Mirko Vučinić

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:02

Dla transferu Lugano jak najbardziej tak. Będzie kosztował grosze, a być może wprowadzi spokój na dobre w obronie. Barzagli, Chiellini, Lugano, Bonucci. Tak dobrze nie było od czasów Capello. Like it! :ok:

Przespałem się z transferem Vucinicia i mimo to nadal nie mogę pojąć po co on nam. Zdecydowanie bardziej zakręciłbym się teraz koło lewoskrzydłowego i sprzedaży Motty/Grygery, Amauriego, Iaquinty, Grosso. Za sprzedaż Sissoko propsy. Po tych naszych sprzedażach i przy jeszcze dostępnym budżecie nie powinno być problemów z zakupem niezłego lewoskrzydłowego.

Zastanawia mnie sytuacja z Pasquato, w Serie B zaliczył naprawdę bardzo przyzwoity sezon. Statystyki robią wrażenie. Teraz pojawia się pytania czy dać mu szansę, czy wypożyczyć do klubu z Serie A. Jeśli Marotta faktycznie rozgląda się za lewoskrzydłowym i nie sprzeda Martineza to mimo wszystko wolałbym wypożyczyć chłopaka.
stahoo pisze: My na gwałt musimy sprowadzić piłkarza, którego zmiennikiem będzie Alex.
Vucinić?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:12

CZytam sobie komentarze pod newsem i coraz bardziej jest mi głupio i niedobrze i coraz bardziej poranna kawa chce mi wyjść.

"Zaczynam sie bac o ten sezon".

"Witamy 10 miejsce".

"Po mistrzostwie".

Brawo. Brawo, chłopcy. Odkryliście przyczynę zła, które nas zniszczy w następnym sezonie. Jest nią ni mniej, ni wiecej, tylko Mirko Vucinić. Nieźle! Przez nigo sie stoczymy, bo jest stary, drogi, brzydki, nie umie grać w piłkę, a jego ojciec mordował w Srebrenicy Serbów. Czy może jego zamordowano? Nieważne.

Brawo! Gratuluję wam! Jesteście przenikliwi, jak Szerlok Hołms. Byłyskotliwi, jak Stefan Niesiołowski i sprytni, jak Tatiana Anodina. Podziwiam i zazdroszczę szczerze.

Jestem rozczarowany. Bo ten Rossi jednak przyjść mógł, a zamiast niego będziemy mieli Mirko. Smutno trochę. Ale jeszcze smutniejsze jest to, że... że przez niego stracimy przecież mistrzostwo :( Że on NIE JEST KUNEM, a przez to spłoniemy w piekle i wylądujemy w Serie B. Dziękuję za to, że niektórzy z was odsłonili przede mną ten maskońsko-norwesko-interowski spisek. Bo przeciez na pewno stoi za nim Moratti. Prawda?

Gratuluję, chłopcy. Naprawdę potraficie mnie rozwalić. Dedykuję wam za to w podzięce tę oto strofę, której autor wypadł mi teraz z głowy. Wybaczcie.

"O, mędrce srodzy, ktorzy czas trwonicie
Szukając ognia, co ten świat pożera;
Czemuż to prawdy, mędrce, nie widzicie
Że to gorączka, na którą umiera?"

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:16

deszczowy pisze:CZytam sobie komentarze pod newsem i coraz bardziej jest mi głupio i niedobrze i coraz bardziej poranna kawa chce mi wyjść.

"Witamy 10 miejsce".

"Po mistrzostwie".

Brawo. Brawo, chłopcy. Odkryliście przyczynę zła, które nas zniszczy w następnym sezonie. Jest nią ni mniej, ni wiecej, tylko Mirko Vucinić. Nieźle! Przez nigo sie stoczymy, bo jest stary, drogi, brzydki, nie umie grać w piłkę, a jego ojciec mordował w Srebrenicy Serbów. Czy może jego zamordowano? Nieważne.

Brawo! Gratuluję wam! Jesteście przenikliwi, jak Szerlok Hołms. Byłyskotliwi, jak Stefan Niesiołowski i sprytni, jak Tatiana Anodina. Podziwiam i zazdroszczę szczerze.

Jestem rozczarowany. Bo ten Rossi jednak przyjść mógł, a zamiast niego będziemy mieli Mirko. Smutno trochę. Ale jeszcze smutniejsze jest to, że... że przez niego stracimy przecież mistrzostwo :( Że on NIE JEST KUNEM, a przez to spłoniemy w piekle i wylądujemy w Serie B. Dziękuję za to, że niektórzy z was odsłonili przede mną ten maskońsko-norwesko-interowski spisek. Bo przeciez na pewno stoi za nim Moratti. Prawda?

