Mirko Vučinić
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
jesli juventus zastanawial sie nad kupnem bastosa za 15 i rossiego za 25 to jesli vucinic ma kosztowac 13 plus bonusy to jak villareal zgodzi sie na 25 mln za rossiego to jest to prawdopodobne, ale moim zdaniem villareal sie nie zgodzi na cene ponizej 30 mln
- deszczowy
- Juventino
Z tym, że Bastos to pomocnik/ skrzydłowy, a Mirko - secStriker/skrzydłowy, więc porównanie troche naciągane. Nie bardzo mi sie podoba ściąganie Vucinicia. Niby chłop w piłkę grać umie, ale... no nie wiem, po prostu jakoś mi się nie widzi.nazawszejuve pisze:Oby to były ploty, o niebo lepszy jest Bastos, nie wiem co Conte widzi w Vucinić'u...
- Raaja
- Juventino
JUVE (*)
Vucinic w Juve za 13mln i 3 mln bonusow, jesli beda bonusy od sukcesow czyli za 13 mln. Zarabial bedzie 3,5mln za sezon. Nie wiem czy smiac sie czy plakac, wiem tylko ze to jest koniec Juventusu.
Aguero potem Rossi teraz Wielki Mirko , dobrze ze on przyszedl bo tak to by nastepny byl Floro Flores.
Chcialem dolaczyc do JPC ale placic 180zl rocznie za to zeby ogladac jak ukochany klub, zajmuje 10 miejsce z geniuszem Mirko to ja podziekuje. Conte i Marotta odejdzcie.
Kto za rok trenerem ? Ravanelli ? A moze Nedved.
Vucinic w Juve za 13mln i 3 mln bonusow, jesli beda bonusy od sukcesow czyli za 13 mln. Zarabial bedzie 3,5mln za sezon. Nie wiem czy smiac sie czy plakac, wiem tylko ze to jest koniec Juventusu.
Aguero potem Rossi teraz Wielki Mirko , dobrze ze on przyszedl bo tak to by nastepny byl Floro Flores.
Chcialem dolaczyc do JPC ale placic 180zl rocznie za to zeby ogladac jak ukochany klub, zajmuje 10 miejsce z geniuszem Mirko to ja podziekuje. Conte i Marotta odejdzcie.
- jakku1
- Juventino
Nie spodziewalem sie tego transferu. Kompletnie. Ma on uzasadnienie tylko i wylacznie jesli bedziemy grali 433. Jesli to bedzie dalej 442 to... Zupelnie nie wiem, co o tym myslec. Nie lepiej byloby wydac pare groszy na lewoskrzydlowego i miec po prostu kompletny sklad? Eh...
Zreszta, jesli juz nawet przejdziemy na to 433, to szczerze mowiac, lepiej byloby po prostu sprowadzic za wszelka cene z powrotem Giovinco. Vucinic to pilkarz dobry i blyskotliwy, ale jednak uwazam, ze tej druzynie przydalaby sie rownowaga pomiedzy graczami doswiadczonymi, a mlodymi i glodnymi sukcesow. Na lewym skrzydle widzialbym bardziej Sebastiana, niz Mirko. Chociaz nie da sie ukryc, ze 13m + 3, to rozsadna kwota, za tego zawodnika.
To sie zaczyna nie trzymac jednak kupy, jesli mam byc szczery. Wszystko szlo dobrze do pewnego momentu. Vucinicia nie widze na lewym skrzydle w 424/442, wiec obysmy grali 433. Tak czy inaczej, i tak po prostu musimy kupic tego lewego pomocnika, bo jak cos nie wypali, to nawet nie bedzie alternatywy.
EDIT: Chyba jednak troche przesadzili na SoloJuve.
