Mirko Vučinić

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 15:57

deszczowy pisze:Panowie, możemy płakać, kląć, bluzgać na Marottę i ogólnie robić, co nam się podoba - jesteśmy wolnymi ludźmi. Co by się nie wydarzyło, Vucinić jest nasz. Szkoda, że to nie Rossi, ale Conte go chciał strasznie i to do niego powinniśmy mieć pretensje, a nie do samego zawodnika, że przyszedł. A wyczuwam atmosferę w stylu "Po coś tu, łajzo, przyłaził? Miał być Rossi, a nie Ty!". Słowo się rzekło, ogierek u płota. Zobaczymy, czy jeszcze bryknie, czy jest już tylko wałachem
Tak to już jest - hejterzy zdominowali to forum. Momentami to ja odnoszę wrażenie, że oni by bardziej chcieli spektakularnej klapy niż tego, żeby drużyna Marotty i Conte odniosła sukces. Ja nie byłem za transferem Mirko ale wierzę w niego bo to dobry piłkarz a żadne płacze i krzyki nic nie zmienią. Liczę na to, że za jakiś czas wszyscy grzecznie odszczekają to co teraz piszą na Vucinicia, tak jak to miało miejsce w przypadku Matriego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 16:20

deszczowy pisze:Miał być Aguero (chociaż chyba nikt w to nie wierzył)
:oops:
Vucinic już przyjechał na Corso Galileo Ferraris, lada chwila podpisze kontrakt a podobno o 17:30 ma stawić się na swoim pierwszym treningu w Juve. No cóż.. powodzenia!

Obrazek
flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 16:27

"tak jak to miało miejsce w przypadku Matriego."

Pozwolę sobie odszczekać, jak te ogromne pieniądze wydane na gracza, który być może miał już za sobą najlepszy sezon i to w późnym, jak na napastnika wieku, zwrócą się nie tylko w tym sezonie, ale i w przyszłym, nie tylko w słabiutkiej serie a, ale przede wszystkim w europejskich pucharach.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 16:30

flying_birds pisze:"tak jak to miało miejsce w przypadku Matriego."

Pozwolę sobie odszczekać, jak te ogromne pieniądze wydane na gracza, który być może miał już za sobą najlepszy sezon i to w późnym, jak na napastnika wieku, zwrócą się nie tylko w tym sezonie, ale i w przyszłym, nie tylko w słabiutkiej serie a, ale przede wszystkim w europejskich pucharach.
Ogromne? 15,5 mln + pół Rinaudo to chyba jednak nie są ogromne pieniądze. Wydawały się takie jak przychodził ale trudno mu nie odmówić skuteczności i woli walki na boisku. Jak dla mnie, to był wart.

Widzę, że idziesz w zaparte. Ja nie robię z Matriego wielkiego piłkarza ale uważam, że się sprawdził w 100% i przebił oczekiwania. Tyle.
Dodam, że we Włoszech dosyć powszechne są talenty objawiające się w wieku 25, 26 albo nawet 29 lat.
_Piotrek_ pisze:
Ogromne? 15,5 mln + pół Rinaudo
Ariaudo
No, zgadza się. Tak jakoś z rozpędu poszło :)
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2011, 16:52 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 16:50

Ogromne? 15,5 mln + pół Rinaudo
Ariaudo

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 16:51

Mietson pisze: Łukasz, to tak samo jesteś przeciw Pirlo?
Nie, bo Pirlo od wielu, wielu lat uwielbiam, za tę jego grację w rozgrywaniu, a Milan zawsze darzyłem ogromnym szacunkiem. Zresztą z milanistami nigdy jakiejś wielkiej kosy nie mieliśmy, ba nawet bywało miło (sytuacja z Buffonem i Abbiatim).

Ja nie piszę obiektywnie, że Vucinić jest słabym piłkarzem, bo nie jest (choć są lepsi). Piszę subiektywnie, że go zwyczajnie w Juve nie chcę.
mrozzi pisze: Daj już spokój... Niech piszą po swojemu.
A nie lepiej poprawnie?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 17:06

deszczowy pisze:E, synek, synek! Nie ma takiego pisania! :naughty: Melo słowem nie powiedział, że chce odejść!
Taa? A ja słyszałem: "odchodzę, bo będę więcej zarabiać"...
Łukasz pisze:Nie, bo Pirlo od wielu, wielu lat uwielbiam, za tę jego grację w rozgrywaniu, a Milan zawsze darzyłem ogromnym szacunkiem. Zresztą z milanistami nigdy jakiejś wielkiej kosy nie mieliśmy, ba nawet bywało miło (sytuacja z Buffonem i Abbiatim).

