Mirko Vučinić
- ewerthon
- Juventino
Z tego co wiem, Vucinic nigdy w Romie nie strzelił 15 goli. Przypominam iż on nie jest środkowym napastnikiem, dlatego króla strzelców nie należy się po nim spodziewać. To kreatywny piłkarz, zdolny sam sobie wypracować dobrą sytuację, czy dokładnie podać do partnera z ataku.strong return pisze:Nie przekonam się do zasadności i użyteczności tego transferu, póki nie strzeli ok.15 bramek w nadchodzącym sezonie.
Idąc tym tokiem rozumowania, należy oczekiwać, że Matri strzeli przynajmniej 20 goli, bo przecież gra jako wysunięty. Inaczej też będzie można powiedzieć, że jego transfer był bezużyteczny.
- strong return
- Juventino
Wiem, że nie strzelił-dlatego napisałem około. Wyrównać też może. 8)ewerthon pisze:Z tego co wiem, Vucinic nigdy w Romie nie strzelił 15 goli. Przypominam iż on nie jest środkowym napastnikiem, dlatego króla strzelców nie należy się po nim spodziewać. To kreatywny piłkarz, zdolny sam sobie wypracować dobrą sytuację, czy dokładnie podać do partnera z ataku.strong return pisze:Nie przekonam się do zasadności i użyteczności tego transferu, póki nie strzeli ok.15 bramek w nadchodzącym sezonie.
Idąc tym tokiem rozumowania, należy oczekiwać, że Matri strzeli przynajmniej 20 goli, bo przecież gra jako wysunięty. Inaczej też będzie można powiedzieć, że jego transfer był bezużyteczny.
Jakoże nie jestem za tym transferem, mam nadzieję, że przekona mnie grą i w ten spodób się spłaci.
Tak-myślę, że od podstawowych napastników Juventusu należy oczekiwać, że strzelą 30 lub więcej goli. Dlaczego, nie?
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Simi
- Qualità Juventino
Odpowiedzcie mi na jedno proste pytanie, czemu tak negatywnie podchodzicie do tego transferu ? Czemu znani eksperci od mercato chwalą Marotte za taki ruch ? Rozumiem że miał przyjść Rossi/Aguero ale ludzie.. skoro ludzie którzy znają się na tym wszystkim pochwalają Beppe za taki ruch to coś chyba w tym musi być nie?
P.S Dziś z drużyną normalnie trenują Vidal i Vucinić ? Ktoś coś wie ?
- deszczowy
- Juventino
Po części sam sobie odpowiedziałeś, Simi. Miał być Aguero (chociaż chyba nikt w to nie wierzył), miał być Rossi - jest Vucinić. Towarzystwo ejst rozczarowane, i trudno im się dziwić. Ja też jestem, ale wolę poczekać z narzekaniami do momentu, aż zacznie grać. Ale parę przytyków jest: Mirko jest drogi, nienajmłodszy i, mówiąc oględnie, nie ma opinii pracowitego. Stad lekka frustra kibiców chłopaków. Ale głosy w stylu "no to po mistrzostwie" to oczywista głupota.Simi pisze:Odpowiedzcie mi na jedno proste pytanie, czemu tak negatywnie podchodzicie do tego transferu ? Czemu znani eksperci od mercato chwalą Marotte za taki ruch ? Rozumiem że miał przyjść Rossi/Aguero ale ludzie.. skoro ludzie którzy znają się na tym wszystkim pochwalają Beppe za taki ruch to coś chyba w tym musi być nie?
- Monte Cristo
- Juventino
Ogólnie to chyba własnie dlatego. Bo miał przyjść Rossi.Simi pisze:Odpowiedzcie mi na jedno proste pytanie, czemu tak negatywnie podchodzicie do tego transferu ? Czemu znani eksperci od mercato chwalą Marotte za taki ruch ? Rozumiem że miał przyjść Rossi/Aguero ale ludzie.. skoro ludzie którzy znają się na tym wszystkim pochwalają Beppe za taki ruch to coś chyba w tym musi być nie?
Sam nie wiem jak podchodzić do tego transferu. Nie chce nic mówić przed jego występami, mam nadzieje ze mnie do siebie przekona.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2011, 15:30 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Owszem można, ale też nie należy przesadzać, bo można się przeliczyć. Obecnie w zespole nie mamy żadnego piłkarza klasy Aguero, Eto'o czy Rooneya, więc cudów nie należy się spodziewać. Jeśli każdy z trzech napastników Fabio Q., Matri, Vucinić strzeli po kilkanaście goli (wykluczając długie kontuzję), to myślę, że będzie to dobry wynik.strong return pisze: Tak-myślę, że od podstawowych napastników Juventusu należy oczekiwać, że strzelą 30 lub więcej goli. Dlaczego, nie?
- strong return
- Juventino
Simi
Dość drogi, niemłody, nie rozwinie się, niezbyt skuteczny, niepewny, potrafi kaprysić i może się nie zwrócić No i mieliśmy robić wyraźną różnicę jakościową. Obrona-po przyjściu Lugano-owzem. Pomoc???
Atak-raczej średnio. Transfer jednak nie na miarę klubu mającego zamieszać po powrocie do LM.
Drudzy eksperci mogą się szybko znaleźć, jak mu nie pójdzie, bo tak to z nimi bywa. To ostatni mój post w jego sprawie póki co. Mam nadzieję, że mnie pozytywnie zaskoczy.
ewerthon Trzech po kilkanaście-to już ponad "40", można powiedzieć. 8) Nieżle. No Fabio przy tylko wchodzeniu mógłby mieć problem z tym. Grunt żeby strzelali regularnie i w prawie każdym meczu "coś".
