Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 20:49

Może i stadion nie jest z jakąs mega dużą pojemnością ale na pewno zarząd wiedział co robił. Mi osobiście się stadion bardzo podoba i licze na jakis sukces. Może kiedyś bedzie mi dane sie wybrac na ten obiekt a póki co zadowole sie PGE Areną w najbliższą sobotę :D

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 20:53

Wie ktoś może jak wygląda na tą chwilę sytuacja z karnetami, ile już zostało sprzedanych ? z 25 tyś. poszło ?

Już się nie mogę doczekać meczu z Parmą, na pewno na tym stadionie wrzawa będzie niezła, szczególnie na meczu z interem, Milanem czy innymi znienawidzonymi drużynami. No i oczywiście liczę na wspaniałe oprawy, które będą wyglądać wyśmienicie ( o ile kibice ogarną to) bo ostatnio coś słabo z oprawami :?

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 20:16

sa oficjalne wiadomosci odnosnie abonamentow... 23 tys. iiiiiiiiiiii wielkie rozczarowanie jak dla mnie. liczylem na jakies 5 tys wiecej ;/

ktos jeszcze ma mocarstwowe idee o 60 tys obiekcie? hehe Jezeli uda nam sie zebrac te 40 tys to bedzie wielki sukces i na tym sie skupmy

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 23:05

rh pisze:ciekawe ile razy widziales 60 tys na Juve? no chyba ze ogladales derby d'italia. tyle ze w mediolanie hehe daruj sobie gadki o mega frekwencji i zejdz na ziemie :))
http://www.juvepoland.com/text.php?id=703
w sezonie 02/03 frekwencja była dwa razy większa niż w 04/05, czyli zaledwie dwa lata później, nie znam się na tym ale czymś musiało być to spowodowane, na pewno nie grą bo zdobywaliśmy mistrzostwo, drugą możliwością jest cena, także ty możesz sobie darować gadki bo to, że nie ma ludzi to wynik przeliczeń ekonomistów a nie wina kibiców, poza tym nawet jeśli teraz nie chodziłoby średnio po 40tyś ludzi to nie znaczy, że nie przyszłoby za 3-4 lata a stadionu nie buduje się na dwa sezony, ale nie będzie chodzić bo nawet jeśli zainteresowanie wrośnie to po prosu podniesiona zostanie cena na taką by średnia została utrzymana...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 08:10

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 10:04

:bravo:
teren wokół stadionu też wygląda na ogarnięty, brodzenie w błocie jak to ma miejsce np. na Lechu nam nie grozi :wink:

ja mam pytanie czy to normalna praktyka klubów by kończyć sprzedaż karnetów na miesiąc przed pierwszym meczem. a jeśli ktoś całe wakacje pracuje np. w niemieckim obozie pracy czy podróżuje po Indonezji i będzie chciał kupić karnet na początku września to już takiej sprzedaży nie będzie :?:

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 12:57

Maly pisze:
rh pisze:ciekawe ile razy widziales 60 tys na Juve? no chyba ze ogladales derby d'italia. tyle ze w mediolanie hehe daruj sobie gadki o mega frekwencji i zejdz na ziemie :))
http://www.juvepoland.com/text.php?id=703
w sezonie 02/03 frekwencja była dwa razy większa niż w 04/05, czyli zaledwie dwa lata później, nie znam się na tym ale czymś musiało być to spowodowane, na pewno nie grą bo zdobywaliśmy mistrzostwo, drugą możliwością jest cena, także ty możesz sobie darować gadki bo to, że nie ma ludzi to wynik przeliczeń ekonomistów a nie wina kibiców, poza tym nawet jeśli teraz nie chodziłoby średnio po 40tyś ludzi to nie znaczy, że nie przyszłoby za 3-4 lata a stadionu nie buduje się na dwa sezony, ale nie będzie chodzić bo nawet jeśli zainteresowanie wrośnie to po prosu podniesiona zostanie cena na taką by średnia została utrzymana...
pogadaj sobie. przedalismy 23 tys karnetow i obserwujac tabele frekwencji i sprzedanych karnetow w zeszlych sezonach mozna jakos przypuscic ze co mecz bedzie w dobrym przypadku 30-33 tys (szacunkowo).
to ze jest nizsza frekwencja niz w latach 90 moze jest spowodowane zmiana pokolenia. o ile sie nie myle w sezonie 2005/2006 wejsciowki byly prawie za friko i poszlo 23 tys jak teraz.. trudno zebysmy rozwawali bilety teraz po tak niskich cenach bo klub tez musi zarabiac jesli ma dalej sie rozwijac. a ze kiedys moooooze znajda sie osoby do kibicowania to sorrrry wystarczajaco przykro wygladalo delle alpi podczas kolejek ligowych i to nie z powodu biezni. utryzmuj wielki stadion bo moze kiedys bedzie lepiej. swietne rozwiazanie. ja i wiele innych kibicow wole napewno ogladac spotkania Juve na pieknym 40 tysieczniku wypelnionym do ost miejsca i tworzacym swietna atmosfere niz jak to napisales 60 tys na Interze (choc tyle nie przychodzilo) a tak w polowie pustym.

