Mirko Vučinić
- Pan Mietek
- Juventino
Klasowa drużyna, nawet klasowa drużyna, ma wahania formy. W momencie jak nie potrafią wygrać meczu, nawet (albo raczej powinienem napisać w szczególności) łatwego, to piłkarz o takich umiejętnościach jest na wagę złota bo on sobie przedrybluje kilka kolesi (na bank trafi mu się parę takich momentów w sezonie) i właściwie zupełnie w pojedynkę może nam zapewnić kilka punktów, które mogą okazać się decydujące.Bandiera_Rossa pisze:Klasowa drużyna to ładuje dwie bramki nieklasowej na dzień dobry.
Juventus jest zdolny, nawet teoretycznie słabszym składem złoić i Milan, i Inter. Za to z ekipami pokroju Chievo i Lecce nie jest już tak wesoło
I nie tylko Juve ma problemy ze średnimi drużynami. inter miał w ostatnim sezonie całe mnóstwo słabych meczy i bezcenny okazał się Eto'o. To piłkarz z najwyższej półki i strzelił dla nich tyle decydujących bramek, że chyba nie będzie przesadą jeśli powiem, że bez niego to prawdopodobnie byliby mniej więcej tu gdzie My.
A niby dlaczego oklepane? To są normalne określenia. Wiadomo, że niektórzy ich nadużywają ale to nie powód, żebyś się przyczepiał do każdego kto ich użyje.Bandiera_Rossa pisze:A to wyżej napisałem dlatego, że staram się walczyć z modą forumową na używanie pewnych oklepanych stwierdzeń, tak jak wcześniej to było z "ograny w serie a", albo że ktośtam ma "przegląd pola" czy też używany na potęgę w złym znaczeniu "szrot".
- Dybala 4ever
- Juventino
Witam Mirko i powodzenia życze, ale jak jego zakup spowoduje odejście Fabio to dziękuję za taki deal
. Miras może mu pucować buty.

- Raaja
- Juventino
Teraz przynajmniej wszystko układa się w całość. Wielki zbawca Turynu Mirko przybywa by znowu pare setek zmarnować a pan Dreamgoal odchodzi by mu zrobić miejsce. Nie wiem czy Conte to szpieg Interu czy to sa jakieś jaja, ale miejsca w top 10 nam nie wróże. Oby Mirek złamał noge i nie mogli sie Fabio pozbyć.
ps. Addio Quag. Kto trenerem za rok Nedved czy Del Piero ?
ps. Addio Quag. Kto trenerem za rok Nedved czy Del Piero ?
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2011, 00:53 przez Raaja, łącznie zmieniany 1 raz.
- @Maras@
- Juventino
Oj kłóciłbym się ...Elo Melo:) pisze:Witam Mirko i powodzenia życze, ale jak jego zakup spowoduje odejście Fabio to dziękuję za taki deal. Miras może mu pucować buty.
A Ty złam sobie ręce, żebyś już więcej takich głupot nie wypisywał...Raaja pisze:Teraz przynajmniej wszystko układa się w całość. Wielki zbawca Turynu Mirko przybywa by znowu pare setek zmarnować a pan Dreamgoal odchodzi by mu zrobić miejsce. Nie wiem czy Conte to szpieg Interu czy to sa jakieś jaja, ale miejsca w top 10 nam nie wróże. Oby Mirek złamał noge i nie mogli sie Fabio pozbyć.

- Dybala 4ever
- Juventino
@Maras@ pisze:Oj kłóciłbym się ...Elo Melo:) pisze:Witam Mirko i powodzenia życze, ale jak jego zakup spowoduje odejście Fabio to dziękuję za taki deal. Miras może mu pucować buty.
A ja nie. Quag jak strzela gola to umie z gie bata ukręcić. Gdyby nie kontuzja strzeliłby więcej goli niż Mirasek. Piłka go szuka w polu karnym. Nawet teraz z Guadalajarą strzelił gola, a to nawet nie była akcja bramkowa.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Bandiera_Rossa pisze:Klasowa drużyna to ładuje dwie bramki nieklasowej na dzień dobry.
Juventus jest zdolny, nawet teoretycznie słabszym składem złoić i Milan, i Inter. Za to z ekipami pokroju Chievo i Lecce nie jest już tak wesoło.
A to wyżej napisałem dlatego, że staram się walczyć z modą forumową na używanie pewnych oklepanych stwierdzeń, tak jak wcześniej to było z "ograny w serie a", albo że ktośtam ma "przegląd pola" czy też używany na potęgę w złym znaczeniu "szrot".

