Sparing (23.07): JUVENTUS 1-2 Sporting
- Zawidowianin
- Juventino
Z tego co czytałem to jest to 4 sparing Sportingu, więc są dalej w przygotowaniach, bo nawet nie wiem jak nazwac te nasze gierki z amatorami. Gra rzeczywiście bardzo słaba i przede wszystkim nie mogę rozumiec czemu Pirlo gra tak daleko od obrony, gdzie powinien się cofac i brac od nich te piłki a nie Chiellini i Barzagli zmuszeni są bezpośrednio podawac do napastników przez pół boiska.
NA RAZIE nie ma się co specjalnie łamac, bo pewnie nasi są w takim okresie przygotowawczym, gdzie dużo pracują siłowo i nogi mają ciężkie jak kamienie.
Nie podoba mi się natomiast to, że znów za Conte tracimy gola ze stałego fragmentu. Przynajmniej po takim spotkaniu nie będzie wymówki, że nie trzeba kupic sensownego lewego pomocnika. Zdecydowanie trzeba
NA RAZIE nie ma się co specjalnie łamac, bo pewnie nasi są w takim okresie przygotowawczym, gdzie dużo pracują siłowo i nogi mają ciężkie jak kamienie.
Nie podoba mi się natomiast to, że znów za Conte tracimy gola ze stałego fragmentu. Przynajmniej po takim spotkaniu nie będzie wymówki, że nie trzeba kupic sensownego lewego pomocnika. Zdecydowanie trzeba

onliforpipul
- kosciu88
- Juventino
Juz chyba wszystko powiedziane co zle i kto jak gra, ale mam nadzieje ze to zle dobrego poczatki 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- klama 10
- Juventino
Krasic niech lepiej zejdzie, bo aż szkoda mi na niego patrzeć jak nie potrafi zrobić żadnego zwodu dającego efekt (oprócz wypuszczenie piłki na 20m przed siebie i jazda xD) Pepe na boisko !
btw. podobała mi się nasza gra do 7 min. Krótkie podania, gra z pierwszej piłki. Może co z tego będzie
btw. podobała mi się nasza gra do 7 min. Krótkie podania, gra z pierwszej piłki. Może co z tego będzie

- Marian.
- Juventino
Gramy kiszke totalną, to prawda. Naszym nie chce się biegać. Obrońca mając piłkę robi długi przerzut na Krasicia lub na Matriego, lub podaje do Pirlo, który robi to samo co obrońcy długa piła. Krasic przebiegnie 10 metrów i piłka do tyłu - i tak w kółko.
Mimo wszystko nie siałbym paniki. Conte musi sobie uświadomić, że jeżeli chce grać 4-4-2 to MUSI pierw pozyskać lewoskrzydłowego. Gra z Marchisio na lewej nie ma sensu. Moim zdaniem Antonio powinien ustawić naszych na 2 połowę systemem 4-3-3 z Krasiciem, Matrim i Quagiem w ataku. ponieważ grając 4-4-2 jest ogromna luka w środku pola. Pirlo nie biega, a Pazienza jest cienki.
Czekam na 2 połowe z najdzieją na lepszą gre.
Mimo wszystko nie siałbym paniki. Conte musi sobie uświadomić, że jeżeli chce grać 4-4-2 to MUSI pierw pozyskać lewoskrzydłowego. Gra z Marchisio na lewej nie ma sensu. Moim zdaniem Antonio powinien ustawić naszych na 2 połowę systemem 4-3-3 z Krasiciem, Matrim i Quagiem w ataku. ponieważ grając 4-4-2 jest ogromna luka w środku pola. Pirlo nie biega, a Pazienza jest cienki.
Czekam na 2 połowe z najdzieją na lepszą gre.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 02:08 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

- Łukasz
- Juventino
A najlepiej by było sprzedać Marchisio, żeby już nikogo nie kusiło... No chyba że jednak planujemy 4-3-3, ale nic na to nie wskazuje.Zawidowianin pisze:Przynajmniej po takim spotkaniu nie będzie wymówki, że nie trzeba kupic sensownego lewego pomocnika. Zdecydowanie trzeba
Marian. pisze:Moim zdaniem Antonio powinien ustawić naszych na 2 połowę systemem 4-3-3 z Krasiciem, Matrim i Quagiem w ataku. ponieważ grając 4-4-2 jest ogromna luka w środku pola. Pirlo nie biega, a Pazienza jest cienki.

