Sparing (23.07): JUVENTUS 1-2 Sporting
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Taaa.. Zgadza się, jestem szalony. Bo stawiam wyżej niż Melo najlepszego na swojej pozycji zawodnika Bundesligi, którego Kicker ceni bardziej niż Sahina, który też sroce spod ogona nie wypadł. Przypominam rownież, że strzelił w minionym sezonie 10 bramek i zaliczył 11 asyst, a i w destrukcji radził sobie wiecej niż dobrze. No i ja stawiam go wyżej niż Melo który.. No w zasadzie co? Miał udany sezon?KondzioJuveFans pisze:Vidal lepszy od Melo ? Chyba jesteś szalony.Juras_Senat pisze:W każdym temacie planujesz wyładowywać swoja frustracje z tego powodu?KondzioJuveFans pisze:no to ładnie... Melo nie leci do USA...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Od dłuższego czasu spekuluje się, że Melo nie ma w planach Conte na nowy sezon, nie ma co płakać. Trzeba liczyć na to, że dostaniemy w prezencie od Marotty piłkarza lepszego od Brazylijczyka np. Vidala. A nawet jak zostaniemy z niczym, to mamy jeszcze bardzo ładnie prezentującego się w przedsezonowych przygotowaniach Marchisio.
Melo w poprzednim sezonie jako jedyny trzymał poziom poza meczem z Parmą. A teraz pozbywamy się go jak śmiecia... Marotta to idiota i tyle na ten temat.
Skończ z tym fanbojstwem, bo głupio to wygląda, naprawdę.
Sprzedadzą brazola, zmienisz zdjęcie w profilu, trochę posapiesz jak Ci źle, ale koniec końcem będzie cacy.
Mam nadzieję, że wycieczka do Stanów pokaże, że Brazylijczyk nie jest taki niezbędny jakim go widzą co poniektórzy.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2011, 19:34 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Na dobrą sprawę, to ten sparing ze Sportingiem da nam jakiś tam ogląd sytuacji. Bo odprawiać z tuzinem bramek ogórków z okręgówki to nawet Wisła potrafi.
Szkoda Felipe.
Szkoda Felipe.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niektórzy sprawiają wrażenie, jakby byli zaskoczeni brakiem powołania Melo na tournee po Stanach... Od samego początku mercato mówi się głośno o tym, że Melo nie jest w planach Conte na kolejny sezon i zainteresowanie Vidalem tylko to potwierdza.
Zgadzam się co do tego, że Melo miał udany ubiegły sezon, ale nie zmienia to faktu, że niejednokrotnie w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wręcz sposób osłabiał zespół po idiotycznych zachowaniach i prawdopodobnie to właśnie sprawiło, że zarząd postanowił go sprzedać.
Przestańcie sypać farmazonami typu "Melo jest lepszy od Vidala". Chilijczyk, co wielce prawdopodobne, dołączy do klubu na dniach, był jednym z najlepszych zawodników ubiegłego sezonu w Bundeslidze, swoją wartość udowadnia także na zawodach w Argentynie. Był czas, by się z odejściem Melo oswoić, a ci, którzy nadal wierzyli w pozostanie Brazylijczyka w klubie byli po prostu naiwni.
Nikt nie bierze pod uwagę, że to Conte mógł naciskać na taki ruch?
Zgadzam się co do tego, że Melo miał udany ubiegły sezon, ale nie zmienia to faktu, że niejednokrotnie w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wręcz sposób osłabiał zespół po idiotycznych zachowaniach i prawdopodobnie to właśnie sprawiło, że zarząd postanowił go sprzedać.
Przestańcie sypać farmazonami typu "Melo jest lepszy od Vidala". Chilijczyk, co wielce prawdopodobne, dołączy do klubu na dniach, był jednym z najlepszych zawodników ubiegłego sezonu w Bundeslidze, swoją wartość udowadnia także na zawodach w Argentynie. Był czas, by się z odejściem Melo oswoić, a ci, którzy nadal wierzyli w pozostanie Brazylijczyka w klubie byli po prostu naiwni.