No i właśnie o to chodzi. Dla mnie niech odchodzi ulubieniec fanboy'ów - Quagiarella, byleby tylko druzyna stanowila jednosc.
- @Maras@
- Juventino
No nie byłą bo to był zupełny przypadekElo Melo:) pisze:@Maras@ pisze:Oj kłóciłbym się ...Elo Melo:) pisze:Witam Mirko i powodzenia życze, ale jak jego zakup spowoduje odejście Fabio to dziękuję za taki deal. Miras może mu pucować buty.
A ja nie. Quag jak strzela gola to umie z gie bata ukręcić. Gdyby nie kontuzja strzeliłby więcej goli niż Mirasek. Piłka go szuka w polu karnym. Nawet teraz z Guadalajarą strzelił gola, a to nawet nie była akcja bramkowa.

- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dla Ciebie miarą jest Leo Messi, a dla mnie boiskowe umiejętności. Nie potrafisz właściwie ocenić potencjału gracza, bo się po prostu na tym nie znasz. Nie wiesz które czynniki złożyć do kupy żeby wiedzieć czy dany piłkarz jest dobry bardziej lub mniej. Jesteś jak ten typek, który całkiem niedawno wrzucał tu na forum filmik, jak się nauczyć zwodów...Giovani pisze:No żesz kur...de. Większej głupoty to ja nie słyszałem. A co to ma wspólnego ? Widzisz jakiś związek ? :shock:hara pisze:Bo podobnie jak mnie, irytują Cię znawcy piłki, którzy nawet jej kopnąć nie potrafią...cygi pisze:Po co ja w ogóle straciłem czas na napisanie tego posta zupełnie nie rozumiem
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2011, 03:09 przez hara, łącznie zmieniany 1 raz.
Capo di tutti capi
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
jeszcze ze 3-4 strony a okaże się że Messi, Drogba i C. Ronaldo mogą tylko pozazdrościć poziomu Mirka. Ludzie o czym Wy piszecie?? kupujemy jakiś marnych średniaków poczynając od Pazienzy po Zieglerze, kończąc na Vuciniciu a Wy jaracie się i każdego z nich uważacie za jakaś gwiazda footballu i w ogóle brava dla Marotty że takich geniuszy nam nasprowadzał. Ja rozumiem, Juve jest w dołku, rozumiem, potrzebujemy wzmocnień na każdą niemal pozycję, ale wychwalanie i obecywanie sobie po takich zakupach walkę chociażby o LM o czysta utopia.
Vucinić to dobry piłkarz wrecz często bardzo dobry i koniec.
To że nam strzelił ładną bramkę, Gandolfo strzelił 3 w swoim debiucie w Serie A i co to oznacza, że w każdym meczy będzie po 3 strzelał a na koniec w samej Serie A ustrzela ponad 100?? no chyba nie, prawda?? Widzeliście bramkę Sebastiana Tyrały?? to też nie oznacza, że Tyrała już we wrześniu będzie walczył o miejsce w podstawie w Messim w Barcie.
Vucinic do dobry piłkarz z przeblyskami na bardzo dobry, który jak każdy z 22 piłkarzy na boisku może raz na jakiś czas sam wygrać mecz - bo nawet bramkarz może to zrobić- ale nam raczej chodzi i piłkarza, który sobi to dość często a nie 'od święta'
Vucinić to dobry piłkarz wrecz często bardzo dobry i koniec.
To że nam strzelił ładną bramkę, Gandolfo strzelił 3 w swoim debiucie w Serie A i co to oznacza, że w każdym meczy będzie po 3 strzelał a na koniec w samej Serie A ustrzela ponad 100?? no chyba nie, prawda?? Widzeliście bramkę Sebastiana Tyrały?? to też nie oznacza, że Tyrała już we wrześniu będzie walczył o miejsce w podstawie w Messim w Barcie.
Vucinic do dobry piłkarz z przeblyskami na bardzo dobry, który jak każdy z 22 piłkarzy na boisku może raz na jakiś czas sam wygrać mecz - bo nawet bramkarz może to zrobić- ale nam raczej chodzi i piłkarza, który sobi to dość często a nie 'od święta'
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- @Maras@
- Juventino
Akurat ich nie kupiliśmy tylko podpisaliśmy z nimi kontraktMishaAveJuve pisze:jeszcze ze 3-4 strony a okaże się że Messi, Drogba i C. Ronaldo mogą tylko pozazdrościć poziomu Mirka. Ludzie o czym Wy piszecie?? kupujemy jakiś marnych średniaków poczynając od Pazienzy po Zieglerze, kończąc na Vuciniciu a Wy jaracie się i każdego z nich uważacie za jakaś gwiazda footballu i w ogóle brava dla Marotty że takich geniuszy nam nasprowadzał. Ja rozumiem, Juve jest w dołku, rozumiem, potrzebujemy wzmocnień na każdą niemal pozycję, ale wychwalanie i obecywanie sobie po takich zakupach walkę chociażby o LM o czysta utopia.

