pieniędzmi z transmisji telewizyjnych
no niedawno widziałem to zestawienie to real i barca dostawały po 200mln a inni po max 20

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
radzik92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 14:34

Herbu juz nie zawiesza skoro jest juz murawa zaraz beda linie itd. a zeby zamontowac nasz herbik musieliby pewnie wjechac czyms ciezkim:( kurde jestem zalamany ze nie bedzie tego herbu.....tyle rzeczy zmienili ale no HERB:(

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 14:37

Herbu pewnie nie było w projektach, tylko na wizualizacjach, tworzonych niekoniecznie przez projektantów...

Mi to nie przeszkadza - herb jakoś specjalnie potrzebny nie jest :)

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 14:42

Patrząc na te zdjęcia już się nie mogę doczekać meczu z Parma. Ciekawe jak będzie wyglądać pierwsza oprawa meczu na nowym stadionie? Tak wogole to pewnie się zesram z podekscytowania gdy pierwszy raz postawie nogę na nowym obiekcie. :D

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 14:46

Maly pisze:
liqu!d pisze:Galliani twierdzi, że równe dzielenie się pieniędzmi z transmisji telewizyjnych
no niedawno widziałem to zestawienie to real i barca dostawały po 200mln a inni po max 20
Chodzi właśnie o równe dzielenie się pieniędzmi z transmisji u nas tzn. we Włoszech ,a nie w Hiszpanii... Pamiętam ,że ostatnio ta sprawa była kilka razy poruszana, Andrea coś tam się wypowiadał no i w końcu nie wiem jak to się z tym podziałem wpływów z transmisji zakończyło :think:

Stadion piękny, obyśmy mogli na nim jak najszybciej rozgrywać mecze na arenie europejskiej...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 15:17

Galliani:
Nie mamy już jako klub takiej potęgi. Nie posiadamy tej samej mocy co kluby angielskie czy hiszpańskie. Niestety, przewidziałem, że spadniemy w rankingu UEFA za Niemców i tak się stało. Milan uzyskał za prawa do transmisji telewizyjnych 73 miliony euro, a Barcelona 153 miliony: tu tkwi problem.

80% ludzi woli sobie pofapać przy Barcelonie albo obejrzeć siódme w sezonie starcie Chelsea z ManUtd niż oglądać serie A. Pozostałych 20% robi to głównie z sentymentu. To jest problem.

ODPOWIEDZ