Serie A: Mercato 2011
- francois
- Juventino
Ja z transferów Kameniego, Kjaera, Lameli czy Bojana na pewno bardzo bym się ucieszył.Ouh_yeah pisze:E tam. Za takie transfery to u Nas Marotta by zawisł. I to nie za szyję.francois pisze:Roma buduje naprawdę groźną drużynę :doh:
Taki Bojan bardziej pasuje mi do 4-2-4 niż Bastos, Vargas czy Perotti

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Łukasz
- Juventino
Może i tak, ale na cofniętego napastnikafrancois pisze: Taki Bojan bardziej pasuje mi do 4-2-4 niż Bastos, Vargas czy Perotti

- De Rossi
- Juventino
Roma potwierdziła oficjalnie pierwszy transfer. Jose Angel Valdes ze Sportingu Gijon. Rozumiem, że ten transfer to pomysł Luisa Enrique. Dla mnie to całkowity noname.
3-4-3. Oglądałem pierwsza połowę niedawnego sparingu Interu z jakimiś ogórkami, bo chciałem zobaczyć co potrafi ten ich nowy Argentyńczyk. Sneijder grał obok Stankovicia na środku pomocy. Jako skrzydłowy napastnik Alvarez z Pandevem, a Etoo na szpicy. Wesley początkowo był zagubiony, grając bardzo głęboko, ale po kilkunastu minutach zaczął łapać o co chodzi i rzucał fajne piłki. Wiadomo, że to tylko sparing z ogórkami, ale pewnie Gasperini tam będzie widział dla niego miejsce. A Alvarez bardzo przeciętne 45 minut - nieudane dryblingi, złe podania. Czytałem gdzieś, że w 2 połowie grał koncertowo. Jestem ciekawy tego co potrafi, więc pewnie skuszę się jeszcze niebawem na jakiś sparing Interu.Łukasz pisze:Sprzedaż Sneijdera to byłaby komedia. Bez Holendra, za to z Gasperinim na ławce i jego 3-5-8 to ten klub by daleko zaszedł.
- jakku1
- Juventino
Kjaera nie chcialbym nawet za darmo, bo mamy Bonucciego i Barzagliego, ktorzy sa po prostu lepsi. Byly gracz Palermo jest okrutnie przereklamowany i Wolfsburg niezle wtopil kase. Chociaz kto wie, moze sie jeszcze rozegra.francois pisze:Ja z transferów Kameniego, Kjaera, Lameli czy Bojana na pewno bardzo bym się ucieszył.Ouh_yeah pisze:E tam. Za takie transfery to u Nas Marotta by zawisł. I to nie za szyję.francois pisze:Roma buduje naprawdę groźną drużynę :doh:
Taki Bojan bardziej pasuje mi do 4-2-4 niż Bastos, Vargas czy Perotti
Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.
- Castiel
- Juventino
A Kameni to nie czasem bramkarz? Z Espanyolu czy skądś tam.jakku1 pisze:Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.
- deszczowy
- Juventino
Oczywiście, że tak. Co więcej, ciocia Wiki mówi, że kiedyś był w Juve :shock:Castiel pisze:A Kameni to nie czasem bramkarz? Z Espanyolu czy skądś tam.jakku1 pisze:Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.
- francois
- Juventino
Chyba zaczyna się hiszpańska era w RomieDe Rossi pisze:Roma potwierdziła oficjalnie pierwszy transfer. Jose Angel Valdes ze Sportingu Gijon. Rozumiem, że ten transfer to pomysł Luisa Enrique. Dla mnie to całkowity noname.

Zobaczymy co z tego będzie...
Nigdy nie widziałem Jose Angela na żywo w akcji, ale w FM-ie jest gwiazdą

Takie rzeczy to tylko na polskiej Wikipedii. Ani na hiszpańskiej, ani na włoskiej, ani na francuskiej, ani na angielskiej, ani na żadnej innej nie ma o tym ani słowadeszczowy pisze:Oczywiście, że tak. Co więcej, ciocia Wiki mówi, że kiedyś był w Juve :shock:Castiel pisze:A Kameni to nie czasem bramkarz? Z Espanyolu czy skądś tam.jakku1 pisze:Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Tharp
Lol, ze musiales sprawdzic na wiki zeby sie upewnic ;pdeszczowy pisze:Oczywiście, że tak. Co więcej, ciocia Wiki mówi, że kiedyś był w Juve :shock:Castiel pisze:A Kameni to nie czasem bramkarz? Z Espanyolu czy skądś tam.jakku1 pisze:Bojan takze szalu nie robi, gdyby Marotta sciagnal Kameniego to i tak kazdy by go rozpatrywal w kategoriach 4 obroncy. Zal troche faktycznie Lameli, bo ten chlopak ma potencjal i moze byc strzalem w 10. No ale, nie mozna wykupic wszystkich pilkarzy na swiecie. W tym specjalizuje sie Real.
No tak, bo cala twoja footballowa wiedza opiera sie na polskiej wikipedii, zapomnialem.
Nic dziwnego ze tak swojego czasu cisnales po Quagliarelli czy Matrim, przeciez nic o nich tam nich tam prawie nie ma!
Jak sprzedadza snajdera, to przewiduje koniec ery interu. zaneti to nie to co kiedys, kambjaso, eto, majkon, lusjo, samuel - wszyscy siegneli wieku w ktorym sie powoli i nieublaganie gasnie, a ichni zarzad zamiast sprowadzic kogos z jajami, to kupuje jakichs 25-26 letnich bezimiennikow, jednoczesnie sprzedajac swojego najlepszego (majac na mysli umiejetnosc/wiek) gracza.
- francois
- Juventino
Dobry ruch... Bologny - sprowadzili Roberta Acquafrescę
http://www.eurofutbol.pl/news/306663-Bo ... quafresce/
Swego czasu ponoć się nim interesowaliśmy. Chłopak ma duży potencjał, ale na razie jeszcze go nie wykorzystuje w pełni
Coś czuję, że jeszcze kiedyś zagra w polskiej reprezentacji :-D
Jeśli chodzi o tę klasyfikację to zdziwiła mnie jedna rzecz - obecność Bojana:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=19471
Na pewno będzie to dobry transfer Romy, ale z tego co wiem to obecnie Bojan ciągle jest zawodnikiem Barcy i przebywana obozie razem z Barceloną