w sumie gorzej od Delle Alpi wygladalo i wyglada dalej olimpico w rzymie bo tam jest dopiero dramat. i zaloze sie ze ich kibice tez woleliby miec mniejszy stadion a pelny niz kolosa pelnego w 40% w porywach.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 14:06

zadecydowały kwestie ekonomiczne a nie sportowe i tyle, będziemy mieli najmniejszy stadion z wielkich drużyn europejskich i taka jest prawda, nasz stadion pod względem wielkości będzie na ok 70 miejscu w europie, równamy się w tym momencie z Chelsea, przy czym wiadomo jakie są tradycje obu klubów i ilości kibiców...

zresztą na ten sezon karnetów sprzedano więcej niż wynosiła średnia frekwencja w poprzednich sezonach a z pewnością nie były one tanie ;]

no ale ok, na dziś taki stadion wystarczy

a wspomniałeś Rzym... no to Roma buduje nowy stadion na 55tyś, a np średnia frekwencja w tym sezonie to 31985, przy czym rekord padł na Lazio - 48955.
a Lazio? średnia to 28707 a plany są na 45tyś...

i na koniec:
Media spettatori Juventus 2005/06: 30.469 (Stadio Delle Alpi)
Media spettatori Juventus 2004/05: 26.429 (Stadio Delle Alpi)
Media spettatori Juventus 2003/04: 34.365 (Stadio Delle Alpi)
Media spettatori Juventus 2002/03: 39.771 (Stadio Delle Alpi)
Media spettatori Juventus 2001/02: 40.687 (Stadio Delle Alpi)
Media spettatori Juventus 2000/01: 41.273 (Stadio Delle Alpi)
czyli już teraz wiemy, że średniej z sezonu 00/01 nie poprawimy przez najbliższe kilkadziesiąt lat...

no i nie poprawimy bo nawet jak byliby chętni to raz dwa podniesiona zostanie cena, tak by EKONOMICZNIE się to opłacało
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2011, 14:23 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 14:17

Maly pisze:no ale ok, na dziś taki stadion wystarczy
I przy największych sukcesach też wystarczy.
Na najważniejsze mecze nie.

Obrazek
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 15:41

jeszcze jedna fota z lotu ptaka (z widoczną murawą):

Obrazek

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 15:58

@Maly - sprzedano 23k karnetów, więc jak widać stadion jest wystarczający. Nie rozumiem o co Ci chodzi.

Na tych zdjęciach z lotu ptaka stadion wygląda bajecznie, jak malowany. Super.

FORZA JUVE!!!
Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 16:10

Właśnie niech ktoś mi to wytłumaczy, co ten news o karnetach na głównej stroniej juvepoland oznacza? Bo do rozpoczęcia sezonu jeszcze daleko i czemuż to Juventus nie chce dalej rozprowadzać karnetów?

Btw: Lazio buduje stadion max 25-30 tysięczny, tak czytałem.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 16:30

Meraviglioso pisze:Właśnie niech ktoś mi to wytłumaczy, co ten news o karnetach na głównej stroniej juvepoland oznacza? Bo do rozpoczęcia sezonu jeszcze daleko i czemuż to Juventus nie chce dalej rozprowadzać karnetów?

Btw: Lazio buduje stadion max 25-30 tysięczny, tak czytałem.
Podejrzewam że lepiej zarabia się na pojedynczych biletach niż na karnetach. Na większe mecze komplet mamy raczej zapewniony.

A Lazio akurat chyba trafiło z pojemnością, bo średnio na ich mecze przychodzi 27 tysięcy kibiców. Oby to był stadion podobny konstrukcją do tych angielskich, jakoś przyjemniej się to ogląda.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 16:34

Maly, ciesz się że mamy ładny, nowy stadion bo prawdopodobnie jest to jedyna rzecz jaka została dobrze zrobiona w tym klubie od ładnych paru lat.

malina

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 16:59

tu macie więcej fotek z lotu ptaka
http://fcjuventustorino.blogspot.com/20 ... arena.html

ODPOWIEDZ