Arturo Vidal
- @Maras@
- Juventino
diegoool pisze: Box-to-box to pomocnik uniwersalny który gra w obronie i atakuje. Na tej pozycji grają zazwyczaj najbardziej wszechstronni i waleczni gracze, którzy potrafią odebrać piłkę, przytrzymać a jak potrzeba to i strzelić na bramkę
Rzeczywiście jakby to tłumaczyć dosłownie to wychodzi że "od pudełka do pudełka"bramek pisze:ogólnie przyjęto że oznacza to od pola karnego do pola karnego@Maras@ pisze:
PS. No i wytłumaczcie mi w końcu co oznacza to box-to-box

Bzdura jakaś. Chiellini tam ma klauzulę 30, DC 15, Barzagli 10...diegoool pisze:http://www.zerozerofootball.com/player/ ... ault/35084
Według tej strony Vidal podpisał kontrakt do 2015 roku z klauzulą odstępnego 30 mln euro
- hinx
- Juventino
Tak, a w Składzie Juve jest Diego.Arielinho13 pisze:Bzdura jakaś. Chiellini tam ma klauzulę 30, DC 15, Barzagli 10...diegoool pisze:http://www.zerozerofootball.com/player/ ... ault/35084
Według tej strony Vidal podpisał kontrakt do 2015 roku z klauzulą odstępnego 30 mln euro
Dziwna strona.
- @Maras@
- Juventino
No rzeczywiście dziwna bo ja tam Diego nie widzęhinx pisze:Tak, a w Składzie Juve jest Diego.Arielinho13 pisze:Bzdura jakaś. Chiellini tam ma klauzulę 30, DC 15, Barzagli 10...diegoool pisze:http://www.zerozerofootball.com/player/ ... ault/35084
Dziwna strona.

Dziwna strona...

- stahoo
- Juventino
No przecież napisałem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> referat 2 posty nad Twoim@Maras@ pisze:PS. No i wytłumaczcie mi w końcu co oznacza to box-to-box

Jack Wilshere przeciwko Barcelonie na The Emirates w tym sezonieTo najkrótsza definicja.
Ogólnie jest to zawodnik o dobrej kondycji, dobrym odbiorze i dobrej technice. Ustawiany z reguły w trzyosobowej pomocy, obok defensywnego pomocnika, oraz obok bardziej ofensywnego. (Ale to nie ejst warunek, żeby być box-to-box). Gracz ten, ma za zadanie pracować na całej długości boiska, w ofensywie podłączać się pod akcje, czasem znaleźć w polu karnym. W defensywie pomaga w odbiorze piłki, zagęszcza środek pola. Pomaga również rozgrywającemu w opanowaniu środka pola, w wyprowadzaniu akcji. Taki gracz musi byc bardzo wszechstronny a do tego psychicznie przygotowany do brania na siebie czasem ciężaru gry.
Atakuje prawym skrzydłem, lewym skrzydłem, daje prostopadłe piłki, wykańcza akcje, walczy w odbiorze.
- hinx
- Juventino
http://www.zerozerofootball.com/equipa. ... oca_id=140@Maras@ pisze:No rzeczywiście dziwna bo ja tam Diego nie widzęhinx pisze:Tak, a w Składzie Juve jest Diego.Arielinho13 pisze: Bzdura jakaś. Chiellini tam ma klauzulę 30, DC 15, Barzagli 10...
Dziwna strona.Za to nie widzę też Storariego, Manningera, Kireva, Grygery, Melo, Giandonato, Grosso, Pasquato, Ekdala, Iaquinty, Toniego
No a kilku tych co są w składzie ma klauzule (np. Matri, Quag, Krasic, Pirlo).
Dziwna strona...
Diego jest, razem z Krasicem, Treze.. A nie grał z nami w 10/11

- deszczowy
- Juventino
Yhym. A te podziały to mocno jednak umowne sąhinx pisze:Czym w ogóle jest pozycja DMF? Chodziło ci o Defensive Midfielder , czyli DM, tak?deszczowy pisze:Śmiechem - żartem, ale nie mamy klasycznego DMF w pierwszym składzie. Bo nie jest nim ani Pirlo, ani Vida (który jeszcze nie jest nasz). To jak my bedziemy, do nędzy, grali? Bo przecież nie wygryzie ich ze składu Pazienza?

Makelele, Lass Diarra, a z klimatów nam bliższych - Melo, Cambiasso i Poulsenhinx pisze:Jeżeli zatem DM'em nie jest Pirlo, ani Vidal, to kto według Ciebie nim jest?

