Arturo Vidal

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 11:29

Świetny transfer, myślę, że sprawdzi się.
Dobra robota Marotty :bravo:

Obrazek
Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 11:44

Uprzedził mnie ktoś ,ale trudno. Co do transferu to wszystko wygląda znakomicie.
Vidal, Pirlo, Marchisio, Pazienza, Sissoko.... Trochę mało... Ekdal, ma odejść, Melo, ma odejść ,Giandonato ma odejeść. Jakich my mamy jeszcze DM do ustawienia 4-3-3, bo w ustawieniu 4-2-4 to Vidal, Pirlo na środek ,a na skrzydła Krasić i Marchisio

Ma ktoś może jakiś film z wczorajszych negocjacji, dzisiejszej wypowiedzi Vidala?
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2011, 12:01 przez Gigi Buffon, łącznie zmieniany 1 raz.

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
Bakrlik24

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 11:55

Gigi Buffon pisze:a na skrzydła Krasić i Vidal
Ale że co ? Vidal na skrzydło.... :rotfl:

Obrazek
hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 12:24

Benvenido King Arthur!

Obyś sprawił bym nie tęsknił za Melo!

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 12:31

Gigi Buffon pisze:Uprzedził mnie ktoś ,ale trudno. Co do transferu to wszystko wygląda znakomicie.
Vidal, Pirlo, Marchisio, Pazienza, Sissoko.... Trochę mało... Ekdal, ma odejść, Melo, ma odejść ,Giandonato ma odejeść. Jakich my mamy jeszcze DM do ustawienia 4-3-3,
Przyjedzie Appelt :D
Gigi Buffon pisze:bo w ustawieniu 4-2-4 to Vidal, Pirlo na środek ,a na skrzydła Krasić i Marchisio
Nie wywołuj wilka z lasu z tym Claudio :naughty: Niech chłopak o 'podstawę' powalczy lepiej z Pirlo (albo chociaż czegoś się od niego nauczy), bo Andrea młodszy już nie będzie.

Arturo Vidal w Juventusie... a jeszcze nie tak dawno, nie uwierzyłbym, że Marotta może zainteresować się takim zawodnikiem. Wierzę w niego i liczę, że pokaże co niektórym, że jest graczem dużo lepszym niż Melo.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 12:41

[quote="liqu!d"]http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=56939

Vidal jest szczęśliwy, że przechodzi do Juve. Czyli mamy go :D[/quott
A mówi o tym na lotnisku przed wylotem do Turynu. Gazzetta dello sport podaje,że dzisiaj przylot a jutro badania lekarskie i złożenie podpisu pod pięcioletnim kontraktem.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2011, 12:44 przez rufi8, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 12:44

Jeśli prawdą jest, że Vidal będzie zarabiał 2,5mln za sezon a jego kupno wyniesie nas 10-12mln to muszę przyznać, ja - sceptyk, że Marotta dał radę, przynajmniej w tym temacie :)

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 12:57

pumex pisze:Jeśli prawdą jest, że Vidal będzie zarabiał 2,5mln za sezon a jego kupno wyniesie nas 10-12mln to muszę przyznać, ja - sceptyk, że Marotta dał radę, przynajmniej w tym temacie :)
12 mln ma wynieść koszt całej transakcji, w przypadku gdy dojdzie do płacenia bonusu (1,5 mln). Tak czy siak Marotta spisał się wybornie - nasza pierwsza oferta wynosiła 10, Leverkusen żądało 13. Mamy jednego z najlepszych zawodników młodego pokolenia rodem z Ameryki Południowej.

Tego lata Marotta robi dobre transfery.

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... -ende.html

http://www.bild.de/sport/fussball/uli-h ... .bild.html

O transferze rozpisuje się już niemiecka prasa i mówi się o "złamanej obietnicy Vidala" względem Bayernu. Wściekły jest sam Hoeneß, który do tej pory twierdził, że Chilijczyk nie przeniesie się do Włoch, a jego transfer do Bayernu jest przesądzony. Sądzi, że to kwestia pieniędzy, które w międzyczasie zaoferował włoski klub, zmieniła sytuację piłkarza. Sam Vidal jednak zauważa, że w przypadku Bayernu istniał pewien problem - Leverkusen nie chciało oddać swojego najlepszego gracza do ligowego rywala, podczas gdy w przypadku Juve nie było takiego problemu.

