Sparing (23.07): JUVENTUS 1-2 Sporting
- Molek big fun juve
- Juventino
Hehehe tak jak myślałem
Ledwo się sezon zaczyna a ja już mam dość
Nowi zawodnicy+nowy trener a gra nie różni się niczym w porównaniu z tą co nam przedstawiło Juve Del Neriego. Sposób na Juve? Gra pressingiem. Tak było sezon temu i jak narazie tak jest i będzie dalej. Czy do kurki nędzy , to nie my możemy grać pressingiem? Zaraz usłyszę , że to nie nasz styl , ale z Interem jakoś graliśmy i wygraliśmy w pięknym stylu.
Edit: Oglądając tą połowę mam wrażenie jakbym oglądał Juve-Bardonecchia , z tym ,że to my jesteśmy Bardonecchią
Edit 2: Im szybciej zwolnimy Conte tym lepiej dla nas, jeżeli mamy fundusze na dobrych zawodników to znajdą się także na dobrego trenera. Na siłę , tanim kosztem poszukujemy Guardiolę , który i tak zastał zbudowaną drużynę

Edit: Oglądając tą połowę mam wrażenie jakbym oglądał Juve-Bardonecchia , z tym ,że to my jesteśmy Bardonecchią

Edit 2: Im szybciej zwolnimy Conte tym lepiej dla nas, jeżeli mamy fundusze na dobrych zawodników to znajdą się także na dobrego trenera. Na siłę , tanim kosztem poszukujemy Guardiolę , który i tak zastał zbudowaną drużynę

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 01:45 przez Molek big fun juve, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Jak patrzę na Pazienzę, to tęsknie za Melo... Całe szczęście, że przyszedł za darmo. Rzut rożny z 38 minuty niech będzie podsumowaniem naszej gry w I połowie.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 01:45 przez ReinerJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
- strong return
- Juventino
Przynajnajmniej dzięki całkowitemu nie stosowaniu pressingu, zostawianiu dziur między formacjami, gramy wbrew pogłoskom zupełnie odwrotnie niż Barca. Grunt, że nie ma eksperymentów.
Nasi ewidentnie myślą o gołych d... .Czas zacząć stwarzać, chociaż pozory, bo to nie uchodzi, tak się dać zdominować. Tym bardziej, że Sporting Domingosa jest chyba na podobnym etapie przygotowań.

Nasi ewidentnie myślą o gołych d... .Czas zacząć stwarzać, chociaż pozory, bo to nie uchodzi, tak się dać zdominować. Tym bardziej, że Sporting Domingosa jest chyba na podobnym etapie przygotowań.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 01:56 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Molek big fun juve
- Juventino
42 minuta, mina Conte bezcenna :lol: I to jest nasz treneiro :rotfl:

- Kamil_on
- Juventino
Nie dostrzegam żadnych pozytywnych aspektów naszej gry. Ale cóż, ocenimy po sezonie.
Co zrobił
Musiały mi powieki opaść 
Molek big fun juve pisze:42 minuta, mina Conte bezcenna :lol: I to jest nasz treneiro :rotfl:
Co zrobił

