Arturo Vidal
- Gigi Buffon
- Juventino
Możecie dać linka do La gazetta dello sport , które by mówiło,że kupiliśmy Vidala za te 10,5 miliona ??
Podobno tez jest dobry w ataku ,a słaby w obronie , choć to w końcu defensywny pomocnik...
Jak tak to wolałbym aby obok jego transferu do Juve, zatrzymać Melo...
Podobno tez jest dobry w ataku ,a słaby w obronie , choć to w końcu defensywny pomocnik...
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- rufi8
- Juventino
http://www.gazzetta.it/Calciomercato/20 ... 8018.shtmlGigi Buffon pisze:Możecie dać linka do La gazetta dello sport , które by mówiło,że kupiliśmy Vidala za te 10,5 miliona ??
- Wojtek
- Juventino
2,5 mln rocznie? To chyba tyle samo miał Melo tak? Fajnie że Marottcie udało się troche zbić, a Melo musimy sprzedać za ponad 10 i będziemy na zyskuArielinho13 pisze:A więc 10,2 za kartę i 2,5 mln pensji.La Gazetta dello Sport pisze:Arturo Vidal alla Juventus: il club bianconero ha acquistato il cartellino del centrocampista cileno pagando al Bayer Leverkusen 10,2 milioni. Il giocatore ha firmato un quinquennale da 2,5 milioni a stagione.

- hinx
- Juventino
deszczowy pisze:Śmiechem - żartem, ale nie mamy klasycznego DMF w pierwszym składzie. Bo nie jest nim ani Pirlo, ani Vida (który jeszcze nie jest nasz). To jak my bedziemy, do nędzy, grali? Bo przecież nie wygryzie ich ze składu Pazienza?
Czym w ogóle jest pozycja DMF? Chodziło ci o Defensive Midfielder , czyli DM, tak?
Defensive Midfielder dzielą czyli DM dzielą się na "deep-lying playmakers", czyli rozgrywających typu Andrea oraz typowych DM'ów (Holding Midfielder) jak Vidal,Lass etc.
Czasami są to także pomocnicy "box-to-box" do których także zalicza się Vidal.
Jeżeli zatem DM'em nie jest Pirlo, ani Vidal, to kto według Ciebie nim jest?
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2011, 23:46 przez hinx, łącznie zmieniany 2 razy.
- stahoo
- Juventino
Mi się wydaje, że Krasić do 4-3-3 średnio pasuje... To taki stary typ skrzydłowego, biegającego wzdłuż lini. Chyba wolałbym (w przypadku powodzenia z Rossim) Amerykano-włocha na lewej, Matriego na szpicy, a Quaga na prawej.@Maras@ pisze:i wtedy ewentualnie mogłoby być tak że pomocnikami byłby Pirlo, Vidal i Marchisio a skrzydłowymi napastnikami Krasic i Rossi... na szpicy zmieniałby się Matri z Quagiem...ewerthon pisze:Biorąc pod uwagę sympatie Conte do Marchisio i to, że są problemy z transferem lewego pomocnika - to bardzo prawdopodobne rozwiązanie.stahoo pisze: Jeśli 4-3-3 to Pirlo, Vidal i Marchisio - mimo, że nie ma typowego przecinaka to jest jak najbardziej OK![]()
Mascherano. Przecinak który pilnuje tyłów, gra ostatniego pomocnika, asekuruje obrone przy rzutach rożnych w ataku. Pirlo to rozgrywający, cofnięty za linię pomocy, ale nie DM. O Vidalu sie nie wypowiem, ale z tego co czytałem to zawodnik box-to-box który lata dziury na całym boisku, potrafi zaatakować, ale także bronić.hinx pisze:deszczowy pisze:Śmiechem - żartem, ale nie mamy klasycznego DMF w pierwszym składzie. Bo nie jest nim ani Pirlo, ani Vida (który jeszcze nie jest nasz). To jak my bedziemy, do nędzy, grali? Bo przecież nie wygryzie ich ze składu Pazienza?
A Kim jest dla Ciebie Klasyczny DMF?
Jeżeli nie jest nim Ani Pirlo, ani Vidal, to kto według Ciebie nim jest?
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2011, 20:16 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarmel
- Redaktor
Na wiki jakiś geiniusz stwierdził, że Vidal już u nas gra 
Edit