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
I nie pitolcie mi tu, ze "to tylko towarzyski". Dla Sportingu to taki sam mecz.
Generalnie FaQu i Matri w przodzie... to se ne da.
W srodku nie ma kto bronic, Pazienza sam nie ogarnia. Wjezdzaja w nas jak cieply nożżż w cieple maslo.
Obrona? Jaka obrona...
Rzygac mi sie chce tym gownem.
Generalnie FaQu i Matri w przodzie... to se ne da.
W srodku nie ma kto bronic, Pazienza sam nie ogarnia. Wjezdzaja w nas jak cieply nożżż w cieple maslo.
Obrona? Jaka obrona...
Rzygac mi sie chce tym gownem.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 02:35 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Brutalo
- Juventino
Wkurza mnie trochę Alex, non stop się kłóci a nic nie daje. Oby to był tylko wyjątek...
Pierwszy garnitur znacznie lepiej, drugiemu zostało 20 minut. De Silvestri mi się podoba. Mógłby się rozegrać. Porównanie Go z Malaką za 12 MILIONÓW EURO jest smutne przez wgląd na wartość. Kładę się po jestem zmęczony.
Pozdrawiam WAS wszystkich Juvetninii. Pamiętajcie, dumni po zwycięstwie, wierni po porażce :!: . To tylko pre-season. Vidal+Rossi+Vargas+środkowy obrońca da nam poziom.
Pierwszy garnitur znacznie lepiej, drugiemu zostało 20 minut. De Silvestri mi się podoba. Mógłby się rozegrać. Porównanie Go z Malaką za 12 MILIONÓW EURO jest smutne przez wgląd na wartość. Kładę się po jestem zmęczony.
Pozdrawiam WAS wszystkich Juvetninii. Pamiętajcie, dumni po zwycięstwie, wierni po porażce :!: . To tylko pre-season. Vidal+Rossi+Vargas+środkowy obrońca da nam poziom.
- Molek big fun juve
- Juventino
Martinez.Łukasz pisze:Ktoś się orientuje, kto zagrał taką fajną piłę do De Silvestro w 68. minucie?
Co do gola, niestety Alex co raz wolniejszy ;/ 3 metry przed obrońcą , który w 1,5 sek go dognił

Edit:
Nie podoba mi się , że konto na siłę robi z kogoś lewoskrzydłowego

A co do De Silvestro, z tego co widzę , jest bardziej przebojowy od Milosa

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Gathafi
- Juventino
Ursus ma asyste przy golu Alex'a i jeszcze jedno fajne zagranie do Toniego, calkiem niezle moze ten sezon bedzie dla niego udanyMolek big fun juve pisze:Martinez.Łukasz pisze:Ktoś się orientuje, kto zagrał taką fajną piłę do De Silvestro w 68. minucie?

- Łukasz
- Juventino
Martineza asystował chyba przy golu Alexa, ale tamto podanie do naszego młodzika poszło z lewego środka pola... Martinez raczej nie powinien tam przebywać.Molek big fun juve pisze:Martinez.Łukasz pisze:Ktoś się orientuje, kto zagrał taką fajną piłę do De Silvestro w 68. minucie?
Raczej prawoskrzydłowym - prawym napastnikiem, bo z tego co mi się wydaje jest lewonożny. Swoją drogą - całkiem przebojowy grajek. Szybki jest i technicznie nie najgorszy.Molek big fun juve pisze:De Silvestro jest prawym pomocnikiem
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Conte chyba sam jest zaskoczony tym co widzi. Ciekawe czy teraz odważy się powiedzieć ze ma najlepszych piłkarzy na świecie.