Serie A: Mercato 2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2011, 10:35

Ouh_yeah pisze:
francois pisze:Roma buduje naprawdę groźną drużynę :doh:
E tam. Za takie transfery to u Nas Marotta by zawisł. I to nie za szyję.
Ja z transferów Kameniego, Kjaera, Lameli czy Bojana na pewno bardzo bym się ucieszył.

Taki Bojan bardziej pasuje mi do 4-2-4 niż Bastos, Vargas czy Perotti :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2011, 11:09

francois pisze: Taki Bojan bardziej pasuje mi do 4-2-4 niż Bastos, Vargas czy Perotti :whistle:
Może i tak, ale na cofniętego napastnika
;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 14:45

Roma potwierdziła oficjalnie pierwszy transfer. Jose Angel Valdes ze Sportingu Gijon. Rozumiem, że ten transfer to pomysł Luisa Enrique. Dla mnie to całkowity noname.

Łukasz pisze:Sprzedaż Sneijdera to byłaby komedia. Bez Holendra, za to z Gasperinim na ławce i jego 3-5-8 to ten klub by daleko zaszedł.
:D
3-4-3. Oglądałem pierwsza połowę niedawnego sparingu Interu z jakimiś ogórkami, bo chciałem zobaczyć co potrafi ten ich nowy Argentyńczyk. Sneijder grał obok Stankovicia na środku pomocy. Jako skrzydłowy napastnik Alvarez z Pandevem, a Etoo na szpicy. Wesley początkowo był zagubiony, grając bardzo głęboko, ale po kilkunastu minutach zaczął łapać o co chodzi i rzucał fajne piłki. Wiadomo, że to tylko sparing z ogórkami, ale pewnie Gasperini tam będzie widział dla niego miejsce. A Alvarez bardzo przeciętne 45 minut - nieudane dryblingi, złe podania. Czytałem gdzieś, że w 2 połowie grał koncertowo. Jestem ciekawy tego co potrafi, więc pewnie skuszę się jeszcze niebawem na jakiś sparing Interu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 15:12

francois pisze:
Ouh_yeah pisze:
francois pisze:Roma buduje naprawdę groźną drużynę :doh:
E tam. Za takie transfery to u Nas Marotta by zawisł. I to nie za szyję.
Ja z transferów Kameniego, Kjaera, Lameli czy Bojana na pewno bardzo bym się ucieszył.

Taki Bojan bardziej pasuje mi do 4-2-4 niż Bastos, Vargas czy Perotti :whistle:
Kjaera nie chcialbym nawet za darmo, bo mamy Bonucciego i Barzagliego, ktorzy sa po prostu lepsi. Byly gracz Palermo jest okrutnie przereklamowany i Wolfsburg niezle wtopil kase. Chociaz kto wie, moze sie jeszcze rozegra.

Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 15:14

jakku1 pisze:Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.
A Kameni to nie czasem bramkarz? Z Espanyolu czy skądś tam.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 15:20

Castiel pisze:
jakku1 pisze:Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.
Oczywiście, że tak. Co więcej, ciocia Wiki mówi, że kiedyś był w Juve :shock:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 16:22

Rany ; / Przejezyczylem sie. Eh.

Oczywiscie, Kameni to bramkarz :D

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 16:57

De Rossi pisze:Roma potwierdziła oficjalnie pierwszy transfer. Jose Angel Valdes ze Sportingu Gijon. Rozumiem, że ten transfer to pomysł Luisa Enrique. Dla mnie to całkowity noname.
Chyba zaczyna się hiszpańska era w Romie :whistle:
Zobaczymy co z tego będzie...
Nigdy nie widziałem Jose Angela na żywo w akcji, ale w FM-ie jest gwiazdą :prochno:
deszczowy pisze:
Castiel pisze:
Takie rzeczy to tylko na polskiej Wikipedii. Ani na hiszpańskiej, ani na włoskiej, ani na francuskiej, ani na angielskiej, ani na żadnej innej nie ma o tym ani słowa :whistle:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Tharp

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 17:13

deszczowy pisze:
Castiel pisze:
Lol, ze musiales sprawdzic na wiki zeby sie upewnic ;p
No tak, bo cala twoja footballowa wiedza opiera sie na polskiej wikipedii, zapomnialem.
Nic dziwnego ze tak swojego czasu cisnales po Quagliarelli czy Matrim, przeciez nic o nich tam nich tam prawie nie ma!