Dokopali, tym Niemcom. :smile:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 13:31

Bayern sie strasznie wk... zdenerwowal, w zwiazku z tym transferem Vidala do Nas :D

Hoeness: "A promise has been broken, but there was a South American agent involved, so I didn´t have much hope that promises still count."

http://www.bild.de/sport/fussball/ul...6772.bild.html

Mrozzi wyzej napisal to samo ; ) Miejmy tylko nadzieje, ze Vidal bedzie u Nas gral wysmienicie i nie powtorzy sie sytuacja z Diego.

Edit: Staszek, jesli chcesz miec wiarygodna opinie na temat Vidala to popytaj kibicow Bayeru Leverkusen ; )
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2011, 13:39 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 13:34

Z ciekawości wszedłem na ich stronę i kibice Bayernu nie płaczą z powodu nieudanej finalizacji transferu. Dobry grajek, ale szału nie robi przy czym jest typowym najemnikiem to najczęsciej występująca opinia.

Ponawiam pytanie postawione jakis czas temu: Jakim ustawieniem grał Bayer i jakim ustawieniem repra z Vidalem?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 13:43

stahoo pisze:Z ciekawości wszedłem na ich stronę i kibice Bayernu nie płaczą z powodu nieudanej finalizacji transferu. Dobry grajek, ale szału nie robi przy czym jest typowym najemnikiem to najczęsciej występująca opinia.
Ja zauważyłem coś innego. Nie bierzesz pod uwagę, że kibicom Bayernu po prostu żal tego piłkarza? Został wybrany najlepszym graczem Leverkusen w ubiegłym sezonie, a sam klub spisywał się dobrze...

Vidal chciał współpracować z byłym trenerem, meritum sprawy nie były same przenosiny do Monachium. W momencie, w którym do walki o jego podpis włączył się Juventus, nie było mowy o żadnych wątpliwościach i właściwie szybko sfinalizowaliśmy rozmowy (abstrahując od zawodów a Argentynie). Z pojęciem "najemnik" niewiele ma to wspólnego.

Najbardziej zabawne, że kibice Bayernu już "przewidują" przyszłość zawodnika - "nie uda mu się w Turynie", "nic tam nie osiągnie". :lol:

Auf geht's ! :smile:

martinbm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 13:54

http://www.bayerleverkusen.pl/news/widz ... bayeru-414 z pewnością to Was zainteresuje, szczególnie końcówka mojego reportażu z treningu opisująca Waszego nowego zawodnika, Vidala.

Nie ukrywam, że mój ulubieniec z Bayeru, więc będę uważnie śledził jego dalszą karierę. Będziecie mieli okazję być w Turynie na treningu - z pewnością znajdzie dla Was czas na zdjęcia i jeśli ktoś umie hiszpański, by pogadać. Niesamowicie pozytywny gościu, a na boisku <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> profesjonalista, poddaje się jako ostatni :)

www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiego futbolu! TdK!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 14:21

martinbm pisze:http://www.bayerleverkusen.pl/news/widz ... bayeru-414 z pewnością to Was zainteresuje, szczególnie końcówka mojego reportażu z treningu opisująca Waszego nowego zawodnika, Vidala.

Nie ukrywam, że mój ulubieniec z Bayeru, więc będę uważnie śledził jego dalszą karierę. Będziecie mieli okazję być w Turynie na treningu - z pewnością znajdzie dla Was czas na zdjęcia i jeśli ktoś umie hiszpański, by pogadać. Niesamowicie pozytywny gościu, a na boisku <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> profesjonalista, poddaje się jako ostatni :)
Wielkie dzieki za relacje. No i Twoje ostatnie zdanie bardzo napawa optymizmem, bo potrzebujemy takich graczy wlasnie teraz : )

Ciekawe z jakim numerem bedzei gral Vidal?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 14:28

jakku1 pisze:
martinbm pisze:http://www.bayerleverkusen.pl/news/widz ... bayeru-414 z pewnością to Was zainteresuje, szczególnie końcówka mojego reportażu z treningu opisująca Waszego nowego zawodnika, Vidala.

Wielkie dzieki za relacje. No i Twoje ostatnie zdanie bardzo napawa optymizmem, bo potrzebujemy takich graczy wlasnie teraz : )

Ciekawe z jakim numerem bedzei gral Vidal?
Dokłądnie, potrzebujemy silnych charakterów, walczących przez cały mecz, do ostatniego gwizdka.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2011, 14:46

Jego przyjaciel, który dawał przecieki w sprawie transferu pytał się kto ma numer 8 i 23, bo takie miał w Leverkusen lub w kadrze. 8 zajęta czyli na logikę powinien wziąc 23.

onliforpipul
Zablokowany