To kiedy ten Vidal niby ma być?
- daroo89
- Juventino
Pewnie transfer zostanie potwierdzony po przejściu przez zawodnika badań medycznych, a o ich dacie póki co nic nie wiemy, chyba. Nie wiadomo czy Vidal nie dostanie paru dni wolnego po Copa America.deszczowy pisze: To kiedy ten Vidal niby ma być?
- francois
- Juventino
Wg Transfermarktu porozumienie zostało już osiągnięte:
http://www.transfermarkt.de/de/einigung ... 68231.html
Czyli czekamy na coś oficjalnego
http://www.transfermarkt.de/de/einigung ... 68231.html
Czyli czekamy na coś oficjalnego

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- hinx
- Juventino
Makelele,Lass są Holding Midfielder'ami takimi jak Vidal. Nasz nowy nabytek (probably) jest dodatkowo Box-to-box'em. Idealnym porównaniem do niego jest Edgar Davids. Ich styl i atrybuty są niemalże identyczne. Posiada te cechy których nie posiadają np. Diarra, który mimo wszystko bramek strzelać nie potrafi.deszczowy pisze:Yhym. A te podziały to mocno jednak umowne sąhinx pisze:Czym w ogóle jest pozycja DMF? Chodziło ci o Defensive Midfielder , czyli DM, tak?deszczowy pisze:Śmiechem - żartem, ale nie mamy klasycznego DMF w pierwszym składzie. Bo nie jest nim ani Pirlo, ani Vida (który jeszcze nie jest nasz). To jak my bedziemy, do nędzy, grali? Bo przecież nie wygryzie ich ze składu Pazienza?
Makelele, Lass Diarra, a z klimatów nam bliższych - Melo, Cambiasso i Poulsenhinx pisze:Jeżeli zatem DM'em nie jest Pirlo, ani Vidal, to kto według Ciebie nim jest?
To kiedy ten Vidal niby ma być?
Vidal jest idealnym partnerem dla Pirlo. Lepszym niż Melo i Sissoko razem wzięci. W poprzednim sezonie grał świetnie, ale temperament go eliminował. Teraz jednak dojrzał, jego gra w Bayerze pokazała że jest genialnym DM'em i może być jednym z lepszych na swojej pozycji.
Redaktorzy Goal.com piszą o nim jako o DM(HM).
W wielu jego ocenach , czy statystykach można się dowiedzieć że wygrywa nieraz po 60-80% starć oraz dotyka piłkę około 100 razy na mecz. Jeżeli PSG, bo taka jest prawdopodobna destynacja dla Melo, zapłaci nam chociaż 6 milionów to będzie dla Marotty interes życia - szczególnie zakładając że Melo zarabia 2,6 a Pardo dostał 2,5!"Among the very best holding midfielders in the Bundesliga. Won 10 of his 17 challenges, was involved in 12 shots, and had 98 touches on the ball. Scored from the penalty spot, nearly scored a couple times from free play, and set up Derdiyok for what should have been the winner. Man of the match."
- blackadder
- Juventino
Porównanie Vidala do Davidsa nie jest do końca trafne. Edgar miał doskonałą technikę a w akcjach ofensywnych włączał się do gry skrzydłem. Vidal to zawodnik bardziej przypominający stylem Essiena, Andersona czy Ramiresa.
Ten transfer możemy kiedyś wspominać jako jeden z lepszych w wykonaniu Marotty.
A Melo? Był przepłacony, mimo iż rozegrał świetny sezon w Fiorentinie, wcale nie gra lepiej niż grał wtedy a jest 2 lata starszy. Sprzedanie go za 10 mln będzie dobrym interesem.
A Melo? Był przepłacony, mimo iż rozegrał świetny sezon w Fiorentinie, wcale nie gra lepiej niż grał wtedy a jest 2 lata starszy. Sprzedanie go za 10 mln będzie dobrym interesem.

Porównanie do Edgara jest na miejscu pod względem charakteru, bo Vidal to taka bestia 8) Niestety ale chyba nigdy nie pojawi się DM z taką techniką jak Davids.blackadder pisze:Porównanie Vidala do Davidsa nie jest do końca trafne. Edgar miał doskonałą technikę a w akcjach ofensywnych włączał się do gry skrzydłem. Vidal to zawodnik bardziej przypominający stylem Essiena, Andersona czy Ramiresa.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- liqu!d
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=56939
Vidal jest szczęśliwy, że przechodzi do Juve. Czyli mamy go
Vidal jest szczęśliwy, że przechodzi do Juve. Czyli mamy go