Giuseppe Rossi

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 16:56

<<W@jTEk>> pisze:Media podają że Villarreal obniżył swoje żądanie wg Rossiego z 35mln na 30 mln euro. Marotta ma się udać w weekend do Hiszpanii. Tak więc teraz czas na ruch Juve, może Marotta pójdzie na kompromis i da te 30mln bo Motty już chyba nigdzie nie wciśnie :roll:
Właśnie miałem o tym pisać :)
Już ja widzę, jak Marotta leci w weekend do Hiszpanii, to pewnie kolejny wymysł pismaków :| Agent Rossiego powiedział jasno, że do tej pory żadnej oferty ze strony Juve nie było i tak nagle Hiszpanie zeszli z ceny?
W piątek w siedzibie Villarreal pojawić ma się agent Rossiego i obadać sprawę, może wtedy więcej się dowiemy

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 18:47

Cieszmy sie, ze tyle prasa pisze, bo to tlko moze wplynac pozytywnie na transfer Aguero, jesli jeszcze taki jest przewidywany.. :)

KLIK ==>www
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 20:02

Transfer Rossiego wyklucza przyjście Aguero, więc módlmy się, żeby z tych rozmów nic nie wyszło. Ja chcę powrotu wielkiego Juve, które robi wielkie transfery, a nie kupuje "bo tańszy".

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 20:10

evilboy pisze:Transfer Rossiego wyklucza przyjście Aguero, więc módlmy się, żeby z tych rozmów nic nie wyszło. Ja chcę powrotu wielkiego Juve, które robi wielkie transfery, a nie kupuje "bo tańszy".
Nie, Juve obecnie nie kupuje "bo tańszy" tylko bo z Aguero nie wszyło.

Na samą lige Rossi wystarczy, za rok Champions League to będzie się trzeba mocniej zrobić! :D

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 20:39

<<W@jTEk>> pisze:
evilboy pisze:Transfer Rossiego wyklucza przyjście Aguero, więc módlmy się, żeby z tych rozmów nic nie wyszło. Ja chcę powrotu wielkiego Juve, które robi wielkie transfery, a nie kupuje "bo tańszy".
Nie, Juve obecnie nie kupuje "bo tańszy" tylko bo z Aguero nie wszyło.

Na samą lige Rossi wystarczy, za rok Champions League to będzie się trzeba mocniej zrobić! :D
Tylko, że z Aguero nie wyszło dlatego, że był za drogi, więc jest to równoznaczne z tym, co napisałem. :?

Nie ma sensu jarać się Rossim, bo nawet jeśli jest to dla nas skok jakościowy, to nie do poziomu, który chcielibyśmy w Juve widzieć.

ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 21:08

evilboy pisze: Nie ma sensu jarać się Rossim, bo nawet jeśli jest to dla nas skok jakościowy, to nie do poziomu, który chcielibyśmy w Juve widzieć.
Wydaje mi się, że każdy kto interesuje się piłką nożną wie, że Rossi to skok jakościowy dla każdego klubu! Nikt przypadkowy nie strzela 18 bramek w Primiera Division (o 2 mniej od Aguero), oglądając jego występy w lidze hiszpańskiej i LE stwierdzam, że jest w stanie dać nam dużo powodów do radości. Zarówno w lidze włoskiej jak i w przyszłości w LM :wink:

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 21:35

wolę Jovetica :dance:

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 21:55

Muszę przyznać że jestem pod wrażeniem statystyk Giuseppe. W zeszłym sezonie rozegrał 57 meczy w których oddając 163 strzały, z tego 69 w światło bramki, zdobył 32 bramki i zanotował 9 asyst. Jest bardzo skuteczny w rozgrywkach europejskich - 14 meczy, 11 bramek, 4 asysty.
Dla porównania Aguero - 39 meczy, 29 bramek, 5 asyst. I to wszystko za jedyne 3,5 mln na sezon.