Nikt nie bierze pod uwagę, że to Conte mógł naciskać na taki ruch?
- qwerty1337
- Juventino
Pierwszy poważny sparing, zobaczymy ile warte było 12-1 z amatorami. Liczę na to, że zagramy na 0 z tyłu, bo fakt, że drużyny z Serie Z strzelają nam pierwsze gola nie napawa optymizmem.
Melofapacze proszeni są o płakanie sobie cicho gdzie indziej.
Melofapacze proszeni są o płakanie sobie cicho gdzie indziej.
- Kogut W.
- Juventino
Dawanie kartki za nazwanie jakiegoś tam Marotty idiotą to spora nadgorliwość 
Hmm, trzeba coś napisać, bo będzie post nic nie wnoszący do dyskusji.
Mam nadzieję, że w meczu ze Sportingiem (i w ogóle we wszystkich następnych meczach) z dobrej strony pokażą się Ziegler i Lichtsteiner. Graczami są raczej przeciętnymi, ale może na mottowatym tle będą zbawicielami... Liczę też na występ Alexa, bo jeszcze nic nie zagrał.
Ciekawe czy gdyby Ciebie ktoś nazwał idiotą byłbyś tego samego zdania.. / tabo89
Raczej nie, bo na chwilę zamieniłem się w melofapacza. ;-)

Hmm, trzeba coś napisać, bo będzie post nic nie wnoszący do dyskusji.
Mam nadzieję, że w meczu ze Sportingiem (i w ogóle we wszystkich następnych meczach) z dobrej strony pokażą się Ziegler i Lichtsteiner. Graczami są raczej przeciętnymi, ale może na mottowatym tle będą zbawicielami... Liczę też na występ Alexa, bo jeszcze nic nie zagrał.
Ciekawe czy gdyby Ciebie ktoś nazwał idiotą byłbyś tego samego zdania.. / tabo89
Raczej nie, bo na chwilę zamieniłem się w melofapacza. ;-)
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2011, 12:04 przez Kogut W., łącznie zmieniany 1 raz.
- KondzioJuveFans
- Juventino
Juras_Senat
nie zmienię avatara bo bardzo lubię tego zawodnika i cenie za zaangażowanie podczas meczów. Zostawiał serce na boisku dla Juve a my pozbyliśmy się go jak śmiecia... tak się nie robi. Równie dobrze zezol może sprzedać jeszcze Chielliniego i co też powiesz , że Barzagli będzie jego godnym zastępcą ? Vidal ? Melo w Fiorentinie zaliczył świetny sezon i wszyscy nad nim się zachwycali , przyszedł do Juve zagrał słaby sezon po czym teraz zagrał o niebo lepiej i się go pozbywamy... z Vidalem będzie to samo. Co rok sprzedajemy swoich najlepszych graczy..
nie zmienię avatara bo bardzo lubię tego zawodnika i cenie za zaangażowanie podczas meczów. Zostawiał serce na boisku dla Juve a my pozbyliśmy się go jak śmiecia... tak się nie robi. Równie dobrze zezol może sprzedać jeszcze Chielliniego i co też powiesz , że Barzagli będzie jego godnym zastępcą ? Vidal ? Melo w Fiorentinie zaliczył świetny sezon i wszyscy nad nim się zachwycali , przyszedł do Juve zagrał słaby sezon po czym teraz zagrał o niebo lepiej i się go pozbywamy... z Vidalem będzie to samo. Co rok sprzedajemy swoich najlepszych graczy..
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jestem tego samego zdania. I wnerwia mnie, że dwa razy pierwsi z tymi ogórami straciliśmy bramkę.deszczowy pisze:Na dobrą sprawę, to ten sparing ze Sportingiem da nam jakiś tam ogląd sytuacji. Bo odprawiać z tuzinem bramek ogórków z okrę### to nawet Wisła potrafi.