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 01:55 przez Kamil_on, łącznie zmieniany 1 raz.
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Kuben
- Juventino
Z takim stylem gry jaki prezentowaliśmy w pierwszej połowie mielibyśmy problemy nawet z Jagiellonią...
Sporting gra agresywnie, konsekwentnie i niewyobrażalnie szybko się wraca.
Idę spać, szkoda snu na tą kpinę :roll:
Szacun dla wytrwałych!
Sporting gra agresywnie, konsekwentnie i niewyobrażalnie szybko się wraca.
Idę spać, szkoda snu na tą kpinę :roll:
Szacun dla wytrwałych!
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Piasek76
- Juventino
No cóż, Sporting w tym okienku transferowym zebrał dobrą kapelę, co widać po 3 jak na razie rozegranych sparingach... z Telstarem 3-0, z Presikhaaf 8-0, z Ankaragucu 3-0. Mimo, iż to tylko sparing i mecz się jeszcze nie skończył, to w tej I-szej połowie nie mieliście nic do powiedzenia... Czekamy na II połowę, powodzenia!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zacznę od powiedzenia, że to tylko mecz towarzyski. Niektórym wystarczyły wysokie zwycięstwa z nawet nie ogórkami, żeby zamydlić sobie oczy. Juventus nie gra jeszcze tego czego byśmy chcieli, wygląda to póki co źle, momentami nawet bardzo, ale jak mawiał Jacek: "Staramy się".
W ofensywie mieliśmy dwa strzały Krasicia, ale niestety nie były rewelacyjne, jedno ciekawe dośrodkowanie w pole karne i kilka mniejszych okazji, które trudno nazywać okazjami. W pomocy to widzę tylko Pirlo i Krasicia, Pazienza jest i widać było jak wspaniałym i wartym nawet przyjścia za darmo zawodnikiem jest przy bramce na 0:2. Marchiso tradycyjnie... niewidoczny. Kupmy lewoskrzydłowego, bo mnie szlag trafi! Obrona średnio, ale oni dostali ode mnie spory kredyt zaufania. Pierwszą bramkę zawalił Buffon przez swoje niezdecydowanie przy wychodzeniu do piłki przy rzucie rożnym.
Tyle ode mnie.
W ofensywie mieliśmy dwa strzały Krasicia, ale niestety nie były rewelacyjne, jedno ciekawe dośrodkowanie w pole karne i kilka mniejszych okazji, które trudno nazywać okazjami. W pomocy to widzę tylko Pirlo i Krasicia, Pazienza jest i widać było jak wspaniałym i wartym nawet przyjścia za darmo zawodnikiem jest przy bramce na 0:2. Marchiso tradycyjnie... niewidoczny. Kupmy lewoskrzydłowego, bo mnie szlag trafi! Obrona średnio, ale oni dostali ode mnie spory kredyt zaufania. Pierwszą bramkę zawalił Buffon przez swoje niezdecydowanie przy wychodzeniu do piłki przy rzucie rożnym.
Tyle ode mnie.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
gramy narazie zbyt szeroko.. Juventus rozstawił się po skrzydłach i liczy na krasicia.. pirlo musi grac pilke tylko do boku bądź długo.. Juve powinno bardziej ścisnąć formacje.. ale cos jest nie tak..conte preferuje inny styl rozgrywania piłki..
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 02:02 przez Wicior, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Oglądałem dość pobieżnie, ale moim zdaniem najwięcej można zarzucić linii pomocy, która oddaje inicjatywę. Sporting wchodzi w nas jak w masło. Poza tym - Krasić biega, ale brak mu ostatniego podania (Licht mu jakoś nie pomaga...), a po drugiej stronie wsparcia nie ma, bo zamiast skrzydłowego jest Marchisio...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Obraz nędzy i rozpaczy. Nawet nie chodzi o to, że straciliśmy te 2 bramki, których tak gwoli ścisłości mogliśmy spokojnie uniknąć. Chodzi głównie o podejście do gry i brak jakichkolwiek pozytywnych przesłanek. Jesteśmy rzadko przy piłce, tracimy głowę, mnóstwo niedokładnych podań (pomijając Pirlo, który kilkukrotnie zagrał wręcz idealnie), brak pomysłu na grę. Słowem - błędy przeszłości. Ja tego serca na boisku nie widzę, o którym tak ochoczo w ostatnich dniach mówił Conte.
Pod koniec pierwszej połowy nasza gra zaczęła się delikatnie ożywiać, ale nic konkretnego z tego nie wynikło.
Mimo wszystko nie porównywałbym obecnej sytuacji Juventusu do tej Sportingu. Inny etap budowy drużyny.
Te koszulki są paskudne, będziemy dzięki nim pośmiewiskiem zbliżającego się sezonu. W trakcie spotkania wyglądają jeszcze gorzej niż na prezentacji, abstrahując nawet od słabej jakości przekazu tego spotkania. Bez kitu Red Light District.
Pod koniec pierwszej połowy nasza gra zaczęła się delikatnie ożywiać, ale nic konkretnego z tego nie wynikło.
Mimo wszystko nie porównywałbym obecnej sytuacji Juventusu do tej Sportingu. Inny etap budowy drużyny.
Te koszulki są paskudne, będziemy dzięki nim pośmiewiskiem zbliżającego się sezonu. W trakcie spotkania wyglądają jeszcze gorzej niż na prezentacji, abstrahując nawet od słabej jakości przekazu tego spotkania. Bez kitu Red Light District.
- Molek big fun juve
- Juventino
Nie dość , że strzelił zrezygnową minę to jeszcze wyglądało jakbby strzelił focha i się odwrócił w kierunku ławki rezerwowych nie patrząc na dalszy ciąg akcji SportinguKamil_on pisze:Nie dostrzegam żadnych pozytywnych aspektów naszej gry. Ale cóż, ocenimy po sezonie.
Molek big fun juve pisze:42 minuta, mina Conte bezcenna :lol: I to jest nasz treneiro :rotfl:
Co zrobiłMusiały mi powieki opaść