Edit
Przecież wiem, taka ciekawostka tylkoAntichrist pisze:Tyle, że wiki możesz edytować nawet bez logowania się, więc wiadomo, jak można traktować takie rewelacje.jarmel pisze:Na wiki jakiś geiniusz stwierdził, że Vidal już u nas gra
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2011, 20:57 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tyle, że wiki możesz edytować nawet bez logowania się, więc wiadomo, jak można traktować takie rewelacje.jarmel pisze:Na wiki jakiś geiniusz stwierdził, że Vidal już u nas gra
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- @Maras@
- Juventino
Akurat ostatnimi czasy coraz częściej zbiegał do środka boiska co chyba nawet spodobało mi się aż za bardzo...stahoo pisze:Mi się wydaje, że Krasić do 4-3-3 średnio pasuje... To taki stary typ skrzydłowego, biegającego wzdłuż lini. Chyba wolałbym (w przypadku powodzenia z Rossim) Amerykano-włocha na lewej, Matriego na szpicy, a Quaga na prawej.@Maras@ pisze:i wtedy ewentualnie mogłoby być tak że pomocnikami byłby Pirlo, Vidal i Marchisio a skrzydłowymi napastnikami Krasic i Rossi... na szpicy zmieniałby się Matri z Quagiem...ewerthon pisze: Biorąc pod uwagę sympatie Conte do Marchisio i to, że są problemy z transferem lewego pomocnika - to bardzo prawdopodobne rozwiązanie.
Powiedzcie mi w końcu co to znaczy bo coraz częściej to stwierdzenie jest używane na naszym forum a ja go nie czajęstahoo pisze:Mascherano. Przecinak który pilnuje tyłów, gra ostatniego pomocnika, asekuruje obrone przy rzutach rożnych w ataku. Pirlo to rozgrywający, cofnięty za linię pomocy, ale nie DM. O Vidalu sie nie wypowiem, ale z tego co czytałem to zawodnik box-to-box który lata dziury na całym boisku, potrafi zaatakować, ale także bronić.hinx pisze:deszczowy pisze:Śmiechem - żartem, ale nie mamy klasycznego DMF w pierwszym składzie. Bo nie jest nim ani Pirlo, ani Vida (który jeszcze nie jest nasz). To jak my bedziemy, do nędzy, grali? Bo przecież nie wygryzie ich ze składu Pazienza?
A Kim jest dla Ciebie Klasyczny DMF?
Jeżeli nie jest nim Ani Pirlo, ani Vidal, to kto według Ciebie nim jest?

- stahoo
- Juventino
Ogólnie jest to zawodnik o dobrej kondycji, dobrym odbiorze i dobrej technice. Ustawiany z reguły w trzyosobowej pomocy, obok defensywnego pomocnika, oraz obok bardziej ofensywnego. (Ale to nie ejst warunek, żeby być box-to-box). Gracz ten, ma za zadanie pracować na całej długości boiska, w ofensywie podłączać się pod akcje, czasem znaleźć w polu karnym. W defensywie pomaga w odbiorze piłki, zagęszcza środek pola. Pomaga również rozgrywającemu w opanowaniu środka pola, w wyprowadzaniu akcji. Taki gracz musi byc bardzo wszechstronny a do tego psychicznie przygotowany do brania na siebie czasem ciężaru gry.
Atakuje prawym skrzydłem, lewym skrzydłem, daje prostopadłe piłki, wykańcza akcje, walczy w odbiorze.[/quote]
Atakuje prawym skrzydłem, lewym skrzydłem, daje prostopadłe piłki, wykańcza akcje, walczy w odbiorze.[/quote]
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2011, 06:51 przez stahoo, łącznie zmieniany 2 razy.
- diegoool
- Juventino
http://www.zerozerofootball.com/player/ ... ault/35084
Według tej strony Vidal podpisał kontrakt do 2015 roku z klauzulą odstępnego 30 mln euro
Według tej strony Vidal podpisał kontrakt do 2015 roku z klauzulą odstępnego 30 mln euro
"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
- @Maras@
- Juventino
Super byłoby jakby szybko przeszedł testy medyczne, oficjalnie podpisał kontrakt i dołączył do reszty drużyny na zgrupowaniu w Stanach...diegoool pisze:http://www.zerozerofootball.com/player/ ... ault/35084
Poza tym to od kiedy w lidze włoskiej podpisuje się kontrakty z klauzulą odejścia ?? To jest domena ligo hiszpańskiej...
PS. No i wytłumaczcie mi w końcu co oznacza to box-to-box

- diegoool
- Juventino
Być może ta klauzaula to takie zabezpieczenie na kolejny nieudany sezon. W razie gdyby Juve znowu dało ciała "tfu, tfu" to na Vidala będzie sporo chetnych a i on będzie się rozglądał za innym pracodawcą a tak możemy go sprzedać ale jak ktoś da te 30 baniek
Box-to-box to pomocnik uniwersalny który gra w obronie i atakuje. Na tej pozycji grają zazwyczaj najbardziej wszechstronni i waleczni gracze, którzy potrafią odebrać piłkę, przytrzymać a jak potrzeba to i strzelić na bramkę
Box-to-box to pomocnik uniwersalny który gra w obronie i atakuje. Na tej pozycji grają zazwyczaj najbardziej wszechstronni i waleczni gracze, którzy potrafią odebrać piłkę, przytrzymać a jak potrzeba to i strzelić na bramkę
"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"