Ja nie piszę obiektywnie, że Vucinić jest słabym piłkarzem, bo nie jest (choć są lepsi). Piszę subiektywnie, że go zwyczajnie w Juve nie chcę.
No, Abiattiego dalej traktuję jako "kukułcze jajo", ale w sumie wiem o co chodzi, ja też nie chciałbym żeby dajmy na to zaczęli przychodzić Interiści. Natomiast jakoś specjalnie nic nie mam (i w sumie to Lazio trzyma z Interem a też nie będę się wadził o Szwajcara) a Pirlo i Vucinic to chyba moi ulubieni zawodnicy ze swoich klubów (w Milanie lubię jeszcze Gattuso), więc tu nie mam problemu.

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 17:11

po tym co Aguero pokazał na Copa America to ja się cieszę, że nie przyjdzie za takie pieniądze. Niech tam idzie do City, za sezon-dwa będzie za pół ceny.

Bakrlik24

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 17:15

No to stało się Vucinic podpisał kontrakt...

"17:00 - Mirko Vucinic è un giocatore della Juventus. L'attaccante montenegrino ha firmato il contratto che lo legherà alla società bianconera per le prossime quattro stagioni. "

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 17:15

@D@$ pisze:
deszczowy pisze:E, synek, synek! Nie ma takiego pisania! :naughty: Melo słowem nie powiedział, że chce odejść!
Taa? A ja słyszałem: "odchodzę, bo będę więcej zarabiać"....
To akurat wydaje mi się, że wynikało z irytacji w stosunku do władz naszego klubu, które chciały się Filipa za wszelką cenę pozbyć.

A co do Mirasa, to szczyt marzeń to to nie jest, ale piłkarz na pewno z potencjałem, który gdy chce, to potrafi dymu narobić. Wierzę, że Conte go już tak ustawi, że będzie mu się zawsze chciało.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 17:58

I oby strzelał takie bramki u nas :D

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 17:59

Donnie pisze: To akurat wydaje mi się, że wynikało z irytacji w stosunku do władz naszego klubu, które chciały się Filipa za wszelką cenę pozbyć.
Taaak... Z pewnoscia. Nie ma to jak wymyslac jakies dziwne tlumaczenia i dopowiadac sobie, dlaczego Melo "wybral hajs". Z Felipe nigdy nie byl i nie bedzie zaden Juventino, to najemnik. O Mourinho tez wypowiadal sie z wielka estyma. Gdyby faktycznie kiedys dostal propozycje od Realu to by pewni jeszcze zaczacl strajk, zeby sie tam przeniesc. Nie ma co idealizowac tego Brazylijczyka. On mial i dalej ma cos z glowa i w sumie dobrze, ze sie go pozbylismy. Jak jeszcze Galata za rok doplaci te 13 baniek, to bedzie super.

Vucinic oficjalnie w Juve, za 15m euro. Znosny deal ; )

http://www.tuttosport.com/images/13/C_3 ... 73_400.jpg

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 18:00

Łukasz pisze:Milan zawsze darzyłem ogromnym szacunkiem. Zresztą z milanistami nigdy jakiejś wielkiej kosy nie mieliśmy, ba nawet bywało miło (sytuacja z Buffonem i Abbiatim).
mało tego.. podobno jak nasi kibice jadą na wyjazd do mediolanu to grupy z Sud załatwiają naszym nocleg ze śniadaniem i tanie prostytutki z maroka... TAK się kochamy z milanistami :] ...

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 18:01

Łukasz pisze: Ja nie piszę obiektywnie, że Vucinić jest słabym piłkarzem, bo nie jest (choć są lepsi). Piszę subiektywnie, że go zwyczajnie w Juve nie chcę.
Więc kto jest wg Ciebie zawodnikiem na tą chwilę lepszym dostępnym na rynku? Dlaczego tak bardzo nie chcesz Mirko?
Jak dla mnie to ruch bardzo rozsądny.

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 18:17

Consummatum est. Powodzenia, Mirko. Mam nadzieję, że pokażesz nam, że większość jednak się myli co do Ciebie.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Zablokowany