Jak sprzedadza snajdera, to przewiduje koniec ery interu. zaneti to nie to co kiedys, kambjaso, eto, majkon, lusjo, samuel - wszyscy siegneli wieku w ktorym sie powoli i nieublaganie gasnie, a ichni zarzad zamiast sprowadzic kogos z jajami, to kupuje jakichs 25-26 letnich bezimiennikow, jednoczesnie sprzedajac swojego najlepszego (majac na mysli umiejetnosc/wiek) gracza.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2011, 10:24

Dobry ruch... Bologny - sprowadzili Roberta Acquafrescę :bravo:
http://www.eurofutbol.pl/news/306663-Bo ... quafresce/
Swego czasu ponoć się nim interesowaliśmy. Chłopak ma duży potencjał, ale na razie jeszcze go nie wykorzystuje w pełni :/
Coś czuję, że jeszcze kiedyś zagra w polskiej reprezentacji :-D

Jeśli chodzi o tę klasyfikację to zdziwiła mnie jedna rzecz - obecność Bojana:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=19471
Na pewno będzie to dobry transfer Romy, ale z tego co wiem to obecnie Bojan ciągle jest zawodnikiem Barcy i przebywana obozie razem z Barceloną :think:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 10:10

Najprawdopodobniej będzie kolejny Polak w Serie A:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... zytajdalej
O transferze Borysiuka mówiło się od dawna, ale sprawa przycichła. A teraz będzie grał w Lidze Mistrzów :prochno:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 11:18

Oby nie skończyło się jak z Glikiem rok temu. On za to w Palermo grał tylko w Lidze Europejskiej, Serie A powąchał tylko w zdegradowanym Bari.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 12:48

francois pisze:Na pewno będzie to dobry transfer Romy, ale z tego co wiem to obecnie Bojan ciągle jest zawodnikiem Barcy i przebywana obozie razem z Barceloną :think:
Bojan dzisiaj został oficjalnie potwierdzony, a wczoraj do Rzymu przyleciał Heinze.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:14

Deal Bojana jest dziwny :D Roma płaci 12 mln €, a Barca po 2 latach odkupuje go za 13 mln €. Jeżeli Roma nie będzie chciała się zgodzić na to, będzie musiała wyłożyć 40 mln €. Czyli krótko mówiąc, jest to wypożyczenie, za które płaci... Barcelona.
blaugrana.pl pisze:FC Barcelona oficjalnie potwierdziła transfer Bojana Krkicia do AS Romy. Włoski klub zapłaci za piłkarza 12 milionów euro. W porozumieniu zawarta została klauzula odkupienia za 13 milionów euro po sezonie 2012/13, do której Barça jest zobligowana.

AS Roma może zablokować opcję odkupienia, ale wówczas transfer wyniósłby ją aż 40 milionów euro.

O godz. 13:30 Bojan pożegna się z Barceloną na konferencji prasowej na Camp Nou
.
Troche wyjasnia ten komć kibica Barcy:
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> deal, ale niektórzy tego chyba nie widzą.
Przez 2 lata będzie grał u Lucho, po czym będziemy go mogli zabrać. Cena zablokowania jest bardzo zaporowa! 40 mln euro! Ludzie, ja #####.
Toż za 2 lata pewnie na rynku transferowym będzie następny Sanchez bądź inny gracz z którym wiązać się będą ogromne: nadzieje, pieniądze i skok jakościowy.
Zatem jeśli nawet nam zablokują transfer Bozi to mamy hajs na tą perłę, póki co no-name.

Natomiast półserb to ogromny cule jak zawsze wspominał, więc wróci do nas.
Myślicie, że zablokują transfer jeśli Bojan będzie płakał przez całe wakacje, że chce do BCN?

No i na koniec, tak szczerze. Myślicie, że Bojan rozwinie się tak, by Roma była wstanie za niego dać 40 mln euro? Toż to się wiążę po primo z ogromnymi sukcesami Bojana, a po secundo ogromnymi sukcesami samej romy, bo przeciez skądeś te pieniądze muszą wziąć.
Dodatkowo Barca będzie przez 2 lata zwolniona z płacenia wynagrodzenia, które wynosi pewnie więcej niż 500 tys &#8364; sezon, więc na przestrzeni 2 lat wyjdzie na plus, a raczej nie straci. Nawet sprytne.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:38

kibic barcy pisze:Cena zablokowania jest bardzo zaporowa! 40 mln euro!
W oficjalnym komunikacie jest napisane, że "w przypadku zablokowania koszt transakcji dla Romy wzrośnie do 40 mln" czyli Rzymianie będą musieli do wcześniej wydanych 12 dołożyć 28.

Tak czy siak to kiepski interes dla Romy. Nie wiem co musiałby wyczyniać Bojan, żeby znaleźli na niego kolejnych 28 baniek a poza tym on sam raczej nie będzie chciał odpuścić dalszej kariery w Barcelonie.

ODPOWIEDZ