Szkoda Felipe.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- jaro10
- Juventino
A ja tu popieram kolege Kondzio... Ilu było dobrych zawodników przed przyjściem do Juve a ilu się sprawdziło ?, albo ilu u nas grało słabo a po przejściu gdzies do innego klubu dobrze ?? Mamy w składzie kolesia który przed przejściem do Juve znacząco się wyróżniał w SerieA, po przejściu, w obliczu słabej gry drużyny, grał powiedzmy słabo, OK, ale ostatnio w obliczu słabej gry drużyny,jako nieliczny, dobrze, a my go sprzedajemy. Jeżeli kwota będzie mniejsza niż 20 mln to będzie wg mnie śmiech na sali i totalna porażka. Mówisz OK, jak Conte go nie chce to po co trzymać na siłę ? No cóż, to wyobraźmy sobie że Conte skończy na 8 pozycji i go wywalą i przyjdzie kolejny trener i powie potem że nie chce Krasicia jak ten będzie grał dobrze... i co powiesz ok, bo trener go nie chce ? Niech trener pokaże że zna się na rzeczy a potem wyrzuca "najlepszych". Powiesz że będzie Vidal, super gracz Bundesligi, ale ja nie mam pewności czy to będzie super gracz SerieA, a przede wszystkim super gracz Juventusu. Widziałem jeden mecz jego (moze dwa) na Copa America więc trudno mi się wypowiadać o nim, ale burknę że mnie nie zachwycił, nie wiem czy jest w stanie pociągnąć grę drużyny gdy tej nie idzie.. ale to co widziałem to za mało żeby takie wyroki wydawać.... wiec OK pomińmy to... takie moje zdanie na tą chwilę
Co do meczu, trzeba go traktować jak sparing, niech się ludzie zgrywają ze sobą i z taktyką, wynik mniej ważny. Czy ktoś wie czemu Alex nie gra ? Kontuzja czy po prostu nie wchodzi z ławki ?
Co do meczu, trzeba go traktować jak sparing, niech się ludzie zgrywają ze sobą i z taktyką, wynik mniej ważny. Czy ktoś wie czemu Alex nie gra ? Kontuzja czy po prostu nie wchodzi z ławki ?
zawsze Del Piero
- pumex
- Juventino
Z tego co gdzieś czytałem ma drobne problemy z mięśniami.jaro10 pisze:Czy ktoś wie czemu Alex nie gra ? Kontuzja czy po prostu nie wchodzi z ławki ?
Koledzy, z wymianą zdań na temat Melo przejdźcie może do innego tematu bo trochę się offtop robi

- jsduga
- Juventino
I teraz już możemy wymagać od naszych czegoś na kształt profesjonalnej gry. Najważniejsze, żebyśmy nie stracili gola, co nie udawało się nam z tymi ogórami, choć trzeba traktować tamte gierki z przymrużeniem oka.
Ciekawe w jakim składzie wystąpi Sporting, bo jeśli w jakimś całkiem nowym, juniorskim to i tak ten pojedynek nie będzie prawdziwym testem.
PS: Nie rozpaczajmy nad Melo. Fakt faktem, że był jedną z barwniejszych postaci, może inaczej, jedną z mniej szarych postaci w ubiegłym sezonie, ale od razu widać, że Conte ma już swój plan, myśl, jak poukładać zespół.
Jeśli w planach Marotty są w końcu dobre transfery, to płakać za Melo nie powinniśmy. Jeśli natomiast nie ma przygotowanej opcji ,, co po sprzedaży Felipe ", to wracamy do punktu wyjścia ( patrz 7. miejsce w Serie A ).
Liczę, że zarząd odnalazł głowę na karku i będziemy się cieszyć z tego
Mercato i sezonu.
Mój typ 2:2, 2:1 dla Juve.