Gratuluję, chłopcy. Naprawdę potraficie mnie rozwalić. Dedykuję wam za to w podzięce tę oto strofę, której autor wypadł mi teraz z głowy. Wybaczcie.

Ludzie dramatyzują, aczkolwiek piszesz tak jak by 15 milionów to była super okazja za Vucinica.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:20

15mln za tej klasy napastnika ? :ok:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:25

hinx pisze:
deszczowy pisze:CZytam sobie komentarze pod newsem i coraz bardziej jest mi głupio i niedobrze i coraz bardziej poranna kawa chce mi wyjść.

"Witamy 10 miejsce".

"Po mistrzostwie".

Ludzie dramatyzują, aczkolwiek piszesz tak jak by 15 milionów to była super okazja za Vucinica.
15 milionów to sporo. Za dużo o kilka. Ale to nawet nie o to chodzi. Chodzi mi o ten jarmark, jaki się zrobił. O to rzucanie kamieniami i lament. Rozumiesz?

Głupota (bo nie nazwę tego inaczej) niektórych naszych użytkowinków sprawia, że zaczęło się polowanie na czarnogórską czarownicę. Nikt jeszcze niczego nie potwierdził, ale już słyszymy, że przez Vucinicia pożegnamy się z mistrzostwem. Nie widzisz tu, hinxie, jakiejś piramidalnej durnoty i solidnej porcji kiełbasy?

Vucinić jest piłkarzem co najmniej dobrym. Ale... NIE JEST ROSSIM. A pewnym jest, że Rossi byłby naszym wybawcą i on by nam sam zrobił majstra!

I wszyscy lecą z Marotta, obwiniając go o ten transfer. Jakby nagle zapomnieli, że głównym admiratorem Mirko jest nasz nowy trener. To samo z Bastosem. To Conte ma wąty. Nie Marotta. Ale co tam. Grunt, że napastnik załatwion. Na sezon cały.
:doh:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:27

deszczu, szacun :)
Jakby tego było mało, w całym tym zamieszaniu wszyscy zapomnieli, że Marotta mówił o Vuciniciu, że NIE JEST zapowiadaną gwiazdą.

Ja tylko powiem, że z całą pewnością Marotta czy Conte mają gorsze pojęcie na temat możliwości Vucinicia niż dzieciaki przed komputerem, które się wymądrzają jaki to on słaby i ile zmarnował sytuacji.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:28

Ludzie dramatyzuja, bo liczyli na gwiazde lub na dobrego lewoskrzydlowego, a dostana Vucinica, ktory w niczym nam nie pomoze a bedzie zgarnial 3.5mln za rok. Juz lepiej zostawic Amarusa, ktory bierze podobne pieniadze a jest na takim samym poziomie jak Mirko. Bez skrzydlowego nic w tym sezonie nie osiagniemy dlatego wszyscy narzekaja. A nie zapowiada sie zeby ktos dobry przyszedl.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:32

Raaja pisze:Ludzie dramatyzuja, bo liczyli na gwiazde lub na dobrego lewoskrzydlowego, a dostana Vucinica, ktory w niczym nam nie pomoze a bedzie zgarnial 3.5mln za rok. Juz lepiej zostawic Amarusa, ktory bierze podobne pieniadze a jest na takim samym poziomie jak Mirko. Bez skrzydlowego nic w tym sezonie nie osiagniemy dlatego wszyscy narzekaja. A nie zapowiada sie zeby ktos dobry przyszedl.
Jesteś prorokiem ? :roll:

Idz ochłoń, bo bredzisz. Jak ktoś w ogóle może porównywać Amauriego do Vucinicia ? :lol:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:34

Vucinić w formie potrafi być <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i myślę że to Conte wolał go, zamiast Bastosa. COnte chciał kogoś potrafiącego grać 1 n 1, a Mirko posiada duuużą swobodę w operowaniu piłką i jest bardzo błyskotliwym piłkarzem. Nie panikujmy zawczasu.
Raaja pisze:Ludzie dramatyzuja, bo liczyli na gwiazde lub na dobrego lewoskrzydlowego, a dostana Vucinica, ktory w niczym nam nie pomoze a bedzie zgarnial 3.5mln za rok. Juz lepiej zostawic Amarusa, ktory bierze podobne pieniadze a jest na takim samym poziomie jak Mirko. Bez skrzydlowego nic w tym sezonie nie osiagniemy dlatego wszyscy narzekaja. A nie zapowiada sie zeby ktos dobry przyszedl.
Padłem. Chyba nie widziałeś ani jednego ani drugiego nigdy w meczu.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 12:35 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
CinO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:35

samy pisze:15mln za tej klasy napastnika ? Dobry deal na ten moment .
Jaki moment? Po co nam kolejny wyunięty napastnik?
I co do jakiejś jego wielkiej klasy bym dyskutował. Ten człowiek ma średnią goli w ASR gorszą od Vicka u nas. A i asystami bardzo nie rozrzuca(no może z 2 sezony temu mu się udało).

