Giuseppe Rossi

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 09:51

Haha Zezol to jednak ma nie po kolei w głowie ... :rotfl: najpierw wykupił Motte teraz chce go zutylizować i wciska go każdemu., tylko nikt nie chce go brać ani zainteresowany się ruszać :angry: 20mln + Motta za Rossiego to jakiś żart dziennikarzy bo jeżeli Zezol naprawdę takie negocjajce prowadzi to będzie tyle co z Aguero.

Aha i Jovetic byłby świetną opcją według nie, jak był zdrowy był niesamowitym piłkarzem.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 10:33

Nawet na JP (na 100%) jest napisane, że oferta 20mln + Boski Marco to OFERTA WYJSCIOWA.
Ktoś napisał, że taka propozycja podważa powagę klubu czy coś w ten deseń. Bzdura, to tylko pokazuje, że Marotta to "prawdziwy" dyrektor transferowy, a nie jakaś popierdółka z hajsem jak u Mak Kwaka.
Zezol się targuje, bo to jest po części jego zawód i na tym polega jego praca. Połowa ludzi krytykuje go z zasady - bo tak jest modnie. :snooty:

Wszyscy ocenimy jego pracę po zakończeniu okienka, teraz nie mamy prawa negować jego zachowań, bo nie wiemy co z tego wyniknie.

Tak w ogóle, jeżeli uda mu się zakontraktować Rossiego na 3,5 mln to będzie w moim mniemaniu bardzo dobry interes, w realiach tak zniszczonego rynku. Gdzie dzieciaki, które nie potwierdziły jeszcze swojej wartości z Brazylii dostają jakąś chorą kasę (Piazon - Chelsea) albo dziadki nołnejmy (dla wiekszosci) w Chinach jescze więcej.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 10:56

Nie ma sensu dawać oferty, której nikt komu nie wypaliło oczu kwasem nie zaakceptuje. Tak, więc to strata czasu. W Villarealu doskonale wiedzą, że kasę na Rossiego to my mamy, skoro ubiegaliśmy się o Aguero. Dodatkowo-to nam i tylko nam zależy, żeby kupić Rossiego, ale im na pewno nie zależy na tym, aby go sprzedać.(za wszelką cenę) To akurat oczywiste. Poza tym zespół mógłby się już zgrywać. Dlatego-jak nie napastnik-mógłby dojść lewy pomocnik. Ja nawet nie chcę Motty na zmiennika w Juve, więc po co "obrońca", który nie umie bronić lepiej stojącej drużynie? Może i w Hiszpanii mniej się na to zwraca uwagę, ale bez przesady. Motta wart 5mln euro? Dla mnie on jest wart efektywnie w grze mniej niż Grygera, pomimo częstych kontuzji tego ostatniego. Również mam ogromną nadzieję, że to plota wyssana z palca.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 11:45

Zezol to mistrz - kupił Motte za wcale nie małe pieniądze jak na takiego piłkarza , a teraz na siłę próbuje go wypchnąć nie widząc że
a) nikt nie chce takiego drewna
b) zawodnikowi dobrze w Turynie i się nigdzie nie wybiera.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 12:33

Zapomniałeś o tym, że przed przeprowadzką do Juve Motta grał na prawdę nieźle, a w meczach przedsezonowych był jednym z lepszych. Niestety gdzieś później się zagubił, ale Marotta wypożyczył go za 1,25 mln. Jedynie tych 3,75 mln można żałować bo do pewnego momentu ten transfer był świetny, aż piłkarz zaczął gasnąć.

pudełko21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 13:11

Ja bym na miejscu Marotty zaczął się interesować kimś innym, bo jak już ktoś wspomniał, tam wiedzą, że my kasę mamy, a Rossi to jak na razie nasz jedyna opcja, więc będą próbowali zyskać jak najwięcej. Ale trza się targować, a nie od razy składać oferty po 30 mln.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 13:22

Castiel pisze:Zapomniałeś o tym, że przed przeprowadzką do Juve Motta grał na prawdę nieźle, a w meczach przedsezonowych był jednym z lepszych. Niestety gdzieś później się zagubił, ale Marotta wypożyczył go za 1,25 mln. Jedynie tych 3,75 mln można żałować bo do pewnego momentu ten transfer był świetny, aż piłkarz zaczął gasnąć.
Bronic Motty nie ma sensu, ale wydaje mi sie, ze jego wykupienie bylo konieczne, ze wzgledu na zawarcie w umowie kary, na wypadek gdyby Juventus odstapil od checi zakupienia tego gracza. Tak samo jak w przypadku Matriego.