Jak już ktoś to napisał. Mecze wygrywać ma drużyna a nie 1 piłkarz...MishaAveJuve pisze: Vucinic do dobry piłkarz z przeblyskami na bardzo dobry, który jak każdy z 22 piłkarzy na boisku może raz na jakiś czas sam wygrać mecz - bo nawet bramkarz może to zrobić- ale nam raczej chodzi i piłkarza, który sobi to dość często a nie 'od święta'

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Masz oczywiście rację, ale chodzi o to, że byle pies z kulawą nogą się u nas pojawi to my kibicie- (może ta głodni sukcesów, może przyzwyczajeni do transferów Moggiego- nie wiem) odrazu sie jaramy, bo ten grał w Sampie jak miała 4 miejsce, i został uznanym jedym z 4 czy 5 najlepszych lewych obrońców, a ten zagrał parę meczy w Napoli, a ten znów strzelił nam ladna bramkę i wielie hurrra, a tak naprawdę nie ma się czym podniecać.
Co do Zieglera mam tylko nadzieje, że sie jeszcze rozwinie bo jest młody, ale reszta?
Marotta zawsze znajdzie jakaś głupia wymówka w większość wierzy mu bezgranicznie.
TO niech ten KTOŚ sobie przypomni ile tych meczy wygrała nasza drużyna i które miejsce zajęła - błyskotliwość twierdzenia jest porażająca
Co do Zieglera mam tylko nadzieje, że sie jeszcze rozwinie bo jest młody, ale reszta?
Marotta zawsze znajdzie jakaś głupia wymówka w większość wierzy mu bezgranicznie.
TO niech ten KTOŚ sobie przypomni ile tych meczy wygrała nasza drużyna i które miejsce zajęła - błyskotliwość twierdzenia jest porażająca
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- @Maras@
- Juventino
Niby tak ale z drugiej strony też na te transfery nie możemy specjalnie narzekać.MishaAveJuve pisze:Masz oczywiście rację, ale chodzi o to, że byle pies z kulawą nogą się u nas pojawi to my kibicie- (może ta głodni sukcesów, może przyzwyczajeni do transferów Moggiego- nie wiem) odrazu sie jaramy, bo ten grał w Sampie jak miała 4 miejsce, i został uznanym jedym z 4 czy 5 najlepszych lewych obrońców, a ten zagrał parę meczy w Napoli, a ten znów strzelił nam ladna bramkę i wielie hurrra, a tak naprawdę nie ma się czym podniecać.
Lichy to naprawdę dobry prawy obrońca. Dodatkowo przydany w akcjach ofensywnych do których często się dołącza.
Pirlo da nam spokój w środku pola, potrafi zagrać niekonwencjonalną piłkę do skrzydłowego lub napastnika i był za friko.
Ziegler. Może to nie jest szczyt marzeń na lewą obronę, ale to nie zmienia faktu że jest to nasz najlepszy lewy obrońca ostatnich lat, dodatkowo (tak jak pisałeś) może się rozwinąć i też za darmo.
Pazienza... moim zdaniem w obecnej chwili lepszy od Momo a dzięki jego przyjściu mogliśmy zarobić na Malijczyku 7 baniek...
Vidal... mam nadzieję, że będzie dla nas kimś podobnym co Davids...
Vucinic... to też może nie jest szczyt marzeń ale na pewno nie jest gorszy od Quaga. Jest od niego bardziej kreatywny i może dzięki temu grać jako "cofnięty" napastnik za Matrim. Po tym jak już go zakontraktowaliśmy jestem w stanie zaakceptować bezgotówkową wymianę Quaga na Vargasa i w taki sposób zaoszczędzoną kasę na pozyskaniu (dobrego) lewego pomocnika poświęcić na zakup Lugano i Coatesa (przy czym można by się bez większego zmartwienia pozbyć Bonucciego jeśli Zenit zaproponuje 10-13 baniek)...

- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
@MishaAveJuve: Jeżeli piłeś do mnie, to ja się nie jaram/podniecam, tylko po prostu nie narzekam i nie nazywam kogoś drewnem jeżeli nie mam ku temu podstaw. Ponadto uważam, że Mirko jest w optymalnym wieku do przejścia do topowej drużyny, a co za tym idzie do wzniesienia się na wyższy poziom. Jest napastnikiem kompletnym, bo nie można odmówić mu szybkości, strzału z obu nóg, a także głową, dryblingu czy sprytu. Myśli jak gra, a do tego jest kreatywny. Osobiście od kilku sezonów przymierzałem go w myślach do Juve. Uważam, że ma wystarczające umiejętności by grać w naszej drużynie, które jeszcze rozwinie. Posiada doświadczenie na arenie międzynarodowej, gdzie w Lidze Mistrzów strzelał bramki takim klubom jak real czy chelsea.
Capo di tutti capi
- Pan Mietek
- Juventino
Po pierwsze, od kiedy Q jest ulubieńcem "fanboy'ów"? Po drugie, co ma jedno do drugiego? :lol:nynek pisze:No i właśnie o to chodzi. Dla mnie niech odchodzi ulubieniec fanboy'ów - Quagiarella, byleby tylko druzyna stanowila jednosc.
Różnica jest taka, że Q jest od strzelania bramek a Mirko nie do końcaElo Melo:) pisze:A ja nie. Quag jak strzela gola to umie z gie bata ukręcić. Gdyby nie kontuzja strzeliłby więcej goli niż Mirasek. Piłka go szuka w polu karnym. Nawet teraz z Guadalajarą strzelił gola, a to nawet nie była akcja bramkowa.
Misha, może ustalmy kilka rzeczy.
1. Pazienza jest rezerwowym i ma do tego odpowiednie umiejętności więc nie lansuj sobie teorii, że on nie potrafi prosto piłki kopnąć.
2. Ziegler jest darmowy i jest solidnym lewym obrońcą. Na Serie A zdecydowanie wystarczy.
3. Wszystko wskazuje na to, że Vucinić był pomysłem Conte. A więc, Marotta posłuchał trenera - źle?
KTO?! Tylko, proszę Cię, nie mów, że jaMishaAveJuve pisze:Marotta zawsze znajdzie jakaś głupia wymówka w większość wierzy mu bezgranicznie

Weź sobie obejrzyj filmy na youtubeMishaAveJuve pisze:Vucinic do dobry piłkarz z przeblyskami na bardzo dobry, który jak każdy z 22 piłkarzy na boisku może raz na jakiś czas sam wygrać mecz - bo nawet bramkarz może to zrobić- ale nam raczej chodzi i piłkarza, który sobi to dość często a nie 'od święta'

- Bandiera_Rossa
Nie jestem jakimś fanbojem Marotty, ale tak się teraz zastanowiłem - w jaki inny sensowny sposób można było wzmocnić najsłabsze pozycje? Kogo można było sprowadzić na lewą i prawą obronę, kogo na środek pomocy, kogo na atak? Jacy piłkarze lepsi od Zieglera, Pirlo, Pazienzy byli dostępni za darmo/względnie nieduże pieniądze? Spójrzcie realnie na sytuację - narzekacie tylko i narzekacie, że "to nie jest poziom Juve". Pazienzę, podstawowego zawodnika drużyny w zeszłym sezonie lepszej od Juve, chcecie ustawiać jako piątego w kolejności do gry w pierwszym składzie. Może jednak czas zrewidować oczekiwania i spojrzeć trzeźwo na sytuację?
Nie jestem jakimś fanbojem Marotty, ale tak się teraz zastanowiłem - w jaki inny sensowny sposób można było wzmocnić najsłabsze pozycje? Kogo można było sprowadzić na lewą i prawą obronę, kogo na środek pomocy, kogo na atak? Jacy piłkarze lepsi od Zieglera, Pirlo, Pazienzy byli dostępni za darmo/względnie nieduże pieniądze? Spójrzcie realnie na sytuację - narzekacie tylko i narzekacie, że "to nie jest poziom Juve". Pazienzę, podstawowego zawodnika drużyny w zeszłym sezonie lepszej od Juve, chcecie ustawiać jako piątego w kolejności do gry w pierwszym składzie. Może jednak czas zrewidować oczekiwania i spojrzeć trzeźwo na sytuację?