Zreszta, jesli juz nawet przejdziemy na to 433, to szczerze mowiac, lepiej byloby po prostu sprowadzic za wszelka cene z powrotem Giovinco. Vucinic to pilkarz dobry i blyskotliwy, ale jednak uwazam, ze tej druzynie przydalaby sie rownowaga pomiedzy graczami doswiadczonymi, a mlodymi i glodnymi sukcesow. Na lewym skrzydle widzialbym bardziej Sebastiana, niz Mirko. Chociaz nie da sie ukryc, ze 13m + 3, to rozsadna kwota, za tego zawodnika.
To sie zaczyna nie trzymac jednak kupy, jesli mam byc szczery. Wszystko szlo dobrze do pewnego momentu. Vucinicia nie widze na lewym skrzydle w 424/442, wiec obysmy grali 433. Tak czy inaczej, i tak po prostu musimy kupic tego lewego pomocnika, bo jak cos nie wypali, to nawet nie bedzie alternatywy.
EDIT: Chyba jednak troche przesadzili na SoloJuve.
To jeszcze nic w 100% pewnego.‘Three minutes to sell Vucinic’
Roma sporting director Walter Sabatini insists he could sell Juventus target Mirko Vucinic in just 240 seconds.
The Montenegro international wants to leave the Stadio Olimpico outfit and a move to Juve could now be on.
Juve’s attempts to net Giuseppe Rossi from Villarreal have stalled and it’s now claimed that Vucinic is their new target in attack.
“I need just three minutes to reach an agreement,” Sabatini stated. “That’s how long it took me to find a deal with Leonardo over the sale of Jeremy Menez to Paris SG.
“I’m a practical man and you don’t need to do that much talking to sell a player.
“Vucinic has clearly asked us to leave and we will satisfy his request.”
The former Lecce man, valued at just under €20m, is also being tracked by Manchester United and Arsenal.
- strong return
- Juventino
Jak mamy grać 4:3:3 z czterema środkowymi? Potrzebowalibyśmy jeszcze jednego ŚP, ale ogarniętego nie młodzika. Najlepiej-zastępcy dla Andrei. Tyle, że to znowu by to było klecenie czegoś na poczekaniu.
Raczej będziemy grać jednak 4:4:2.
Raczej będziemy grać jednak 4:4:2.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Loremaster
- Juventino
Jakie 4-3-3 :rotfl:
z Pirlo, Marchisio, Vidalem i Pazienza ? Bez typowego przecinaka, 4-3-3 miałoby sens z Melo/Sissoko + Vidalem, 4-3-3 miałoby sens gdyż Pirlo się świetnie w tej taktyce odnajduje ( a do 4-4-2 mam wątpliwości).
Ale do 4-3-3 aby grać tak cały sezon potrzeba min. 5-6 pomocników my mamy 4 i żadnego przecinaka, a i Conte gra wszystkie mecze 4-4-2, więc albo Vucinic jest szykowany na skrzydło ( idiotyzm, bo za taką kwotę można mieć Vargasa/Bastosa/Perottiego którzy są nominalnymi skrzydłowymi ) albo do ataku co byłoby wielkim zawodem.
A i tak np. taki Giovinco nie jest dużo gorszy a byłby za grosze
Coraz mniej mi się to podoba wszystko
z Pirlo, Marchisio, Vidalem i Pazienza ? Bez typowego przecinaka, 4-3-3 miałoby sens z Melo/Sissoko + Vidalem, 4-3-3 miałoby sens gdyż Pirlo się świetnie w tej taktyce odnajduje ( a do 4-4-2 mam wątpliwości).
Ale do 4-3-3 aby grać tak cały sezon potrzeba min. 5-6 pomocników my mamy 4 i żadnego przecinaka, a i Conte gra wszystkie mecze 4-4-2, więc albo Vucinic jest szykowany na skrzydło ( idiotyzm, bo za taką kwotę można mieć Vargasa/Bastosa/Perottiego którzy są nominalnymi skrzydłowymi ) albo do ataku co byłoby wielkim zawodem.