Przynajmniej takie sa moje przypuszczenia, bo przeciez Marotta nie jest ani glupi, ani slepy, zeby nie widziec, ze Motta po prostu gral w zeszlym sezonie bardzo slabo i szkoda wydawac kasy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 13:30

Castiel pisze:Zapomniałeś o tym, że przed przeprowadzką do Juve Motta grał na prawdę nieźle
Oj, tutaj bym polemizował. Jeśli dobrze pamiętam, to Motta mniej więcej w połowie tamtego sezonu stracił miejsce w pierwszym składzie, baaa... nawet chwilami był dopiero 3-cią opcją na prawej obronie, tak wiec nie wiem, czy faktycznie grał nieźle :/

Odnośnie Rossiego: jeśli Marotta myśli, że nie trzeba się śpieszyć, bo Barca już go olała, to niech weźmie poprawkę na to, że podobno coraz bardziej zainteresowany Włochem jest Tottenham

Obrazek
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 15:53

jakku1 pisze:
Castiel pisze:Zapomniałeś o tym, że przed przeprowadzką do Juve Motta grał na prawdę nieźle, a w meczach przedsezonowych był jednym z lepszych. Niestety gdzieś później się zagubił, ale Marotta wypożyczył go za 1,25 mln. Jedynie tych 3,75 mln można żałować bo do pewnego momentu ten transfer był świetny, aż piłkarz zaczął gasnąć.
Bronic Motty nie ma sensu, ale wydaje mi sie, ze jego wykupienie bylo konieczne, ze wzgledu na zawarcie w umowie kary, na wypadek gdyby Juventus odstapil od checi zakupienia tego gracza. Tak samo jak w przypadku Matriego.

Przynajmniej takie sa moje przypuszczenia, bo przeciez Marotta nie jest ani glupi, ani slepy, zeby nie widziec, ze Motta po prostu gral w zeszlym sezonie bardzo slabo i szkoda wydawac kasy.
Jeżeli wogóle podpisujemy takie umowy z karami za zawodnika o łącznej wartości 5mln to porażka :angry: bo jeszcze rozumiem Matri byliśmy trochę przyparci do muru ale z Mottą to jakiś żal

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 16:00

Loremaster pisze:
jakku1 pisze:

Jeżeli wogóle podpisujemy takie umowy z karami za zawodnika o łącznej wartości 5mln to porażka :angry: bo jeszcze rozumiem Matri byliśmy trochę przyparci do muru ale z Mottą to jakiś żal
Spojrz na kontekst. Rok temu, wszyscy byli zadwoleni z wypozyczenia Motty i w okresie przedsezonowym byly komentarze, ze to "najlepszy Nasz boczny obronca od czasow Zambrotty". Zmierzam do tego, ze moze Udinese tez mialo akies ciekawe oferty dla tego zawodnika i zgodzili sie oddac go Juve na wypozyczenie tylko dlatego, ze Marotta wpisal w umowe klauzule o karze na wypadek gdybysmy jednak zrezygnowali z Marco.

To oczywiscie tylko przypuszczenia i domysly, ale mercato to nie jest taka prosta sprawa, jak Ci sie wydaje.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 16:02

Wcale nie sądzę, że jest ale informacji o tym że Motta miał jakąkolwiek klauzulę nie mamy więc należy przyjąć normalny tryb jego wypożyczenia.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 18:10

Loremaster pisze:Zezol to mistrz - kupił Motte za wcale nie małe pieniądze jak na takiego piłkarza , a teraz na siłę próbuje go wypchnąć nie widząc że
a) nikt nie chce takiego drewna
b) zawodnikowi dobrze w Turynie i się nigdzie nie wybiera.
Dobrze tylko że nie pożera nas pensją tak jak Amauri! Jeśli się nie uda go gdziekolwiek wcisnąć to pewnie zostanie, oczywiście na ławe. Mówiąc sczerze jako zmiennika Lichtsteinera wole Zdenka :whistle:

Co do oferty Rossiego, to Marotta mógł zaoferować 25+Motta bo jak ktoś mądrze powiedział Marco nie podwyższa oferty, wręcz odwrotnie.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 18:47

Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2011, 00:55 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 18:49

Prezydent Villarealu pogania potencjalnych kupców na jego największe gwiazdy. Co wróży, że zanim Marotta kupi tą gwiazdę, jeszcze długo poczekamy.
evilboy pisze:Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, nie brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
Woleć sobie można. Aguero do nas nie przyjdzie, więc trzeba się cieszyć z alternatywy.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 18:59

Antichrist pisze:Prezydent Villarealu pogania potencjalnych kupców na jego największe gwiazdy. Co wróży, że zanim Marotta kupi tą gwiazdę, jeszcze długo poczekamy.
evilboy pisze:Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, nie brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
Woleć sobie można. Aguero do nas nie przyjdzie, więc trzeba się cieszyć z alternatywy.
Mało tego, twierdzi że nie otrzymał żadnej oferty.

Zablokowany