Ligi w Europie. A Ty komu kibicujesz ?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
macias16

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 23:27

Włochy - Juventus
Francja - niech będzie Marsylia
Hiszpania - Atletico Madryt
Anglia - Arsenal
niemcom nie kibicuję
Holandia - róznie bywa (Ajax, AZ, Twente, PSV)
Szkocja - Celt
Polska - zbyt wysoki poziom żebym był godzien komuś kibicować

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 23:53

it doesn't matter pisze: Argentyna - River Plate (to juz pozakonkursowo)
:ok: Skąd to zainteresowanie River? :)

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 00:07

pan Zambrotta pisze:
Mietson pisze:Anglia - Arsenal
tak nawiasem, do gości, którzy napisali Arsenal & Tottenham - zdecydujcie się bo te 2 drużyny mają kosę!
Hiszpania - Atletico
Niemcy - Borussia
Polska - LEGIA!
najsmieszniejszy komentarz w tym żałosnym temacie. to raczej ty się zdecyduj: Juve, czy reszta klubików :roll: jeszcze angielskie, czy borussia... kosy z nimi nie mamy, nie?
Ty chyba masz zły dzień jak się do kogoś nie przyczepisz. Jest różnica między kibicowaniem klubom, które mają kosę a dwóm drużynom z tego samego miasta, które są dla siebie największymi wrogami. Poza tym, to nie jest do końca kibicowanie - sądzę, że większość osób w tym temacie po prostu sympatyzuje z wymienionymi przez nich drużynami i trudno, żebym miał pałać nienawiścią do wszystkich drużyn z Anglii jak lubię oglądać tą ligę. Dla mnie jest tylko Juve i Legia, resztę jedynie "lubię" i chyba nie ma w tym nic złego.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 07:02

Ouh_yeah pisze:Chodzi o to, że nie można kibicować jednocześnie Arsenalowi i Tottenhamowi. No ludzie... to tak jakby kibicować jednocześnie Juventusowi i Interowi. Te kluby się nienawidzą.
Ale ja, jak i pewnie kolega wcześniejszy, nie kibicujemy, tylko sympatyzujemy z tymi dwoma klubami w Premeirship. Wieca mamy w ### ich kosy :> Wolimy, żeby wygrywały Tottenham i Arsenal, a nie Chelsea, United, City, Liverpool czy Sunderland... :roll:

arthur9

Evertonista
Evertonista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 11:30

...
bardzo mnie cieszy, że temat założony przeze mnie cieszy się powodzeniem :) fajnie, że zawiązuje się też jakaś dyskusja, a nie suche oddawanie głosów ;) jako jego założyciel czuje się za niego nie jako odpowiedzialny i chce zrobić kilka podsumowań za kogo trzymamy kciuki w innych ligach Europy :)

Tak więc wyniki na tą chwilę są następujące:
wszystkich wymienionych klubów w owym temacie było - 62 ( :shock: ) dużo :wink:

Na tą chwilę klasyfikacja klubów którym sympatyzujemy wygląda tak:
1. Borussia Dortmund - 17 głosów
2. Ajax Amsterdam - 14 głosów
3. Arsenal Londyn - 10 głosów
4. Olympique Marseille - 9 głosów
5-6. Valencja CF, Tottenham Hotspur - po 8 głosów
7-8. Manchester United + Celtic Glasgow - po 7 oddanych głosów
9-12. SV Werder Brema, AS Monaco, Legia Warszawa i Wisła Kraków - po 6 głosów
13-16. FC Barcelona, Atletico Madryt, PSG, Galatasaray Istambuł - po 4 głosy*

