Mirko Vučinić

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:17

Moim zdaniem Vucinic jest takim samym cofnitętym napastnikem jakim jest nasz Fabio Q. Może się cofnąć po piłkę, ale raczej dużo z nią nie zrobi, jest poprostu zbyt wolny. Nawet nie biorę pod uwage możliwości ustawienia go na skrzydle. Trzeba być niesprawnym umysłowo albo zdesperowanym, żeby wystawiać go na skrzydle w 4-4-2.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:20

liqu!d pisze:Moim zdaniem Vucinic jest takim samym cofnitętym napastnikem jakim jest nasz Fabio Q. Może się cofnąć po piłkę, ale raczej dużo z nią nie zrobi, jest poprostu zbyt wolny. Nawet nie biorę pod uwage możliwości ustawienia go na skrzydle. Trzeba być niesprawnym umysłowo albo zdesperowanym, żeby wystawiać go na skrzydle w 4-4-2.
ty może nie ,ale Conte tak ,a najgorsze ,że to on tak bardzo naciskał na kupno Vucinica ... :angry:

Err0r

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:31

Qrczak pisze:
liqu!d pisze:Moim zdaniem Vucinic jest takim samym cofnitętym napastnikem jakim jest nasz Fabio Q. Może się cofnąć po piłkę, ale raczej dużo z nią nie zrobi, jest poprostu zbyt wolny. Nawet nie biorę pod uwage możliwości ustawienia go na skrzydle. Trzeba być niesprawnym umysłowo albo zdesperowanym, żeby wystawiać go na skrzydle w 4-4-2.
ty może nie ,ale Conte tak ,a najgorsze ,że to on tak bardzo naciskał na kupno Vucinica ... :angry:
No i właśnie dlatego może należy wstrzymać się z krytykowaniem Vucinica. Miejmy nadzieję, że Conte wie co robi :)

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:35

Err0r pisze:
Qrczak pisze:
No i właśnie dlatego może należy wstrzymać się z krytykowaniem Vucinica. Miejmy nadzieję, że Conte wie co robi :)
Po ostatnich doświadczeniach (mowa tutaj o poprzednich trenerach typu Del Neri) ciężko zaufać nowemu trenerowi :D

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:35

Ja nie jestem zadowolony, nie będę tego ukrywał. Tym bardziej jak widzę, że niektórzy podzielają pomysł ustawienia Vucinicia w 4-4-2 na lewym skrzydle. Kompletny bezsens. Poziom naszego ataku jakoś specjalnie nie pójdzie w górę czy Matri, czy Quagliarella to gracze podobni. Te 13 mln € można było zdecydowanie lepiej zainwestować. Stoimy w miejscu.

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:38

zoff pisze:Ja nie jestem zadowolony, nie będę tego ukrywał. Tym bardziej jak widzę, że niektórzy podzielają pomysł ustawienia Vucinicia w 4-4-2 na lewym skrzydle. Kompletny bezsens. Poziom naszego ataku jakoś specjalnie nie pójdzie w górę czy Matri, czy Quagliarella to gracze podobni. Te 13 mln € można było zdecydowanie lepiej zainwestować. Stoimy w miejscu.
Dokładnie mówie o tym samym . Za tą kasę mogli byśmu mieć m.in. Bastosa, Vargasa i innych ... ,a tu Vucinić .
Ja bym chciał u nas zobaczyć zawodnika Werderu ,a mowa tutaj o Marinie ; Myślę ,że nadawał by się na lewą pomoc ,a nie kosztował by wiele.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:46

Qrczak pisze:
zoff pisze:Ja nie jestem zadowolony, nie będę tego ukrywał. Tym bardziej jak widzę, że niektórzy podzielają pomysł ustawienia Vucinicia w 4-4-2 na lewym skrzydle. Kompletny bezsens. Poziom naszego ataku jakoś specjalnie nie pójdzie w górę czy Matri, czy Quagliarella to gracze podobni. Te 13 mln € można było zdecydowanie lepiej zainwestować. Stoimy w miejscu.
Dokładnie mówie o tym samym . Za tą kasę mogli byśmu mieć m.in. Bastosa, Vargasa i innych ... ,a tu Vucinić .
Ja bym chciał u nas zobaczyć zawodnika Werderu ,a mowa tutaj o Marinie ; Myślę ,że nadawał by się na lewą pomoc ,a nie kosztował by wiele.
Chyba nikt nie może być zadowolony z Vucinicia, po tym kogo obiecywał Giuseppe :angry: Dla mnie Vucinić na skrzydle będzie równie wielką porażką co Martinez, który nie potrafił przystosować się do nowej roli."Czuje pismo nosem", że Giuseppe chce załatać Mirko "dziurę" w ataku, która mogłaby powstać przy kontuzji Alexa, Matriego, bądź Fabio co oznacza Czarnogórzec, że nie będzie blokował miejsce dla lewego skrzydłowego. Oczywiście wolałbym, aby Szalonooki zostawił te kilkanaście milionów euro na "czarną godzinę", i wykorzystał je w zimowym okienku.

Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:52

W przeciwieństwie do wielu fanów Juve, doceniam potencjał i talent Mirko. Jest to naprawdę bardzo dobry i wszechstronny atakujący, ustępujący może tylko trochę Rossiemu. Ale... na miłość boską, niech ktoś mi wyjaśni na czym polega 'oszczędność' Juve, skoro prawie 30-letni Czarnogórzec ma kosztować 15 mln + bonusy (o takiej kwocie mówi się w mediach) a niedługo nie będzie wart prawie nic, za to dużo młodszy Rossi wciąż się rozwija i będzie tylko droższy. Gdzie tu logika? Przypomina to raczej polską prowizorkę, gdzie oszczędza się podczas budowy domu na fundamentach, bo to by chałupa się zawaliła za jakiś czas i trzeba było budowę rozpocząć od nowa.

Regulus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 14:56

Dokładnie, bezsens tego transferu nie polega na tym, że Vucinic jest rzekomo cienki. Wydajemy sporo kasy na niemłodego już zawodnika, którego wartość będzie tylko spadać i który w gruncie rzeczy jest nam niepotrzebny. Przypomina się Martinez.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 15:09

W mojej opinii jeżeli przyjdzię Vucinic to dla mnie jasnym staje się, że zagramy 4-3-3. Jakoś wątpię by Conte chciał posadzić na ławce kogoś z dwójki Marchisio/Vidal na ławce. W 4-3-3 będzie miejsce dla obu. Co do ataku - Vucinić/Quag, Matri, Krasic/Quag - tak to widzę. Wątpię w to, że Conte jest aż tak głupi by wystawiać Mirko na lewej stronie pomocy, bezsens.

Obrazek
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 15:20

Marian. pisze:W mojej opinii jeżeli przyjdzię Vucinic to dla mnie jasnym staje się, że zagramy 4-3-3. Jakoś wątpię by Conte chciał posadzić na ławce kogoś z dwójki Marchisio/Vidal na ławce. W 4-3-3 będzie miejsce dla obu. Co do ataku - Vucinić/Quag, Matri, Krasic/Quag - tak to widzę. Wątpię w to, że Conte jest aż tak głupi by wystawiać Mirko na lewej stronie pomocy, bezsens.

wszystko fajnie wsystko ładnie, ale GDZIE TY MASZ DEL PIERO?
zapominacie w większości że takie vucinice i inne wynalazki nie dorastają do pięt Alexowi, nawet w jego wieku i obecnej formie.
Wg. mnie Vucinic jest zbędny - jedynie miejsce to lewa pomoc. Atak obsadzony i tyle.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 16:36

Ouh_yeah pisze:Lypsky, jeśli Vucinic to leszczyk to kim byli Matri i Quagliarella przed transferem do Juve?
Quagliarella to solidny zawodnik, którego już jakiś czas przed transferem widziałem u nas, natomiast Matri to niewiadoma, która zapowiadała się całkiem obiecująco. Vucinic to gamoń, nie jest o wiele lepszy od takiego Amauriego (tego z Palermo i początku u nas), a i wątpię byśmy go potrzebowali.
Regulus pisze:Przypomina się Martinez.
:ok:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 16:40

Lypsky pisze:
Ouh_yeah pisze:Lypsky, jeśli Vucinic to leszczyk to kim byli Matri i Quagliarella przed transferem do Juve?
Quagliarella to solidny zawodnik, którego już jakiś czas przed transferem widziałem u nas, natomiast Matri to niewiadoma, która zapowiadała się całkiem obiecująco. Vucinic to gamoń, nie jest o wiele lepszy od takiego Amauriego (tego z Palermo i początku u nas), a i wątpię byśmy go potrzebowali.
Święta racja!!! Może się powtórzę, ale dodam od siebie takie warzywne porównanie: nie potrzebuję pomidora, ale go kupuję, tracąc przy tym pieniądze. Pomidor leży, oddaje swój całkiem ładny zapach, ale w końcu pleśnieje i nie mam z niego praktycznie żadnego pożytku. Tak samo Vucinic. Przyjdzie, wywalimy 15 baniek, nie będzie zaniżał poziomu, nawet coś ustrzeli, ale ogólnie fajerwerków nie będzie, a pod dwóch latach spleśnieje... to znaczy stanie się nieprzydatny

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 16:46

Niewiem jak można porównywać FQ i Matriego do Vucinica? Jeśli chcielibyśmy zawodnika który będzie marnował setki zostawilibyśmy VI albo Amauriego!

15 milionów euro+3 miliony bonusów za 28 letniego napastnika a do tego kontrakt 3,5 rocznie. KAPITALNIE! :angry:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2011, 16:51

Porównanie Vucinicia do Martineza jest trochę nie na miejscu. Wystarczy spojrzeć na dotychczasowe osiągi tych piłkarzy. Już pominę fakt, że
Vucinic to pod względem umiejętności jeden z najlepszych cofniętych napastników w lidze, przez kilka ostatnich lat czołowy piłkarz Romy. Natomiast Martinez to jednosezonowiec z prowincjonalnej Catanii, którego wypromował jeden przypadkowy gol w meczu z interem.

Zablokowany