Ciekawe w jakim składzie wystąpi Sporting, bo jeśli w jakimś całkiem nowym, juniorskim to i tak ten pojedynek nie będzie prawdziwym testem.
PS: Nie rozpaczajmy nad Melo. Fakt faktem, że był jedną z barwniejszych postaci, może inaczej, jedną z mniej szarych postaci w ubiegłym sezonie, ale od razu widać, że Conte ma już swój plan, myśl, jak poukładać zespół.
Jeśli w planach Marotty są w końcu dobre transfery, to płakać za Melo nie powinniśmy. Jeśli natomiast nie ma przygotowanej opcji ,, co po sprzedaży Felipe ", to wracamy do punktu wyjścia ( patrz 7. miejsce w Serie A ).
Liczę, że zarząd odnalazł głowę na karku i będziemy się cieszyć z tego
Mercato i sezonu.

Mój typ 2:2, 2:1 dla Juve.
- FelekJUVE
- Juventino
To tak zasady i obstawa tego turnieju
Skład tegorocznej edycji World Football Challenge:
Manchester City - Premier League (trzy mecze)
Manchester United - Premier League (trzy mecze)
FC Barcelona - La Liga (trzy mecze)
Real Madryt - La Liga (trzy mecze)
Juventus FC - Serie A (trzy mecze)
Club América - Primera División (trzy mecze)
Chivas de Guadalajara - Primera División (trzy mecze)
Sporting CP - Primeira Liga (jeden mecz)
MLS Wschodnia Konferencja:
Chicago Fire (jeden mecz)
New England Revolution (jeden mecz)
Philadelphia Union (jeden mecz)
MLS Zachodnia Konferencja:
Los Angeles Galaxy (dwa mecze)
Vancouver Whitecaps (jeden mecz)
Każda z drużyn rozgrywa po trzy mecze (dane Konferencje MLS brane są pod uwagę jako całość, natomiast Sporting, który rozegra tylko jeden mecz, nie będzie brany pod uwagę w tabeli). Za zwycięstwo w regulaminowym czasie gry przyznawane są trzy (3) punkty, za zwycięstwo po rzutach karnych dwa (2) punkty, za porażkę po rzutach karnych jeden (1) punkt, natomiast za porażkę w regulaminowym czasie gry zero (0) punktów. Ponadto po jednym punkcie otrzymuje się także za każdą zdobytą bramkę, ale zasada ta obowiązuje do maksymalnie trzech bramek w jednym meczu. Każde kolejne trafienie nie będzie już premiowane punktem.
W przypadku takiej samej liczby punktów, pod uwagę bierze się - lepszy bilans bramkowy, więcej zdobytych bramek, mniej straconych bramek, a na koniec najwięcej bramek zdobytych w jednym meczu. Jeśli mimo to nie uda się wskazać zwycięzcy, zostanie on wybrany w drodze losowania.
Nie ma dogrywek - jeśli po 90 minutach utrzyma się remis, obie drużyny bezpośrednio przechodzą do serii rzutów karnych.
TERMINARZ
TABELA
Skład tegorocznej edycji World Football Challenge:
Manchester City - Premier League (trzy mecze)
Manchester United - Premier League (trzy mecze)
FC Barcelona - La Liga (trzy mecze)
Real Madryt - La Liga (trzy mecze)
Juventus FC - Serie A (trzy mecze)
Club América - Primera División (trzy mecze)
Chivas de Guadalajara - Primera División (trzy mecze)
Sporting CP - Primeira Liga (jeden mecz)
MLS Wschodnia Konferencja:
Chicago Fire (jeden mecz)
New England Revolution (jeden mecz)
Philadelphia Union (jeden mecz)
MLS Zachodnia Konferencja:
Los Angeles Galaxy (dwa mecze)
Vancouver Whitecaps (jeden mecz)
Każda z drużyn rozgrywa po trzy mecze (dane Konferencje MLS brane są pod uwagę jako całość, natomiast Sporting, który rozegra tylko jeden mecz, nie będzie brany pod uwagę w tabeli). Za zwycięstwo w regulaminowym czasie gry przyznawane są trzy (3) punkty, za zwycięstwo po rzutach karnych dwa (2) punkty, za porażkę po rzutach karnych jeden (1) punkt, natomiast za porażkę w regulaminowym czasie gry zero (0) punktów. Ponadto po jednym punkcie otrzymuje się także za każdą zdobytą bramkę, ale zasada ta obowiązuje do maksymalnie trzech bramek w jednym meczu. Każde kolejne trafienie nie będzie już premiowane punktem.