http://www.eurofutbol.pl/news/306663-Bo ... quafresce/
Swego czasu ponoć się nim interesowaliśmy. Chłopak ma duży potencjał, ale na razie jeszcze go nie wykorzystuje w pełni

Coś czuję, że jeszcze kiedyś zagra w polskiej reprezentacji :-D
Jeśli chodzi o tę klasyfikację to zdziwiła mnie jedna rzecz - obecność Bojana:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=19471
Na pewno będzie to dobry transfer Romy, ale z tego co wiem to obecnie Bojan ciągle jest zawodnikiem Barcy i przebywana obozie razem z Barceloną

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- francois
- Juventino
Najprawdopodobniej będzie kolejny Polak w Serie A:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... zytajdalej
O transferze Borysiuka mówiło się od dawna, ale sprawa przycichła. A teraz będzie grał w Lidze Mistrzów
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... zytajdalej
O transferze Borysiuka mówiło się od dawna, ale sprawa przycichła. A teraz będzie grał w Lidze Mistrzów

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- De Rossi
- Juventino
Bojan dzisiaj został oficjalnie potwierdzony, a wczoraj do Rzymu przyleciał Heinze.francois pisze:Na pewno będzie to dobry transfer Romy, ale z tego co wiem to obecnie Bojan ciągle jest zawodnikiem Barcy i przebywana obozie razem z Barceloną
- stahoo
- Juventino
Deal Bojana jest dziwny
Roma płaci 12 mln €, a Barca po 2 latach odkupuje go za 13 mln €. Jeżeli Roma nie będzie chciała się zgodzić na to, będzie musiała wyłożyć 40 mln €. Czyli krótko mówiąc, jest to wypożyczenie, za które płaci... Barcelona.

Troche wyjasnia ten komć kibica Barcy:blaugrana.pl pisze:FC Barcelona oficjalnie potwierdziła transfer Bojana Krkicia do AS Romy. Włoski klub zapłaci za piłkarza 12 milionów euro. W porozumieniu zawarta została klauzula odkupienia za 13 milionów euro po sezonie 2012/13, do której Barça jest zobligowana.
AS Roma może zablokować opcję odkupienia, ale wówczas transfer wyniósłby ją aż 40 milionów euro.
O godz. 13:30 Bojan pożegna się z Barceloną na konferencji prasowej na Camp Nou.
Dodatkowo Barca będzie przez 2 lata zwolniona z płacenia wynagrodzenia, które wynosi pewnie więcej niż 500 tys € sezon, więc na przestrzeni 2 lat wyjdzie na plus, a raczej nie straci. Nawet sprytne.<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> deal, ale niektórzy tego chyba nie widzą.
Przez 2 lata będzie grał u Lucho, po czym będziemy go mogli zabrać. Cena zablokowania jest bardzo zaporowa! 40 mln euro! Ludzie, ja #####.
Toż za 2 lata pewnie na rynku transferowym będzie następny Sanchez bądź inny gracz z którym wiązać się będą ogromne: nadzieje, pieniądze i skok jakościowy.
Zatem jeśli nawet nam zablokują transfer Bozi to mamy hajs na tą perłę, póki co no-name.
Natomiast półserb to ogromny cule jak zawsze wspominał, więc wróci do nas.
Myślicie, że zablokują transfer jeśli Bojan będzie płakał przez całe wakacje, że chce do BCN?
No i na koniec, tak szczerze. Myślicie, że Bojan rozwinie się tak, by Roma była wstanie za niego dać 40 mln euro? Toż to się wiążę po primo z ogromnymi sukcesami Bojana, a po secundo ogromnymi sukcesami samej romy, bo przeciez skądeś te pieniądze muszą wziąć.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W oficjalnym komunikacie jest napisane, że "w przypadku zablokowania koszt transakcji dla Romy wzrośnie do 40 mln" czyli Rzymianie będą musieli do wcześniej wydanych 12 dołożyć 28.kibic barcy pisze:Cena zablokowania jest bardzo zaporowa! 40 mln euro!
Tak czy siak to kiepski interes dla Romy. Nie wiem co musiałby wyczyniać Bojan, żeby znaleźli na niego kolejnych 28 baniek a poza tym on sam raczej nie będzie chciał odpuścić dalszej kariery w Barcelonie.