Obrazek
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 22:16

blackadder pisze:Muszę przyznać że jestem pod wrażeniem statystyk Giuseppe. W zeszłym sezonie rozegrał 57 meczy w których oddając 163 strzały, z tego 69 w światło bramki, zdobył 32 bramki i zanotował 9 asyst. Jest bardzo skuteczny w rozgrywkach europejskich - 14 meczy, 11 bramek, 4 asysty.
Dla porównania Aguero - 39 meczy, 29 bramek, 5 asyst. I to wszystko za jedyne 3,5 mln na sezon.
a skad masz te statystyki? Dla porównania można byłoby cofnąć się o rok czy dwa i też sprawdzić. To też bardziej pokazałoby jak daleko/blisko jest Rossi do Aguero

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 22:37

Nikt raczej nie próbuje tutaj udowodnić miażdżącej przewagi Rossiego nad Aguero, bo takiej nie ma, ale to również działa w druga stronę. Aguero nie jest o wiele lepszym graczem od Włocha (ja wyżej cenie Argentyńczyka).

No obecne realia, to znaczy brak Ligi Mistrzów, słaba renoma zespołu, jak też: dobrze dopasowana, ale bardzo uboga jak na dzisiejsze czasy drabinka płacowa i budżet (niby 120 mln &#8364; ale na 3 lata), to opcja z Rossim za około 25-30 mln&#8364; i kontraktem 3,5mln&#8364; jest bardzo kusząca.

Serce chce Aguero, rozum Rossiego. Każdy będzie wielkim wzmocnieniem.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 22:49

stahoo pisze: No obecne realia, to znaczy brak Ligi Mistrzów, słaba renoma zespołu, jak też: dobrze dopasowana, ale bardzo uboga jak na dzisiejsze czasy drabinka płacowa i budżet (niby 120 mln &#8364; ale na 3 lata), to opcja z Rossim za około 25-30 mln&#8364; i kontraktem 3,5mln&#8364; jest bardzo kusząca.
Ja obecne realia widzę nieco inaczej. Dostaliśmy duże siano, które musimy KONIECZNIE wykorzystać tak, żeby wejść do Ligi Mistrzów. Jeżeli utopimy to wsparcie i nie wskoczymy na trzecie miejsce, to bardzo wątpliwe jest żeby ktokolwiek w najbliższej przyszłości miał nam pomóc. Jednym słowem - awans do LM jest psim obowiązkiem tego zespołu, a co za tym idzie - Marotty psim obowiązkiem jest sprowadzenie graczy takich, którzy przy obecnym trenerze, który też najlepszy na świecie jednak nie jest, ten awans zapewnią. I nie piszcie tylko o tym że to jest kwota na trzy lata - większość będzie do dyspozycji już w tym roku, a kompletowanie drużyny na raty póki co nic dobrego nie przyniosło.
Do czego zmierzam? Do tego o czym już pisałem. Kontrakt największej gwiazdy klubu jest ostatnim miejscem, w którym szukałbym trzymilionowych oszczędności. Kun zarabiałby aż dwa razy więcej - ale taką to sumę Marotta lekką ręką sypnął na Mottę. Być może byłby 10 baniek droższy - ale w takim razie po co było wykupować Quagliarellę? Czy atak Aguero-Matri-Del Piero-Toni-drwale nie byłby kompletny, a przy tym jakościowo odpowiedni?
Dla mnie to jest trochę tak jakby kupować luksusowe, drogie auto w białym kolorze tylko po to, żeby nie przepłacać za metallic.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 23:17

zahor pisze: Dla mnie to jest trochę tak jakby kupować luksusowe, drogie auto w białym kolorze tylko po to, żeby nie przepłacać za metallic.
Mistrzowska metafora idealnie oddająca sens przytoczonych argumentów. Rozumiem że mamy kupić Kuna bo jest ładniejszy?
W statystykach z ostatnich 2 sezonów Rossi strzelił więcej, zanotował więcej asyst a wydaje mi się że ma troszkę słabszych partnerów do gry niż Kun, a i tak udało mu się wyżej pociągnąć Villarreal. Jeśli chcemy KONIECZNIE wejść do LM to trzeba jeszcze raz przemyśleć kto powinien być tutaj priorytetem.
Nie będę płakał jeśli jakimś cudem ściągniemy Kuna, ale porównując dwóch tak podobnych zawodników trzeba wdać się w szczegóły właśnie takie jak wynagrodzenie czy możliwość postawienia klubu w przyszłości w niezręcznej sytuacji poprzez powiedzenie pewnego dnia "odchodzę".