W przypadku takiej samej liczby punktów, pod uwagę bierze się - lepszy bilans bramkowy, więcej zdobytych bramek, mniej straconych bramek, a na koniec najwięcej bramek zdobytych w jednym meczu. Jeśli mimo to nie uda się wskazać zwycięzcy, zostanie on wybrany w drodze losowania.
Nie ma dogrywek - jeśli po 90 minutach utrzyma się remis, obie drużyny bezpośrednio przechodzą do serii rzutów karnych.
TERMINARZ
TABELA
- hinx
- Juventino
KondzioJuveFans pisze:Vidal lepszy od Melo ? Chyba jesteś szalony.Juras_Senat pisze:W każdym temacie planujesz wyładowywać swoja frustracje z tego powodu?KondzioJuveFans pisze:no to ładnie... Melo nie leci do USA...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Od dłuższego czasu spekuluje się, że Melo nie ma w planach Conte na nowy sezon, nie ma co płakać. Trzeba liczyć na to, że dostaniemy w prezencie od Marotty piłkarza lepszego od Brazylijczyka np. Vidala. A nawet jak zostaniemy z niczym, to mamy jeszcze bardzo ładnie prezentującego się w przedsezonowych przygotowaniach Marchisio.
Melo w poprzednim sezonie jako jedyny trzymał poziom poza meczem z Parmą. A teraz pozbywamy się go jak śmiecia... Marotta to idiota i tyle na ten temat.
Vidal przerasta pod kazdym wzgledem Melo.
Jeżeli oddamy Melo za około 6, a Tuttosport mówi że idzie do PSG , to jestem wniebowzięty. Mamy młodszego,lepszego DM'a za 4-5 mil. Bajka!
- Wojtek
- Juventino
O czym ty gadasz? Albo nie zrozumiałem ale ten post jest idiotyczny. 6 mln za Melo i wtedy będziesz mega happy :rotfl: :rotfl: Kogo masz na myśli pisząc :"Mamy młodszego,lepszego DM'a za 4-5 mil"??hinx pisze:Vidal przerasta pod kazdym wzgledem Melo.
Jeżeli oddamy Melo za około 6, a Tuttosport mówi że idzie do PSG , to jestem wniebowzięty. Mamy młodszego,lepszego DM'a za 4-5 mil. Bajka!
Szkoda tylko że te mecze w USA są w nocy naszego czasu :roll:
- mati888
- Juventino
Przy założeniu, ze Vidal; wpadnie za 10,5 bańki, a za Melo dostaniemy 6, to --> 10,5-6=4/5 mln - chodziło pewnie o to, ze do Vidala z własnej kieszeni bedziemy musieli dołożyć 'tylko' 4-5 mln<<W@jTEk>> pisze:O czym ty gadasz? Albo nie zrozumiałem ale ten post jest idiotyczny. 6 mln za Melo i wtedy będziesz mega happy :rotfl: :rotfl: Kogo masz na myśli pisząc :"Mamy młodszego,lepszego DM'a za 4-5 mil"??hinx pisze:Vidal przerasta pod kazdym wzgledem Melo.
Szkoda tylko że te mecze w USA są w nocy naszego czasu :roll:
c nie zmienia faktu, ze 6 mln za Melo zakrawa o kpinę

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'