Serie A: Mercato 2011
- stahoo
- Juventino
Nawet jakby Bojan strzelił 50 goli, Roma dała 28mln, to będzie tak jak piszesz i jak pisze ziomek ze stronki Barcy - Bojan zacznie płakać, że chce na Camp Nou, podobnie jak Cesc. I pewnie dopnie swego. Wyhodowali sobie piłkarzy, tylko podziwiać...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Bojan.. Kto to wie co on potrafi skoro przesiedział pół życia na ławce rezerwowych. Jeśli to on ma stanowić o sile ataku Romy to... jestem bardzo zadowolony. Chyba, że tylko ja nie dostrzegam drzemiącego w nim talentu, który znajdzie swe ujście w Rzymie.
- rufi8
- Juventino
Nie zapominaj,że sprowadzili też obiecującego Lamelęszczypek pisze:Bojan.. Kto to wie co on potrafi skoro przesiedział pół życia na ławce rezerwowych. Jeśli to on ma stanowić o sile ataku Romy to... jestem bardzo zadowolony. Chyba, że tylko ja nie dostrzegam drzemiącego w nim talentu, który znajdzie swe ujście w Rzymie.
- gruzin_juve
- Juventino
http://www.eurofutbol.pl/news/309613-Po ... -Atalanty/
Atalanta zgodnie z tym co jest napisane w tym artykule kupiła jakiegoś bliżej mi nie znanego Argentyńczyka za 10 mln :shock: .
Ciekawe co z niego będzie, ma 24 lata, pierwszy raz o nim słysze :doh:
Swoją drogą nie spodziewałem sie, że taka Atalanta może ściągnąć piłkarza za takie pieniądze.
Atalanta zgodnie z tym co jest napisane w tym artykule kupiła jakiegoś bliżej mi nie znanego Argentyńczyka za 10 mln :shock: .
Ciekawe co z niego będzie, ma 24 lata, pierwszy raz o nim słysze :doh:
Swoją drogą nie spodziewałem sie, że taka Atalanta może ściągnąć piłkarza za takie pieniądze.
CIAO IL CAPITANO
- Damianoss60
- Juventino
Jak 21 letni Bojan mógł przesiedzieć pół życia na ławie skoro ma dopiero 21 lat?

- Qrczak
- Juventino
W juniorach też siedział na ławieDamianoss60 pisze:Jak 21 letni Bojan mógł przesiedzieć pół życia na ławie skoro ma dopiero 21 lat?

