Giuseppe Rossi
- PawSt
- Juventino
Wyczytać nawet można że do transakcji z Villarealem mają zostać również włączeni Capedevila i Grosso. Capedevila stary może jest, ale jeśli ktoś jest podstawowym składzie Hiszpanii to widocznie nie jest jeszcze z niego takie próchno
p.s ja na FM'ie kupiłem Rossiego za 19mln funtów(21mln ojro) to chyba znaczy że jestem lepszy od Marotty a jakoś żadnej oferty z Juve nie dostałem

p.s ja na FM'ie kupiłem Rossiego za 19mln funtów(21mln ojro) to chyba znaczy że jestem lepszy od Marotty a jakoś żadnej oferty z Juve nie dostałem

- Pan Mietek
- Juventino
Sky ponoć głupot nie gada więc prawdopodobnie to prawdazoff pisze:Sky donosi, że Villarreal i Juventus doszli do porozumienia w sprawie zakupu Rossiego. Jeśli faktycznie Giuseppe R. już wcześniej dogadał się z Marottą to transfer Rossiego to tylko kwestia godzin.

Mierny miał dopiąć transfer Józefka przed wyjazdem do Stanów i słowa chyba dotrzymał.
- Loremaster
- Juventino
To jeden transfer byłby z głowy. Potem tylko skrzydłowy + ewentualnie Vidal i tylko potem uzupełnienia jakieś składu może.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Gdyby to rzeczywiście była prawda to wygląda na to, że formację ataku mielibyśmy w komplecie. Quagliarella, Matri, Rossi, Del Piero i Toni. Tak bym to widział. Amauri jest na wylocie, to już raczej przesądzone. Pozostaje tylko ten nieszczęsny Iaquinta. Ewidentnie widać, że miejsca dla niego nie będzie, w tym sezonie nie gramy w europejskich pucharach, nie ma potrzeby wielkiej rotacji, dlatego temu panu ja bym podziękował. Nie wiem jak on miałby się nam przydać. Utrzymywanie szóstki napastników przy grze dwoma, byłoby zwyczajnie głupie, a Toni obecnie przewyższa wspomnianą wcześniej dwójkę we wszystkim. Moim zdaniem.
- Loremaster
- Juventino
Też tak to widzę, Toni może nie grał rewelacyjnie ale nie przeszkadza mu ławka i co mi najbardziej się podobało w przeciwieństwie do Amauriego i Iaquinty gra zespołowo. W przeciwieństwie do nich umie się zastawić, potrzymać piłkę i oddać. Myślę że się przyda. Atak Rossi, Matri, Qugliarella, Del Piero, Toni to świetny skład.szczypek pisze:Gdyby to rzeczywiście była prawda to wygląda na to, że formację ataku mielibyśmy w komplecie. Quagliarella, Matri, Rossi, Del Piero i Toni. Tak bym to widział. Amauri jest na wylocie, to już raczej przesądzone. Pozostaje tylko ten nieszczęsny Iaquinta. Ewidentnie widać, że miejsca dla niego nie będzie, w tym sezonie nie gramy w europejskich pucharach, nie ma potrzeby wielkiej rotacji, dlatego temu panu ja bym podziękował. Nie wiem jak on miałby się nam przydać. Utrzymywanie szóstki napastników przy grze dwoma, byłoby zwyczajnie głupie, a Toni obecnie przewyższa wspomnianą wcześniej dwójkę we wszystkim. Moim zdaniem.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=56394
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... tte+giorni
Agent Rossiego przyznaje, że Juventus jest dla piłkarza najlepszą opcją. Do transferu miałoby dojść, ale w przyszłym tygodniu, bo do załatwienia pozostało jeszcze kilka szczegółów.
Oferta miałaby wyglądać tak: 28 mln + 5 mln bonus albo 26 + 8
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... tte+giorni
Agent Rossiego przyznaje, że Juventus jest dla piłkarza najlepszą opcją. Do transferu miałoby dojść, ale w przyszłym tygodniu, bo do załatwienia pozostało jeszcze kilka szczegółów.
Oferta miałaby wyglądać tak: 28 mln + 5 mln bonus albo 26 + 8
- Loremaster
- Juventino
Mancini powiedział że chce Aguero, więc 35 by nie pykło raczej, 45 to tak , pozatym pensję City da mu o wiele wyższą pensję + LM.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To nie chodzi nawet o pieniądze. Aguero po prostu nie chce przejść do Juve, co potwierdza jego ostatnia wypowiedź, w której przyznał, że preferuje grę w Hiszpanii albo Anglii (choć jeszcze do niedawna nie było o tym ostatnim kraju mowy). Tak się zastanawiam, że zakup Rossiego to rzeczywiście lepszy pomysł (pewne doświadczenie w lidze, niższa cena i zarobki + zna się z kolegami z reprezentacji), a on sam (nawet jeśli przy zainteresowaniu Barcelony nie brał nas pod uwagę), wyraził już zgodę na grę w naszym klubie. Trzeba się oswoić z myślą, że dla najlepszych nie jesteśmy w tym okienku pierwszym wyborem i póki co to się nie zmieni.
Rossi, Bastos i Vidal byliby znakomitymi wzmocnieniami.
Rossi, Bastos i Vidal byliby znakomitymi wzmocnieniami.
- rufi8
- Juventino
A ja to się w sumie nawet cieszę ,że będzie(mam taką nadzieję)Rossi a nie Aguero,bo jak powiedział Gigi Buffon, Juventus nie może być opcją B dla żadnego piłkarza. W końcu Juve to Juve a nie jakiś Izolator Boguchwała. Czy to się komuś podoba czy nie , nadal jesteśmy w ścisłej czołówce największych i najpopularniejszych klubów świata !
- qwerty1337
- Juventino
No tak, bo Rossi to wcale nie chciał iść do Barcelony. My jesteśmy dla Rossiego opcją B, on dla nas też (zakładając, że Aguero był A), jeśli przyjdzie i będzie dobrze grał, to co za różnica?rufi8 pisze:A ja to się w sumie nawet cieszę ,że będzie(mam taką nadzieję)Rossi a nie Aguero,bo jak powiedział Gigi Buffon, Juventus nie może być opcją B dla żadnego piłkarza.
- rufi8
- Juventino
No to fakt , masz rację. Niestety ale dzisiaj marzeniem każdego piłkarza jest gra dla Katalończyków , kiedyś tak było z Juve.qwerty1337 pisze:No tak, bo Rossi to wcale nie chciał iść do Barcelony. My jesteśmy dla Rossiego opcją B, on dla nas też (zakładając, że Aguero był A), jeśli przyjdzie i będzie dobrze grał, to co za różnica?rufi8 pisze:A ja to się w sumie nawet cieszę ,że będzie(mam taką nadzieję)Rossi a nie Aguero,bo jak powiedział Gigi Buffon, Juventus nie może być opcją B dla żadnego piłkarza.