* - przyjąłem, że minimalna ilość głosów oddana na klub który zostanie kwalifikowany to 4 głosy

~~~~~~~~~~~~
A teraz kilka słów do udzielających się w temacie:
Kogut W. pisze: A teraz na temat:
Anglia - Juventus
Niemcy - Juventus
Hiszpania - Juventus
Tanzania - Juventus
Coś w ten deseń.
pan Zambrotta pisze:najsmieszniejszy komentarz w tym żałosnym temacie. to raczej ty się zdecyduj: Juve, czy reszta klubików :roll: jeszcze angielskie, czy borussia... kosy z nimi nie mamy, nie?
pan Zambrotta pisze:otóż nie, mój drogi staszku. nie każdy. szczerze mówiąc, mi to zwisa czy w hiszpanii wygra real czy barca, czy może nawet valencia. to samo we francji. w niemczech i angli na zasadzie: "byl t nie był bayern i livrepool". Można się emocjonować, ale nie trzymam żadnej innej strony.
:doh: ...
Po pierwsze temat ma formę zabawy i jak się nie chcemy udzielać to się nie udzielamy. Po drugie ... śmieszy mnie takie pozorowanie na nie wiadomo jakiego kibica. Ja jak i inni użytkownicy jakoś to zrozumieli, ale niektórzy widzę strasznie ściskają pośladki. Jeśli ktoś chce pozorować w internecie na "sławnego" ( :roll: ) i pisać nie wiadomo jakie nie nadprzyrodzone rzeczy to ok :doh: . Tylko czekamy na zdjęcia niektórych z tatuażami swoich "ukochanych" klubów na piersi. Nie wiem dlaczego jest takie zaściankowe myślenie. U 95% użytkowników poznaliśmy jaki inny klub z innej ligi interesuje, sympatyzuje itp i jakoś to nie przeszkadzało, ani nie umniejszało w "zażartym kibicowaniu" swojemu klubowi. No ale wystarczy już ... niepotrzebnych "obrońców krzyża" jest na szczęście niewielu :bravo:

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 11:58

Tylko Juve ;) No ale i ja coś wymienię ;) Przede wszystkim żadnemu z niżej wymienionych klubów jakoś mocno nie kibicuję ani tym bardziej nie śledzę newsów na ich temat ale są to kluby które ze swoich lig wydają mi się najbardziej "sympatyczne" :D Tak więc:

Premier League - Arsenal
Primera División - Villareal
1.Bundesliga - BVB
Ligue 1 - Lyon
Eredivisie - ADO Den Haag
Premier Liga - Zenit
Süper Lig - Bursaspor
SuperLiga - Porto
Ekstraklasa - Ruch Chorzów

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 12:15

arthur9 coś tam o mnie pisze:Po pierwsze temat ma formę zabawy i jak się nie chcemy udzielać to się nie udzielamy. Po drugie ... śmieszy mnie takie pozorowanie na nie wiadomo jakiego kibica. Ja jak i inni użytkownicy jakoś to zrozumieli, ale niektórzy widzę strasznie ściskają pośladki. Jeśli ktoś chce pozorować w internecie na "sławnego" ( :roll: ) i pisać nie wiadomo jakie nie nadprzyrodzone rzeczy to ok :doh: . Tylko czekamy na zdjęcia niektórych z tatuażami swoich "ukochanych" klubów na piersi. Nie wiem dlaczego jest takie zaściankowe myślenie. U 95% użytkowników poznaliśmy jaki inny klub z innej ligi interesuje, sympatyzuje itp i jakoś to nie przeszkadzało, ani nie umniejszało w "zażartym kibicowaniu" swojemu klubowi. No ale wystarczy już ... niepotrzebnych "obrońców krzyża" jest na szczęście niewielu :bravo:
po pierwsze i najważniejsze, nie ma we mnie żadnego typowego kibica, jakich wiele tutaj jest na forum. Ba, na delle alpi byłem raz i to nie na meczu :lol: daleko mi do kibiców pełną gębą i nawet nie zamierzam być. Nie mam czasu ani ochoty. Nie mam kubka, firanki, krawata czy szczoteczki do zębów z logiem Juventusu i nie zamierzam mieć. Wolę normalne życie. To tak tytułem wstępu.
Przechodząc do sedna - po prostu śmieszy mnie, jak jakiś <<miły chłopak z warszawy>> pisze, by się zdecydować między jednym a drugim, bo "tak się nie godzi", podczas gdy sympatyzowanie z angielskimi drużynami trochę kłóci się z kibicowaniem Juventusowi. Chodzi mi o brak logiki w tym. I tylko o to.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 12:59

Sympatyzowanie z angielską drużyną, której wyniki i tak nie mają nic wspólnego z Juventusem to jak najbardziej naturalna sprawa. Tak samo sympatyzowanie z Realem, żeby pokonał boską Barcelonę albo reprze Urugwaju na Copa America.

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 13:21

Serie A - Juventus
Premier League - Tottenham