A i tak np. taki Giovinco nie jest dużo gorszy a byłby za grosze

Coraz mniej mi się to podoba wszystko
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie będziemy grali 4-3-3. Będziemy grali 4-4-2 z wyżej ustawionymi skrzydłowymi i lewym będzie prawdopodobnie Mirko.
Chryste Panie... jak to się nie sprawdzi to Conte skończy gorzej niż Ferrara.
- Loremaster
- Juventino
A z atakiem Matri/Qugliarella, Pirlo w formacji w jakiej nigdy za świetnie nie grał i bez zmiennika, brakiem typowego przecinaka i z dziurwaym środkiem obrony to się może nie sprawdzić
- Peter
- Juventino
Dla mnie to w ogóle znowu robimy jakieś eksperymenty. Trener znowu niedoświadczony, jak dla mnie słaby, jakbyśmy niedawno nie przechodzili tego samego. Do tego przeciętne transfery i powtórka z poprzednich sezonów gwarantowana.Ouh_yeah pisze:Nie będziemy grali 4-3-3. Będziemy grali 4-4-2 z wyżej ustawionymi skrzydłowymi i lewym będzie prawdopodobnie Mirko.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- jakku1
- Juventino
Oj, nic nie wiadomo
To sa czyste spekulacje jak na razie. Chociaz faktycznie Conte od poczatku mowi o 424/442. No i faktycznie pewnie taka taktyka bedziemy grac. Jednak w tym kontekscie kompletnie nie rozumiem transferu Vucinicia (jesli taki sie dokona). Ten zawodnik pasuje jedynie do 443, albo do ataku w 442. A nawet grywal na szpicy w 451 (poprawcie mnie, jesli sie myle).
Lepiej kupic "normalnego" lewego pomocnika. A nie kombinowac jak kon pod gore.
@Up
Transfery to jak na razie byly wlasnie dobre (Vidal, Pirlo, Ziegler, Lichtsteiner). Teraz sie zaczynaja jakies cuda dopiero.

Lepiej kupic "normalnego" lewego pomocnika. A nie kombinowac jak kon pod gore.
@Up
Transfery to jak na razie byly wlasnie dobre (Vidal, Pirlo, Ziegler, Lichtsteiner). Teraz sie zaczynaja jakies cuda dopiero.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2011, 13:04 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bandiera_Rossa
Hahahahaha bez kitu, coraz lepiej się tutaj dzieje, a mam wrażenie że niektórym bardzo się nudzi w wakacje i nie mają nic lepszego do roboty od odświeżania transfermarkt.Raaja pisze:JUVE (*)
- deszczowy
- Juventino
Słuchajcie, panowie, ja wiem, że Vucinić trochę się rozminął z naszymi oczekiwaniami (o ile faktem się stanie jego przyjście), ale może nei skreślajmy go tak a conto, co? Jakiś minimalny kredyt zaufania mu dajmy?
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Nie pozostaje nam nic innego jak dać mu ten kredyt zaufania. Czasami zmiana otoczenia pomaga w odnalezieniu formy. Oby tylko był szykowany na cofniętego i przyszedł jeszcze jakiś skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia...
- Bandiera_Rossa
Nie, nie dawajmy, przecież MIAŁ BYĆ AGUŁERO, Marotta obiecał, byliśmy dogadani z zawodnikiem!!!111jedendeszczowy pisze:Słuchajcie, panowie, ja wiem, że Vucinić trochę się rozminął z naszymi oczekiwaniami (o ile faktem się stanie jego przyjście), ale może nei skreślajmy go tak a conto, co? Jakiś minimalny kredyt zaufania mu dajmy?
Smutne to jest, że wszyscy tak bezkrytycznie wierzą we wszystkie doniesienia prasowe i w to, że z powodu nie przyjścia Aguero/Rossiego klub niechybnie spadnie do Serie B.
Prawda jest taka, że Juventus dokonał naprawdę poważnych wzmocnień.