Ale Romie opłaci się kupno Lameli , gra naprawde dobrze i szkoda ,że nie będzie grał u nas.
- zahor
- Juventino
Chłopak, lat dwadzieścia i cztery, ma duży potencjał, ale trzeba poczekać jeszcze parę lat, bo póki co w zeszłym sezonie strzelił całe 8 goli, będąc napastnikiem. Skrywa swój wielki talent jeszcze lepiej niż Giovinco i Drenthe, prawie tak dobrze jak Lanzafame. Oj, coś pechowy ten rocznik '87.francois pisze:Dobry ruch... Bologny - sprowadzili Roberta Acquafrescę![]()
http://www.eurofutbol.pl/news/306663-Bo ... quafresce/
Swego czasu ponoć się nim interesowaliśmy. Chłopak ma duży potencjał, ale na razie jeszcze go nie wykorzystuje w pełni![]()
Bardzo możliwe, bo do kadry Włoch go nikt raczej nie weźmie.francois pisze: Coś czuję, że jeszcze kiedyś zagra w polskiej reprezentacji :-D
- Damianoss60
- Juventino
Z wikipedi
Poczynając od Benjamí A, piłkarz bił rekordy w ilości strzelonych bramek (w sumie ponad 900 goli, średnio ponad 3 na mecz[1]) i bardzo szybko awansował do kolejnych drużyn młodzieżowych: Aleví B (2000-01), Aleví A (2001-02), Infantil B (2002-03), Infantil A (2003-04) i Cadet B (2004-05). Sezon 2005-06 zaczął w Cadet A i szybko został przeniesiony do Juvenil A, a rok później do drużyny Barçy B. W ciągu pół roku w Barcelonie B, młody napastnik 10 razy trafił do siatki rywali i został najlepszym strzelcem drużyny.
Więc nie siedział na ławie a nawet był bardzo skuteczny.
Poczynając od Benjamí A, piłkarz bił rekordy w ilości strzelonych bramek (w sumie ponad 900 goli, średnio ponad 3 na mecz[1]) i bardzo szybko awansował do kolejnych drużyn młodzieżowych: Aleví B (2000-01), Aleví A (2001-02), Infantil B (2002-03), Infantil A (2003-04) i Cadet B (2004-05). Sezon 2005-06 zaczął w Cadet A i szybko został przeniesiony do Juvenil A, a rok później do drużyny Barçy B. W ciągu pół roku w Barcelonie B, młody napastnik 10 razy trafił do siatki rywali i został najlepszym strzelcem drużyny.
Więc nie siedział na ławie a nawet był bardzo skuteczny.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
http://www.pilka.pl/fiorentina-wybrala- ... -cfc-genoa
Bardzo ciekawy ruch Genoi. Poprzedni bramkarz, bodaj Eduardo, nie za specjalnie mnie przekonywał. Na jesień dzięki niemu Juve mogło dopisać trzy punkty. Nie był bez winy w tym meczu. Teraz Genoa ma Freya, a Boruc prawdpodobnie zostanie nr. 1 w tym sezonie. Niby mają jeszcze tego Neto, ale nie wydaje mi się żeby był w stanie wygryźć ze składu Artura. Dobrze
Bardzo ciekawy ruch Genoi. Poprzedni bramkarz, bodaj Eduardo, nie za specjalnie mnie przekonywał. Na jesień dzięki niemu Juve mogło dopisać trzy punkty. Nie był bez winy w tym meczu. Teraz Genoa ma Freya, a Boruc prawdpodobnie zostanie nr. 1 w tym sezonie. Niby mają jeszcze tego Neto, ale nie wydaje mi się żeby był w stanie wygryźć ze składu Artura. Dobrze

- De Rossi
- Juventino
43. Gracz nie jest wart tych pieniędzy.Castiel pisze:Podobno Pastore odchodzi do PSG za 42 mln.

Stekelenburg wylądował w Rzymie. Podobno kosztował Romę 6 milionów + ewentualne bonusy. Za bardzo go nie znam, więc się nie wypowiadam. Czyli to kolejny gracz po Lameli, Bojanie, Heinze, Angelu, który przyszedł do Romy. Czytałem, że na miejsce Vucinica ma przyjść Nilmar z Villarreal.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To chyba jednak plotka dziennikarska bo Sabatini zapytany o Nilmara odparł:De Rossi pisze:Czytałem, że na miejsce Vucinica ma przyjść Nilmar z Villarreal.
"Nie będę komentował wymysłów gazet. Nigdy nie wypowiadałem się na jego temat i nie mam nic do dodania w tej sprawie."
On raczej konkretnie wypowiada się o transferach więc nie kłamie.
- ewerthon
- Juventino
Jak to się odnosi do tego newsa:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=18610
Co teraz powie zarozumialec Edwin? Przecież ten klub jest w podobnym położeniu co my.
Jeśli chodzi o transfer, to dobry ruch Romy. Jestem jednak ciekaw kto stanie w ich bramce, gdyby Holender doznał kontuzji. Doni odszedł do LFC, a J. Sergio został wypożyczony.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=18610
Co teraz powie zarozumialec Edwin? Przecież ten klub jest w podobnym położeniu co my.
Jeśli chodzi o transfer, to dobry ruch Romy. Jestem jednak ciekaw kto stanie w ich bramce, gdyby Holender doznał kontuzji. Doni odszedł do LFC, a J. Sergio został wypożyczony.
- DiaVolO
- Juventino
Staczania się tej ligi,ciąg dalszy...Castiel pisze:Podobno Pastore odchodzi do PSG za 42 mln. Fajny gracz, ale na pewno nie wart tych pieniędzy. Trochę dziwny transfer.
Swoją drogą,to prawda że Włosi wydali na razie najwięcej na transfery podczas tego okienka ?
- jakku1
- Juventino
Ostatnio krazy wiesc, ze interesuja sie Naszym Storarim.zoff pisze:http://www.pilka.pl/fiorentina-wybrala- ... -cfc-genoa
Marotta chce za Marco 5m i w sumie, nie jest wykluczone, ze w koncu ktos sie skusi.