Dość drogi, niemłody, nie rozwinie się, niezbyt skuteczny, niepewny, potrafi kaprysić i może się nie zwrócić No i mieliśmy robić wyraźną różnicę jakościową. Obrona-po przyjściu Lugano-owzem. Pomoc???
Atak-raczej średnio. Transfer jednak nie na miarę klubu mającego zamieszać po powrocie do LM.
Drudzy eksperci mogą się szybko znaleźć, jak mu nie pójdzie, bo tak to z nimi bywa. To ostatni mój post w jego sprawie póki co. Mam nadzieję, że mnie pozytywnie zaskoczy.
ewerthon Trzech po kilkanaście-to już ponad "40", można powiedzieć. 8) Nieżle. No Fabio przy tylko wchodzeniu mógłby mieć problem z tym. Grunt żeby strzelali regularnie i w prawie każdym meczu "coś".
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2011, 15:37 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wiem na pewno, że Vucinic ma pojawić się wraz z całą drużyną w Vinovo o 17.30. Zapewne trenować będzie Vidal, ale ciężko na chwilę obecną powiedzieć coś więcej o Mirko.Simi pisze: P.S Dziś z drużyną normalnie trenują Vidal i Vucinić ? Ktoś coś wie ?
- Łukasz
- Juventino
Wybacz, dla mnie nie jest to argument z tyłka... Czarno-białe barwy to dla mnie coś więcej niż tylko kolory, a pan Mirko grając w ASR i Lecce jest dla mnie "spalony". Ot, taki klubowy nacjonalizm, na który, jako Juventino, nic poradzić nie mogę.deszczowy pisze: To, że gdzieś tam grał, że krócej, że dłużej, ze mały, że chudy... Argument totalnie z tyłka wyjąłeś.
@Arcadio Morello, MaxiLopez - VuciniCIA
- Pan Mietek
- Juventino
Ja to zawsze widziałem inaczej. Złościć się mogą kluby, którym najwięksi wrogowie zabierają piłkarza a dla nas przyjście Vucinicia jest spoko (pomijam tu kwestię umiejętności). Nie mówiąc o tym, że Mirko chyba jakoś nie deklarował miłości do Romy ani tym bardziej nie naraził się nam jakimś wybrykiem. Oczywiście są wyjątki od tej reguły.Łukasz pisze:Wybacz, dla mnie nie jest to argument z tyłka... Czarno-białe barwy to dla mnie coś więcej niż tylko kolory, a pan Mirko grając w ASR i Lecce jest dla mnie "spalony". Ot, taki klubowy nacjonalizm, na który, jako Juventino, nic poradzić nie mogędeszczowy pisze: To, że gdzieś tam grał, że krócej, że dłużej, ze mały, że chudy... Argument totalnie z tyłka wyjąłeś.
Łukasz, to tak samo jesteś przeciw Pirlo?
Galiani kupił Szmatana i myślę, że żaden Milanista tego za złe mu nie ma.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Daj już spokój... Niech piszą po swojemu.Łukasz pisze: @Arcadio Morello, MaxiLopez - VuciniCIA
Ja byłbym niezadowolony z tego transferu także wtedy, gdyby nie było mowy o Aguero czy Rossim. Conte nastawił się na ten transfer od samego początku i to jest zasadniczy problem. Szkoda, że wydajemy niemałe przecież pieniądze na zawodnika o tej charakterystyce - podobnie grającego Fabio przecież mamy u siebie w zespole. Tu nawet nie chodzi o to, czy się sprawdzi czy też nie - zarząd podejmuje dość spore ryzyko (charakter, wiek piłkarza, wcale zdumiewająca skuteczność)...deszczowy pisze: Po części sam sobie odpowiedziałeś, Simi. Miał być Aguero (chociaż chyba nikt w to nie wierzył), miał być Rossi - jest Vucinić. Towarzystwo ejst rozczarowane, i trudno im się dziwić. Ja też jestem, ale wolę poczekać z narzekaniami do momentu, aż zacznie grać.
- deszczowy
- Juventino
Panowie, możemy płakać, kląć, bluzgać na Marottę i ogólnie robić, co nam się podoba - jesteśmy wolnymi ludźmi. Co by się nie wydarzyło, Vucinić jest nasz. Szkoda, że to nie Rossi, ale Conte go chciał strasznie i to do niego powinniśmy mieć pretensje, a nie do samego zawodnika, że przyszedł. A wyczuwam atmosferę w stylu "Po coś tu, łajzo, przyłaził? Miał być Rossi, a nie Ty!". Słowo się rzekło, ogierek u płota. Zobaczymy, czy jeszcze bryknie, czy jest już tylko wałachem
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Łukaszu, ale Roma sprzedaje Vucinicia tylko dlatego, że on sam stwierdził że chce odejść. Taki z niego Romanista jak z Melo Juventino. To już zasadniej byłoby przyczepić się do Matriego bo to wychowanek Milanu [ale on chyba nie wciskał żadnych kitów że od dziecka kibicuje Juventusowi].
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2011, 15:54 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
E, synek, synek! Nie ma takiego pisania! :naughty: Melo słowem nie powiedział, że chce odejść!Ouh_yeah pisze:Łukaszu, ale Roma sprzedaje Vucinicia tylko dlatego, że on sam stwierdził że chce odejść. Taki z niego Romanista jak z Melo Juventino.
- DiaVolO
- Juventino
Wręcz przeciwnie,gdyby ktoś tu się założył o kasę z tymi którzy twierdzili że Kun jest nasz to mógłby zgarnąć niezłą sumkędeszczowy pisze:Miał być Aguero (chociaż chyba nikt w to nie wierzył)

Co do Mirko,cóż mogę powiedzieć,mam nadzieję że na treningach będzie zapierniczał i jak najlepiej wykonywał swoją robotę,powodzenia.