Obrazek
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 23:28

Tu się zgadzam i dziwię się polityce Marotty szukania oszczędności, robił to w tamtym mercato i nawet jeżeli przyjąć że nie miał kasy dużo to lekką ręką wydał 12mln na Martineza.

Potrzebujemy sprawdzonych zawodników na teraz aby być pewnym lub w miarę pewnym awansu do LM. De Facto mamy 190 mln na transfery i większość tej kwoty powinna pójść na to okienko zostawiając sobie oczywiście jakiś bufor bezpieczeństwa.

Ja byłbym w miarę spokojny o 3 miejsce gdybyśmy :
- kupili solidnego obrońcę do pierwszego składu na środek obrony
- zastępcę dla Pirlo
- świetnego sprawdzonego skrzydłowego - Bastos, Vargas, Nani ( wiem że niemożliwe ale jako przykład kogo mamy szukać )
- klasy światowej support strikera
- nie liczę śodka pomocy bo przyjście Vidala/Laas to będzie mniej więcej ta kwota jaką za Melo możemy otrzymać

nawet biorąc pod uwagę że zaszalejemy to te zakupy nie powinny przekroczyć 80 mln ( np. napastnik - 40, Skrzydłowy 15, Obrońca - 20, zastępca dla Pirlo) biorąc pod uwagę sprzedaż kilku chociaż zawodników to trzeba wyłożyć 70mln gotówki ! Straszne, ale mamy na to i to trzeba zrobić tu i teraz. A Zezol lata do Sampdorii i podobno składa oferty dla Polega ( który byłby idealnym zmiennikiem Pirlo) dotyczące współwłasności, czyli że nawet nie będzie u nas grał w tym sezonie :angry: :angry:

A Conte trenuje z drużyną inną niż będzie miał w sezonie do dyspozycji :angry: :angry: a powinien mieć spokój i przed tak ważnym sezonem zgrywać w większości realną drużynę. A teraz dziennikarze wszystkich się pytają o wzmocnienia piłkarzy, trenera i nie ma spokojnej pracy.

Za błędy trzeba płacić i jak Zezol/Conte nie widzą w Juve miejsca dla niektórych piłkarzy to powinni odesłać ich domu z obozu i powiedzieć nie chcesz odejść to cały sezon spędzisz na trybunach. A się trochę z nimi cackają ok może i byśmy stracili na tym 10mln trudno się mówi.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 23:37

Rossi>Aguero takie moje zdanie. Giuseppe grał już w Serie A, zna specyfikę tej ligi, regularnie gra i stanowi o sile repry. Większość kumpli z Juve zna właśnie stamtąd. Poza tym Włoch trzyma poziom, gra ze słabszymi piłkarzami niż Kun, a mimo to jest motorem napędowym. Cieszę się, że Villareal- o ile jest to prawda zeszli z ceny, bo 30 mln za niego to jest cena adekwatna do umiejętności. Skoro już tak poszli na rękę to Marotta albo niech wykłada te 30 melonów, albo niech zrobi taki myk jak z Lichsteinerem: 10 mln dla nich+bonusy. To niech da więcej niż te 25 mln, np. 27-28 mln plus te bonusy, myślę że Hiszpanie się zgodzą na takie coś.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2011, 23:45

Kupienie napastnika za ~30 mln E zamiast 40 mln E, który tak naprawdę nie jest priorytetem = oszczędności, sępienie, znaczne obniżanie poziomu sportowego drużyny. Mistrzostwo.

Ogarnijcie suty. Łatwo się liczy taką kasę przed komputerem. We wrześniu Bonucci będzie grał kał i będą płacze, dlaczego to Marotta wolał droższego Kuna, który nie sprawdza się niestety w Serie A, zamiast porządnego stopera i Rossiego znającego ligę oraz kolegów z reprezentacji.

Rossi, lewoskrzydłowy, Vidal lub inny środkowy pomocnik solidny w defensywie. Taki scenariusz na mercato jest moim zdaniem bardzo prawdopodobny. Myślę też, że pozyskamy kogoś w ofercie last minute. Możliwe, że nawet nie jednego zawodnika.

Zablokowany