Błagam, mam nadzieje że jet on jedną nogą w Juve tak samo jak był Aguero i Rossi. Gość jest nam potrzebny jak rybie rower.
Nie jest lepszy od naszych napastników, a ustawianie zawodnika na nie swojej pozycji już przerabialiśmy w zeszłym sezonie.

Niech Marotta pójdzie i sie zastanowi jeszcze raz czy akurat Vucinic jest nam teraz potrzebny. Niech się lepiej rozejrzy za nominalnym lewoskrzydłowym, nawet za większe pieniądze, niż ma pakować w uzupełnione już pozycje.

Wiadomo, Vucinić poziomu nam nie zaniży ale też, moim zdaniem, nie będzie jakimś rewelacyjnym wzmocnieniem. Ot bedziemy mieć lepszą ławke w napadzie, tylko po co nam ona na lige i CI...

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:42

Vucinic = Fabio Q, Vucnic > Matri. To są na chwilę obecną fakty, a chociażby z tego względu tak jest, że na boiskach Serie A gra już jakiś czas i nie jest anonimowym graczem. Nie jestem jakimś wielkim fapaczem jego transferu do Juve, bo na lewej stronie go sobie nie wyobrażam, a jeżeli już planowano kupno Mirko, to ktoś z dwójki Matri/Fabio Q. jest zbędny.
"Po mistrzostwie" - ludzie co Wy piszecie, jakim mistrzostwie, a czy ktoś w ogóle brał nas pod uwagę w tej kwestii? Nawet jeśli, to Vucinic nie zaniży poziomu Juve, mało tego, nawet go poprawi i trzymam za niego kciuki, jak i za cały zespół, bo w końcu mamy potencjał na sukces, czego nie było w ubiegłych latach.
Marotta musi się skupić z Conte na LP, bo nie wierzę, że nie widzą luki w tym miejscu.
Chyba, że tak już wspomniano, Czarnogórzec szykowany jest na lewą stronę, co byłoby błędem...

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:44

CinO pisze:
I co do jakiejś jego wielkiej klasy bym dyskutował. Ten człowiek ma średnią goli w ASR gorszą od Vicka u nas. A i asystami bardzo nie rozrzuca(no może z 2 sezony temu mu się udało).

Błagam, mam nadzieje że jet on jedną nogą w Juve tak samo jak był Aguero i Rossi. Gość jest nam potrzebny jak rybie rower.
Nie jest lepszy od naszych napastników, a ustawianie zawodnika na nie swojej pozycji już przerabialiśmy w zeszłym sezonie.

Niech Marotta pójdzie i sie zastanowi jeszcze raz czy akurat Vucinic jest nam teraz potrzebny. Niech się lepiej rozejrzy za nominalnym lewoskrzydłowym, nawet za większe pieniądze, niż ma pakować w uzupełnione już pozycje.

Wiadomo, Vucinić poziomu nam nie zaniży ale też, moim zdaniem, nie będzie jakimś rewelacyjnym wzmocnieniem. Ot bedziemy mieć lepszą ławke w napadzie, tylko po co nam ona na lige i CI...
Na ten moment do dobry deal, bo nie wiadomo jak Czarnogórzec będzie się u nas prezentował.

Nie wiem kto Ci powiedział, że Vucinić to wysunięty napastnik, ale zrobił Cie w konia. A Ty to powtarzasz :ok:

I kolejne błyskotliwe porównanie laquinty do Mirko . Brawo, brawo :bravo:
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 12:45 przez samy, łącznie zmieniany 1 raz.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:45

CinO pisze:
Akurat Vucinić jest cofniętym napastnikiem - takiego mamy jednego.

@samy uprzedziłeś mnie :)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:50

stahoo pisze:
CinO pisze:
Akurat Vucinić jest cofniętym napastnikiem - takiego mamy jednego.
Nawet dwóch, licząc z Del Piero. Panowie, pacjencji trochę! Ja też nie skaczę pod sufit po tym (wciąż ewentualnym) transferze, ale dajmy typowi chociaż jakiś kredyt, co?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:55

deszczowy pisze: Vucinić jest piłkarzem co najmniej dobrym. Ale... NIE JEST ROSSIM. A pewnym jest, że Rossi byłby naszym wybawcą i on by nam sam zrobił majstra!
I o to dokładnie jest cały raban... Kręcili się koło Rossiego i Aguero. Teraz ma przyjść Vucinic, to nie patrzy się już na jego umiejętności tylko fakt, że nie jest jednym z dwójki w/w.

Zablokowany