Primera División - Betis Sevilla
1.Bundesliga - BVB
Ligue 1 - Marsylia
Eredivisie - nikt
Süper Lig - Fenerbahce
Ekstraklasa - Wisła Kraków

Obrazek
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 14:06

arthur9 pisze:...
pisać nie wiadomo jakie nie nadprzyrodzone rzeczy to ok
Co jest takiego nadprzyrodzonego w tym, że ktoś jestem kibicem Juve i ma gdzieś te wszystkie Borussie, Arsenale i Tottenhamy? Wytłumacz mi, bo naprawdę nie wiem. :think:
No dobra. Ugnę się. Jestem także kibicem reprezentacji Polski. :oops:
arthur9 pisze:zaściankowe myślenie (...) "obrońców krzyża" jest na szczęście niewielu
Zaściankowe myślenie, obrońcy krzyża... Czyli trzeba podniecać się przynajmniej dziesięcioma drużynami, żeby nie być z ciemnogrodu?

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 14:14

Oczywiście jestem wiernym kibicem Juve i to ten klub zawsze będzie na pierwszym miejscu. Ale po prostu lubię :

Anglia : Manchester United (głównie, ze względu na Fergusona)
Hiszpania : tutaj nic. Nie cierpie barcy, za Realem też nie przepadam... chociaż nie, jeśli już to Villareal.
Francja : Marsylia
Holandia : PSV
:prochno:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 14:15

Kogut W. pisze: Czyli trzeba podniecać się przynajmniej dziesięcioma drużynami, żeby nie być z ciemnogrodu?
Nie trzeba, nikt nie zmusza. Ale ujmy nie przynosi napisanie "kogo się woli" w danej lidze ;)

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 14:18

Kogut W. pisze:
arthur9 pisze:...
pisać nie wiadomo jakie nie nadprzyrodzone rzeczy to ok
Co jest takiego nadprzyrodzonego w tym, że ktoś jestem kibicem Juve i ma gdzieś te wszystkie Borussie, Arsenale i Tottenhamy? Wytłumacz mi, bo naprawdę nie wiem. :think:
No dobra. Ugnę się. Jestem także kibicem reprezentacji Polski. :oops:
arthur9 pisze:zaściankowe myślenie (...) "obrońców krzyża" jest na szczęście niewielu
Zaściankowe myślenie, obrońcy krzyża... Czyli trzeba podniecać się przynajmniej dziesięcioma drużynami, żeby nie być z ciemnogrodu?
Nie, nie trzeba, ale kolega próbuje Wam wyjaśnić, że zaściankowe jest mówienie " kibicuje Juve to za przeproszeniem wiadomo gdzie mam inne drużyny". A przecież na własnym przykładzie wiem, że na Juventusie mi strasznie zalezy, całym sercem kocham ten klub, ale sympatyzuje również z innymi drużynami z innych lig, a nawet z ligi włoskiej. Co jest złego w życzeniu dobrze Valenci czy MArsyli? Nic, nie szaleje na ich meczach, nie śledzę arcyuważnie newsów ( a raczej rzadko to robie), ale cieszę się jak wygrywają w swoich ligach i np zdobywają tytuł.

Oczywiście z kimkolwiek nie spotka sie Juve to istnieje tylko jeden zespół dla mnie, ale jak jest LM bez Juve to życze np triumfu MArsyli, czy Arsenalowi( to przykłady, chociaż calkiem fajne jak dla mnie:D)

O to cały czas chodzi, wiadomo kocha sie jeden klub, ale nie ujmuję się swoim ulubieńcom jak w innej lidze życzymy komuś dobrze. NAwet we Włoszech jak mam wybór między np Milanem a Interem, wybieram Milan, oczywiście jeśli wynik nie szkodzi Juventusowi co cały czas podkreślam.
Taka postawa przeciez w niczym nie pomniejsza miłości do tego jedynego klubu.

Respektuję, rzecz jasna ludzi, którzy innymi ligami się nie interesują, bądź ogladają całkowicie neutralnie np zmagania w Anglii. Każdy ma swoje zdanie, ale wypada też uszanować, że ktoś inny w jakimś stopniu kibicuje np Chelsea mimo, ze jest zagorzałym fanem Realu.

18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 14:38

Premier League - Arsenal
Primera División - Villareal
Serie A - Juventus Turyn
1.Bundesliga - Werder
Ligue 1 - Marsylia
Eredivisie - Ajax
Premier Liga - Zenit
Süper Lig - Galatasaray
SuperLiga - Benfica (fajne pamiatki wysyła)
Ekstraklasa - Legia

choć poza włoską ligą to są tylko drużyny, które akceptuję i nic do nich nie mam, bo w sercu jest tylko miejsce dla jednego klubu

q2322

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2011, 15:10

Premier League - Arsenal
Primera División - Valencia
Serie A - wiadomo - Juventus
1.Bundesliga - Borussia
Ligue 1 - OM
Eredivisie - Ajax
Premier Liga - Spartak Moskwa
Süper Lig - Trabzonspor